Erken doğum tehlikesi geçirdim 31.haftada :(((

kisha

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2013
204
56
Kızlar başımdan büyük bir tehlike geçti hepsindende eşimi sorumlu tutuyorum :KK43:((

31. haftaya yeni girdim ilk hamileliğim ve bulantılar halsizlikler aldı başını gidiyordu Allaha şükür bu 3 trimesterde bel ağrısı uyku problemi hariç iyi denilebilecek durumdaydım oruçda tutmuyorum düşük tansıyon nedeniyle kendimi idare ediyordum yani...
Eşim tutturdu komple bütün aileyi teker teker iftara davet edecek...annemler memlekette telefonda haberi alınca ablam çok kızdı... senden Iftar yemeği bekleyenmi varmış helebi kurtul sağ sağlım daha çok davet edersiniz ne acelesi varmış karnın burnunda sakın davet edeyım falan deme! diye nasıl kızdı bana eşime hafifletilmiş versiyonla durumu söyledim annemler sıcak bakmıyor bu yıl kimseyi ağırlayamazsın dedi...hemem üfledi püfledi beyfendi yok illa gelecekler! Çok düşgün ailesine ama ben o düşgünlüğü bize karşı göremedim hiç bi zaman ne diye kendime eziyet edeyimki? herneyse kayınvalidemleri çağırdım hafta içi, sonra haftasonu (geçen Pazar) Dayısını ve yengesini çağırdık bende onları gerçekten çok sevdiğim için seve seve yaptım bütün yemekleri....ama nasıl siz gelin bana sorun....evi temizleme bi yandan 4-5 çeşit yemek bi yandan terasımıza masamızı da kurdum öldüm bittim o gün 3-4 gün kendime gelemedim eşim tutturdu önümüzdeki haftasonuda diğer akrabalar ve en iyi arkadaşları iftara gelsin yani dün ve BUgün için... dün başladım saat 11 12 gibi hazırlıklara anca yaparım diye....nerdeyse herşeyi bitirmiştim bi tek salata ve Pilav kalmıştı onlarıda iftara yakın yaparım düşüncesiyle sadece hazırlık yapıyordumki zaten ayaklım şişmişti zor duruyordum ayakta...

Birdenbire bi ağrı saplandı karnıma! iki büklüm kaldım mutfakta nasıl kıvranıyorum....hafif geçer gibi oldu yavaş yavaş gittim biraz uzandım eşimde eve gelmişdi uyuyordu koltukta ben bütün işleri yapıyorum nasılsa kılını kıpırdatmaz hiç bi şekilde yardım bekleyemezsin... ama yok sancım kesilmedi bi gelip bi gidiyordu sanki Bıcak saplamışlar çok fenayım! İniliye İniliye üstümü giydim misafirler her an gelebilirler ben hala iki büklümüm....sonra baktım olacak gibi değil iniltilerime uyanmıyorda eşim bende sadece anahtarı aldım ben acile gidiyorum canım dedim ney falan diye uyandı ben kapıya doğru gittim hemen geldi nereye gidiyorsun noldu diye sormaya başladı benim gözler olmuş kan çanağı ağlamaktan dedim taksiyle acile gideceğim(ona kızmıştımya o halde bile kapris yapıyorum...onu suçladığım için) dedi saçmalama bekle gidelim arabayla neyse çıktık koluma girdi her adım benim için zulüm diyim size bu nasıl bir sancıdır yarabbim diyorum ne olur bebeğime bişey olmasın duaların biri beşten zaten Acilde yakın bize hemen geldik ultrasona aldılar alttan muayene yapıldı açıklık yok bebek gayet iyi seni Nst ye bağlayalım bakalım orda sancı çıkmazsa sorun başka yerde... 20 dk sonra acı haber geldi: Doğum sancısı çekiyorsun canım sen dedi hemen yoğun bakıma almamız lazım dedi erken doğum tehlikesi altındasın...ben nasıl ağlıyorum hemen aradı yer varmı diye....ne yoğun bakımda nede çocuk bölümünde yer var olursaki prematüre doğar küvezleri bile yokmuş.... hemen dedi başka hastaneye gitmeniz lazım ben hala ağlıyorum şoktayım sevk kağıdı yazıldı biz hemen benim kontrollerimin olduğu özel hastaneye gittik ordada sağolsunlar tekrar baktılar yine nst yapıldı yine sancı var alttan muayenede rahim ağzı açılmamış ama çok yumuşamış dedi hemen yatış yapılması gerekiyor dedı doktor sancıyı durdurmamız lazım ilaç tedaviyle akciğer takviyesi yapılacak eğer çocuk gelirse ciğerleri hemen gelişsin diye ben hala şoktayım bunlar benim başıma neden geliyor diye yatış yapıldı koca bir serum taktılar bana nst sürekli bağlı ilk takviye yapıldı sağolsunlar hemşireler çok tatlı dilli nasıl rahatlatmaya çalışıyorlar canım merak etme bu sancıyı keseriz inşallah diye gitti geldi baktılar eşim aradı misafirleri durumu anlattı...bende hala içimden senin yüzünden oldu bütün bunlar diye geçirip ağlıyorum ya şimdi doğarsa Allahım daha çok küçük naparım yavrum küvezde kalacak perişan olacak oğluşumda nasıl tedirgin ha bire hareket halinde...bu çok iyi geldi bana doğuma yakın daha az hareket ederlermişya o yüzden biraz rahatlıyorum öyle böyle sürekli kontrolle sancı kesici ilaçlarla ve ikinci akciğer takviesi sonrası bugün saat 12de son Nst yapıldı ve sancım gitmişti ayyy benim keyfim nasıl yerine geldi nasıl rahatladım anlatamam doktor çıkmamıza izin verdi kendime çooook iyi bakma şartıyla tabi ve bidaha sancım tutarsa hemen tekrar gelmemizi söyledi... öyle şükürler olsun atlattık bu tehlikeyi... biraz uzun oldu yazım kusura bakmayın ibret olsun diye yazmak istedim

siz siz olun KESINLIKLE kim ne derse desin kendinizi zorlamayın sınırları aşmayın baktınız olmuyor kesinlikle CAnınız Bebeklerimiz herşeyden önemli olmuyor yapmıyorum diyin Kesinlikle benim yaşadığımı yaşamayın ona da iyi bi ders oldu artık planları suya düştü umurumda değil benim yavrumdan kimse kıymetli değil!

çok geçmiş olsun da erkekler böyle şeyleri düşünemez
keşke siz kendinizi sakınsaydınız
Allah bir daha yaşatmasın..zamanında sağlıkla alın kucağınıza yavrunuzu inş.

arkadasım kafayımı yedın nıye mısafır alıyosun eşın ne derse desın ya. benımkıde çağıralım dedı yapcak halımyok kımseyı çağıramam dedım konu kapandı. eşine yazıklar olsun yanı. sanada cok kızdım nıye kabul edıyosun arkadaşım ya. bebeğine sana yazık değilmi...çok kızdım çok eşine

çok geçmiş olsun da erkekler böyle şeyleri düşünemez
keşke siz kendinizi sakınsaydınız
Allah bir daha yaşatmasın..zamanında sağlıkla alın kucağınıza yavrunuzu inş.

evet ben salak gibi onun beni ve bebeğimizi düşünmesini bekledim güya çok seviyorya...kendini düşünmeyeni başkası neden düşünsünki? bu kötü de olsa iyi bir tecrübe oldu bana
Amın canım cümlemizinkini inşallah

arkadasım kafayımı yedın nıye mısafır alıyosun eşın ne derse desın ya. benımkıde çağıralım dedı yapcak halımyok kımseyı çağıramam dedım konu kapandı. eşine yazıklar olsun yanı. sanada cok kızdım nıye kabul edıyosun arkadaşım ya. bebeğine sana yazık değilmi...çok kızdım çok eşine

çok haklısın canım kendime çok kızdım o yüzden en çok eşime kızdım zatende hele bebeğe bişey olsaydı büyük kavga çıkarırdım ozaman görürdü gününü ama ben o telaşla ağlamaktan hiçbişey düşünemez oldum Allah kimseye yaşatmasın şimdide gözümün içine bakıyor ne istersin ne getiriyim ağrın varmı falan... ama beni bu kadar zorlamaya hakkı yoktu en başta bende kavga çıkmasın aman tatsızlık olmasın nolcak bi deniyim azar azar ağırlarım artık diye düşündüm ama keşke annemleri dinleseydim nasıl kızdılar torunuma iyi bak sakın ağır şeylere kalkışma bak seni göreyim falan...:KK43: söylemedim henüz yüreğine iner kadın cağızın...

şunu iyi anladım öyle bir söz varmışya: Ağlayana meme yok! Benim kabul etmemem gerekirdi ne derse desin nasıl tavır alırsa alsın onları düşünmeyecektim benim ve bebeğimin canı hiç kimseden kıymetli değil onuda eşime söyledim zaten bi daha kılımı kıpırdatmayacağım haberin olsun dedim zaten çok suçlandı aileside dedi oğlum siz nee davet etmek nee bu durumda niye böyle şeylere kalkışıyorsun oda haklısın Abi dedi...yani hatasını anladı ama çokta geç olabilirdi o yüzden hala bi kırıklık var bende...

Allah kimseye böyle birşey yaşatmasın! Önce kendi canınız sonra başkaları yok onun hatırı yok bunun gönlü derken nerdeyse erken gelecekti bebğim bundan sonra artık hiç kimse umurumda değil...

Canim kendine dikkat et sen birak misafir falan agrlmyi ben gecen agrlym annemleri kaynanamlari falan dedimde esimin dilinden kurtulamadim e askm ayip olur dedim ne ayibi ya karnin burnunda bide is mi yapcn dedi senin esinin yaptgi o hareket beni cok kizdirdi gercekten . Bende erken dogum tehlikesi yoktu ama esim yinede pamuklarda yatirdi son 1,5 aydir evde is yapmiyorum kadin tuttu yemegide temizligide kadin yapiyo bn sdce ewde oturuyorumn:-)a kaldi zaten haftaya pazartesi kizim geliyo sezeryanla bi kırk gunde o zaman hicbi is yaptrmaz sonra yavas yavas yapmya baslarm tabi ypmyi unutmadiysam:-)

Canim kendine dikkat et sen birak misafir falan agrlmyi ben gecen agrlym annemleri kaynanamlari falan dedimde esimin dilinden kurtulamadim e askm ayip olur dedim ne ayibi ya karnin burnunda bide is mi yapcn dedi senin esinin yaptgi o hareket beni cok kizdirdi gercekten . Bende erken dogum tehlikesi yoktu ama esim yinede pamuklarda yatirdi son 1,5 aydir evde is yapmiyorum kadin tuttu yemegide temizligide kadin yapiyo bn sdce ewde oturuyorumn:-)a kaldi zaten haftaya pazartesi kizim geliyo sezeryanla bi kırk gunde o zaman hicbi is yaptrmaz sonra yavas yavas yapmya baslarm tabi ypmyi unutmadiysam:-)

ne güzel canım senin eşinde tam olması gerektiği gibi davranmış eee hanımı prenses yapan yanındakı prensdir....
gün sayıyorsun artık desene canım ayy çok heyecanlı Allah yardımcın olsun iyi haberlerini bekliyorum inşallah kızını sağlıkla kucağına alırsın:KK16:

bende sızınle aynı haftalarda hastnaede yatmıştım erken dogum tehlıkesınden

merak ettım esınızın tavrı ne suanda ne kadar dusuncesız bır esmıs bu boyle

bende sızınle aynı haftalarda hastnaede yatmıştım erken dogum tehlıkesınden

merak ettım esınızın tavrı ne suanda ne kadar dusuncesız bır esmıs bu boyle

Allah kimsenin başına vermesin canım demek sende tehlike geçirdin peki doğum gerçekleştimi, yoksa vaktini doldurabildinmi?

sorma canım şimdi gözümün içine bakıyor hiçbirşey yaptırmıyor evde sen yatıyorsun kesinlikle kıpırdamıyorsun diyor...:KK19: vaktinde öyle davransaydı başıma bunlar gelmezdi... ama napalım olacağı varmış artık o bana hizmet ediyor :KK1:

Allah kimsenin başına vermesin canım demek sende tehlike geçirdin peki doğum gerçekleştimi, yoksa vaktini doldurabildinmi?

sorma canım şimdi gözümün içine bakıyor hiçbirşey yaptırmıyor evde sen yatıyorsun kesinlikle kıpırdamıyorsun diyor...:KK19: vaktinde öyle davransaydı başıma bunlar gelmezdi... ama napalım olacağı varmış artık o bana hizmet ediyor :KK1:
bana doktor oturmamam bıle ızın vermıyordu dusun
dogum gerceklestı o kadar erken degıl ama erken oldu mart sonu olacaktı subatta dogdu :)
bebegım ıyı canım cok sukur sen ıstırat etmeye bak
sancı durdurucu kullanıyormusun

bana doktor oturmamam bıle ızın vermıyordu dusun
dogum gerceklestı o kadar erken degıl ama erken oldu mart sonu olacaktı subatta dogdu :)
bebegım ıyı canım cok sukur sen ıstırat etmeye bak
sancı durdurucu kullanıyormusun

oh ohh Allaha şükür canım Allah analı babalı büyütsün sağlıcakla inşallah benimkide sadece bi 4 hafta sabretse çok mutlu olcam

yok canım kullanmıyorum hastanede veriyorlar sadece gözetim altında olman gerekiyrmuş yan etkileri çok olduğu için evde kullanmaya izin vermedi doktorum...:KK43:

X