Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
merhaba aynı benim gibi olmussun benimde sadece belimde çok hafif bi agrı vardı. birde pjamam sanki karnımı acıtıyormus gibi bi acı ben de 5 bucuk aylık hamileydim ve gece acile gittik içim rahat etsin diye dr bana 4 cm açılman olmus doğum başlamıs dedi tabiğ ben ağlamaya başladım sonucta yaşamaz oldunu tahmin ettim 22 haftalık bebek. ama öle dayanılmayacak aman aman bi agrım yoktu ve su kesem de boşalmamıstı sadece bir hafta çok yoğun akıntım olmustu ve dogum yapmadan bi gün önce sümüksü bi akıntım olmaya başlamıstı. hatta akıntıma çok az kırmızılık gördüğüm için acile gittim dr bayram sonrası kültür testi yaparız dedi ve bayram arefesi baktı hiç açıklık yoktu ama bayram sbahı bebeğğim doğdu yani bi gün b,ile olmadan 4 cm açıklık oldu. doğum yaptıran dr enfeksiyın dedi yani bi sonraki doğumda gerek yokmus serklaj yapmaya ama beni 5 buçuk ay takip eden dr bi sonraki doğumda dikiş atarıuz dedi. gerçi artık o dr gitmeyi düşünmüyorum ben onba sürekli yürürken karnım batıyo acıyo dedim bana magnezyum eksikliği dedi akıntımı dedim sadece idrar testi yaptı megerse burda okuyunca duydum kandan ve kültür testi de varmıs bana bunları yapmadı eğer yapsaydı ve enfeksiyonu farketseydi belkide ben şuan hala hamile olurdum ve kasımda da doğumumu yapıp oğlumu kucağıma almış olurdum..yani dr da çok önemliÇok teşekkür ederim.Ben aksarayın bir ilçesinde yaşıyorum 6 ay boyunca her ay düzenli olarak Aksaray'a kontrole gittim ve her seferinde aynı
cevabı aldım "hiçbir problemin yok."Hatta doğumdan iki gün önce ilçedeki bir doktora gittim o da her şey normal dedi.Ama iki gün sonra bir anda sancılandım sabah doktora gittiğimde yaşadığım şoku anlatamam bebeğin kafası gelmiş dedi(Durdurmaya çalıştılar ama olmadı.Sebebini de kesin olarak bilmiyorlar rahim ağzı yetmezliği olabilir diyor.Hala inanmakta güçlük çekiyorum olanlara.
Hayırlısı ne diyim arkadaşım..Ben Zonguldakta yaşıyorum o yuzden Ankarada bir dr a gitmek istiyorum. Eger Ankarada gideceğim dr gerek görmezse sanırım serklaj olmam çünkü zaten sürekli bende enfeksiyon çıkıyor. ne lanet bişeymiş bu enfeksiyon bi kurtaramadıom kendimi ondansanırım dikişler olunca enfeksiyon riski de artıyormuş... uf bilemedim neyse zaten en az 8 ay düşünmüyorum çocuk konusunu birz kafamdan atmaya başladım.
Canım çok geçmiş olsun rabbim bir daha yaşatmasın bu öyle bir acı ki aradan yıllar bile geçse her hatırladığımda gözlerim dolacak biliyorum unutamam ki meleğimi.Canım hiç sorma ben artık hangi doktora güveneceğimi şaşırdım benim de son iki hafta hep balgam gibi akıntım geldi bir de bebek çok aşağıda duruyordu yürürken düşecek sanıyordum doktora gittim sorun yok dedi bir gün de kan geldi yine gittim doktor rahim ağzını ölçtü 3.4 cm di ve gayet iyi problem yok dedi 2 gün sonra sancı içinde başka doktora gittim eliyle muayene etti ve bebeğin kafası gelmiş dedi o an yaşadığım şoku tarif bile edemiyorum olduğum yere yığılacaktım ağlıyorum ama gözlerimden yaş gelmiyor ne yapacağız diyebildim sadece doktor durdurmaya çalışacağız dedi ama sadece 2 gün durdurabildiler üçüncü gün yoğun bir kanama sonrasında doğumhaneye alındım.Benim de suyum gelmedi doğumda ebe su kesemi kendisi açtı.Oğlumu küvöze dahi almadılar yaşamaz dediler.Senin de dediğin gibi dokotr çok önemli sebebini sordum rahim ağzı yetmezliği gibi dedi ama ne bir test ne bir tahlil yapıldı kim bilir belki de bende de enfeksiyon vardı.Ne yapacağız dedim 6 ay bekle sonra hamile kalınca gel serklaj yapacağız dedi.Doğumdan bir ay sonra bir profesöre gittim rahim gayet iyi rahim ağzı uzunluğun da normal bir kadınınki gibi dedi.Geçen hafta başka bir prof.a gittim rahim ağzı kısa 2.2 cm dedi yine bir şok yaşadım.Korkularım yine arttı.Herkes farklı bir şey söylüyor ama en son gittiğim doktora güvendim kendisi zaten riskli gebelik uzmanı.Onunla devam etmeyi düşünüyorum.Erken doğumun sebebini araştırmak için birçok test yaptı sonuçlarını bekliyorum.Bir de vücudumu gebeliğe hazırlamak için iki tane vitamin verdi bugün başladım.Serklaj konusunda ise gebelikte takip edeceğiz eğer rahim ağzında kısalma olmaz ise yapmayız ama olursa yaparız dedi.Ben aslında yapılsın istiyorum önlem amaçlı ama doktor emin olmadan yapmam diyor.Gerçi serklajın da riskleri var sonuçta ama önceki doktorum serklaj olmadan bu rahimde bebek durmaz demişti ne yapacağımı şaşırdım ben de inan rabbim yardımıcmız olsun inşallah her şey yolunda gider bizler de kavuşuruz yavrularımızamerhaba aynı benim gibi olmussun benimde sadece belimde çok hafif bi agrı vardı. birde pjamam sanki karnımı acıtıyormus gibi bi acı ben de 5 bucuk aylık hamileydim ve gece acile gittik içim rahat etsin diye dr bana 4 cm açılman olmus doğum başlamıs dedi tabiğ ben ağlamaya başladım sonucta yaşamaz oldunu tahmin ettim 22 haftalık bebek. ama öle dayanılmayacak aman aman bi agrım yoktu ve su kesem de boşalmamıstı sadece bir hafta çok yoğun akıntım olmustu ve dogum yapmadan bi gün önce sümüksü bi akıntım olmaya başlamıstı. hatta akıntıma çok az kırmızılık gördüğüm için acile gittim dr bayram sonrası kültür testi yaparız dedi ve bayram arefesi baktı hiç açıklık yoktu ama bayram sbahı bebeğğim doğdu yani bi gün b,ile olmadan 4 cm açıklık oldu. doğum yaptıran dr enfeksiyın dedi yani bi sonraki doğumda gerek yokmus serklaj yapmaya ama beni 5 buçuk ay takip eden dr bi sonraki doğumda dikiş atarıuz dedi. gerçi artık o dr gitmeyi düşünmüyorum ben onba sürekli yürürken karnım batıyo acıyo dedim bana magnezyum eksikliği dedi akıntımı dedim sadece idrar testi yaptı megerse burda okuyunca duydum kandan ve kültür testi de varmıs bana bunları yapmadı eğer yapsaydı ve enfeksiyonu farketseydi belkide ben şuan hala hamile olurdum ve kasımda da doğumumu yapıp oğlumu kucağıma almış olurdum..yani dr da çok önemli![]()
Çok sağ ol canım 2 buçuk ay oldu yavrumdan ayrılalı ama acısı hala taptaze.Evet başka doktora gittim tahliller falan yapıldı sonuçlarını bekliyorum inşallah sıkıntı çıkmaz Rabbim hiç kimseyi evladıyla sınamasın çok zor çok...canım Allah sabır versin çok geçmiş olsun inan çok üzüldüm. mutlaka kontrole git baska doktorlara da tabi.. İnşallah 2. sağ salim kollarına alırsın![]()
saol canım sana da çok geçmiş olsunCanım çok geçmiş olsun rabbim bir daha yaşatmasın bu öyle bir acı ki aradan yıllar bile geçse her hatırladığımda gözlerim dolacak biliyorum unutamam ki meleğimi.Canım hiç sorma ben artık hangi doktora güveneceğimi şaşırdım benim de son iki hafta hep balgam gibi akıntım geldi bir de bebek çok aşağıda duruyordu yürürken düşecek sanıyordum doktora gittim sorun yok dedi bir gün de kan geldi yine gittim doktor rahim ağzını ölçtü 3.4 cm di ve gayet iyi problem yok dedi 2 gün sonra sancı içinde başka doktora gittim eliyle muayene etti ve bebeğin kafası gelmiş dedi o an yaşadığım şoku tarif bile edemiyorum olduğum yere yığılacaktım ağlıyorum ama gözlerimden yaş gelmiyor ne yapacağız diyebildim sadece doktor durdurmaya çalışacağız dedi ama sadece 2 gün durdurabildiler üçüncü gün yoğun bir kanama sonrasında doğumhaneye alındım.Benim de suyum gelmedi doğumda ebe su kesemi kendisi açtı.Oğlumu küvöze dahi almadılar yaşamaz dediler.Senin de dediğin gibi dokotr çok önemli sebebini sordum rahim ağzı yetmezliği gibi dedi ama ne bir test ne bir tahlil yapıldı kim bilir belki de bende de enfeksiyon vardı.Ne yapacağız dedim 6 ay bekle sonra hamile kalınca gel serklaj yapacağız dedi.Doğumdan bir ay sonra bir profesöre gittim rahim gayet iyi rahim ağzı uzunluğun da normal bir kadınınki gibi dedi.Geçen hafta başka bir prof.a gittim rahim ağzı kısa 2.2 cm dedi yine bir şok yaşadım.Korkularım yine arttı.Herkes farklı bir şey söylüyor ama en son gittiğim doktora güvendim kendisi zaten riskli gebelik uzmanı.Onunla devam etmeyi düşünüyorum.Erken doğumun sebebini araştırmak için birçok test yaptı sonuçlarını bekliyorum.Bir de vücudumu gebeliğe hazırlamak için iki tane vitamin verdi bugün başladım.Serklaj konusunda ise gebelikte takip edeceğiz eğer rahim ağzında kısalma olmaz ise yapmayız ama olursa yaparız dedi.Ben aslında yapılsın istiyorum önlem amaçlı ama doktor emin olmadan yapmam diyor.Gerçi serklajın da riskleri var sonuçta ama önceki doktorum serklaj olmadan bu rahimde bebek durmaz demişti ne yapacağımı şaşırdım ben de inan rabbim yardımıcmız olsun inşallah her şey yolunda gider bizler de kavuşuruz yavrularımıza
saol canım sana da çok geçmiş olsuninanki çok zor bi yandan acımızı yaşarken bir yandan da cahil insanlarla uğraşıyoruz malesef. dün bi tanıdıkla karşılastık bana moral vereceğine sen şimdi lohusasın dimi sütün geldimi dedi ewet dedim ve başladı ağlamaya yani bana aynı acıları sürekli yaşatıyolar inan okadar bunladımki
ben de Ankarada Aydan hoca varmış balgatta ona gidecem riskli gebelik doktoruymus. iyice arastırmam lazım ve sana ne vitamini verdi canım ben de bu kez Allah izin kısmet ederse öncesinde vücudumu hazırlamak istiyorum. serklajı sordum dr istersen attırılabilir öle çok da riskli korkulcak bişe değil dedi ama biz sıkı tabiple belkide gerek kalmaz çünkü seninde enfeksiyon sebep olmus olabilir.
birde biraz özel olacak ama dr a sordum doğum kontrol hapı kullanabilirmiyim dedim tamam dedi 36 gün oldu doğum yapalı hastalanmadım dr hastalanınca başla dedi arkadaslarımda içme sakın diolar çelişkide kaldım
Çok geçmiş olsun kardeşim Allah bidaha göstermesin inşallah çok zor bişey çok üzüldüm inan çok fazla düşünmemeye çalış bidaha aynı şeyi yaşarsam diye bence sende degil hata doktorlarda olmuş nasıl anlamıyolar böyle biseyi aklım almıyo bence o gittigin doktoru şikayet etmelisin baskalarıda aynı şeyi yaşamasınlar böyleleri doktorluk yapmamalı bence kolay degil 6 ay karnında taşıdın böyle bi ihmalle bebegini kaybettin yazıklar olsun onlara Allah bildiği gibi yapsın inşallah tekrar geçmis olsun arkadaşım ben böyle seylere sinir oluyorum iste dayanamıyorum söylencek cok sey varda burası yeri degil iste neyse üzülme canım yarın öbürgün şefaatçin olcak o melek senin[/QUO
Çok teşekkür ederim canım rabbim kimseye yaşatmasın düşünmeden duramıyorum ki aklımda sürekli aynı mesele 2 buçuk aydır bir tane bile normal rüya görmedim her gece ya hastanedeyim ya hamileyim ya düşük yapıyorum ya evlat ediniyorum en son oyuncak bebek bile aldım rüyamda((Bilinçaltım da psikolojim de alt üst.Doktorlara hiç güvenim kalmadı ilk bebeğim olduğu için cahilliğime denk geldi bilemedim neden kanamam olduğu gün kalkıp başka bir doktora gitmedim diye kendime kahrediyorum.Doktor her şey normal deyince eve gelip iki gün temizlik yaptım büyük ihtimalle o da tetikledi üçüncü gün doğum başlamış.Doktor bana dikkat et kanaman olmuş deseydi iş yapar mıydım hiç.Çok güzel deyip gönderdi beni nerden bileyim
(Rabbim sorsun hesabını bu şekilde o kadar çok doktor var ki ben aksarayda yaşıyorum burası küçük bir şehir bir tane bile güveneceğim bir doktor bulamadım o yüzden artık kayseriye gidiyorum inşallah bir daha doktor kurbanı olmam
Çok geçmiş olsun kardeşim Allah bidaha göstermesin inşallah çok zor bişey çok üzüldüm inan çok fazla düşünmemeye çalış bidaha aynı şeyi yaşarsam diye bence sende degil hata doktorlarda olmuş nasıl anlamıyolar böyle biseyi aklım almıyo bence o gittigin doktoru şikayet etmelisin baskalarıda aynı şeyi yaşamasınlar böyleleri doktorluk yapmamalı bence kolay degil 6 ay karnında taşıdın böyle bi ihmalle bebegini kaybettin yazıklar olsun onlara Allah bildiği gibi yapsın inşallah tekrar geçmis olsun arkadaşım ben böyle seylere sinir oluyorum iste dayanamıyorum söylencek cok sey varda burası yeri degil iste neyse üzülme canım yarın öbürgün şefaatçin olcak o melek senin