• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkeklerin 30-35 yaş sendromu!! (Azgınlaşma evresi)

sersemsinem

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Mart 2012
837
714
123
Arkadaşlar Merhaba;

Bir süredir, burada okuduklarımı ve çevremden duyduklarımı birleştirince şöyle bi genelleme çıktı karşıma.
Erkekler 30 ila 35 yaş arasında bi bocalama evresi yaşıyorlar, mutlaka gözleri bi kayıyo, (allah gözü kayanı şaşı etsin) mutlaka başka bir kadının lafı sözü geçmeye başlıyor eşlerin arasında nedense!
Kendilerine öz güvenleri mi artıyor yoksa evlilikten mi sıkılıyorlar ya da malum yerlerde kabarmalar mı oluyor? anlayamıyorum.
En büyük ablam, eniştem 35 yaşlarına geldiğinde bi anda böyle sorunlar yaşamaya başladı.
Bi küçük ablam eşi 33 yaşına geldiğinde (şu günlerde) sorun yaşıyor.
Benim eşim 30 yaşına geldi ve tırsmaya başladım.:18::18:

Yaştan olmuyorsa evliliğin 5 ila 8. yıllarında da aldatma sorunları çıkabiliyor.

ben mi yanlış düşünüyorum sizin yorumlarınız nelerdir?
Benzer durumu yaşayanlarınız, politik bi yol izleyeniniz var mı?:26:

Son düzenleyen: Moderatör:
aldatmanın yada etrafa daha meyilli olmanın yaşla deilde,karakterle ilgili olduğunu düşünüyorum ben..

erkek,erkek olup adam olamamışsa,35 yaşında da azar 25 yaşında da..

eşimde bende 33 yaşımıza yaklaştık nerdeyse,10.yılımızı devirdik bile ,ne yalan söyleyeyim,evliliğimizin en huzurlu,en mutlu,en saygılı,en aşk dolu yıllarını yaşıyoruz.(bunları ben deil eşim söylüyor)

her zaman derim ki,aldatan sadece kendini aldatır..dışarıda gözü olanın gözünü oyarım:1::1:

yaşla alakalı mı bilmiyorum ama ara sıra benimde aklıma gelmiyor değil , yeni evliyim acaba ilerleyen zamanlarda tırsmaya başlarmıyım bilmiyorum belki de burda okuduklarımdan kaynaklanıyordur insanın aklına gelmiyor değil bakalım zaman göstericek...

bir şey daha ekliycem insan başa gelmeden bilemez tabi ama o zamanlar geldiğinde yani evlilik biraz yıllandığında bir politika izliycemi düşünmüyorum tek isteğim eğer ki eşim öyle bir halt yerse Allah karşıma çıkarsın ...

Tam olarak yaş denilemez zaten, genelde erkeklerin bu yaşları evliliğin en monoton zamanlarına (7-9) tekamül ediyor, onunda etkisi vardır eminim ama bu kadar tesadüfte bir araya gelemz herhalde.

Benim başıma böyle bir şey gelse direk boşarım derdim.Hala da diyorum ama burda ki arkadaşların boşanma kararı verdikten sonra ki bocalamalarına şahit oluyorum.Bi gün "umut dolu bi gün çok mutluyum" diye başlık açıyorlar, ertesi gün "eşim bilmem ne davası açmış, ben onu bu kadar özlerken o nasıl böyle bişey yapabilir" diye kendilerini parçalıyorlar.
Kimisi benim de evim vardı perdelerini yıkadığım diye iç geçiriyor vs.. Bu aldatma olayı beni çok korkutuyor, bu korkuyla nasıl yaşanır bilemiyorum gerçekten.

Bende 45-46 yaş için düşündüklerinizi düşünürüm :)) Eee boşuna demişler 40 ından sonra azanı teneşir paklar diye.

Herkes bir değil boşverin.

Tam olarak yaş denilemez zaten, genelde erkeklerin bu yaşları evliliğin en monoton zamanlarına (7-9) tekamül ediyor, onunda etkisi vardır eminim ama bu kadar tesadüfte bir araya gelemz herhalde.

Benim başıma böyle bir şey gelse direk boşarım derdim.Hala da diyorum ama burda ki arkadaşların boşanma kararı verdikten sonra ki bocalamalarına şahit oluyorum.Bi gün "umut dolu bi gün çok mutluyum" diye başlık açıyorlar, ertesi gün "eşim bilmem ne davası açmış, ben onu bu kadar özlerken o nasıl böyle bişey yapabilir" diye kendilerini parçalıyorlar.
Kimisi benim de evim vardı perdelerini yıkadığım diye iç geçiriyor vs.. Bu aldatma olayı beni çok korkutuyor, bu korkuyla nasıl yaşanır bilemiyorum gerçekten.

yapı olarak gamsız bir insan olduğumdan dolayı korkunun ecele faydası yok diyenlerdenim Allah şaşırtmasın kimseyi

birde önceki ilişkilerime baktığımda yıllanmışda olsa kimse için kendimi abartı yıpratmadım, bana değer vermeyeni silerim mantığında ilerlerdim

ama dediğim gibi evlilik bambaşka bişi başıma geldiğinde o tarz bi boşanma illa bocalama olacaktır ama en nihayetinde kendimi paralayacağımı düşünmüyorum, insan nelere katlanıyor sonuçta

öyle bişey olursa boşanırım ya olursa diye kendimi paralamamın anlamı yok, gözü dışarıya kayıyosa k.çınıda evin dışında bulur bu kadar basit

yapı olarak gamsız bir insan olduğumdan dolayı korkunun ecele faydası yok diyenlerdenim Allah şaşırtmasın kimseyi

birde önceki ilişkilerime baktığımda yıllanmışda olsa kimse için kendimi abartı yıpratmadım, bana değer vermeyeni silerim mantığında ilerlerdim

ama dediğim gibi evlilik bambaşka bişi başıma geldiğinde o tarz bi boşanma illa bocalama olacaktır ama en nihayetinde kendimi paralayacağımı düşünmüyorum, insan nelere katlanıyor sonuçta

aynı kafadanız biz seninle :)
ben gamsız değilimdir herşeyi büyütürüm ama ilişkiyi değil, olursa olur olmazsa olmaz, zorlamayla olamıcak tek şey bu, cehenneme kadar yolu, banada yeni bi yol çizilmiş olur

30dan sonra kendilerinden daha genç bayanlara meyilli oluyorlar.
Buna eminim, her erkek böyle değil tabii; çoğunluk için konuşuyorum.
Ben dershaneye gidiyorum çok rahatsızım bazı hocalardan.
28-29 yaşındalar ama lise öğrencilerine fazlaca meyilliler.
Birkaçını uyarmışlığım var, seviyeyi koruyunca yaklaşamıyorlar..:31:

Arkadaşlar Merhaba;

Bir süredir, burada okuduklarımı ve çevremden duyduklarımı birleştirince şöyle bi genelleme çıktı karşıma.
Erkekler 30 ila 35 yaş arasında bi bocalama evresi yaşıyorlar, mutlaka gözleri bi kayıyo, (allah gözü kayanı şaşı etsin) mutlaka başka bir kadının lafı sözü geçmeye başlıyor eşlerin arasında nedense!
Kendilerine öz güvenleri mi artıyor yoksa evlilikten mi sıkılıyorlar ya da malum yerlerde kabarmalar mı oluyor? anlayamıyorum.
En büyük ablam, eniştem 35 yaşlarına geldiğinde bi anda böyle sorunlar yaşamaya başladı.
Bi küçük ablam eşi 33 yaşına geldiğinde (şu günlerde) sorun yaşıyor.
Benim eşim 30 yaşına geldi ve tırsmaya başladım.:18::18:

Yaştan olmuyorsa evliliğin 5 ila 8. yıllarında da aldatma sorunları çıkabiliyor.

ben mi yanlış düşünüyorum sizin yorumlarınız nelerdir?
Benzer durumu yaşayanlarınız, politik bi yol izleyeniniz var mı?:26:

en riskli durumda olan benim şu anda.eşim 30-35 yaş aralığında,evliliğimizin 7.yılındayız :52:

demek ki düşünme terliği fırlatma zamanım gelmiş,birşey olmadan tedbirimi alayım :)

canım yanlış düşünüyorsun demeyelim ama bunun yaşla pek bir ilgisi yok bence.benim bildiğim de erkekler 40 ından sonra coşar çünkü yavaş yavaş andropoz dönemine yaklaşırlar.bazı eksikleri de başka şekillerde kapatmaya çalışırlar ama hepsi değil tabii.

ayrıca gerçkten adamın gözü dışarıya kaymaya meyilli ise ister 20 ister 60 yaşında olsun yapacağını yapar.

Son düzenleme:

12 yıllık evliyim ,eşim 40 lı yaşlarının başına geldi,bir gün bile ya beni aldatırsa diye oturup düşünmedim.

Yapacak adamı engelleyemiyeceğinize göre,aldatırsa ne yapacağınıza başınıza gelirse karar verirsiniz.

Ama 30-35yaşlar için yaptığınız genellemelerin hiçbirine rastlamadım çevremde,gereksiz bir korku içindesiniz bence.

aynı kafadanız biz seninle :)
ben gamsız değilimdir herşeyi büyütürüm ama ilişkiyi değil, olursa olur olmazsa olmaz, zorlamayla olamıcak tek şey bu, cehenneme kadar yolu, banada yeni bi yol çizilmiş olur

evet bende hemen hemen her yorumunda kendimi buluyorum :) yani şöyle bir şey ne kadar seversem seveyim beni üzmeye çekinmeyen insandan soğuyorum mesela adam beni aldatttı mı çocuğum var diye devam etmek saçma geliyor , ben anneysem oda baba o niye düşünmedi çocuğum var aldatmıyım diye , normalde tartışma esnasında beni üzdüyse ilerleyen zamanlarda bende aynı acıyı yaşatırım eşime sonra da derim bak anladın neler hissettiğimi şimdiye kadar bir konuda 2 kere üzmedi eşim beni. ama aldatma bambaşka bişi ona aynı acıyı yaşatamam kendime bunu yakıştıramam o yüzden direk giderim... en temizi

12 yıllık evliyim ,eşim 40 lı yaşlarının başına geldi,bir gün bile ya beni aldatırsa diye oturup düşünmedim.

Yapacak adamı engelleyemiyeceğinize göre,aldatırsa ne yapacağınıza başınıza gelirse karar verirsiniz.

Ama 30-35yaşlar için yaptığınız genellemelerin hiçbirine rastlamadım çevremde,gereksiz bir korku içindesiniz bence.

Bende ki tam olarak korku değil aslında.
Hayatını kazanmış, çalışan, kendini geliştirmiş bi kadınım, aksi olsaydı muhtaç olsaydım mecbur olsaydım evet belki korkabilirdim.
Özellikle çevrem beni bu genellemeye itti.İt gibi seven eşlere bakıyorum mutlaka biyerlerden patlak veriyorlar, kişinin kiliğiyle alakalı tabi ki bunlar ama aldatmak denilen illet o kadar yaygın ve normal bi hal aldı ki! Burdan bi arkadaşı hatırlıyorum daha çok yeni "tam da yarım saat önce aldatıldığımı öğrendim" diye bi başlığı vardı.Okumaya, takip etmeye korktum.Eşi o kadar çirkinleşmişti ki.
:20:

Hayatını kazanmış, çalışan, kendini geliştirmiş bi kadınım, aksi olsaydı muhtaç olsaydım mecbur olsaydım evet belki korkabilirdim.
Özellikle çevrem beni bu genellemeye itti.İt gibi seven eşlere bakıyorum mutlaka biyerlerden patlak veriyorlar, kişinin kiliğiyle alakalı tabi ki bunlar ama aldatmak denilen illet o kadar yaygın ve normal bi hal aldı ki! Burdan bi arkadaşı hatırlıyorum daha çok yeni "tam da yarım saat önce aldatıldığımı öğrendim" diye bi başlığı vardı.Okumaya, takip etmeye korktum.Eşi o kadar çirkinleşmişti ki.

aldatmak tabii normal hal alır çünkü artık kimin el kimin cebinde belli değil..kadın adamı aldatıyor,adam kadını..ama hala boşanmak yok..ya da kadın defalarca aldatılıyor maddi gücü de var ama boşanmıyor..ya da daha sevgiliyken aldatılıyor 1-2 kez(mesela şu anda böyle bir konu var) kızımız affediyor sevdiceğini..neden? kadınlar bu kadar mı güçsüz?

ha bir de şunlar var;adam evli kız bunu bilmeden sevgili oluyor ama öğrenince de ayrılmıyor.bir de bu vakalar var.

hadi maddi gücü olmayan,3-4 çocuğu olan anneleri anlarım bir yerde o adamla yaşamaya mecburlar ama her olanağı olup da hala onurunu gururunu ayaklar altına alan kadınları anlamıyorum..kimisi de kocamı seviyorum diyor,ben böyle sevgi düşman başına diyorum.hastalıklı birşey bu..

genelde 40 dan sonra derler ama bilmiyorum .... ya hayatının başında evlenen erkekler bir süre sonra tabi pişman oluyor .... neden birşey yaşamadan evlenmdim diye ..ben ona bağlıyorum ... adam 25 inde evlendiyse 5-10 sene sonra genç yaşta edindiği sorumluluklar ve evliliğinin monotonluğu yüzünden yoldan çıkabiliyor .. bu herkes için geçerli değil tabi .. ama erkeklerin evliliklerini olgun yaşlarda yapması taraftarıyım ..... bekarlığın tadını çıkardıktan sonra evlenirseler pek sorun çıkacağını sanmıyorum ....

yapanlar, demek ki (sizin tabirinizle) it gibi sevmiyorlar :) aldatmak normal bir hal aldı, insan alışmayagörsün artık hiçbir şey garip gelmiyor.. Tabi burası kadınlara ait bir yer olduğu için erkeklerden dinleyemiyoruz.. eminim evinde, işinde, gücünde olup da aldatılan çok da erkek vardır.. Sadece ortaya çıkmıyorlar hepsi bu..

Aldatmanın yaş ile bir ilgisi olduguna inanmıyorum.. Erkek popülasyonunun bol oldugu bir aileden geliyorum ama o yaşlar arası yapana rastlamadım :) yaş veya alışkanlık ile değil tamamen karakter ile ilgisi var.. Huzurunu, rahatını, düzenini bozmak istemeyen erkekler bu tarz şeylere yanaşmıyor, yaş kaç olursa olsun :)

genelde 40 dan sonra derler ama bilmiyorum .... ya hayatının başında evlenen erkekler bir süre sonra tabi pişman oluyor .... neden birşey yaşamadan evlenmdim diye ..ben ona bağlıyorum ... adam 25 inde evlendiyse 5-10 sene sonra genç yaşta edindiği sorumluluklar ve evliliğinin monotonluğu yüzünden yoldan çıkabiliyor .. bu herkes için geçerli değil tabi .. ama erkeklerin evliliklerini olgun yaşlarda yapması taraftarıyım ..... bekarlığın tadını çıkardıktan sonra evlenirseler pek sorun çıkacağını sanmıyorum ....

Evet bak bu çok mantıklı, henüz hayatını, gençliğini yaşayamamış beyler erkenden evlenip, bi süre sonra açlık yaşamaya başlıyorlar galiba.
Ya da çevrede yaşayabilenleri gördükçe benim neyim eksik ulen deyip coşouyo da olabilirler.
Son olarak bu evreler para kazanmaya başladıkları, işlerinin oturduğu evreler olduğu için para kazanmanın getirdiği bi özgüven de olabilir.Bilemedim :1:

7 senyi bitirdik eşim 37 yaşına girdi ve 2 sene önce kötü olaylar yaşadım dogru galiba :30:

N'oolur düşündüklerimi haklı çıkarma.:17:
:9::9:

Evet bak bu çok mantıklı, henüz hayatını, gençliğini yaşayamamış beyler erkenden evlenip, bi süre sonra açlık yaşamaya başlıyorlar galiba.
Ya da çevrede yaşayabilenleri gördükçe benim neyim eksik ulen deyip coşouyo da olabilirler.
Son olarak bu evreler para kazanmaya başladıkları, işlerinin oturduğu evreler olduğu için para kazanmanın getirdiği bi özgüven de olabilir.Bilemedim :1:

N'oolur düşündüklerimi haklı çıkarma.:17:
:9::9:

e tabi oda var ... işlerini rayına oturuyor para kazanmaya başlıyor özgüven patlaması yaşıyor ... çok acizce düşünüyorlar işte basitlik ......evli adamın sorumlulukları olması lazım bekar biri gibi yaşayamaz .... evlenmeseymiş o zaman zorla mı evleniyorlar sanki ..... böyle erkeklere sinir oluyorum işte ... kendilerini çok akıllı sanıyolar ...
bir arkadaşım bir adamla görüşüyordu.adam adını sanını mesleğini farklı söylemiş ... sonra biz gerçek faceini bulduk bir baktık evli ve bir kızı var ...şok olmuştuk yani ... böyle ava çıkan tipler çok var .. hatta arkadaşıma sana ev tutarım birlikte yaşarız bile demişti ... şeref yoksunu ..

Back
X