Erkekler mutsuz Kadndan uzaklar!

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU3

Ziyaretçi
Erkekler, "MUTSUZ GÖRÜNEN KADIN"dan Uzaklaşır! “Bir türlü memnun olmuyor!” “Ne yapsam yaranamıyorum!” Bu sözler eşinden yana dertli olan erkeklerin ağzından çok sık dökülür. Mutlu bir hayat “imkan meselesi” olmanın ötesinde “kişilik” ve “hayat algılaması” ile ilgilidir.

Ciddi bir sebep yokken hayatlarını “mutsuzluk” çizgisinde görenler psikolojik açıdan sorunlu kişilerdir. Problemin kökü ise evlilik öncesinde yatar. Çocukluktan beri gelen kişilikleri mutluluğa değil, mutsuzluğa programlıdır. Bu, evliliğin ya da tanışmanın ilk zamanlarında pek fark edilmese de hayatın gerçekleri ile karşılaşınca hızla kendini gösterir. Tatlı hayaller hızla kaybolmaya başlar.

Bazen sözlü ya da nişanlı iken başlayan tartışmalar, tarafları birbirinden uzaklaştırabilir ve evlilik hiç gerçekleşmeyebilir de! Sevgili, nişanlı, sözlü ya da evlenme aşamasına gelmiş ilişkilerde, ya da evli çiftlerde bayan mutsuz görünüyorsa; erkek kara kara düşünmek durumundadır. Bu hale düşmüş olan erkeğin, uzaklaşma aşamaları genellikle şöyle bir sıra takip eder;

I.Savunma

Hep mutsuz görünen eş karşısında erkeğin ilk adımı “savunma”dır. O, gördüğü mutsuz davranışları kendisi için bir “eleştiri ve onaylanmama” olarak algılar. Bu sebeple de savunmaya geçer. Kendine göre izahlar yapmaya çalışır. Konu şahsıyla ilgili ise, yanlış anlaşılmakta olduğu, Ailesi ile ilgili ise, anlayış beklediği, Zaman tanınması gerektiği gibi söylemler geliştirir. Elinden gelenin bu kadar olduğunu anlatmaya çalışır. İkna çabaları ile mutsuz görüntü değişmez ise, ki genellikle de değişmez, o zaman gönül kırıklığı ile ikinci safha gelişir.

II.Sorgulama

İkinci safha erkeğin, evlilikle ilgili olarak kendini “sorgulama”sıdır. Karşısındaki kişinin aslında anlaşılabilecek biri olmadığı, onunla evlenmekle pek de isabetli bir karar vermediği düşüncesine kapılır. Eğer, bu birlikteliğe baştan muhalif olanlar var idiyse, onları dinlememekle nasıl bir hata yaptığını düşünür. “Ne olacak bu işin sonu?” diye düşünmekten kendini alamaz. Pişmanlık dolu duygu ve düşünceler içinde bir nevi çaresizliğin yaşanmaya başladığı safhasıdır bu safha!

III. Soğuma

Pişmanlık zemininde gelişen kendini sorgulama safhası erkeğin bu ilişkiden hızla soğumasına sebep olur. Başlangıçtaki sevginin artık hafiflemekte olduğunu hissedilir. “Birliktelik” tatsızlaşmış ve zevk vermez olmuştur. Bu safhada artık ikna gayreti pek görülmez. İlişkiler ve iletişim mesafeli olmaya başlamış ve “nerden ince ise oradan kopsun!” umursamazlığı bütün davranışlara sinmeye başlamıştır.

IV. Cezalandırma

Kadının mutsuzlukta direnmesi halinde erkekte görülmeye başlayan savunma, sorgulama ve soğuma aşamalarının ardından gelen aşama “cezalandırma”dır. Artık minnetsiz davranmaya, daha önce yaptığı iyi şeyleri de yapmamaya, eşinin hoşuna gitmeyecek başka eğilimler göstermeye ve evini açık bir şekilde ihmal etmeye başlar. Mümkün olduğunca konuşmaz, konuşsa bile yüzüne bakmaz. Sert ve suratsız bir tavır sergiler. Onunla bir yere gitmemeye, özellikle hanım tarafı ile ilişkilerini sınırlı tutmaya özen gösterir. Bazen kabalaşma hatta şiddete meyletme bile görülebilir. Bu durum bazı kadınları düşündürür. Daha iyisini istediği ya da mevcutla yetinmediği için gösterdiği olumsuz tavırlar sonucu sahip olduklarını da kaybetmekte olduğunu fark edenler olur. Panik başlayabilir. Gördüğü tepkilerle mutsuzluğu artan ve artık bu iş bitmeli diye düşünenlere karşılık, sergilediği olumsuz davranışlarından geri adım atarak tekrar erkeğini kazanmanın hesaplarını yapmaya başlayanlar durumu kurtarma çabası gösterenler olabilir. “Mutsuz kadın”ı oynamayı inatla sürdürenler için yapacak pek fazla bir şey yoktur.

V. Kopma

Son safhada duygusal kopuş tamamlanmış, fiziki ayrılma artık kapıya dayanmıştır. Bunun nasıl olacağını tarafların kişilikleri, ekonomik durumu, ailelerin müdahalesi, sosyal ve mesleki çevre, ayrılışın ortaya çıkaracağı problemler gibi faktörler tayin edecektir. Ancak şurası kesindir ki, ayrılma olmasa bile, artık hiçbir şey eskisi gibi değildir. Tatsız, tuzsuz, mutsuz, saygıdan yoksun, sevginin uçup gittiği, yıllarca sürecek didişmeler!

Ben daha çok erkekler önce mutsuz ederler sonra da kendi yarattıkları mutsuz kadından soğur seri bi şekilde uzaklaşırlar diye düşünüyorum...Böyle madde madde açıklamalı da çok bilgilendirici olmuş çok beğendim eline sağlık..

peki siz mutsuz insanlarla arkadaşlık yapmayı ister misiniz ???

o zaman erkekler ne diye mutsuz bir kadınla aynı çatı altında yaşamayı sevsin ki...

kadın aptalmıki kendi kendine mutsuz olsun ? kadın mutsuzsa mutsuz eden biri var kırgınsa kıran biri var..ağlıyorsa ağlatan biri var...erkeğe şöyle davranalım erkeğimizi elde tutmak için böyle yapalım filan.nedir ya...sakınan göze çöp batıyor.dün kocamla feci kavga ettik....kızgınım..kadınların ruh halinden anlasalardı azıcık sevgi şefkat gösterselerdi hiç bir kadın mutsuz olmazdı...

çok doğru bir yazı.. erkekler daha genel düşünür çünkü.. biz kadınlar gibi detaycı değillerdir..

onlar için kavga, sebebi, ve sonuç varken

bizim için kavganın sebebinde yaptığı bir hareket yada bir cümle, bir kelime yatar..

biz kadınlar içimizde olayları dağ haline getirirken onlar hatırlamazlar bile...

ve böylelikle mutsuzluklar başlamış olur..

mutsuzluk bir bahanedir sadece...
birde soyle dusunmek gerek ; erkek çoğu zaman bayanın bu duygusal ,moralman sıfır durumundan yararlanarak yaklaşır..
demekkı genelleme yapmamaka gerek..
zaten sevıyorsa bir erkek hiçbirsey gozugormez vee mutsuzlugu hernyse cozumu bulmaya calısır.. cozum yolu yoksa oylesineysede komık seyler yaparak partnerini güldurmeye calısır.. :asigim:

uzaklaştıran ve mutsuz eden erkestir bence çiftlerde kadında erkekte birbirini tamamlayan olduklarına göre kadın mutsuzssa bir ilişkide bunun tek suçluu beraber olduğu erkktirlmaz:

uzaklaşmak istiyorsa zaten mutlu olsanda uzaklasr..
zaten kim ister ki 7/24 mutsuz olan birini

Eger kadın mutsuzsa erkek uzaklasmaktansa yakınlasmalıdır derdı varsa dınlemelıdır.

Bence yazı çok doğru arkadaşlar erkekler pek beceremiyorlar bence düşünceli olmayı, öyle konuşalım filan yapamıorlar dolayısıyla bi derdin var mı yok tamam o zaman deyip dönüyorlar biz bayanlar da daha ince düşündüğümüz için sorun yaşıoruz yapılacak en önemli şey derdimizi açıkça anlatmak (ama dinleyene)

neden uzaklaşıyolar? Farklı cinsleriz diye insan değil miyiz? Onlarda insan ve üzülebiliyo tıpkı bizim gibi. Ama onlar üzülünce noluyo? Kadının anaç tavrı şak diye devreye giriyo ve mutsuzluğunun kaynağını bulup yoketmeye çalışıyo. Erkekse buna karşılık eşi ya da sevgilisi mutsuz olduğundan bu muhabbetten ve görüntüden sıkılıp daha doğrusu kendisine böyle bir bahane uydurup uzaklaşıyo ( güyya) bence uzaklaştığı felan yok sadece bu olayın arkasına soğınarak aslında hala eşini seviyor olmasına rağmen aldatma yoluna gidiyor. Kadın birgün bunu öğrenincede ee mutsuzsun bi türlü mutlu olmuyosun bende kaçtım ve seni aldattım diyebilecek kadar küstahlaşıyor ve bu bahaneyi sonuna kadar çok doğru kullanıp kadının ya da kadınların filozof olmasını sağlıyor

Aslıcım süpersin çok güzel felsefe yapmışsın valla a.s erkekler aldatmak için bahane arıo başka bişi değil valla lmaz: gerisi boş

Ben bu yaziyi hic sevmedim cunku gitmek ve bitirmek isteyen erkek zaten eninde sonunda bir bahane bulacaktir. Bir kadin mutsuzsa erkegin once kendini sorgulamasi ,daha sonrada sayet kadini gercekten seviyorsa onu anlamaya calismasi ve yaninda olmasi gerekir ama ne yazik ki erkekler cok "duz" dusunen yaratiklar olduklari icin cogu zaman bu detayi goremez ve kacisin en kolay mutluluk oldugunu sanirlar.
-tatlicadiarzu-

onlar ne yapsın etsın kadını kötu duruma düşürsün sonra da bunları bahane sayıp cekıp gıtsın ooh ne ala memleket

Muhtemelen bir arastirma sonucu tasarlanmis bir yazi bu.
Arastirmalara pek güvenmiyorum, ama tam bu yaziya uygun, bu duygulari yasamis erkekte vardir mutlaka. Ama baska sebeplerden dolayida bu duygulari yasamis olabilir, illa karisi mutsuz oldugu icin degil.
Sürekli mutsuz olan bir es, ne kadin nede erkek icin hos degil tabiki, ama seven insan terketmeyi düsünmek yerine, sevdigine yardimci olmaya calisir. Mutsuzlugun sebeplerini arastirir, karsi tarafi suclarken birazda döner kendine bakar acaba ben mi mutsuz ediyorum diye..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…