• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkekler 4 Eş Edinebilir!!!

Bir çok cümlenizde aynı fikirdeyiz, tek fark yasal olma meselesi , zaten çok çok fazla kişi metres durumun da.Yani kimi kandırıyoruz bilmiyorum ki.
Bazı durumlar mevcut ki, alan memnun veren memnun, ilk eşin rızası vardır.Bu kişilere bir şey diyemem .
Ancaak.
İkinci eşi alacaksın ve eşit davranacaksın yahu bu mümkün mü ? Bir arkadaş demiş daha bir taneyi idare edemiyorlar ikinci üçüncü nasıl idare edecekler.
Birde bana ilginç gelen ne biliyor musun , ilk kadınlar ikinci kadına tahammül edemezken, ikinci kadınlar birinciyi kabul ediyor:44:Ve komik olan ikinci kadınlar bir üçüncüyü kabul edemiyor .
Erkekler de böyle bir şey görmek mümkün mü ? Fıtrat meselesini anlamak için soruyorum.

Yok ben bu kısımda sizinle hemfikirim sadece dinen yorumladım yoksa ben de asla tahammül edemem ikinci bir kadına. O yasallık kısmı da bazı imamlar yasal izinleri olmadığı halde nikahı kıyıyorlar, o nasıl din adamlığıdır ben de bunu anlamıyorum. Adam asgari ücret alıyor gidiyor 2.kadın alıyor 1. karısının izni olmadan onun rızkını alıp 2. kadına yediriyor kimi din adamları da buna ön ayak oluyor. Yani o metres örneğini de o yüzden verdim, yani şimdi yine toplum dini baskısı sebebiyle niyeti olan kimi erkekler yapamıyor ama devlet buna destek olursa, bir de böyle ilahiyatçılar böyle yorumlarda bulunurlarsa onlar da bundan cesaret alırlar, yaptıranların sayısı artar, ben o yüzden sakıncalı buluyorum Türk toplumunu bile bile böyle açıklamalarda bulunan din adamlarına da yazıklar olsun.

Ben metres hayatı legalize olsun DEMEDİM. Niye bunu isteyeyim? Kendim de evliyim,eşimin başka kadınla birlikte olmasını ister miyim sanıyorsunuz? Nerede demişim bunu bana gösterin lütfen? Ben diyorum ki devlet bunu legalize etmesin dini nikah adı altında. Uçkurunun peşine düşen metres tutarsa tutar ha gönül ister ki tutmasın, ama devletin görevi bu tip olayları destekleyerek ahlaksızlığı yüceltmemektir. Yani dedim ki devlet bu dini nikahla 2., 3, 4. kadın alımını yasallaştırmasın. Buna destek çıkmasın. Yapacak olan zaten metres tutup yapıyor hiç TASVİP ETMESEM DE yasak olduğu halde bir de serbest bırakıldığını düşünün. Kaç kişi gerçekten dini nedenle kıyacak o nikahları? Çoğunluk uçkur düşkünlüğü için 3. 4. kadına dini nikah kıyacak ve bunu yapan insanların çoğu da bırakın 2. kadına kendi 1. karılarına çocuklarına dahi maddi manevi yetemeyen insanlar olacak. Çünkü şu an dini nikah en çok yoksul kesimde yaygın ve adamlar 2. karılarına ev tutup 1. karılarını çoluklarını çocuklarını aç bilaç bırakıyorlar ve bu dinen de uygun değil ama kimsenin umursadığı yok çünkü yapanın amacı zaten din falan değil tamamen keyfi. yani böyle bir şey serbest bırakılırsa yapılan dini nikahların % 90'ı hatta daha fazlası dinen geçersiz olduğu gibi bir de üstüne 1. kadınları ve çocukları mağdur bırakacak. Bu sebeple serbest kalmamalı çünkü çoğunluk kendi zevki için kullancak. Benim dediğim buydu, siz tamamen yanlış anlayıp ben sanki metresliği laiklikle özdeşleştirmişim gibi bir suçlamayla geldiniz. benim orada laklik kelimesini kullanma nedenim tartıştığım üyenin bana 'Bu İslam'da da serbest zaten, bırak 4 kadın alsınlar.' demesiydi. Yoksa ben zina laikliktir falan demedim diyorum ya birine suçlamayla gelmeden yazdıklarını iyice okuyup özümsemek şart, herkes dediğimi anladı sitede, siz de benim hakkıma girmiş oldunuz.

metresi olsun,legalize olmasın derim ben,derdim bu benim yazmışsın
orayı yanlış anlamışım
neyse umarım zinada yasaklanırda,evlilerde sevgili yapamaz kendine.

Son düzenleme:
senin bu dediklerin doğuda olmuyormu :26:
ben çevremde hiç 2. evlilikler falan görmüyorumda
tezini çürütmek için değil,merak edip soruyorum
yani burda fakir olup kimse 2.eş almaz heralde,kimsede varmaz zaten
hep fakir olmuyorki,zenginlerde 2.eş alıyor
kadının 2.eşe izin vermesine gelince nikahta şart koşması gerekiyor
eğer anlaşma olmazsa sanırım böyle bi hak talep edemiyordu...

D. Anadolu 'da odukça yaygın -kuma dediğimiz olay hani-, sosyoekonomik düzey arttıkça o çevrenin adamları da kendileri gibi eşler alıyolar bir doktor mühendis kadın da üstüne kuma alınmasını kabul etmez kolay kolay yani çoğu etmez. Ama dediğim gibi kırsalda, daha dar gelirli, erkeğin hakimiyetinin güçlü olduğu,kadının ezildiği kesimlerde böyle nikahlar oluyor. Bir de genelde saklanıyor o yüzden bilmiyoruz ama var benim böyle bildiğim, yani düşündüğümüzden fazla. Bu sitede de okudum bu tip konular çok. Ama dediğim gibi saklanıyor ve dine uygun yapılmıyor zaten adamların amaç din de değil o sadece kılıf.

Son düzenleme:
Ben metres hayatı legalize olsun DEMEDİM. Niye bunu isteyeyim? Kendim de evliyim,eşimin başka kadınla birlikte olmasını ister miyim sanıyorsunuz? Nerede demişim bunu bana gösterin lütfen? Ben diyorum ki devlet bunu legalize etmesin dini nikah adı altında. Uçkurunun peşine düşen metres tutarsa tutar ha gönül ister ki tutmasın, ama devletin görevi bu tip olayları destekleyerek ahlaksızlığı yüceltmemektir. Yani dedim ki devlet bu dini nikahla 2., 3, 4. kadın alımını yasallaştırmasın. Buna destek çıkmasın. Yapacak olan zaten metres tutup yapıyor hiç TASVİP ETMESEM DE yasak olduğu halde bir de serbest bırakıldığını düşünün. Kaç kişi gerçekten dini nedenle kıyacak o nikahları? Çoğunluk uçkur düşkünlüğü için 3. 4. kadına dini nikah kıyacak ve bunu yapan insanların çoğu da bırakın 2. kadına kendi 1. karılarına çocuklarına dahi maddi manevi yetemeyen insanlar olacak. Çünkü şu an dini nikah en çok yoksul kesimde yaygın ve adamlar 2. karılarına ev tutup 1. karılarını çoluklarını çocuklarını aç bilaç bırakıyorlar ve bu dinen de uygun değil ama kimsenin umursadığı yok çünkü yapanın amacı zaten din falan değil tamamen keyfi. yani böyle bir şey serbest bırakılırsa yapılan dini nikahların % 90'ı hatta daha fazlası dinen geçersiz olduğu gibi bir de üstüne 1. kadınları ve çocukları mağdur bırakacak. Bu sebeple serbest kalmamalı çünkü çoğunluk kendi zevki için kullancak. Benim dediğim buydu, siz tamamen yanlış anlayıp ben sanki metresliği laiklikle özdeşleştirmişim gibi bir suçlamayla geldiniz. benim orada laklik kelimesini kullanma nedenim tartıştığım üyenin bana 'Bu İslam'da da serbest zaten, bırak 4 kadın alsınlar.' demesiydi. Yoksa ben zina laikliktir falan demedim diyorum ya birine suçlamayla gelmeden yazdıklarını iyice okuyup özümsemek şart, herkes dediğimi anladı sitede, siz de benim hakkıma girmiş oldunuz.

aciklama süper :46::46::46:

Arkadaşlar konu dışı birşey söylemek istiyorum.
bizim ülkemizde aldatma olayları çok.
Kimi bunu din(!) ile normalmiş gibi yapıyor kimileri ise gizli gizli yapıyor.
Özellikte 2. eş alma olayını o kadar yanlış anlıyorlar ki...

Tamam mantıken düşnünce bir kadının ikii kocası oolması uygun değil
Bir kere çocuk nasıl olacak? Hamile kalsa.

Ama ben kendilerrini din ile kandıran ya da buna bile gerek duymadan aldatabilen erkeklerin bu kadar çok olmasını anlayamıyorum.
Bunun bir açıklaması var mı.?

metresi olsun,legalize olmasın derim ben,derdim bu benim yazmışsın
orayı yanlış anlamışım
neyse umarım zinada yasaklanırda,evliler sevgilide yapamaz kendine.
s

Benim metresi olsun nikahına almasından kastım eğer adam böyle bir halt karıştırmak istiyorsa gitsin aldatsın madem metres tutsun ama buna dini bir kılıf uydurulmasındı. Çünkü arkadaş kadınlar bu durumdan memnun yazmıştı. Yani benim kızdığım bu tip ahlaksızlıklara dini kılıf bulunmasın yoksa benim evli bir kadın olarak metresliği hoş görmem mümkün değil, görmüyorum da zaten. yani bir halt yemek niyetindeysen de açık açık ye, kafandan ayet uydurup dinin arkasına saklanma idi. Çünkü erkekler Türkiye'de yıllardır böyle yapıyorlar. Diğer türlü metres olarak da yapılmasa keşke ama dediğim gibi.

yok valla duymadım gerçekmi bu :60:
Olmaz mı tabi canım hiç mi denk gelmedi bu tarz haber , konu bakma espiri yapıyoruz gülüyoruz burda ama çok yaşanıyor bu tür olaylar.
Arkadaşımın anlattığına göre bi tanıdığı kadının üstüne kuma gidiyor hem de yaşadığı evin bir üst katına cesarete bak .
Kaynana ve ilk gelin , kumayı hastanelik etmişler , uzun bir süre ama dayanmışlar da .

Benim metresi olsun nikahına almasından kastım eğer adam böyle bir halt karıştırmak istiyorsa gitsin aldatsın madem metres tutsun ama buna dini bir kılıf uydurulmasındı. Çünkü arkadaş kadınlar bu durumdan memnun yazmıştı. Yani benim kızdığım bu tip ahlaksızlıklara dini kılıf bulunmasın yoksa benim evli bir kadın olarak metresliği hoş görmem mümkün değil, görmüyorum da zaten. yani bir halt yemek niyetindeysen de açık açık ye, kafandan ayet uydurup dinin arkasına saklanma idi. Çünkü erkekler Türkiye'de yıllardır böyle yapıyorlar. Diğer türlü metres olarak da yapılmasa keşke ama dediğim gibi.

ama şu varki ALLAH 2.eşi helal kılmışken,bile buna şiddetle karşı çıkanlar var mesala
hayır olamaz yok öyle bişey falan
bunu reddetmek bile inkardır
erkekler 2.eşi çok yanlış anlıyorlar,dediğin gibi zevklerine göre hareket ediyorlar
doğal olarak biz kadınlarda buna tepki veriyoruz
aslında anlatmak istediklerimi anlatamıyorum :)
bi arkadaş demiş,böyle bi ayet var bişi deyipte günaha giremem
güzel söylemiş,bu konuları çok kurcalamamak lazım
çünkü bazen saçmasapan yorumlar yapabiliyoruz,inkara kadar gidebiliyoruz.

Ama ben kendilerrini din ile kandıran ya da buna bile gerek duymadan aldatabilen erkeklerin bu kadar çok olmasını anlayamıyorum.

bence suclu yine biz kadinlariz :31:
kuma gelir kocasini benzetcegine gider kumayi döver
kuma gelen kadinda bir okadar suclu evli adamla isin ne
ve biz kadinlar susup kabul ettikcede erkekler ayni yolda yürümeye devam

zoraki dövülerek evliliklerden bahs etmiyorum,onlarda aile kurbani :31:

Birileri gelir dorde kadar hakkim var der.
Digeri yapar yapmak istedigini kadin yine her iki sekilde ortada kalir.
Bunun her iki sekildede bir aciklamasi yok.
Olan sonucta kadina oluyor.
Yasa varmi bununla ilgili ? varsa benim haberim yok.
Ulkemde bildigim bir suru dini nikahla 2.es veya metres olarak yasayan var.
Erkekler her yaptiklari eyleme surekli bir kilif bulacaklardir.
Sonuc ? biri digecek 4'e kadar digeri dostum.

Son düzenleme:
bence suclu yine biz kadinlariz :31:
kuma gelir kocasini benzetcegine gider kumayi döver
kuma gelen kadinda bir okadar suclu evli adamla isin ne
ve biz kadinlar susup kabul ettikcede erkekler ayni yolda yürümeye devam

zoraki dövülerek evliliklerden bahs etmiyorum,onlarda aile kurbani :31:

Afedersin kocasının şeyiyle övunen bile var.
Sokak kavgasına şahit olan biri anlatıyor.
Kadın 'benim koccam seni s..' demiş.
Kusura bakmayın hanımlar ama bizde çoook suç var :)

Olmaz mı tabi canım hiç mi denk gelmedi bu tarz haber , konu bakma espiri yapıyoruz gülüyoruz burda ama çok yaşanıyor bu tür olaylar.
Arkadaşımın anlattığına göre bi tanıdığı kadının üstüne kuma gidiyor hem de yaşadığı evin bir üst katına cesarete bak .
Kaynana ve ilk gelin , kumayı hastanelik etmişler , uzun bir süre ama dayanmışlar da .

ama burda 3.gelin yok,kaynana var :)
hani iki gelin 3.yü dövüyordu
duymadım,benim bildiğim bi kaç zengin var
aynı binada olanıda duydum
sanırım kardeş kardeş yaşıyolar
öyle yakınlarımda bu tarz olaylar pek yok
o yüzden yabancıyım bu konuya :)

Meryem bu beni de hayrete düşürüyor. Ve işin komik tarafı ülkenin %80ini falan kendini çok dindar olarak tanımlıyor.Yaklaşık %95'i Müslümanım diyor. Ama aldatma olayları çok yüksek. Bunun nedeni şu erkeği bu tip şeylerden sakındıracak 2 şey var. 1. hayata geniş perspektiften bakması yani entelektüel anlamda kendini geliştirecek ki tüm hayatı kadın, seks, futbol üstüne kurulu olmayacak, hobileri olacak ki karısı evden çıktığında aklına meşgale olarak yalnızca ve yalnızca karı kız gelmeyecek. Bu bizde yok ne yazık ki.
2) Herhangi bir ideoloji/din/ahlak sistemine göre hayatını sürdürmesi. E bizim Müslümanım diye geçinenlerin çoğu kendine Müslüman. Çoğunun şöyle bir açıp Kuran okumuşlukları yoktur ömürleri boyunca. Dolayısıyla işlerine gelen konu da Müslümanlar, işlerine gelmeyen konuda değiller. Bir de Batı ile Doğu arasında kalmışlık var.:ssz:

Son düzenleme:
O zaman kıymete biniyor adam , dört beş abisi olan kadınlar şanslı ama :9:

bazilar sansli evet :1:
ama sanssiz olanlarda var,baslik parasi icin bacilarini evlilige zorlayanda :31:

Afedersin kocasının şeyiyle övunen bile var.
Sokak kavgasına şahit olan biri anlatıyor.
Kadın 'benim koccam seni s..' demiş.
Kusura bakmayın hanımlar ama bizde çoook suç var :)

malesef dedigin gibi bizdede suc cok :31:

Back