Benim yazdığım şeye muhalifseniz benden alıntılayın lütfen, ben asla ve asla öyle bir şey demedim. Benim yazdığıma karşı çıkıp eleştirmeden bir zahmet baştan sona okursanız ve hangi yorum üstüne yazmışım neyi kastetmişim anlarsanız boş yere tartışma çıkmaz. İkimizde aynı şeyi savunuyoruz ama siz benim yorumumdaki çok açık ve seçik olan anlamı çıkaramadığınız için gereksiz bir polemik çıkıyor ortaya. Siz beni suçlamadan yazdıklarımı özümsememişsiniz ama ben size yardımcı olayım:
Mervecik01 isimli üye şu yorumu yaptı
5. sayfada)
çok eşlilik mevzusu var olan bir şey zaten. ''varsın ikinci üçüncü olayım, yeter ki bana baksın rahat yaşıyım'' diyen kadınlar da yok degil.
Ben cevaben şunu yazdım:
O o kadınların problemi, bu sorunlar çözüleceği yerde neden destekleniyor ki? Bu zaten kanayan yaramız bizim toplumcak.
Kadınların birçoğu böyle bir şeyi kabul etmez.
O cevaben şunu yazdı:
bu sorunu nasıl çözmeyi düşünüyorsun? kadın, bir adamın tek karısı olmaktansa, zengin ve güçlü bir adamın 3. karısı(!) olmayı tercih ediyor. buradaki sorunu nasıl çözmeyi düşünüyorsun?
tek eşlilikte kadınlar paylaşmak zorunda kalmazlar ama istedikleri kadar rahat yaşayamayabilirler. çok eşlilikte ise kadınlar paylaşmak zorundadır ama adam zenginse istedigi kadar rahat yaşar. çok eşlilik ve tek eşlilik artıları eksileri olan şeyler. ayrıca islamda da var. adamı boş yere topa tutmayın.
( yani diyor ki imam nikahı yapan adamın parası olur, kadınlar da rahat rahat yaşarlar, hoşlarına bile gider bu durum)
Ben de cevaben dedim ki Türkiye'de yasal olmadığı halde dini nikahla 2. 3. kadını kuma getiren erkeklerin birçoğu dediğinin aksine yoksul kesimden. Ve yaptıkları bu sebeple dinen de caiz değil çünkü 4 kadına bakacak maddi imkanları yok. Zevkleri için bir kadın bulup ona ev tutuyorlar toplum baskısı sebebiyle de illegal olmasına rağmen imam nikahı kıyıyorlar, evde çolukları çocukları , karıları aç, onların rızkından alıp 2. karılarına yediriyorlar. Maddi imkanları iyi olan adamlar - doktor, iş adamı gibi- zaten kültürel anlamda üstte olduklarından bu yola gitmiyorlar, toplum baskısı da olmuyor üstlerinde kırsalda olduğu gibi dolayısıyla dini nikah falan kıymıyorlar zaten onlar için bir şey fark etmez zaten 4 kadının serbest bırakılması ya da bırakılmaması. Çünkü onlar zaten dini nikah kıymıyorlar metres tutuyorlar aldatmak isterlerse- ki bunu da bir kısmı yapar yalnızca-. Ama 4 kadınla evlilik serbest bırakılırsa asıl olan yoksul kırsalda yaşayan kadınlara olacak çünkü en çok imam nikahı oralarda kıyılıyor ve usulüne uygun yapılmıyor. Adamlar uçkurlarının peşinde karılarının,çocuklarının rızkından veriyorlar. Bu da dinen yasak ama umursayan yok köylerde.
Benim dediğim buydu ve oldukça açık belirttiğimi düşünüyorum keşke gereksiz polemik yaratmak yerine zahmet edip konuya yazdığım sohbetlerin tamamını okusaydınız da aynı şeyi savunduğumuzun ayırdına varsaydınız. Ben de bu yazıyı kaleme almakla zaman kaybetmeseydim.