• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkekler 4 Eş Edinebilir!!!

nisa 3. ayette eğer ADALET SAĞLANABİLECEKSE ikişer üçer dörder kadınlarla evlenebileceği söyleniyorken

Nisa 129 ; Tutkunluk derecesinde isteseniz de kadınlar arasında adaleti sağlamaya asla güç yetiremezsiniz. der...

yani Allah da erkeklerin adaleti sağlamaya asla güç yetiremeyeceklerini bu yüzden erkeklerin tek kadınla evlenmesini söylemiştir..

çok eşlilik mevzusu var olan bir şey zaten. ''varsın ikinci üçüncü olayım, yeter ki bana baksın rahat yaşıyım'' diyen kadınlar da yok degil.

O o kadınların problemi, bu sorunlar çözüleceği yerde neden destekleniyor ki? Bu zaten kanayan yaramız bizim toplumcak.
Kadınların birçoğu böyle bir şeyi kabul etmez, benimki öyle bir şey bir yapsın pipisini keser eline veririm, al sana kökten sünnet:52:Al sana vücut bütünlüğünün bozulması:27:

Son düzenleme:
O o kadınların problemi, bu sorunlar çözüleceği yerde neden destekleniyor ki? Bu zaten kanayan yaramız bizim toplumcak.
Kadınların birçoğu böyle bir şeyi kabul etmez, benimki öyle bir şey bir yapsın pipisini keser eline veririm, al sana kökten sünnet:52:Al sana vücut bütünlüğünün bozulması:27:

bu sorunu nasıl çözmeyi düşünüyorsun? kadın, bir adamın tek karısı olmaktansa, zengin ve güçlü bir adamın 3. karısı(!) olmayı tercih ediyor. buradaki sorunu nasıl çözmeyi düşünüyorsun?

tek eşlilikte kadınlar paylaşmak zorunda kalmazlar ama istedikleri kadar rahat yaşayamayabilirler. çok eşlilikte ise kadınlar paylaşmak zorundadır ama adam zenginse istedigi kadar rahat yaşar. çok eşlilik ve tek eşlilik artıları eksileri olan şeyler. ayrıca islamda da var. adamı boş yere topa tutmayın.

bu sorunu nasıl çözmeyi düşünüyorsun? kadın, bir adamın tek karısı olmaktansa, zengin ve güçlü bir adamın 3. karısı(!) olmayı tercih ediyor. buradaki sorunu nasıl çözmeyi düşünüyorsun?

tek eşlilikte kadınlar paylaşmak zorunda kalmazlar ama istedikleri kadar rahat yaşayamayabilirler. çok eşlilikte ise kadınlar paylaşmak zorundadır ama adam zenginse istedigi kadar rahat yaşar. çok eşlilik ve tek eşlilik artıları eksileri olan şeyler. ayrıca islamda da var. adamı boş yere topa tutmayın.

İyi de karısı olmaya ne gerek var? Metresi olsun bu legalize olmasın diyorum ben derdim bu benim. Yoksa isteyen istediğini aldatsın bana ne? Biz zaten burası şeriat ülkesi olmasın diye bas bas bağırıyoruz sen İslam'da böyle diyorsun. Hem bu imam nikahı konularında birçok kadın mağdur oluyor. Çünkü zengin adamlar genelde metres tutuyor, karıları da biliyor. Alan memnun satan memnun meselesi bu beni ırgalamaz, isterse 100 tane metres tutsun kendine. Ama dini nikahı çoğu zaman çok da maddi durumu olmayan, kırsalda yaşayan, sosyoekonomik hiyerarşinin alt tabakalarındaki, toplum baskısı altındaki insanlar yapıyorlar. Adam evini zor geçindiriyor gidiyor bir kadın buluyor, toplumun gözünde yaptığını normalize etmek için dini nikah kıyıyor, çoluğunun çocuğunun rızkını ona veriyor. 1. karısını, çocuklarını aç açıkta bırakıyor. Her 10 dini nikahtan en az 8'i dediğim gibi. Bir düşün bakalım bir doktorun , iş adamının mı karısına kuma getirdiğine daha çok şahit oluyoruz yoksa bir köylü ırgatın mı? Doktor, iş adamı zaten genelde metres adı altında kadınlarla birlikte olur o da beni ilgilendirmez. Biz laik bir ülke olarak kalmaya devam etmek istiyoruz:6:

Son düzenleme:
İyi de karısı olmaya ne gerek var? Metresi olsun bu legalize olmasın diyorum ben derdim bu benim. Yoksa isteyen istediğini aldatsın bana ne. Biz zaten burası şeriat ülkesi olmasın diye bas bas bağırıyoruz sen İslam'da böyle diyorsun. Hem bu imam nikahı konularında birçok kadın mağdur oluyor. Çünkü zengin adamlar genelde metres tutuyor, karıları da biliyor. Alan memnun satan memnun meselesi bu beni ırgalamaz, isterse 100 tane metres tutsun kendine. Ama dini nikahı çoğu zaman çok da maddi durumu olmayan, kırsalda yaşayan, sosyoekonomik hiyerarşinin alt tabakalarındaki, toplum baskısı altındaki insanlar yapıyorlar. Adam evini zor geçindiriyor gidiyor bir kadın buluyor, toplumun gözünde yaptığını normalize etmek için dini nikah kıyıyor, çoluğunun çocuğunun rızkını ona veriyor. 1. karısını, çocuklarını aç açıkta bırakıyor. Her 10 dini nikahtan en az 8'i dediğim gibi. Bir düşün bakalım bir doktorun , iş adamının mı karısına kuma getirdiğine daha çok şahit oluyoruz yoksa bir köylü ırgatın mı? Doktor, iş adamı zaten genelde metres adı altında kadınlarla birlikte olur o da beni ilgilendirmez. Biz laik bir ülke olarak kalmaya devam etmek istiyoruz:6:

eger kast ettigin bunun legal olmaması ise, ona ben de katılıyorum panik yapma o yüzden. bazıları islamda böyle bir şey yok demiş onlara cevaben yazdım aslında.

doktor işadamı metres hayatı yaşayınca laiklikmi oluyor anlamadım
metres hayatı iyide,dini nikahlı yaşayıncamı kötü
ben her ikisinede karşıyım...
ALLAH adalet sağlayabilirseniz fazla eş alın demiş,yani adaleti sağlayamayacaklarına göre alamazlar
eşinden izin almalı ve büyük sorunlar varsa eş alabilir,tam bilmiyorum ama nedenleri var...

Böyle bir fetva verilmesini bekliyordum:16: sonunda beklediğim habere kavuştum ne kadar mesudum:16: 4 az, ben eşime 6 tane alacağım, evlen şekerim derim:31:

7 kocalı Hürmüz oluyor da, 7 hatunlu Pürmüz neden olmasın:52:
$viannen_55.gif :27:..................

Tabii hayatım, bundan sonra böyle, 4 eş mi deniyor, eşimin başı kel mi? Biraz tepesi açıldı ama olsun, 4 deniyorsa eşime 7'i.
Kadın evden çıkmasın mı deniyor, ben bilmem beyim bilir deyip arzı endam ederim, beyim ne derse o:60:

Gidip söylesem mi acaba beyime, kesin başına güneş geçti diyecek ama olsun, beyim diyorsa doğrudur:51:

Tabii hayatım, bundan sonra böyle, 4 eş mi deniyor, eşimin başı kel mi? Biraz tepesi açıldı ama olsun, 4 deniyorsa eşime 7'i.
Kadın evden çıkmasın mı deniyor, ben bilmem beyim bilir deyip arzı endam ederim, beyim ne derse o:60:

Gidip söylesem mi acaba beyime, kesin başına güneş geçti diyecek ama olsun, beyim diyorsa doğrudur:51:
sen istesen beyın istemez mune, enişte sana çok düşkün :27::9:

Böyle bir fetva verilmesini bekliyordum:16: sonunda beklediğim habere kavuştum ne kadar mesudum:16: 4 az, ben eşime 6 tane alacağım, evlen şekerim derim:31:

7 kocalı Hürmüz oluyor da, 7 hatunlu Pürmüz neden olmasın:52:

arkadaşlar, Mune nin hesabı, Üresin tarafından hacklenmiştir, kesin bilgi....:19::19:

doktor işadamı metres hayatı yaşayınca laiklikmi oluyor anlamadım
metres hayatı iyide,dini nikahlı yaşayıncamı kötü
ben her ikisinede karşıyım...
ALLAH adalet sağlayabilirseniz fazla eş alın demiş,yani adaleti sağlayamayacaklarına göre alamazlar
eşinden izin almalı ve büyük sorunlar varsa eş alabilir,tam bilmiyorum ama nedenleri var...

metres hayatını laiklikle bağdaştırman gecenin bombalarından..........erkeğine göre değişiyor hepsinin tarzı farklı kimi dini kılıf uyduruyor kimi gizli saklı parayla bu işi yapıyor kimi eve kuma getiriyor.........bu saydıklarımızın hiçbirini yasaları uygulayan bir ülkede yapamazsın.......ha yaparsın ama hayatın boyunca eski karına nafaka ödemek için çalışırsın bizde son 13 senedir zina serbest biliyorsun

Back