Erkekler 4 Eş Edinebilir!!!

Ben Allah'ın yol verdiği böyle konularda yorum yapmayı uygun bulmuyorum... Eleştirmek laf söylemek bana düşmez diye düşünüyorum... Yok böyle bir şey diyip inkar ederek büyük bir günaha girmekten korkuyorum... Eşim gelse başka bir kadınla daha evlenmek istiyorum dese, boşanırım. Ama eleştirmem Allah'ın izin verdiği bir şeyi, bu konuda bilgim yetersiz de zaten tek bildiğim Kuranı Kerimde izin verilen ayet olduğu. Bu bile benim bu konuyu eleştirmemi engeller.

Yaniliyorsunuz
Bir erkegin sahitligi iki kadinin sahitligine denktir

Bilimsel harika bir cevap

laikliklige konu baglanmis ben var anlamamak
Bu arada ben eczaciyim ve hastalarimdan yasli genc farketmiyor
Hic de laik olmayan tipler imam nikahli
Neden mi
Babanin eski kOcanin maasi iptal olmasin diye
Neyse boyle kolay gunah alip ahiretini yakma diye hatirlatmak istedim

Teşekkürler pepecim açıklama için ben tam da bunu kastetmiştim. Ama arkadaş metres tutularak laik olunabileceğini savunduğumu düşünmüş. Benim kastım böyle bir şeyin dini nikah kisvesi altında legalize edilmemesi gerektiğiydi. Niye yanlış anlaşıldı anlamadım. Yani devlet böyle bir şeyi meşrulaştırmasındı kastettiğim. Yani bir ülkede kimi manyakların gidip adam öldürmesi ayrı, devletin adam öldürmeyi yasal kılması ayrıdır. Bu dediğimden nasıl laik olmak istiyorsanız gidin bir metres bulun anlamı çıkarıldı hayretler içindeyim.:44:

Son düzenleme:
kendinizi çok güzel 3. sınıf insan modunda aşağılaşmışsınız tebrik ederim

“…Erkeklerinizden iki kişiyi şahit tutun. İki erkek yoksa kabul edeceğiniz şahitlerden bir erkekle iki kadın da olabilir. Biri yanılırsa diğeri hatırlatır…” (Bakara 2/282)

Tartisilacak bir durum goremiyorum

yahu anlamadan konuşmayın yazmak için yazmayın
bir üye doktor işadamı metres hayatı yaşar
ben ona karışmam,laik ülke istiyorum yazmış,ben bundan şunu anladım
metres hayatına saygı duyuyor,dini nikahla berebareliğe saygı duymuyor
ona istinaden yazdım,normalmi sence bu?

zina bi ara yasaklandımı yasaklanacakmıydı öyle bişi vardı,hatırlatırım
bi kesim çığırtkanlık yaptı zina yasak olamaz diye
sizin gibiler bişi beğenmez,zina serbest suç,yasak suç
eeeeee başka beklentileriniz ?

bi saçmalayan daha,yahu doğru düzgün cevap yazacaksanız yazın,yoksa yazmayın
ben ne demişim bunlar ne anlamış ya
ellerinden geleni yapıyolar yanlış anlamak için
he fetvada vermiş hanfendi,ahiretimi yakmıyım tamam :)
pardon kimin günahını almışım,senin gibi başbakan namaz kılmıyor diye iftiramı atmışım
görmediğim bişi hakkında konuşmam ben
tipindenmi anlaşılıyor laik olmadığı,kesin akplidir o :)
verdiğin örneğe bak ya,biz .,eşden bahsediyoruz sen maaş için resmi nikahlarını iptal ettirip
beraber yaşayan insanlardan bahsediyorsun ne alaka kel alaka :)
onlar zaten hakka giriyor,sırf 3 kuruş için insan bunu yapmamalı
devletten hakkı olmayan parayı alıyorlar
senin demek istediğin nedir,laik olmayan dini nikahla yaşıyor
laik olan metres hayatımı yaşıyor,valla senin dediğinden ben bunu anladım :)
şu devirde ben karşıyım 2.eşe
he ama ALLAH'ın kanunları vardır,kimse çiğneyemez bunu
bunlar ince konular,evet ALLAH 2.eşi helal kılmıştır
fakat nedenleri vardır,yorum yaparken lütfen saptırıp yorum yapmayın...

Surenin doğruluğunu yanlışlığını tartışmak bana düşmez buna haddim yok ha yorumlamaya göre kendi düşüncelerim yok mu var. Ama bu konuda polemiğe girmek hem forumda yasak hemde sizin bunu anlayabileceğinizi zaten düşünmüyorum. Ama asla kendimi bir erkekten aşağı ne görürüm nede gördürtürüm.
Size iyi forumlar

Sizin anlayacaginiz herseyi ben de anlarim merak etmeyin
Bence birine hakaret etmeden o kisi kimdir dunya gorusu nasildir
Kinaye yapmis midir yapmamis midir bir irdeleyin
Yoksa iste boyle ayni pencereden ayni yone baktiginiz insanlarla yanlis anlamanizla gereksiz bir diyaloga girersiniz
Size de iyi forumlar

Benim yazdığım şeye muhalifseniz benden alıntılayın lütfen, ben asla ve asla öyle bir şey demedim. Benim yazdığıma karşı çıkıp eleştirmeden bir zahmet baştan sona okursanız ve hangi yorum üstüne yazmışım neyi kastetmişim anlarsanız boş yere tartışma çıkmaz. İkimizde aynı şeyi savunuyoruz ama siz benim yorumumdaki çok açık ve seçik olan anlamı çıkaramadığınız için gereksiz bir polemik çıkıyor ortaya. Siz beni suçlamadan yazdıklarımı özümsememişsiniz ama ben size yardımcı olayım:

Mervecik01 isimli üye şu yorumu yaptı5. sayfada)
çok eşlilik mevzusu var olan bir şey zaten. ''varsın ikinci üçüncü olayım, yeter ki bana baksın rahat yaşıyım'' diyen kadınlar da yok degil.

Ben cevaben şunu yazdım:
O o kadınların problemi, bu sorunlar çözüleceği yerde neden destekleniyor ki? Bu zaten kanayan yaramız bizim toplumcak.
Kadınların birçoğu böyle bir şeyi kabul etmez.

O cevaben şunu yazdı:
bu sorunu nasıl çözmeyi düşünüyorsun? kadın, bir adamın tek karısı olmaktansa, zengin ve güçlü bir adamın 3. karısı(!) olmayı tercih ediyor. buradaki sorunu nasıl çözmeyi düşünüyorsun?

tek eşlilikte kadınlar paylaşmak zorunda kalmazlar ama istedikleri kadar rahat yaşayamayabilirler. çok eşlilikte ise kadınlar paylaşmak zorundadır ama adam zenginse istedigi kadar rahat yaşar. çok eşlilik ve tek eşlilik artıları eksileri olan şeyler. ayrıca islamda da var. adamı boş yere topa tutmayın.

( yani diyor ki imam nikahı yapan adamın parası olur, kadınlar da rahat rahat yaşarlar, hoşlarına bile gider bu durum)

Ben de cevaben dedim ki Türkiye'de yasal olmadığı halde dini nikahla 2. 3. kadını kuma getiren erkeklerin birçoğu dediğinin aksine yoksul kesimden. Ve yaptıkları bu sebeple dinen de caiz değil çünkü 4 kadına bakacak maddi imkanları yok. Zevkleri için bir kadın bulup ona ev tutuyorlar toplum baskısı sebebiyle de illegal olmasına rağmen imam nikahı kıyıyorlar, evde çolukları çocukları , karıları aç, onların rızkından alıp 2. karılarına yediriyorlar. Maddi imkanları iyi olan adamlar - doktor, iş adamı gibi- zaten kültürel anlamda üstte olduklarından bu yola gitmiyorlar, toplum baskısı da olmuyor üstlerinde kırsalda olduğu gibi dolayısıyla dini nikah falan kıymıyorlar zaten onlar için bir şey fark etmez zaten 4 kadının serbest bırakılması ya da bırakılmaması. Çünkü onlar zaten dini nikah kıymıyorlar metres tutuyorlar aldatmak isterlerse- ki bunu da bir kısmı yapar yalnızca-. Ama 4 kadınla evlilik serbest bırakılırsa asıl olan yoksul kırsalda yaşayan kadınlara olacak çünkü en çok imam nikahı oralarda kıyılıyor ve usulüne uygun yapılmıyor. Adamlar uçkurlarının peşinde karılarının,çocuklarının rızkından veriyorlar. Bu da dinen yasak ama umursayan yok köylerde.

Benim dediğim buydu ve oldukça açık belirttiğimi düşünüyorum keşke gereksiz polemik yaratmak yerine zahmet edip konuya yazdığım sohbetlerin tamamını okusaydınız da aynı şeyi savunduğumuzun ayırdına varsaydınız. Ben de bu yazıyı kaleme almakla zaman kaybetmeseydim.

Son düzenleme:

Ben de tam da bunu anlatıyordum, böyle bir şey devlet tarafından serbest bırakılsa yapanların birçoğu dini sebepten değil uçkurlarına düşkünlükten, usulüne uygun olmadan yapacak. Mesela 4 kadın alabilmek için İslamiyet'e göre her birine maddi ve manevi olarak yetme zorunluluğu vardır. Oysaki bizim dini Allah'ı Kuran dan değil de sağdan soldan duyduğuyla bilen KİMİ yurdum erkekleri daha kendi çocuklarına, karılarına para yetiremezken gidiyorlar ikinci bir kadın alıyorlar , ona ev tutuyorlar çoluklarının çocuklarının rızkını ona yediriyorlar, millet laf etmesin diye de imam nikahı kıyıyorlar. Oysa ki böyle bir evlilik İslam hukukuna aykırı, 1. eşin rızası yok adamın maddi olanağı da yok. Adam bunu sırf keyfi için yapıyor, millet laf etmesin diye de dini kılıf uyduruyor. Ve zaten dikkat ederseniz bu tip nikah kıyan insanların çoğu yoksul olup kırsalda yaşayan insanlar. Daha yasal değilken bile böyleyse, birileri bu konuda fetva verdikçe, kimi yayın organları da destek oldukça bu yoksul daha 1. karısına bakmaktan aciz adamlar da bunu bahane edip 2. , 3., 4. eş arayışlarına gidecekler. Bu sebepten hem evde çocukları aç kalacak, hem anneleri mağdur olacak. Bu da İslam'a da aykırı, toplumda kadınlar adına mağduriyeti de getirir.

Daha en başta bunu söyledim, söylediklerim nerelere çekilmiş, sizce yanlış mı konuşuyorum? Objektif olup söyleyin lütfen.

Son düzenleme:

legalize olsun dediğiniz metres hayatı değilmiydi?
diğer yorumlarıda okudum merak buyurmayın
ama genelde insanlarda şu kanı var,metres hayatına modernizmin bir parçası olarak görüyorken
dini nikahı ise gericilik olarak görüyorlar,ben senin dediklerini buna benzettim biraz
şeriat ülkesi istmiyoruz,laik ülke istiyoruz falan dedin
yani dini nikahı kötüleyip metres hayatını matah bişiymiş gibi savunuyorlar
TÜRKİYE'DE 2.evlilik oranları nasıldır bilmiyorum,2.evlilikler çoksa
bi o kadarda metres hayatı yaşayan var,ben bunada karşıyım
zina yasaklansın, ama bundan birileri rahatsız olacak
eyleme kalkacaklar,seks hakkımız elimizden alamazsınız diye
yahu devlet napsın,yaranamazki

senin bu dediklerin doğuda olmuyormu :26:
ben çevremde hiç 2. evlilikler falan görmüyorumda
tezini çürütmek için değil,merak edip soruyorum
yani burda fakir olup kimse 2.eş almaz heralde,kimsede varmaz zaten
hep fakir olmuyorki,zenginlerde 2.eş alıyor
kadının 2.eşe izin vermesine gelince nikahta şart koşması gerekiyor
eğer anlaşma olmazsa sanırım böyle bi hak talep edemiyordu...

Son düzenleme:

Her ikiside igrenc.
Biri metres yapar biri vicdani rahatlasin diye dini nikah olarak kilif uydurur.
Erkekler oldugu surece eylemlerine kilif uydurmaya devam edeceklerdir...

Bir çok cümlenizde aynı fikirdeyiz, tek fark yasal olma meselesi , zaten çok çok fazla kişi metres durumun da.Yani kimi kandırıyoruz bilmiyorum ki.
Bazı durumlar mevcut ki, alan memnun veren memnun, ilk eşin rızası vardır.Bu kişilere bir şey diyemem .
Ancaak.
İkinci eşi alacaksın ve eşit davranacaksın yahu bu mümkün mü ? Bir arkadaş demiş daha bir taneyi idare edemiyorlar ikinci üçüncü nasıl idare edecekler.
Birde bana ilginç gelen ne biliyor musun , ilk kadınlar ikinci kadına tahammül edemezken, ikinci kadınlar birinciyi kabul ediyor:44:Ve komik olan ikinci kadınlar bir üçüncüyü kabul edemiyor .
Erkekler de böyle bir şey görmek mümkün mü ? Fıtrat meselesini anlamak için soruyorum.

3.cüyü alan varmı yahu :) okadar da değil
2.ci için hava hoş genç olduğu için adam ona yönelecektir
kabul etmeside bundandır...

Ben metres hayatı legalize olsun DEMEDİM. Niye bunu isteyeyim? Kendim de evliyim,eşimin başka kadınla birlikte olmasını ister miyim sanıyorsunuz? Nerede demişim bunu bana gösterin lütfen? Ben diyorum ki devlet bunu legalize etmesin dini nikah adı altında. Uçkurunun peşine düşen metres tutarsa tutar ha gönül ister ki tutmasın, ama devletin görevi bu tip olayları destekleyerek ahlaksızlığı yüceltmemektir. Yani dedim ki devlet bu dini nikahla 2., 3, 4. kadın alımını yasallaştırmasın. Buna destek çıkmasın. Yapacak olan zaten metres tutup yapıyor hiç TASVİP ETMESEM DE yasak olduğu halde bir de serbest bırakıldığını düşünün. Kaç kişi gerçekten dini nedenle kıyacak o nikahları? Çoğunluk uçkur düşkünlüğü için 3. 4. kadına dini nikah kıyacak ve bunu yapan insanların çoğu da bırakın 2. kadına kendi 1. karılarına çocuklarına dahi maddi manevi yetemeyen insanlar olacak. Çünkü şu an dini nikah en çok yoksul kesimde yaygın ve adamlar 2. karılarına ev tutup 1. karılarını çoluklarını çocuklarını aç bilaç bırakıyorlar ve bu dinen de uygun değil ama kimsenin umursadığı yok çünkü yapanın amacı zaten din falan değil tamamen keyfi. yani böyle bir şey serbest bırakılırsa yapılan dini nikahların % 90'ı hatta daha fazlası dinen geçersiz olduğu gibi bir de üstüne 1. kadınları ve çocukları mağdur bırakacak. Bu sebeple serbest kalmamalı çünkü çoğunluk kendi zevki için kullancak. Benim dediğim buydu, siz tamamen yanlış anlayıp ben sanki metresliği laiklikle özdeşleştirmişim gibi bir suçlamayla geldiniz. benim orada laklik kelimesini kullanma nedenim tartıştığım üyenin bana 'Bu İslam'da da serbest zaten, bırak 4 kadın alsınlar.' demesiydi. Yoksa ben zina laikliktir falan demedim diyorum ya birine suçlamayla gelmeden yazdıklarını iyice okuyup özümsemek şart, herkes dediğimi anladı sitede, siz de benim hakkıma girmiş oldunuz.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…