- 11 Ocak 2013
- 593
- 591
ben bu örnekleri kendimden vermedim ki zaten. bdv de yazanlardan bahsettim. ben gerektigi yerde karsimdakine cevabimi kendnim veririm zaten saygi cercevesinde, eger onuda hak ediyorsa tabi.işte hep bunlar bunu savunan zihniyetlerin kadınlara öğrettiği yanlışlar. ataerkil düşünceden doloayı öğretilmiş davranışlarda ondan.
beni savundu desede olur. kadında kocayı savunur gerektiğinde çünkü....
benim yanımda durdu da diyebilir mesela.
,ama beni ezdirmedi ,işte öğretilmiş geleneklerin ağızlarda pelesenk olmasının bir örneği.
ha bunun terside yokmu. kadın annesiinin eşine yaptoğı davranış için konuşabilir,ağzının payınıda verebilir..
kısaca bu verdiğiniz örnekler bu konuda geçersiz kalıyor
genel anlamda konustum. esimin beni savunmasiyla benim savunmam bir degil derken sunu kastettim yani esimin ailesinden herhangi birine ben gereken cevabi versemde he hi der belki ama ben bildigimi yaparim yinede ama esim verirse o cevabi birdaha o konu acilmaz! karsidakinin anlayisindan bahsettim! cevabi veren erkekse kabul görüyor kadinsa ciddiye alinmiyor! ben bunu sinirleniyorum. herkes bizimle ayni kafa yapisinda degil ki. yoksa kim istemez kadinin dediginin de degeri olsun erkege gerek kalmasin. düzen degismedikce biz istedigimiz kadar bas kaldiralim.
ben kendi hayatimdan calistigimdan esimin ev isindede cocuklar konusundada bana cok yardimci oldugunu para pul meselelerine karismadigini falan yaziyorum ama bazi belli kisiler hala sacma sapan düsünceleri kadinin ezilmesi gerektigi gibi yada ne bileyim kadinin hicbir hakka sahip olmamasi gibi seyleri benim düsüncemmis gibi göstermeye calisiyor!
sirf bazi meselelere bakis acimiz biraz farkli diye!!