- 20 Ekim 2021
- 1.207
- 1.664
ahh bu Eyşanlar... uyanık olduğunda ileteceğim şu an ters dönmüş uyuyor, bu öpücüğü iletmem başıma büyük miyavlamalar açabilirO kadar doğru bir tercüme ki.
Azgın teke yaKızın evine gidip geldi ahlakı değişti evladımın. Eyşan kedi nasıl da hanım köylü yaptı oğlumu
Senin asabi oğlunu da öperim
Amin,çok teşekkür ederim.Umarım herşey yolunda gider.Dönemi bitsin hemen yaptırıcam. Umarım bugün yarın biter artık beni de yıprattı kendini de. Sizin de basınız sağolsun. Üçüncü yavrunuzun ömrü uzun olsun
yaa televizyona atlamıyor mu? ben calming sound for cats adı altında videolar açtım iyice delirip ordan oraya zıpladığı zamanlarda. videoda oynayan kedileri görünce onlara katılmak için televizyona atladı.Benim de erkek kedim var yaşına girsin hemen kısırlaştırıcam. Evde gece gündüz fark etmeksizin aynı şekilde bağırıyor. Ben çareyi ya oyun oynayarak ya da televizyonda fare açarak buldum. Biraz da pencereden baktırıyorum ona sıkı sıkı tutarak. Böyle en az 1-1.5 saat oyalanıyor. Bu arada KalmVet diye bir bitkisel ilaç kullandık doktorumuzun önerisiyle. Onu alınca da uyuyor miskinlik çöküyor. Geceyi de öyle atlatıyoruz. Çok zor ama yine de patisine kurban
Evdeki kedinizi kısırlaştırmazsanız çoğalma istegi ile ayni konudaki gibi ortalığı yıkar. Buldugu ilk firsatta evden kaçar ciftlesebilmek icin. Bu iyi ihtimalle kapidan kacmak olur. Kotu ihtimalle pencere balkondan atlayip sakatlanmak hatta olmek olur.Kısırlaştırılan hayvanlara üzülüyorum
Onların hayatlarına özgürlüklerine müdahale ediyoruz işkence gibi bir şey bu...
Üremeleri nesillerinin çoğalmasını kısıtliyoruz üzücü
Koku bırakma durumunu bilmiyorum
Acaba sizin oğlan aşık mi oldu
Sevgilisini istiyor özlüyor olmasin iç güveysi gitmişti ya şimdide kız bunun ayağına gelse
Olmaz mi
Bu kış böyle geçer o zaman, erkek kediler bütün kış dişi kedi peşinde koşuyorKonu sahibi sizin için de şunu diyebilirim. Bu miyavlama koku birakma surecinin gecmesini beklemelisiniz. Bu gectikten sonra kısırlaştırma yapilir. Iyi bir veteriner bulursaniz tereyagindan kil ceker gibi olur.
Kısırlaştırmadığınız için ve çiftleştiği için atak olarak su an tekrar çiftleşmek istiyor. Erkek kedi dişiye göre zor. Koku bırakma afedersiniz ortaya çişini yapma durumları olucak. Bir kere tadını almıs. Kısırlaştırmazsanız mutemadıyen yasanacak bır olay:)Delirmek üzereyim nolur acil yardım
1.5 yaşında erkek kedim var. Bi ay kadar önce peluş oyuncağıyla cinsel ilişkiye girmeye çalışması dışında şimdiye kadar ne koku bırakma ne huysuzluk hiçbir kızgınlık dönemi belirtisi yaşanmadı. Yakın arkadaşımın da dişi kedisi var aynı yaşta. İlk sahiplendiğimizde kızgınlık dönemlerinde çiftleştiririz diye konuşmuştuk. Neyse gecen hafta dişi kedimiz kızgınlık dönemine girmiş. Normalde kızımızın bize gelmesi daha uygunmuş ama bir sebepten o gelemedi. Bizim oğlan içgüveysi gitti. 3 gün kaldı. 8-9 kere çiftleşmişler. Arkadaşım geri getirdiği günden beri -6 gündür - bizim oğlan kapı önünde özellikle geceleri ağlarcasına sesler çıkarıyor. Annem ameliyat oldu ben çalışıyorum asla veterinere de götüremedim. Dönemi atlattıktan sonra kısırlastırılması gerektiğini okudum ki böyle bi niyetim yoktu ama artık delirmemek elde değil mecburum galiba. Miyav atakları geldiğinde Asla sakinleşmiyor. Uyutmuyor. Napıcam bilmiyorum. 4-5 gün sürer diye okumuştum ama 1 hafta olucak hala auuuw diye diye yırtınıyor evladım. Napıcam ben ne zaman biter bu durum? Başka bi sıkıntısı mı vardır acaba?
Edit ; hala koku bırakma durumu yaşanmadığı icin acaba kızgınlık değil başka bi şey mi diye düşünmeye başladım. Yeme içme oyun sevdirme huyları aynı. Sadece artık söz dinlemiyor ve özellikle geceleri dış kapı önünde maağğvvv auuw diye yırtınıyor. Aç gidicem diyor
Ay vicdanım acıyor. Kıyamadım ki kısırlaştırmaya. O kadar ikilemde bırakan bir durum ki anlatamam. Kısırlaşmaları sağlıkları icin olumlu bir durum aynı zamanda ömürlerini uzatıyormuş. Fakat sizin söylediğiniz kısmı, hayvanın üreme hakkını elinden almak, onu kısırlastırırken canını acıtma fikrini kabul edemiyorum. Bi taraftan üretimlerinde sahiplendirmek çok zor. Sokakta zaten yaşayamıyorlar. Hem üzülüyorum hem kafam çok karışıyor ama su son 3 günde özellikle kısırlastırma konusunda vicdanım çok acıyarak netleştim.
Hanım kızımızı babası getirmiyor. O da bi kıymete bindiBu dönemde gençlik hastalığı salgını var kediler arasında ölümcül bi hastalık olduğu icin her kediyle de çiftleştirmiyorum. Annem de hasta olunca nereye bölüneceğimi şaşırıp aşıladından emin olduğum bir gelin adayına da odaklanamadım. Ay ne dertliyim
Nesillerinin tukenmesi mumkun degil. Senede 3 dogum, her dogumda 4 yavru ile 1 kedi senede 12 yavru dogurur. Yarısı dişi olsa 6 yavru senede 3 dogum ve her dogumda 4 yavru ile kaç yavru yapiyor? Mümkün mü nesillerinin tukenmesi? Bunun üzerine yapılmış arastirmalar ve veriler var. Nesilleri tukenme altinda degil. Gelecekte de boyle bir sorun olmayacak. Sokaklar kedilerle dolu. Boyle bir risk olsa veterinerler bunu yapmazlar.O zaman kısırlastır neden bu zamana kadar kaldın o zaman
Ayy vicdanımım demene gerek yok yada bu kadar fevri olmaya
pamuk musun nesin ve konu sahibi
Benimde kedilerim var 4 5 tane 4 tanesi evimizde diğeri gezip geliyor bağımsız
Ve 2 köpegim var muhabbet kusum vardı 8 yıl birlikte yasadik hastalandı vefat etti öyle çok üzüldüm ki ayrıca 15 tane tavuk var ben kucukken büyük baş hayvanlarimizda vardi
Biz yazın bahçeli evde yaşıyoruz bütün bu hayvanlar bahçede yaşıyor kışın apartmana geçiyoruz evet bahçeli evi olmayanlar ve hayvanlar daha özgür olmayanlar vardır bu belki benim şansım haftaiçi yada haftasonları bahçeye gidip onlara yemek su veriyoruz
Kisirlastirmaya gelince
Ben apartmanda beslesem hayvan için bu uygun en doğru olansa yaptırırım haa bunuda yaptırırken çok üzülürüm
Yine aynısını diyorum bu bana göre üzücü malesef hayvanların üremelerini çoğalmalarını engelliyoruz
Belki ilerde nesillerinin bitmesine sebeb oluyoruz bu benim düşüncem
Evde hayvan besleyenler için bu doğrudur
Bunu vicdanı insani düşününce gerçekten üzücü
Çiftleşmek isteyecekler evden kaçacaklar zehirlenecekler ölecekler yada başkası alıcak evet bunlar doğru
Hayvanları seviyor sahipleniyoruz bunun için gereken neyse yapılır ama insani ve dünya düzeni hayvanların nesilleri içinse malesef bu doğru değil
Çok seviyorum kedileri özlüyorum beni görünce bacağıma dolanıyorlar sevgi istiyorlar
Şuda geldi aklıma başı boş hayvanlar kızgınlık anlarında daha saldırgan olup yoldan geçenlere saldırıyorlar
Bu anlamada doğru kısırlaştırmak
Doğru olan yapılması gereken evet durumlar var ama benim ki sadece insani ve vicdanı bir düşünce
Benimki hic kizginliga girmedigi icin bir kizginlik ne kadar surer bilmiyorum.Bu kış böyle geçer o zaman, erkek kediler bütün kış dişi kedi peşinde koşuyor
atlamaz mıyaa televizyona atlamıyor mu? ben calming sound for cats adı altında videolar açtım iyice delirip ordan oraya zıpladığı zamanlarda. videoda oynayan kedileri görünce onlara katılmak için televizyona atladı.
5-6 aylıktan beri karnı acıktıkça bize gelen 9 yaşını bitirmiş bir asi sokak kedimiz var, 9 yıldır kış mevsiminde hiç sustuğunu duymadımBenimki hic kizginliga girmedigi icin bir kizginlik ne kadar surer bilmiyorum.ama aylarca surecekse vay konu sahibinin haline.