Tabi ki kısırlaştırma yapmanız gerekiyor.Yoksa hayatı hem kendinize,hem de kendinize zindan etmiş olursunuz.Bir süre sonra koku bırakmaya başlayacak,ama öyle böyle bir koku değil,giderilmesi çok zor bir koku.Delirmek üzereyim nolur acil yardım
1.5 yaşında erkek kedim var. Bi ay kadar önce peluş oyuncağıyla cinsel ilişkiye girmeye çalışması dışında şimdiye kadar ne koku bırakma ne huysuzluk hiçbir kızgınlık dönemi belirtisi yaşanmadı. Yakın arkadaşımın da dişi kedisi var aynı yaşta. İlk sahiplendiğimizde kızgınlık dönemlerinde çiftleştiririz diye konuşmuştuk. Neyse gecen hafta dişi kedimiz kızgınlık dönemine girmiş. Normalde kızımızın bize gelmesi daha uygunmuş ama bir sebepten o gelemedi. Bizim oğlan içgüveysi gitti. 3 gün kaldı. 8-9 kere çiftleşmişler. Arkadaşım geri getirdiği günden beri -6 gündür - bizim oğlan kapı önünde özellikle geceleri ağlarcasına sesler çıkarıyor. Annem ameliyat oldu ben çalışıyorum asla veterinere de götüremedim. Dönemi atlattıktan sonra kısırlastırılması gerektiğini okudum ki böyle bi niyetim yoktu ama artık delirmemek elde değil mecburum galiba. Niyaz atakları geldiğinde Asla sakinleşmiyor. Uyutmuyor. Napıcam bilmiyorum. 4-5 gün sürer diye okumuştum ama 1 hafta olucak hala auuuw diye diye yırtınıyor evladım. Napıcam ben ne zaman biter bu durum? Başka bi sıkıntısı mı vardır acaba?
Edit ; hala koku bırakma durumu yaşanmadığı icin acaba kızgınlık değil başka bi şey mi diye düşünmeye başladım. Yeme içme oyun sevdirme huyları aynı. Sadece artık söz dinlemiyor ve özellikle geceleri dış kapı önünde maağğvvv auuw diye yırtınıyor. Aç gidicem diyor
Bu konuda tecrübelisiniz belli ki. Kısırlastırma işlemi için bu dönemi atlatmış olması gerekiyor değil mi? Bir de çok korkuyorum bi şey olur diye kısırlasrırma işlemi çok zor olmaz mıTabi ki kısırlaştırma yapmanız gerekiyor.Yoksa hayatı hem kendinize,hem de kendinize zindan etmiş olursunuz.Bir süre sonra koku bırakmaya başlayacak,ama öyle böyle bir koku değil,giderilmesi çok zor bir koku.
Yahu bir duysan inanılır gibi değil. Bazen deliriyorum bazen gülme krizine giriyorum. Sanırsın dağlarda uluyan kurt. Sen el kadar kedisin nerenden çıkarıyorsun o sesiAuwww demenize cok güldüm yaa allah seni..arkadasiniz getirsin kızini bu sefer... rica edin bari ..pek bilgim yok bu konularda ama biranönce halledersin inslah uzuldum beyfendiye valla
Evet,şu anda üçüncü kedime bakıyorumBu konuda tecrübelisiniz belli ki. Kısırlastırma işlemi için bu dönemi atlatmış olması gerekiyor değil mi? Bir de çok korkuyorum bi şey olur diye kısırlasrırma işlemi çok zor olmaz mıhemen iyileşir mi?
Duygusal düşününce evet öyle amaKısırlaştırılan hayvanlara üzülüyorum
Onların hayatlarına özgürlüklerine müdahale ediyoruz işkence gibi bir şey bu...
Üremeleri nesillerinin çoğalmasını kısıtliyoruz üzücü
Koku bırakma durumunu bilmiyorum
Acaba sizin oğlan aşık mi oldu
Sevgilisini istiyor özlüyor olmasin iç güveysi gitmişti ya şimdide kız bunun ayağına gelse
Olmaz mi
o artık bir ERKEK olmuşDelirmek üzereyim nolur acil yardım
1.5 yaşında erkek kedim var. Bi ay kadar önce peluş oyuncağıyla cinsel ilişkiye girmeye çalışması dışında şimdiye kadar ne koku bırakma ne huysuzluk hiçbir kızgınlık dönemi belirtisi yaşanmadı. Yakın arkadaşımın da dişi kedisi var aynı yaşta. İlk sahiplendiğimizde kızgınlık dönemlerinde çiftleştiririz diye konuşmuştuk. Neyse gecen hafta dişi kedimiz kızgınlık dönemine girmiş. Normalde kızımızın bize gelmesi daha uygunmuş ama bir sebepten o gelemedi. Bizim oğlan içgüveysi gitti. 3 gün kaldı. 8-9 kere çiftleşmişler. Arkadaşım geri getirdiği günden beri -6 gündür - bizim oğlan kapı önünde özellikle geceleri ağlarcasına sesler çıkarıyor. Annem ameliyat oldu ben çalışıyorum asla veterinere de götüremedim. Dönemi atlattıktan sonra kısırlastırılması gerektiğini okudum ki böyle bi niyetim yoktu ama artık delirmemek elde değil mecburum galiba. Miyav atakları geldiğinde Asla sakinleşmiyor. Uyutmuyor. Napıcam bilmiyorum. 4-5 gün sürer diye okumuştum ama 1 hafta olucak hala auuuw diye diye yırtınıyor evladım. Napıcam ben ne zaman biter bu durum? Başka bi sıkıntısı mı vardır acaba?
Edit ; hala koku bırakma durumu yaşanmadığı icin acaba kızgınlık değil başka bi şey mi diye düşünmeye başladım. Yeme içme oyun sevdirme huyları aynı. Sadece artık söz dinlemiyor ve özellikle geceleri dış kapı önünde maağğvvv auuw diye yırtınıyor. Aç gidicem diyor
Ay vicdanım acıyor. Kıyamadım ki kısırlaştırmaya. O kadar ikilemde bırakan bir durum ki anlatamam. Kısırlaşmaları sağlıkları icin olumlu bir durum aynı zamanda ömürlerini uzatıyormuş. Fakat sizin söylediğiniz kısmı, hayvanın üreme hakkını elinden almak, onu kısırlastırırken canını acıtma fikrini kabul edemiyorum. Bi taraftan üretimlerinde sahiplendirmek çok zor. Sokakta zaten yaşayamıyorlar. Hem üzülüyorum hem kafam çok karışıyor ama su son 3 günde özellikle kısırlastırma konusunda vicdanım çok acıyarak netleştim.Kısırlaştırılan hayvanlara üzülüyorum
Sevgilisini istiyor özlüyor olmasin iç güveysi gitmişti ya şimdide kız bunun ayağına gelse
Olmaz mi
Tabi ki her doğan yavruya bakılacaksa kısırlaştırmamalı ama Türkiye’de sokaklarda ki hayvanların hali ortada.Elimde olsa çoğunu kısırlaştırırım aç susuz soğukta donmalarından iyidir.Kısırlaştırılan hayvanlara üzülüyorum
Olmaz mi
O kadar doğru bir tercüme ki.o artık bir ERKEK olmuşben o auuwwwlamaları "garııı garı verin banaa, gadın istiyorummmm"" şeklinde bağırma olarak tercüme ediyorum.
Ben oğlumu 7 aylıkken kısırlaştırdım hiç canı acımadı akşam narkoz etkisi vardı sabaha normal koştu oynadıAy vicdanım acıyor. Kıyamadım ki kısırlaştırmaya. O kadar ikilemde bırakan bir durum ki anlatamam. Kısırlaşmaları sağlıkları icin olumlu bir durum aynı zamanda ömürlerini uzatıyormuş. Fakat sizin söylediğiniz kısmı, hayvanın üreme hakkını elinden almak, onu kısırlastırırken canını acıtma fikrini kabul edemiyorum. Bi taraftan üretimlerinde sahiplendirmek çok zor. Sokakta zaten yaşayamıyorlar. Hem üzülüyorum hem kafam çok karışıyor ama su son 3 günde özellikle kısırlastırma konusunda vicdanım çok acıyarak netleştim.
Hanım kızımızı babası getirmiyor. O da bi kıymete bindiBu dönemde gençlik hastalığı salgını var kediler arasında ölümcül bi hastalık olduğu icin her kediyle de çiftleştirmiyorum. Annem de hasta olunca nereye bölüneceğimi şaşırıp aşıladından emin olduğum bir gelin adayına da odaklanamadım. Ay ne dertliyim
Teşekkür ederimEvet,şu anda üçüncü kedime bakıyorum.Bir ev kedisi kesinlikle kısır olmalı,aksi taktirde dayanılmaz bağrışmalar ve koku problemleriye başa çıkamaz sınız.Kızgınlık geçer geçmez güvendiğiniz bir veterinerden randevünüzü alın ve kısırlaştırın.Erkek kediler de çok daha basit bir operasyon,korkmanıza gerek yok.
AA gerçekten mi? O kadar hızlı iyileşiyor muBen oğlumu 7 aylıkken kısırlaştırdım hiç canı acımadı akşam narkoz etkisi vardı sabaha normal koştu oynadı
Kediler de annelik duygusu yavrular kendi kendine yetmeye başlayana kadar sürüyor.Duygusal açıdan vicdanınız rahat olsun.Kedi çiftliği kurmak istemiyorsanız bir an önce yaptırın zira 1.5 yaş çok ideal.Ay vicdanım acıyor. Kıyamadım ki kısırlaştırmaya. O kadar ikilemde bırakan bir durum ki anlatamam. Kısırlaşmaları sağlıkları icin olumlu bir durum aynı zamanda ömürlerini uzatıyormuş. Fakat sizin söylediğiniz kısmı, hayvanın üreme hakkını elinden almak, onu kısırlastırırken canını acıtma fikrini kabul edemiyorum. Bi taraftan üretimlerinde sahiplendirmek çok zor. Sokakta zaten yaşayamıyorlar. Hem üzülüyorum hem kafam çok karışıyor ama su son 3 günde özellikle kısırlastırma konusunda vicdanım çok acıyarak netleştim.
Hanım kızımızı babası getirmiyor. O da bi kıymete bindiBu dönemde gençlik hastalığı salgını var kediler arasında ölümcül bi hastalık olduğu icin her kediyle de çiftleştirmiyorum. Annem de hasta olunca nereye bölüneceğimi şaşırıp aşıladından emin olduğum bir gelin adayına da odaklanamadım. Ay ne dertliyim
Valla bende çok korkuyordum bir sürü kötü hikaye okudum filan.Öğlen gibi bıraktık aldığımızda baygındı.Eve gelince uyandı sarhoş gibi dolandı tüm gece (ama çok tatlıydı ya o gece koynumuzda uyuduAA gerçekten mi? O kadar hızlı iyileşiyor mu
Bizim bi kötü veteriner tecrübemiz var. Bi zaman yanlış teşhisle bizi çok zor be yorucu bi sürece soktular. Perişan olduk. Hem çok üzüldük hem oğlum yemeden içmeden kesildi resmen psikolojisi alt üst oldu kuzumun. O yüzden narkoz fazla gelirse, iltihap kaparsa, çok canı acırsa iyileşmezse diye çok korkuyorum
Dönemi bitsin hemen yaptırıcam. Umarım bugün yarın biter artık beni de yıprattı kendini de. Sizin de basınız sağolsun. Üçüncü yavrunuzun ömrü uzun olsunKediler de annelik duygusu yavrular kendi kendine yetmeye başlayana kadar sürüyor.Duygusal açıdan vicdanınız rahat olsun.Kedi çiftliği kurmak istemiyorsanız bir an önce yaptırın zira 1.5 yaş çok ideal.