erkek kardesim kendinden 5 yas buyuk bir kizla cikiyormus.tavsiye??

her turlu fikir gorus ve onerileriniiicin tesekkur ederim. burada ayni sekilde mutlu birlikteligi olanlara mutluluklarinin daim olmasini dilerim.huzur kolay elde edilmiyor..sanane diyen arkadaslara da sunu soylemek istiyorum.kardesimi umursamamak gibi bir durumum olamaz.o da bana sormus zatenmudahale degil ablasi olarak ancak fikirlerimi soyleyebilirm.elimden baska sey gelmez malesef.onu mutlulugunu saglayamam.o mutlu olursa ben mutlu olur, o uzulurse ben de uzulurum.istegim hakkinda hayirlisi olmasi....

İsmiyle seslen niye kasıyorsun ki.Kendi sindirmiş sen de sindirmek durumundasın.Çok bir yaş değil 5 yaş görünüşte belli olmasın yeter..Belli olmz da.Küçük gösteriyrdur falan..

5 yas cok onemli bi fark degilki. yani tabiki erkegin buyuk olmasi tercih edilen bi durum ulkemizde ama onemmli olan anlasip mutlu olmalari. Sanirim daha flort asamasindalar. Daha evlenme niyetleri yok brnce bukadar uzerine gitmeniz kardesinizi sizden uzaklaatirir. Eger iyi bi insansa kardesinizi cokta mutlu edebilir. Yasi ufak olup kotu kisilige sahip birisinden iyidir die dusunuyorum

Sevgilisi iyi biriyse yaşın hiçbir önemi yok. Böyle şeylere takılmayın. Kardeşiniz birlikte olacak o kadınla, siz ya da aileniz değil.

önce kızı tanımak daha sağlıklı olur bence.. kardeşinizi en iyi tanıyan sizsiniz. karakterine uygun bir durum olup olmadığını anlarsanız kardeşinize söylersiniz. baktınız olumsuz duruma rağmen vazgeçmiyor o zaman kendi düşen ağlamaz..

neden hep erkekler kadınlardan büyük olmak zorunda..
kadınlar kendinden küçük adamlara aşık olamazmı..
ilk olarak bu tabuları yıkmalıyız...
Erkekler geçmi olgunlaşırmışş.. bence yok öyle birşey... işyerinde benden 5-10 yaş arası çalışan çocuklar var inanki benden daha olgun ve büyük gösteriyorlar...
Tek sorun millet ne der acaba mı? kardeşiniz mutlu olsun.. belkide kız sizden bile küçük duruyordur... Tek sorun elalemse 23 yaşındayım desin.. 23 yaşında olupta 28 yaşında gösteren çok insan var zaten....
belki sende çok iyi anlaşırsın kızla.. yaşından önce karakteriyle tanış... kardeşinde mutlu olsun sende mutlu ol nasıl derler fighting güçlü ol.

iyi güzelde aşıksan eğert adamın işine bakmazsın ki? tanımadan bence karar vermeyin. bu düpedüz önyargı

Sirf kocasinin ablasisin diye sana abla demesi gerekmez, ki kardesinle senin aranda da fazla yas farki yok.
Kadinin yaşi buyuk olunca evlilik erkegin yasinin buyuk oldugu evliliklerden daha mi zor oluyormus? Neden?
Kardesin kizdan hoslanmis, karakteri iyidir bir sey diyemem diyorsun, eeee baska ne gibi kistaslariniz vardi elzem olan?
Gorumcesi kendisinden kucuk olanlar var, hatta baya cocuk yasta olanlar var, bu mu dert?
Onlar birbirini sevip anlastiktan sonra etrafi ilgilendirmez.
Bence cok gereksiz bir detaya takiliyorsunuz. Evlilikte illa erkek buyuk olur diye bir kural yok. Ne medeni kanunda ne de baska inanclarda boyle bir kıstas bulunmuyor...
Tamamen önyargı...

bir de haddini bilmemek..

bir de haddini bilmemek..
Ayrica bir mesajinda da kardesinin herkesin hasta olacagi bir işi oldugunu yazmis. Belki kiz da cok basarili biri? Yani neden surekli kotu niyetle bakiliyor? Bana bu insanlari kucumsemek gibi geliyor. Zaten derdi paraysa kendini her sekilde belli eder. Yarin evlenecek degiller ki...

'karisirim, cunku fikrimi sordu' diyo, mantiga bakar misin?
hakaret et veya karsindakinin duygu ve dusuncelerini yoksay diye danismiyor sana veya paylasmiyor seninle.. herkes haddini, yerini bilmeli.. bu sekilde konusan birinin fikir ve onerilerine ne derece onem verilir, bilemiyorum..

Evet, fikir vermek bambaşka bir durum... Bizim ulkemizde neden aileler her seye bu kadar mudahil, kimsenin ozgurce alinmis kararlari yok, hep bir baski var bilemiyorum. Tek bildigim, çoğu aile böyle ki burada okudugumuz konulardan da anliyoruz. Herkes kendi kafasindaki gelin adayini gormek istiyor karşisinda. Plana bak mesela bana abla demeyecek vay nasil demez, duşuncesi...

Eşimden kağıt üstünde 3 yaş abisinden 1.5 yaşbüyüğüm, ama onlar benden 10 yaş büyük görünüyorlar.

Çok sığ, depressive, önyargılı, bakış açısına sahip olup, bana maddi manevi bir hiç bir şey katamayacak olmasına rağmen,
Kah dostlar alışverişte görsün diyerek, kah bu gün iyimser günümdeyim, kah e amaaan benim herifte öyle diyor diyerek abi diyorum.... Bazende hakikaten sevecen günümde olduğum için....
Bence zamanı gelince oda kendine göre bir mantık kurup bir hitap bulur.

YALNIZ ANLAMADIĞIM BİR ŞEY VAR!!!
Kardeşin,
haklı olarak ön yargılı olduğunu düşündüğünden güveni sarsılmış, sana bir daha bir şey anlatmayacağını söylemiş...
Sende kardeşinle arayı düzeltmeye çalışacağına, yok nasıl hitap eder, yok evlenince nasıl sorun yasar bunu düşünüyorsun.

Sencede kardeşine bir özür borcun yokmu mu?

Son düzenleme:
uydurdugu bu basit seyle (abla mevzusu), insanlarin mutlulugunu, hayatini zehir etme hakkini kendinde gorur bu zihniyet.. sonucta cok hakli (!) kendince..
bazilarinin hayattaki tek amaci; surekli sknti uretmek..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…