İsmiyle seslen niye kasıyorsun ki.Kendi sindirmiş sen de sindirmek durumundasın.Çok bir yaş değil 5 yaş görünüşte belli olmasın yeter..Belli olmz da.Küçük gösteriyrdur falan..standartlar nie standarttir ki;-) valla ben bi ewliligin kolay olmadigini en basta adimlarin dogru atilmasi gerektigini dusunuyorum.sadece ay cok hos kiz diyerekbir omrun gecirilmeyecegini dusunuyorum.gecim kolay mi...kizin karakteri falan iyidir bisey demem de .ama bence o kiza da yazik.kendimi koyuyorum yerine daha gorumcesi olan ban ne diyecek en basta bu bile bi sknti eder icine yani...kocasinin ablasina abla mi dese isimle mi seslense :-/ biz bunu assak etraf her sordugunda uzulmeyecek mi?? bnm kardesim olgun falan da degil zaten... pofff
erkek kardesim annemle babamla cok iyi anlasamadigi icin kiz meselelerini hep once bana acar.ciddi dusundugu icin na gore benm verecegim tepki ailemin verecegi ön tepkidir.son olarak iki gun once kendinden 5 yas buyuk (kiz benden 1 yas buyuk oluyor) bir kizla ciktigini buna ne diyecegimi sordu.simdiye kadar hep abuk subuk tarzlarla geldigi icin bu sefer ilk kez alttan almadan kkufrettim.ve o da tamam konu bitti deyip pek birsey soylemedi.'ne sen beni ikna edebilirsin ne ben sana kabul ettiricem' dedi.onyargili oldugumu soyledi.
hayat aci bence.ben evliyim mantikli bir ask ewlilogi yaptim;-) cok sukur mutluyum.ama boyle bir ewlilikte bile sorunlar olurken bastan yanlis baslamasin istiyorum.kizla 3 aydir konusuyormus.hoslaniyormus.23 yasinda.ona durumu nasil anlatabilirim??
iyi güzelde aşıksan eğert adamın işine bakmazsın ki? tanımadan bence karar vermeyin. bu düpedüz önyargısizin sebebinizi bilemem de benm kardesimin cogu kizin hasta olacagi bir isi var.cok da iyi kalplidir kendisi inanir karsidakine.ben kziin citir elinde mis gibi isi var die takildigindan korkuyorum.
bir de su var kardesim bana sordu beni o yuzden ilgilendiriyor.fikirlerime deger verir. bence de herkes tecrubeli birine danismali.danisan daglari asmisa pek bi inanirim...
Sirf kocasinin ablasisin diye sana abla demesi gerekmez, ki kardesinle senin aranda da fazla yas farki yok.standartlar nie standarttir ki;-) valla ben bi ewliligin kolay olmadigini en basta adimlarin dogru atilmasi gerektigini dusunuyorum.sadece ay cok hos kiz diyerekbir omrun gecirilmeyecegini dusunuyorum.gecim kolay mi...kizin karakteri falan iyidir bisey demem de .ama bence o kiza da yazik.kendimi koyuyorum yerine daha gorumcesi olan ban ne diyecek en basta bu bile bi sknti eder icine yani...kocasinin ablasina abla mi dese isimle mi seslense :-/ biz bunu assak etraf her sordugunda uzulmeyecek mi?? bnm kardesim olgun falan da degil zaten... pofff
bir de haddini bilmemek..Sirf kocasinin ablasisin diye sana abla demesi gerekmez, ki kardesinle senin aranda da fazla yas farki yok.
Kadinin yaşi buyuk olunca evlilik erkegin yasinin buyuk oldugu evliliklerden daha mi zor oluyormus? Neden?
Kardesin kizdan hoslanmis, karakteri iyidir bir sey diyemem diyorsun, eeee baska ne gibi kistaslariniz vardi elzem olan?
Gorumcesi kendisinden kucuk olanlar var, hatta baya cocuk yasta olanlar var, bu mu dert?
Onlar birbirini sevip anlastiktan sonra etrafi ilgilendirmez.
Bence cok gereksiz bir detaya takiliyorsunuz. Evlilikte illa erkek buyuk olur diye bir kural yok. Ne medeni kanunda ne de baska inanclarda boyle bir kıstas bulunmuyor...
Tamamen önyargı...
Ayrica bir mesajinda da kardesinin herkesin hasta olacagi bir işi oldugunu yazmis. Belki kiz da cok basarili biri? Yani neden surekli kotu niyetle bakiliyor? Bana bu insanlari kucumsemek gibi geliyor. Zaten derdi paraysa kendini her sekilde belli eder. Yarin evlenecek degiller ki...bir de haddini bilmemek..
'karisirim, cunku fikrimi sordu' diyo, mantiga bakar misin?Ayrica bir mesajinda da kardesinin herkesin hasta olacagi bir işi oldugunu yazmis. Belki kiz da cok basarili biri? Yani neden surekli kotu niyetle bakiliyor? Bana bu insanlari kucumsemek gibi geliyor. Zaten derdi paraysa kendini her sekilde belli eder. Yarin evlenecek degiller ki...
Evet, fikir vermek bambaşka bir durum... Bizim ulkemizde neden aileler her seye bu kadar mudahil, kimsenin ozgurce alinmis kararlari yok, hep bir baski var bilemiyorum. Tek bildigim, çoğu aile böyle ki burada okudugumuz konulardan da anliyoruz. Herkes kendi kafasindaki gelin adayini gormek istiyor karşisinda. Plana bak mesela bana abla demeyecek vay nasil demez, duşuncesi...'karisirim, cunku fikrimi sordu' diyo, mantiga bakar misin?
hakaret et veya karsindakinin duygu ve dusuncelerini yoksay diye danismiyor sana veya paylasmiyor seninle.. herkes haddini, yerini bilmeli.. bu sekilde konusan birinin fikir ve onerilerine ne derece onem verilir, bilemiyorum..
standartlar nie standarttir ki;-) valla ben bi ewliligin kolay olmadigini en basta adimlarin dogru atilmasi gerektigini dusunuyorum.sadece ay cok hos kiz diyerekbir omrun gecirilmeyecegini dusunuyorum.gecim kolay mi...kizin karakteri falan iyidir bisey demem de .ama bence o kiza da yazik.kendimi koyuyorum yerine daha gorumcesi olan ban ne diyecek en basta bu bile bi sknti eder icine yani...kocasinin ablasina abla mi dese isimle mi seslense :-/ biz bunu assak etraf her sordugunda uzulmeyecek mi?? bnm kardesim olgun falan da degil zaten... pofff
uydurdugu bu basit seyle (abla mevzusu), insanlarin mutlulugunu, hayatini zehir etme hakkini kendinde gorur bu zihniyet.. sonucta cok hakli (!) kendince..Evet, fikir vermek bambaşka bir durum... Bizim ulkemizde neden aileler her seye bu kadar mudahil, kimsenin ozgurce alinmis kararlari yok, hep bir baski var bilemiyorum. Tek bildigim, çoğu aile böyle ki burada okudugumuz konulardan da anliyoruz. Herkes kendi kafasindaki gelin adayini gormek istiyor karşisinda. Plana bak mesela bana abla demeyecek vay nasil demez, duşuncesi...