erkek kardesim kendinden 5 yas buyuk bir kizla cikiyormus.tavsiye??

Kadinlar kendilerinden 15 yas buyuk erkeklerle evlendiginde sorun olmuyor da bir erkek 5 yas buyuk bir kadinla evlenirse mi sorun olacak, yapmayin.

Cevremde birsuru ornegi var hic sorun oldugunu gormedim.

Ayrica kadinlarin erken yaslandigini kim demis, esim benden 3 yas buyuk ama 10 yas buyuk gibi duruyor, artık kadinlar kozmetikle bakimla sac boyasiyla 40 inda 25 gosteriyor, aksine erkekler cabuk çöküyor.

Bu arada ben de esimin ablalarina isimleriyle hitap ediyorum, ne var ki bunda anlamadim...

kardeşinizmi 23 yaşında yoksa kızmı anlamadımkii..eğer kardeşinizse daha çocukmuş..23 yaşında evlenen erkeklere kocamı denirmiş ayoll..hele bir gelsin 27 28 yaşına ...artı arada yaş farkı olması önemli değil sen sana ablamı dicek ne dicek bölümünde kalmışsın burası zaten külliyen şaçma....adınla seslenince ne oluyormuşkii.. bide akıl yaşta değil baştadırr..

Tamam da ister 5 ister 15 ister 25 yaş farkı olur. Bundan sizene? Nasıl küfredebiliyorsunuz? Annem de babamdan 4 yaş büyük, hepimiz gayet de mutluyuz. Ayırmaya falan çalışmayın onemli olan mutlu olmanaları diye düşünüyorum.

1)kardeşiniz 18 inde iken tuhaf gelmiş oluyor.fakat 25 ine geldiğinde çok ta anormal durmayacak.Hatta daha aklı başında bir evlilik olduğunu düşünecek aileniz tabi kız tarafı bu konuda hiçbir zaman hem fikir olmayıp koca kıtlığına kıran mı girdi modunda,durdun durdun bunu mu buldun modunda olacak.kişilerin eğitim durumu ne olursa olsun ister ikisi de prof olsun.tepkiler aynı
2)benle eşim arasında da 5 yaş var.eşim 5 yaş küçük benden.tabi erkekler çocuk gibi olsa da iç güdüsel mi bilmem büyükten bekleniyor büyüklük göstermesi affetmesi.enazından evlenirse, bi 18 yaşındaki kız kadar kaprsi olmayacak gelinde onları aşmış olacak.önemli olan kardeşinizin onu taşıyacak kadar efendi olabilmesi.tabi şuan çok efendi olsa bile evlenince hem kadın hem erkek değişiyor o yüzden hiçbir evlilikte garanti değil mutluluk.yaş farkına bakmaksızın.
3)eşim 18 yaşını bitirdiğinde ben 23 yaşında üni okuyordum.o zaman istemiş olsalardı.herkese abes gelirdi.ayrıca kardeşiniz yine böyle bir şey dillendirirse kendi seçimi kendi hayatı. fikrinizi belirtin sonunada bunu eklerseniz.belki ön yargılı olduğunuzu düşünmez.

erkek kızdan 5 yaş büyük olunca sorun olmuyor da kız erkekten 5 yaş büyük olunca mı sorun oluyor.

bence korkma sarıp sarmalar kardeşini.

Kardeşiniz icin endişeleniyorsaniz, kızı tanimayi seçebilirsiniz. Küfür etmekten iyidir. Evliliğin hicbir kalıbı yok. O ondan büyük bu bundan küçük, şöyle olunca mutlu olunur gibi kalıplar evlilikte işlemez. Her insan farklı bir dünyadır. O iki insanin yarattığı dünya ise daha bir ayrıdır. Saygı, sevgi, aşk genel geçer kurallardır. Siz mantık evliliğinde mutlusunuz diye o da öyle yapmak zorunda değil. Benim kardesimde kendinden büyük bir kıza aşık şartlar oluştuğunda evlenme teklif edecek ama ben kıza bayılıyorm inşallah olur diyorum ama ben bayilmasam da kendi kararı.

Çok çirkin bir genelleme...

Çok çirkin bir genelleme...

Nicin ... Halk arasinda yapilmis kabul gormus genellemeler var zaten.. Bu tarz farkli birlikteliklerin temelikde ne var bunu arastrmak gerekmez mi.. Kadin haklarini savunacgiz diye her kadina haklisin diyemeyiz.. Nice kadin var para icin san sohret icin ikinci olmayi kabul eden.. Sadece para iccin dusunmemek lazim tabi sevginin askin yaninda daha bircok neden olabilir..

Kadın haklarını savunurum ama bunun onla alakası yok. Mesele yas farkını 'farklı birliktelik' olarak tabir etmek. Mesele kaliplar, mesele genellemeler...Toplumuzun kendini asamadigi bircok konu var. Daha genis bakmaliyiz.Kadını tanımadan bu şekilde bir tabir kullanmak... Bilmiyorum.
Not: aklıma yatan neyse onu yazıyorum mesela geçenlerde erkek arkadaşına yumruk atan kız arkadaşa çok kizdim. Koru körüne kadın hakki denem yani.

hahahh kotu psikopat gorumce ilan edilmisim.valla burda okurken olaylarin baya farkli anlasildigini dusunmustum.dogruymus.benm tek endiaem kardesim degil ki.kizi da dusunuyordum.ben karsilasmadim bu kadar yas farkiyla ewlenen (kadinin buyuk oldugu durumu kastediorum) birilerini.kendi fikrimce zor oldugunu dusundum.haa zaten bunlar bnm dusuncelerim kardesimle daha konusamadim bile.bana ablami der mevzusu kizin canini skrsa die dedim iyi insan olduktan sonra ben takmam ki.ben olsam yerinde canimi sikardim yani.olayin gelismeai dediginiz gibi beni onyargili sekline soktu.neyse baya ffarkli bakis acisi edindim.herkese tesekkur ederim.ins hayirlisi olur haklarinda.herkes mutlu olsun yaaa

Nedir sebep merak ettim.

halam eniştemden 6 yaş büyük, 10 yıllık muhteşem bi evlilikleri var. tepkiniz fazla gereksiz..

benim açımdan eşimin küçük olmasının artısı ve eksisi
1)çoğu kimse duyunca uzaylı gibi baktılar bize.
2)bende biraz çocuksuyum.duygusal yaşlarımız yakın gibi.ama bazı konularda mecbur büyük gibi oluyorsun
3)mesajda yazdığım gibi annem kız tarafı olarak bunu düşünüyor.başka kocamı bulamadın acele ettin vs.sısıtıp ısıtıp önüme koyar aynı lafları ama takmıyorum.
4)kimseyi kıskanma yada illa modasına markasına göre bir şey alma diretme hevesim yok.
5)fakat şu var ki eşim baba olmaya psikolojik olarak hazır değil ve ben biyolojik olarak tam çocuk doğurma yaşımın ortalarındayım.şimdi çocuk yapmak evdeki çocuk sayısını arttırmak gibi olacak tam bir curcuna.
6)ne olursa olsun kimse ne kadar yaşayacağını bilemez.fakat onun boşa harcayacak enerjisi zamanı var. benim için artık öyle bir şey yok harcadığım her enerji bana yapıcı olarak geri dönmek zorunda. kendimi sorgulama evresindeyim ne kadar emek o kadar yemek olmak zorunda.yoksa boşa vakit kaybetmenin vicdan azabını duyarım yaşlanıp artık hiçbir şeyi kaldıramayacağım zamanlar gelince.hala sağlamken eşime göre farkındalığım fazla boşa kaybedecek vaktim yok.

ben olsam hiç sıkıntı etmem , direkt adını söylerim.. hatta büyük de olsan adını söyleyebilirim, ablam gibi görmüyorsam şayet nitekim eşimin abisi de benden 9 yaş büyük ama ben yanında aaaa cık cık cık triplerini çekmemek için abi diyorum arkasından bahsederken adıyla hitap ediyorum. eşim de vay sen benim abime neden adını söylüyosun demiyo.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…