kardeşinizmi 23 yaşında yoksa kızmı anlamadımkii..eğer kardeşinizse daha çocukmuş..23 yaşında evlenen erkeklere kocamı denirmiş ayoll..hele bir gelsin 27 28 yaşına ...artı arada yaş farkı olması önemli değil sen sana ablamı dicek ne dicek bölümünde kalmışsın burası zaten külliyen şaçma....adınla seslenince ne oluyormuşkii.. bide akıl yaşta değil baştadırr..standartlar nie standarttir ki;-) valla ben bi ewliligin kolay olmadigini en basta adimlarin dogru atilmasi gerektigini dusunuyorum.sadece ay cok hos kiz diyerekbir omrun gecirilmeyecegini dusunuyorum.gecim kolay mi...kizin karakteri falan iyidir bisey demem de .ama bence o kiza da yazik.kendimi koyuyorum yerine daha gorumcesi olan ban ne diyecek en basta bu bile bi sknti eder icine yani...kocasinin ablasina abla mi dese isimle mi seslense :-/ biz bunu assak etraf her sordugunda uzulmeyecek mi?? bnm kardesim olgun falan da degil zaten... pofff
1)kardeşiniz 18 inde iken tuhaf gelmiş oluyor.fakat 25 ine geldiğinde çok ta anormal durmayacak.Hatta daha aklı başında bir evlilik olduğunu düşünecek aileniz tabi kız tarafı bu konuda hiçbir zaman hem fikir olmayıp koca kıtlığına kıran mı girdi modunda,durdun durdun bunu mu buldun modunda olacak.kişilerin eğitim durumu ne olursa olsun ister ikisi de prof olsun.tepkiler aynıerkek kardesim annemle babamla cok iyi anlasamadigi icin kiz meselelerini hep once bana acar.ciddi dusundugu icin na gore benm verecegim tepki ailemin verecegi ön tepkidir.son olarak iki gun once kendinden 5 yas buyuk (kiz benden 1 yas buyuk oluyor) bir kizla ciktigini buna ne diyecegimi sordu.simdiye kadar hep abuk subuk tarzlarla geldigi icin bu sefer ilk kez alttan almadan kkufrettim.ve o da tamam konu bitti deyip pek birsey soylemedi.'ne sen beni ikna edebilirsin ne ben sana kabul ettiricem' dedi.onyargili oldugumu soyledi.
hayat aci bence.ben evliyim mantikli bir ask ewlilogi yaptim;-) cok sukur mutluyum.ama boyle bir ewlilikte bile sorunlar olurken bastan yanlis baslamasin istiyorum.kizla 3 aydir konusuyormus.hoslaniyormus.23 yasinda.ona durumu nasil anlatabilirim??
Kardeşiniz icin endişeleniyorsaniz, kızı tanimayi seçebilirsiniz. Küfür etmekten iyidir. Evliliğin hicbir kalıbı yok. O ondan büyük bu bundan küçük, şöyle olunca mutlu olunur gibi kalıplar evlilikte işlemez. Her insan farklı bir dünyadır. O iki insanin yarattığı dünya ise daha bir ayrıdır. Saygı, sevgi, aşk genel geçer kurallardır. Siz mantık evliliğinde mutlusunuz diye o da öyle yapmak zorunda değil. Benim kardesimde kendinden büyük bir kıza aşık şartlar oluştuğunda evlenme teklif edecek ama ben kıza bayılıyorm inşallah olur diyorum ama ben bayilmasam da kendi kararı.sizin sebebinizi bilemem de benm kardesimin cogu kizin hasta olacagi bir isi var.cok da iyi kalplidir kendisi inanir karsidakine.ben kziin citir elinde mis gibi isi var die takildigindan korkuyorum.
bir de su var kardesim bana sordu beni o yuzden ilgilendiriyor.fikirlerime deger verir. bence de herkes tecrubeli birine danismali.danisan daglari asmisa pek bi inanirim...
Çok çirkin bir genelleme...Kardesini en iyi sen bilirsin.. Evet ailenin kabuo etmedgi biriyle evlenmesi dogru olmaz omrunuz boyunca ne onlar mutlu olur ne de siz.. Ama kufretmen fazla olmus.. Duzgunce anlatsaydin iyiydi.. Bide bence bir erkegin kendinden buyuk bi bayana ilgi duymasi sorun degilde bir kadinin kendinden ufak bir erkege ilgi duymasinin altinda yatan sebepleri bi gozden gecirmek lazim.. Muhim olan farkli olan o bnce.. Daha dogrusu sizin aileye kabul etme durumunuzu etkileyecek olan o..
Çok çirkin bir genelleme...
Kadın haklarını savunurum ama bunun onla alakası yok. Mesele yas farkını 'farklı birliktelik' olarak tabir etmek. Mesele kaliplar, mesele genellemeler...Toplumuzun kendini asamadigi bircok konu var. Daha genis bakmaliyiz.Kadını tanımadan bu şekilde bir tabir kullanmak... Bilmiyorum.Nicin ... Halk arasinda yapilmis kabul gormus genellemeler var zaten.. Bu tarz farkli birlikteliklerin temelikde ne var bunu arastrmak gerekmez mi.. Kadin haklarini savunacgiz diye her kadina haklisin diyemeyiz.. Nice kadin var para icin san sohret icin ikinci olmayi kabul eden.. Sadece para iccin dusunmemek lazim tabi sevginin askin yaninda daha bircok neden olabilir..
Nicin ... Halk arasinda yapilmis kabul gormus genellemeler var zaten.. Bu tarz farkli birlikteliklerin temelikde ne var bunu arastrmak gerekmez mi.. Kadin haklarini savunacgiz diye her kadina haklisin diyemeyiz.. Nice kadin var para icin san sohret icin ikinci olmayi kabul eden.. Sadece para iccin dusunmemek lazim tabi sevginin askin yaninda daha bircok neden olabilir..
hakkatrn yaa;-))) kizin yasi tutmuyorhttp://www.kadinlarkulubu.com/forum...cuk-erkek-arkadas.806927/page-2#post-40026283
gelininzde burda sanırım :))
http://www.kadinlarkulubu.com/forum...cuk-erkek-arkadas.806927/page-2#post-40026283
gelininzde burda sanırım :))
standartlar nie standarttir ki;-) valla ben bi ewliligin kolay olmadigini en basta adimlarin dogru atilmasi gerektigini dusunuyorum.sadece ay cok hos kiz diyerekbir omrun gecirilmeyecegini dusunuyorum.gecim kolay mi...kizin karakteri falan iyidir bisey demem de .ama bence o kiza da yazik.kendimi koyuyorum yerine daha gorumcesi olan ban ne diyecek en basta bu bile bi sknti eder icine yani...kocasinin ablasina abla mi dese isimle mi seslense :-/ biz bunu assak etraf her sordugunda uzulmeyecek mi?? bnm kardesim olgun falan da degil zaten... pofff