erkek kardesim kendinden 5 yas buyuk bir kizla cikiyormus.tavsiye??

vefalim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2013
104
305
erkek kardesim annemle babamla cok iyi anlasamadigi icin kiz meselelerini hep once bana acar.ciddi dusundugu icin na gore benm verecegim tepki ailemin verecegi ön tepkidir.son olarak iki gun once kendinden 5 yas buyuk (kiz benden 1 yas buyuk oluyor) bir kizla ciktigini buna ne diyecegimi sordu.simdiye kadar hep abuk subuk tarzlarla geldigi icin bu sefer ilk kez alttan almadan kkufrettim.ve o da tamam konu bitti deyip pek birsey soylemedi.'ne sen beni ikna edebilirsin ne ben sana kabul ettiricem' dedi.onyargili oldugumu soyledi.
hayat aci bence.ben evliyim mantikli bir ask ewlilogi yaptim;-) cok sukur mutluyum.ama boyle bir ewlilikte bile sorunlar olurken bastan yanlis baslamasin istiyorum.kizla 3 aydir konusuyormus.hoslaniyormus.23 yasinda.ona durumu nasil anlatabilirim??

Eşimden 4 buçuk yaş büyüğüm ben 25 o 21 ken tanıştık 7 sene çıktıktan sonra evlendik ne oluyormuş büyük olunca 90 yasında adamlar 20lik kızları alınca sorun yok 5 yaş büyük kadın mı sorun oluyor. 23 yaşında koca adam kararlarını kendi verebilecek yaşta bide küfür etmişsiniz pess. Önyargılı deģilsiniz önde bayrak tutanısınız bence az bile demiş kardeşiniz

amaan derdiniz bu olsun ergenlikte olur böyle şeyler iki güne ayrılırlar takmayin.

standartlar nie standarttir ki;-) valla ben bi ewliligin kolay olmadigini en basta adimlarin dogru atilmasi gerektigini dusunuyorum.sadece ay cok hos kiz diyerekbir omrun gecirilmeyecegini dusunuyorum.gecim kolay mi...kizin karakteri falan iyidir bisey demem de .ama bence o kiza da yazik.kendimi koyuyorum yerine daha gorumcesi olan ban ne diyecek en basta bu bile bi sknti eder icine yani...kocasinin ablasina abla mi dese isimle mi seslense :-/ biz bunu assak etraf her sordugunda uzulmeyecek mi?? bnm kardesim olgun falan da degil zaten... pofff

olgun degil ama ciddi dusunuyor.23 yasinda olan kardesim bu araa kiz 28 oluyor.

Size ne ki bundan? Düşünmüş,taşınmış,anlaşmış karar vermişler birlikte olmaya. Sizi neden bu kadar geriyor bu durum? Karşınızda yetişkin bir insan var. Ki siz kızı tanımadan etmeden aşırı tepki gösteriyorsunuz. Ne diyelim bravo mu?

Bu arada eşimin ablalarına isimleriyle hitap ediyorum, bugüne kadar da kimseden ne tepki gördüm ne soru duydum.

E tamam ne guzel dengelerler birbirlerini. Kendi gibi çocuksu bırıyle olsaydı daha zor olurdu inan.
Elalem ne derse desin öncelik kardeşinin mutlu olması. İlişki nereye gider zaman gösterir zaten.

sonrada niye eşimin kız kardeşiyle anlaşamıyorum.. işte bu yüzden! baksanıza yaşından başka bir şey bilmiyor ve küfrediyor. bu ön yargılarla don kişot bile savaşamaz. insanların ilişkilerine burnumuzu soktuğumuz sürece aile ilişkileri yürümüyor. 23 yetişkin bir yaş. kendi kararını vermiş seçmişse neden bu karara saygı duyulamıyor. neden aileye gircek kadın ailenin her birayinden tek tek onay almak zorunda? yaşı dışında engel başka sebep var mı?

hayattaki herşeyi sorun halıne getirirsek zaten herşey çıkmaz sokak allah aşkına dert ettiğınız şeye bakın evlenırlerse siz ondan bır yaş küçüksünüz diye size ne dıyecek o kızın yerıne kım olursa olsun sorunları hiç biitmiycek ufakta olsa buyukte olsa

sizin sebebinizi bilemem de benm kardesimin cogu kizin hasta olacagi bir isi var.cok da iyi kalplidir kendisi inanir karsidakine.ben kziin citir elinde mis gibi isi var die takildigindan korkuyorum.
bir de su var kardesim bana sordu beni o yuzden ilgilendiriyor.fikirlerime deger verir. bence de herkes tecrubeli birine danismali.danisan daglari asmisa pek bi inanirim...

Empati yaptım şuan benden 5 yaş küçük erkek kardeşim var, benden bir yaş büyük birine aşık olsa, evlenmek istese, tanımadan karar vermezdim sanırım, tek sorun yaş olsun. Onlar anlaşıyorlarsa, kız iyi karakterde ise sadece yaşı büyük diye istememek cahillik olur bana göre.Üstelik vebal almaktır. Bununla sizin yüzünüzden olmayıp ileride evet dediğiniz biriyle olurda sonra anlaşamazlarsa, keşke onunla olsaydı siz sebepsiniz diye yargılanabilirsiniz haklı olarak! Bence zamana bırakın ve kızı tanımaya çalışın..

Peki kendisni kullanacak bir insanı çözemeyecek, durumu anlamayacak kadar aptal mı kardeşiniz? (Kusura bakmayın başka tabir bulamadım)

Siz kardeşinizi fazla büyütmüşsünüz gözünüzde. Ben şimdiye kadar birinin işine hasta olan bir insanla karşılaşmadım. Nasıl bir iş acaba bu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…