• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

erkek jinekolog mu kadın jinekolog mu?

narinal

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2020
1.706
2.097
83
merhaba hanımlar,
sizce hangisi daha iyidir? bu konuda olumlu olumsuz tecrübeleriniz nelerdir. açıkçası ben yıllardır aynı bayan doktora gidiyorum tercih sebebim ise beni kitaplardan değil kendi vücudundan dolayı aynı duyguyu yaşayan , hamile olmak nasıldır bilen biri olsun istemiştim. ancak doktorumun uzak olması ve pandemi sebebi ile bir kaç kontrolüm için erkek bir doktora gitmek durumunda kaldım ve açıkçası nazikliği , ilgisi karşısında kafam karıştı.

merhaba hanımlar,
sizce hangisi daha iyidir? bu konuda olumlu olumsuz tecrübeleriniz nelerdir. açıkçası ben yıllardır aynı bayan doktora gidiyorum tercih sebebim ise beni kitaplardan değil kendi vücudundan dolayı aynı duyguyu yaşayan , hamile olmak nasıldır bilen biri olsun istemiştim. ancak doktorumun uzak olması ve pandemi sebebi ile bir kaç kontrolüm için erkek bir doktora gitmek durumunda kaldım ve açıkçası nazikliği , ilgisi karşısında kafam karıştı.
Valla benim doktorum erkek sadece doktor olarak değil pskolojik olarak da yardımcı oluyorlar hep sorar soracağın bi soru varmı diye yada hep Allah'ın izli ile olucak der bu gibi şeyler şakalar yapar neden de bana erkek jinekologlar daha iyi geliyor çünkü insan tedavi görürken pskolojik desteğe de ihtiyacı var ama neden de ben kadınlarda bunu göremiyorum tam tersine hep bi sert davaranma hep bu egi görmüyorum tabiki genel olarak konuşuyorum ama bana böylesi denk geldi şu anki doktorum çok iyi ve erkek

Nasıl bir kafa karışıklığı biraz daha açıklayıcı yazsaydınız ? Doktor hasta ilişkisi dışında mı ilgiden kastınız. Ve sizi düşünceye iten hangi davranışı merak ettim o yüzden soruyorum

merhaba hanımlar,

doktorla, karakterle, bilgiyle alakalı tamamen cinsiyetle alakası yok bu durumların.
Doktordan memnun kaldıysanız devma edin işte ne güzel. Cinsiyet kıyasından kadın olarak rahatsız oldum.

Ben check-up için iki jinekolog gördüm. Biri , smear testi yapan kadındı. Bana densiz densiz sorular sordu. Evli misin, Sevgilinle kaç yıldır berabersiniz falan diye. Ki bir sevgilim bile yoktu, ya da hamilelik vs gibi bir durumla gitmemiştim, sadece genel kontrol yaptırmak istemiştim. Beni açıkçası çok rahatsız etti kadının aptal soruları ve yadirgayici tavrı. Az kaldı 'bu yola nasıl düştün,vah vah' falan diyecekti. Kendimi kötü hissettim.
Sonuçları alıp kontrole gittiğimde de onun yerine erkek bir doktoru tercih ettim. Gayet ilgili ve saygiliydi.
Bundan sonra daha o hastaneye gitmem ama tercihim erkek doktordan yana olur herhalde.

merhaba hanımlar,
Kesinlikle erkek doktor her zaman tercihimdir.. Çünkü kendi deneyimlerime dayanarak söylüyorum kadın doktorlar tahammülsüz, acımasız ve duygusuz oluyor.. Yani hepsi bir arada bu saydıkarım olmasa da mutlaka umursamaz oluyorlar..

Başımdan birçok sıkıntı geçti birçok doktora gittim iyi diyebileceğim bir tane kadın doktor oldu ama o da şuanki doktorumun eline su dökemez.. Erkek doktorlar daha anlayışlı, sabırlı insanı umursayan dinleyen taraf oluyor genelde.. Jinekolog olarak değil bütün branşlar için aynı şeyi düşünüyorumda tecrübem daha jinekologlardan yana oldu.. Ben her zaman nerede olursam olayım erkek doktorlardan yana kullanırım tercihimi..

merhaba hanımlar,
Bence doktor açısından cinsiyetçilik doğru değil. Cinsiyetinden önce karakteri ve işindeki başarısı önemli. Zamanında bir erkek doktora gittim harikaydı kendisi. O kadar ilgiliydi ki ama başka bir erkek doktora gittim rezaletti saygısızdı. Aynı deneyimi kadın doktorlarda da yaşadım. Kesinlikle cinsiyet ayırmadan iyice araştırılıp gidilmeli şimdi ki doktorum erkek ve yıllardır gidiyorum.

Her alanda erkek doktoru tercih ediyorum. Yukarıda da sayılan sebeplerden ötürü bir kadın olarak kadın doktorlara ısınamıyor ve güvenemiyorum maalesef. Şimdiye kadar hangi kadın doktora denk geldiysem hep 'bitse de gitse' modundaydi. Suratsız ve bıkmış.

Ben kadın ve erkek jinekologlara gittim.Tum gittiklerim de gayet kibar ve ilgililerdi.Kişilikle alakalı oldugunu dusunuyorum cinsiyetle değil

Hep derlerki erkekler daha anlayışlı oluyor. Bende bu düşünce ile gittim ve nefret ettim adamdan. Şuan bi kadına gidiyorum çok memnunum. Bence cinsiyetle alakası yok. Karakteri iyi olsun.

merhaba hanımlar,
O bakis acisiyla yaklasirsak her problemimizde benzer seyleri yasayan doktorlar tercih etmemiz gerekir. Bence kadin jinekolog vucudundan dolayi iyi tanir erkek kitabi bilgilerle yaklasir mantigi cok yerinde degil. Hayatimda bir kez kadin jinekologa gittim o da doktorum izinde oldugu icin mecburiydi. Cogu kisinin aksine bende erkek doktorda daha rahat ediyorum kadinda inanilmaz kasiliyorum. Mesela dis hekimindede tercihim erkek olur hep. Neden acaba bnde bilmiyorum.
Aslolan aslinda nerde kimde rahat ettigimiz kendimizi kime daha iyi ifade edebilecegimiz. Kadin erkek degilde ilgili ilgisiz olarak bakmak lazim 🌸🌸🌸

Nasıl bir kafa karışıklığı biraz daha açıklayıcı yazsaydınız ? Doktor hasta ilişkisi dışında mı ilgiden kastınız. Ve sizi düşünceye iten hangi davranışı merak ettim o yüzden soruyorum
hayır tamamen hasta doktor ilişkisinden bahsettim. benim doktoruma ben sormadıkça cevap vermez anlatmaz. ben ondan başkasını tanımadığım için 15 yıldır onun muhteşem olduğunu düşündüm. açıkçası bir hastalık falan da yaşamadığım için de sorun olmadı. ancak bu gittiğim doktor böyle ağrı var mı şu gün öyle bir sancı olabilir rahat mısınız gibi cümleler kurunca hoşuma gitti. kafa karışıklığım da bu sebeple 15 yıllık doktorumu bırakmalı mıyım diye

doktorla, karakterle, bilgiyle alakalı tamamen cinsiyetle alakası yok bu durumların.
Doktordan memnun kaldıysanız devma edin işte ne güzel. Cinsiyet kıyasından kadın olarak rahatsız oldum.
benim cinsiyet kıyasım ''aman namahrem'' şeklinde değildi. bir çok yerde duyuyorum erkek doktorlar daha nazik diye bugüne kadar anlamsız gelmişti. zaten konu kısmında da belirtmiştim. erkek veya kadın ayrımım tamamen anatomikti. göz hem erkekte hem bayanda var, kalp hem erkekte hem bayanda var cilt hem erkekte hem bayanda var liste uzar gider. ama rahim vb erkekte yok bayanda var bu sebeple aynı şekilde hisseden bilen yaşayan birini istemiştim. yanlış anlaşılmasın.

Bence doktor açısından cinsiyetçilik doğru değil. Cinsiyetinden önce karakteri ve işindeki başarısı önemli. Zamanında bir erkek doktora gittim harikaydı kendisi. O kadar ilgiliydi ki ama başka bir erkek doktora gittim rezaletti saygısızdı. Aynı deneyimi kadın doktorlarda da yaşadım. Kesinlikle cinsiyet ayırmadan iyice araştırılıp gidilmeli şimdi ki doktorum erkek ve yıllardır gidiyorum.
yukarıda da belirttiğim gibi hiçbir alanda cinsiyet ayırmam doktor doktordur. ancak bu konudaki bayan seçimin ''karşı cins namahrem utanırım '' şeklinde değildi. belki yanlış bir düşünce ama çıkış noktam benimle aynı duyguyu yaşayan aynı yoldan yürüyen biri olmasıydı. hatta doğum yapmış olmasını da istemiştim. çünkü yaşayıp bana anlatacakla yaşamadan öğrendiği kadarı ile yardımcı olacak aynı olmaz diye düşündüm.

Cinsiyet kıyası beni ne kadar üzse de erkek jinekolog diyorum. Kadın doktorlar hep agresif, duygusuz oluyorlar malesef.
işte bu tür benzer yorumlar dolayısıyla maalesef ayrıma gidiyoruz çünkü sanırım haklısınız. ben de yanılmışım anlaşılan. kadın doktor benimle aynı bedene sahip beni daha iyi anlar nerden canım yanar neresi hassastır bilir sanırdım

merhaba hanımlar,
Cok aci tecrübelerle öğrendiğim erkek jinekolog kesinlikle

benim cinsiyet kıyasım ''aman namahrem'' şeklinde değildi. bir çok yerde duyuyorum erkek doktorlar daha nazik diye bugüne kadar anlamsız gelmişti. zaten konu kısmında da belirtmiştim. erkek veya kadın ayrımım tamamen anatomikti. göz hem erkekte hem bayanda var, kalp hem erkekte hem bayanda var cilt hem erkekte hem bayanda var liste uzar gider. ama rahim vb erkekte yok bayanda var bu sebeple aynı şekilde hisseden bilen yaşayan birini istemiştim. yanlış anlaşılmasın.

Namahrem konusuyle ilgili bir şey demedim ki ben konu oraya nasıl geldi.
Tam aksine erkek doktor güzellemesi yaptığınızı düşündüm ve bundan rahatsız oldum.
Kadın doktor kendi rahmi var diye erkekten daha iyi bilecek diye bir şey olmadığı gibi erkek doktorlar da daha naziktir diyemeyiz. Bu tamamen karakter ve bilgi ile alakalı konu. Cinsiyete bakmadan hangi doktordan daha memnun kaldıysanız onunla devam edin ama genelleme yapmak doğru değil bence.

Her alanda erkek doktoru tercih ediyorum. Yukarıda da sayılan sebeplerden ötürü bir kadın olarak kadın doktorlara ısınamıyor ve güvenemiyorum maalesef. Şimdiye kadar hangi kadın doktora denk geldiysem hep 'bitse de gitse' modundaydi. Suratsız ve bıkmış.
benim doktorum uzun yıllardır tanıdığım halde cep telefonunu almam çok uzun sürmüştü acil bir şey olsa size nasıl ulaşacağım dediğimde hastaneden ararsınız diyordu. sanki 24 saat orada. bugüne kadar hep içimden o da haklı kim bilir kaç kişi arıyor diyordum. ama ben onu bugün ne pişirsem diye aramayacaktım ki. gerçekten gebelik yaşayan biri olarak ya kanamam olsa ya aklıma çok önemli bir şey takılsa diye korkuyordum. bu gittiğim doktor ise çıkarken kartvizit verdi baktım cep no yazıyor. şaşırdım. cebiniz var burda dedim. aa evet sormak istediğiniz bir şey olursa çekinmeyin dedi.
resmen bu kadar ilgili ve hoşgörülü olması karşısında şaşırdım

Back