Erkek İnfertilitesi Erkek İnfertilitesi yüzünden hamiş kalamayan bayanların listesi

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
kızlar ben ultrason için doktorun söylediği tarihi beklicem, eşim erken gitmemi istemiyor çok merak ediyorum ama napıyım
yeterim nerelerdesin huuuuuuuuuuuuuu

valla canım insan sabredemiyor ben 3 haftayı zor edebildim.senin kaç tane olduğu belli değil dimi daha?

kızlar ben ultrason için doktorun söylediği tarihi beklicem, eşim erken gitmemi istemiyor çok merak ediyorum ama napıyım
hayırlııs canım istersen bekle...
yeterin pc yapılmadı demek....
yokluğu çok belli oluyor....

yabanım evet daha bilmiyorum ikizmi acaba merak ediyorum ama eşim bendeki aceleciliği görünce kesin bi tavır koydu, sen bu halinle sürekli bişeyleri merak ediceksin zamanını bekle dedi.rabbim bebişlerimi korusun

canım benim eşine söle doktorların tek yapmak istediği şuu iki iş olmasın geldiğinde kalp atışlarıda duyulmuş olsun istiyolar sen bu arada bir kere gidip 6. hafta sonlarına dogru keseyi görebilirsin hiç olmazsa gelişimini takip edersiniz bu kadarda acımasız olmasın normal bir doktor olsaydı sana kese için gun veirir kalpatışı için ayrıca gun veriridi ama bu doktorların kafaları yogun oldugundan bi kerede çıkarmak istiyolar sen git gör keseni için rahat etsin hem çıktısı kalır sende bunların hepsi anıı hatıra

canım benim çok şükür iyiyiz gerçekten gelene kadar çok yordu beni ömrümden ömür götürdü uygun bi tabir oldu ama geldi ya en sonunda bunada şükür hala çok korkuyorum ay bugün buramda bi ağrı var ay şuram niye şöyle ay acaba kalbi atıyomu ay acaba napıyo diye düşünmekten hala kurulamadım sanırım sonuna kadar böyle gidicek. Böyle geç ve zor bulunca kaybetme korkusuda fazla oluyo. Allahım inşallah tez zamanda sanada nasip eder buradaki evlat hasretiyle yanıp tutuşan bütün arkadaşlarımın bu duyguyu tatmalarını dilerim. Acısını çok iyi bilirim çünkü her negatif insanı nasıl yıkıyo çok iyi biliyorum hiç gelmiycek bu günler sanıyodum gözümün yaşı hiç kurumuyodu ama bak oldu sizinde olucak eminim ama demekki zamanı var inşallah ozaman çok yakında gelir. Bide kucağıma aldığım günü görsem ozamanda ay emeklese ay yürüse diycem herhalde istekler hiç bitmiyo anlıycağın. Çok uzun yazdım galiba sırnaşık şey kesiyim artık
evet cnm geç ve zor olunca dediğin gibi insan herşeyde endişelenir.yani bu gibi endişelerin gayet normal.hele benim bir bebişim olsa kimseye sevdirmem ,dokundurtmam diye korkuyorum
inş inş ben ve burdaki arkadaşlarda yaşarız tez zamanda bu duyguları......:Saruboceq::Saruboceq:

evet canım üçüz olmadı tabii en büyük etkenlerden biri. ama şükürlerrr olsunkiii azaldı eskisi gibi her yediğimi çıkamrıyorum artık sadece gunde 1-2 kere ama genede çok yoruldum artıkk. ama gendede deger bebeklerim için razıyım herşeye yeterki iyi olsunlar dün korkuttular beni sanki çok assagıya inmişler gibi hisettim.bulantılarım birazda olsa rahatlatıyo beni demek diyorum iyilerki bulanıyor

çok şükür cnm bulantılar azalmış inş tamamen gider..öyle imreniyorum ki sizlere.tarifi edilmez bir mutluluktur şimdi.ah ahhh gurban oldum Rabbim inş bizlerede tattırır bu duyguyu..amiiiiinnn

evet cnm geç ve zor olunca dediğin gibi insan herşeyde endişelenir.yani bu gibi endişelerin gayet normal.hele benim bir bebişim olsa kimseye sevdirmem ,dokundurtmam diye korkuyorum
inş inş ben ve burdaki arkadaşlarda yaşarız tez zamanda bu duyguları......:Saruboceq::Saruboceq:

çok şükür cnm bulantılar azalmış inş tamamen gider..öyle imreniyorum ki sizlere.tarifi edilmez bir mutluluktur şimdi.ah ahhh gurban oldum Rabbim inş bizlerede tattırır bu duyguyu..amiiiiinnn

amin canım aminnnnn inşallah tez zamanda sende yaşarsın bu duyguları

yabanım evet daha bilmiyorum ikizmi acaba merak ediyorum ama eşim bendeki aceleciliği görünce kesin bi tavır koydu, sen bu halinle sürekli bişeyleri merak ediceksin zamanını bekle dedi.rabbim bebişlerimi korusun

hayırlısı işallah canım.amin amin doğana kadar bitmez hiç meraklar sağlıklı olsunlar oda yeter ama bebişleride merak etmek hakkımız dimi ama.

tabikide yazacaksın.biz biliyormuyduk bir gün böyle yazacağımızı.aklımızdan bile geçmezdi anne olamama korkusunu yaşıyorduk ama rabbim nasip edince oluverdi.hepiniz yazacaksınız o zamanda benim gibi sende başka birine yazacaksın böyle.
bende aynı sidelyam..
ev işleri yemek koştur dur..

tülişim nasılsın?

kızlar biraz nostarji yapmaya ne dersinizhihoyyyt
ilk benle başlıyorum;

slm arkadaşlar bende aranıza katılmak istiyorum.

ben 4.5 yıllık evliyim yaklaşık 1 ve 1-5 sene aralıklarla,üç düşük yaptım.üçüncüden sonra çok tahlilller yaptırdık ama düşük sebebini bulamadık.eşimin siperm değerleri biraz düşüktü 3. hamileliyim eşimin klomen ve E vitamini kullandığı ay oldu.kendime çok dikkat etdiğim halde o da düştü ve 1 sene sonra doktora başvurduğumuz da eşimin siperm sayısının 2 000 düştüğünü ve hareketliliğin çok düştüğünü öğrendik sonuç olarak da vorikosel çıktı.temmuzun 15 nde ameliyat oldu doktor sperm artırıcı ilac falan vermedi değerlerin düzelip düzelmediğini de en az 3 ay en çokta 1 sene içinde belli olur dedi.
eşimin siperm değerlerinin düşük olması da düşüklere yol açabilirmiş o yüzden ameliyattan sonra hep korunduk ve hale korunuyoruz.biraz daha zaman geçsin, sperm analizi yaptırmayı düşünüyoruz

sizden ricam bana önerileriniz neler...korunmayı bıraktıktan sonra da burda sizlerle gün saymak istiyorum,...
tarih-7-10-2008
bu benim bu topiğe yazdığım ilk mesajım...daha doğru dürüst sperm yazmasını bile becerememişimkaydirigubbakcemile3 ama artık bırak yazmayı sperm testini bile yorumluyorum....burdan öğrendiğim çok şey oldu....
hepinizi çok seviyorumopuyorumnanaktan

Nick---Adet tarihi---Sorun---Doğal ya da Yardımcı üreme tekniği (daha önceki durumlar)---Uygulanan kürler,kullanılan ilaçlar,Yöntemler

LİSTEMİZZZZZZZZZZZZZZ

BÖLÜM 1

wavy---3 Ekim---Morfoloji---Doğal yoldan---Keçiboynuzu pekmezi,E vitamini
kkpraa---4 Ekim Sonuç---Azosperm---(Dua edin arkadaşlar)1. Tüp Bebek Denemesinde(Micro tese yapıldı-4 embriyo transfer edildi---???
olymposss---5 Ekim---Sayı ve Hareket---Doğal yoldan---Keçiboy.kürü,E vit.
naren1981---7 Ekim---Hareket ve Morfoloji---Doğal yoldan(1 aşılama başarısız)---E ve C vitaminleri,Selenyum,Keçiboynuzu Pekmezi
smhsmh---7 Ekim---Hareket ve Morfoloji(Eylül 12'de varikosel ameliyatı oldu)---Doğal yoldan---Keçiboynuzu Kürü

ilknuray---8 Ekim---Morfoloji---Doğal yoldan---???
ay77---8 Ekim---Morfoloji---Doğal yoldan---Keçi boynuzu pekmezi , sigara içmiyor
BEYAZ MELEK---8 Ekim Sonuç---Morfoloji---1. Aşılama(Klomen)---Hiçbirşey kullanmıyor

BTRKLC---9 Ekim Sonuç---Hareket---3. aşılama(2 aşılama başarısız)---Keçi boynuzu kürü
asi74---10 Ekim---Sayı ve Morfoloji---Doğal yoldan(Kasım'da tüp bebek yaptıracaklar)---Keçiboynuzu kürü (ara verdiler) ,pekmezi,bal,fındık,fıstık,üzüm,domates çorbası , arı sütü
canzi3445---10 Ekim---Sayı---Doğal yoldan(Doğal yoldan bir erken doğum)---???
belya---10 Ekim---Hareket ve Morfoloji---Doğal yoldan---Zencefil,polen,keçiboynuzu pekmezi,arı sütü,bal,gınseng
asutay---12 Ekim---Morfoloji---Doğal yoldan---???
xvyz---13 Ekim---Sayı ve Hareket---Doğal yoldan-Bitkisel ilaç
aymes---13 Ekim---Sayı ve Hareket---Ocak'ta varikosel ameliyatı oldu---Doğal yoldan---Keçiboynuzu kürü,3 ay klomen kullandı
haci78---14 Ekim---varikosel(ameliyat oldu)---Doğal yoldan---keçi boynuzu kürü,ballı cevizli fındıklı karışım
vesta---15 Ekim---Sayı,Hareket(Varikosel)(19 Ağustos'da varikosel ameliyatı oldu)---Doğal yoldan---Fındık,ceviz
nevrosky---15 Ekim---Morfoloji---Doğal yoldan(2 aşılama başarısız)---Keçib.kürü,(E vit.,Çinko,Selenyum-3 ay kullandı bıraktı),Haziran'da Sigarayı bıraktı,Ultra Mega Gold,L-arginine Eylül sonu başladı
NEŞELİ:))---16 Ekim---Yumurtalıkta Kristalleşme---Doğal yoldan(1 aşılama iptal oldu sebep fazla folikül gelişmesi)---Keçi boynuzu kürü 3 ay içildi ve bırakıldı,Klomen, Trentilin,E-vitamini,çinko

NURDVC---16 Ekim---Sayı ve Hareket---Doğal yoldan(2 tüp bebek düşük)---???
fatımazehra---18 Ekim---Sayı---Doğal yoldan(Bayram'dan sonra aşılama düşünüyorlar)---Keçiboynuzu pekmezi,bal,ceviz
belinay82---18 Ekim---Sayı,Hareket,Morfoloji sorunu vardı Varikosel Ameliyatının 3. ayında sonuçlarının düzeldiğini gördüler(Mayıs ayında)---Doğal yoldan-Keçiboynuzu yemişti,Sigara içmiyor
sevimli hayalet---18 Ekim---Sayı ve Hareket---Doğal yoldan(1 Tüp Bebek Başarısız)---Keçiboynuzu kürü,keçiboynuzu pekmezi
sünger53---19 Ekim---Sayı ve Hareket(Varikosel)---Doğal yoldan(2 başarısız mikroenjeksiyon)---Keçib.kürü,çinko,evicap(e vit.),mone,L-arganine
zynp.ZEYNEP---19 Ekim---Hareket---Doğal yoldan(Doğal yoldan bir çocuğu var)---Keçi Boynuzu Pekmezi,sigarayı azalttı

..ELCHIN..---20 Ekim---Sayı ve Hareket---Doğal yoldan---Keçi Boynuzu Kürü
mekselina86---21 Ekim---Sayı,Hareket(Varikosel)---Doğal yoldan---Keçiboynuzu kürü
heja---21 Ekim---Hareket---Doğal yoldan(Doğal yoldan bir çocuğu var)---arginmax,keçi boynuzu kürü,eşi sigara içmiyor
oztun---22 Ekim---Sayı ve Hareket---Doğal yoldan(1 Aşılama başarısız)---Klomen,Keçiboynuzu yiyiyor

dıptısdıptıs---22 Ekim---Lökosit---Doğal yoldan-Sigara içmiyor
MONA ROSA---22 Ekim---Morfoloji(Haziran'da varikosel ameliyatı oldu)---Doğal yoldan(1 aşılama başarısız)---E Vit.,Çinko,Polen,Bal,Keç.Boy.Pek.,Keç.Boy.Kürü,Sigara içmiyor
sevcangoksel---22 Ekim---Sayı ve Morfoloji---Doğal yoldan---Keçiboynuzu Kürü,Keçiboynuzu pekmezi
rabiş---22 Ekim---Varikosel(8 Temmuz'da ameliyat oldu)---Doğal yoldan(2 başarısız tüp bebek)(pko)---???
gozdem---23 Ekim---Hareket---Doğal yoldan---Antibiyotik (cipro) , E vitamini , C Vitamini takviyesi
gülsu---23 Ekim---Hareket---Doğal yoldan---keçiboy.pekm.,klomen
gaye43---24 Ekim---Sayı---Doğal yoldan(1 tüp bebek başarısız)-???
-badem----24 Ekim---Kriptoozospermi---1. Tüp Bebek Tedavisinde(1aylık ara verdiler)---Çakşır suyu,havuç suyu,keçiboynuzu kürü,48 hours(kahve),çinko,ginseng,fındık,fıstık,badem(sigara içmiyorlar)
vavelya---26 Ekim---Azosperm(Kışın mikrotese olacak)---(Dua edin arkadaşlar)???---Keçiboynuzu pekmezi,ballı karışım,çakşır suyu
yiğit-yağmur---26 Ekim---Hareket ve Sayı---Doğal yoldan (1 aşılama başarısız)---Mone,Larginine
bobova---27 Ekim---Morfoloji---Doğal yoldan---Hiçbirşey kullanmıyor
Balsurat---28 Ekim---Sayı ve Hareket---Doğal yoldan---Hiçbirşey kullanmıyor
yabangülüm.---30 Ekim---Hareket ve Morfoloji---Doğal yoldan---???
rapunzell_82---30 Ekim---Morfoloji---Doğal yoldan(1 aşılama başarısız)---Bitkisel ilaç kullandı şu an hiçbirşey kullanmıyor

umutlu99---30 Ekim---Sayı---Doğal yoldan---Havuç kürü,Keçi Boynuzu Pekmezi
Rosem---4 Kasım---Sayı ve Hareket---Doğal yoldan---keçi boynuzu kürü
bengüsu---6 Kasım---Sayı ve Hareket (Eylül 12'de varikosel ameliyatı oldu)---Doğal yoldan---???

Not : Listemiz tarihe göre sıralanmıştır.

Not : Tarihleri "???" şeklinde olan arkadaşlar ; lütfen tarihlerinizi düzenli olarak belirtiniz.. Bizleri merakta bırakmayınız.. :eek: a.s.
BÖLÜM 2

açeyla---???---Azosperm---(Dua edin arkadaşlar)???---???
akdas---???---Sayı ve Hareket---Temmuz'da Tüp Bebek raporu çıkıyor(3 aşılama başarısız)---keçib.kürü,havuçsuyu,dom.çorb.,fındık,ceviz

artık umutsuz---???---Azosperm---19 Haziran'daki Tese Maalesef başarısız(Dua edin arkadaşlar)---Doğal yoldan---Bitki çayları,Keçiboynuzu pekmezi
arzuhalim---???---Sayı ve Morfoloji---Tüpbebek raporu çıkaracak-Doğal yoldan(3 aşılama başarısız)---Keçib.pek.,E.vit,çinko,klomen
Aysimaa80---???---Sayı ve Hareket---Doğal yoldan(doğal yoldan bir boş gebelik)---Keçi boy. pekmezi ve tozu,karabaş otu(sigara bırakmak için)
blny72---???---Sayı ve Hareket---Doğal yoldan---Keçiboynuzu Kürü-E Vitamini
Beyzanur-hh---Ekim 23 gibi Türkiye'de Tüp Bebeğe başlayacaklar---Meni Kanallarında tıkanıklık---Tüp Bebek---Hiçbirşey kullanmıyor
canbebek---???---Azosperm (Maalesef 2 Tesa başarısız) (2004'de testis kanseri sebebiyle kemoterapi gördü)(Dua edin arkadaşlar)---Doğal yoldan---???
cano77---???---varikosel ameliyatı oldu---doğal yoldan-Ağustos'da Tüp bebek deneyecekler(3 aşılama başarısız)---keçi boynuzu kürü
demiray---???---Sayı ve Hareket---1. Tüp Bebek Tedavisinde(3 aşılama başarısız)---Keçiboynuzu kürü,Domates Çorbası,Folik Asit,Sigara içmiyor
dersim_78---???---Azosperm(Mikrotese olacak)---(Dua edin arkadaşlar)???---Hiçbirşey kullanmıyorlar
desertrose---???---Morfoloji---Doğal yoldan---???
dilanur---???---Hareket ve Morfoloji---Doğal yoldan(Yumurta takipleri başarısız-2 aya aşılama yaptıracaklar)---Keçiboynuzu kürü---Sigara içiyor
ebgün---???---Morfoloji---Doğal yoldan(2 aşılama başarısız)---???
elif05---???---Azosperm---(Dua edin arkadaşlar)2. Tüp Bebek başarısız(1. Tüp Bebek ile bir çocuğu var)---???
elifözge---???---Sayı ve Hareket---Doğal yoldan---???
esila@mısra---???---Hareket ve Morfoloji---Doğal yoldan---Pharmaton,Evicap,keçiboy.kürü,keçiboy.pekmezi,selenyum,demir dikeni ekstrası,arısütü
_f_a_d_i_k_---???---Sayı---Varikosel(15 Temmuz'da ameliyat oldu)---Şimdilik Korunuyorlar(Doğal yoldan 3 düşük)--???
fatos1983---???---Azosperm---(Dua edin arkadaşlar)---Doğal yoldan---???
fidulya---???---Oliastenzoospermi(Varikosel ameliyat oldu Haziran sonu)---Doğal yoldan---Bal,ceviz,kuru üzüm,erik kurusu,bol meyve
hulya35---???---Sayı , Hareket , Morfoloji (Tüpler tıkalı)---Doğal yoldan(Eylül'de tüp bebek veya laparoskopi)---İncir zeytinyağı karışımı
karamelli neskafe---???---Sayı , Hareket , Morfoloji---Doğal yoldan-Eylül'de 2. Tüp Bebek Deneyecekler(1 başarısız Tüp Bebek)---Keçiboynuzu kürü,Vitamin desteği
KİBRİYA---???---Hareket---Doğal yoldan(2 aşılama başarısız hapla)---Bal polen karışımı,fınfık,fıstık,Şu an birşey kullanmıyor
latifeelif---???---Sayı ve Hareket (varikosel)---Doğal yoldan(1. Aşılama başarısız)---Dolaşım boz.ilacı,e vit.,klomen
melek23---???---Azosperm(Dua edin arkadaşlar)---Doğal yoldan(1 Tüp Bebek başarısız)---???
Melih---???---Morfoloji---Doğal yoldan(Daha önce doğal yoldan bir düşük)---???
neslihan22---???---Hareket---Doğal yoldan(1 aşılama başarısız)---???
nilay74---???---Azosperm---(Dua edin arkadaşlar)3 Tüp Bebek başarısız---Sigara içmiyorlar
nix---???---Morfoloji---Doğal yoldan---Fındık,fıstık,keçiboynuzu,bal
nuriye---???---Azosperm(Tese'de sperm bulundu,hem de donduracak kadar):hooray:---(Dua edin arkadaşlar)1. Micro Denemesi başarısız---Sigara içmiyorlar
osetya2007---???---Sayı ve Hareket---Doğal yoldan(Tüp bebek düşünüyorlar)---???(yanlış hatırlamıyorsam bu papatya arkadaşımız)
PURPLEMOON---???---Hareket---Doğal yoldan---Keçi Boynuzu
sukrann---???---Sayı(Varikosel)---Yumurta geliştirici hap ve çatlatıcı iğne ile Doğal yoldan---???

tuliny---???---Sayı (Mayıs'ta varikosel ameliyatı oldu)---Doğal yoldan---Larginine,Ace Plus Selenyum,Trental
Yağmurcn---???---???---Doğal yoldan(1 aşılama başarısız-1 tüp bebek tuttu ama düşük)---???
ZAMBAK3---???---Sayı ve Hareket---Doğal yoldan---Vitamin Takviyesi,bal,fındık,fıstık,ceviz

Not : Listemiz alfabetiktir
topiğimize sık gelen arkadaşların nerdeyse hepsi hamile...o altı çizili olmayanların büyük bölümü zaten topiğe artık gelmiyor...
gelenlerdense sadece sayılı bir kaç arkadaş kaldık...
fadik-tüliny-minos-arkamahalle-fatımazehra-tozbezi(bazı arkadaşların ismi bu listede başka)
ama hiç umutsuz değilim bu kadar insan başarmışsa biz neden olmasın...
üzülmeyi sakın canlarım:1hug: allahın izniyle bizde başaracağızopuyorumnanaktan

merhaba kizlar
benide araniza alirmisiniz?
beyaz melek bu gun umutsuz mesajlarini okudum lutfen kendini bu kadar uzme hem testi 2 gun once yapmissin o kadar cok isterim ki iki gun sonra burdan hamileyim diye yazmani insallah rabbim gonlundeki melegini sana verir en kisa zamanda ettigin duayi okudum uzulme bi anlik umutsuzlukla soylemissin bebislerin olsun esinle bebislerinle rabbim uzun saglikli omurler nasip etsin size
kizlar bende bu ayin birinde asilama yaptirdim ilk asilamam oldu hic bir belirtimde yok sadece sabahlari goguslerimde hafif sizi oluyo tuttumu tutmadimi bilinmez su an bombosum heyecan yok korku yok duygularim cok rahat
asilamadan sonra sadece 5 dk yattim benim esimde sperm azligi var kac tane oldugunu sordum 900.000 taneyle asilama oldu dediler bu sayi asilamada iyimi sizce?
eger olmazsa esime dedim keci boynuzu ,ari poleni ve e vitaminlarine basliyoruz ve sende urolojiye gidersin dedim burdaki doktor esime ilac dahi vermedi en iyisi onun bi uzmana gitmesi
insallah tutar ama
minosla aynı gün gelmişiz...buda onun ilk mesajı...
öpüyorum canımopuyorumnanaktan

kızlar biraz nostarji yapmaya ne dersinizhihoyyyt
ilk benle başlıyorum;

tarih-7-10-2008
bu benim bu topiğe yazdığım ilk mesajım...daha doğru dürüst sperm yazmasını bile becerememişimkaydirigubbakcemile3 ama artık bırak yazmayı sperm testini bile yorumluyorum....burdan öğrendiğim çok şey oldu....
hepinizi çok seviyorumopuyorumnanaktan

topiğimize sık gelen arkadaşların nerdeyse hepsi hamile...o altı çizili olmayanların büyük bölümü zaten topiğe artık gelmiyor...
gelenlerdense sadece sayılı bir kaç arkadaş kaldık...
fadik-tüliny-minos-arkamahalle-fatımazehra-tozbezi(bazı arkadaşların ismi bu listede başka)
ama hiç umutsuz değilim bu kadar insan başarmışsa biz neden olmasın...
üzülmeyi sakın canlarım:1hug: allahın izniyle bizde başaracağızopuyorumnanaktan

minosla aynı gün gelmişiz...buda onun ilk mesajı...
öpüyorum canımopuyorumnanaktan

ayy icim bir tuhaf oldu canim yaa
cok sagol fadigim benim
beyaz melege teselli vermisim simdi kucaginda oykusu var cok sukur
ilk asilamadan sonra esime soylediklerimi yapmamisiz bunuda gordummafoldumben
o zamanlar biraz cekingenlikle girmistim topige
ama o zaman ki sohbetler cok guzeldi sayfalarca yazilirdi oku oku bitmezdi
sakalar yapilirdi hamislerimiz oldugunda butun kizlar toplanirdi
hey gidi eski gunler
fadigi bende seni cok opuyorumopuyorumnanaktan

fadiğim nerden aklına geldi bu süpersin üye olduğum günü hatırladım çok duygulandım valla nerden nereye ben inanmıyodum sizinle inanmaya başladım sonunda oldu sıra hepinize gelicek inşallah allahın izniyle :Saruboceq:

ben geldim kızlar sizleri ne çok özlemişim yaaaaaaaaaaaaaaaa

X