- 11 Kasım 2009
- 689
- 1
çok sağol canım...
canım önemli olan sağlık...
annelerimiz sağlıklı mutlu olsunlarda ayrı olmak, uzak olmak çok önemli değil....
mesala ben yakınım ama annemim en çok yardıma ihtiyacı olduğunda hiç birşey yapamadım...
daha yeni yeni yanına gidiyorum...
gerçi gitsemde pekte yardımmım dokunmuyor...
işte beraber fikir alışverişi falan yapıyoruz...
ama dediğim gibi sağlık olsun gerisi önemli değil...
sağol canım...evet önemli olan sağlıklı olması...
ARKAMAHELLE canım bu hastalığın adını ilk duydum...
arattım ama googlede bile bulamadım...
canım siz hiç türkiyede dr a gittiniz mi?
bence birde türkiyede şansınızı deneyin...
neyiniz var neyiniz yok doğru dürüst öğrenirsiniz...
canım allah büyük hemen karamsar olma en kısa zamanda herşey yoluna girer inşallahh
canım yeteerim seni buralarda görmek ne güzel,inan özlettin kendini.nasılsın iyisin inş.varmı bi değişiklik...ben artık önceki kadar çok girmez oldum kk ya.kötü şeyler duyunca daha çok bunalıyorum gibi hissetim biraz böyle deneyim bakem dedim..ama girmeden yapamıyorum,sizleri merak ediyorum..naptılar acaba ,yani hamiş varmı acaba ...canım arkadaşım allaha emanet ol ,görşz inş..
canım nerelerdesn sen yaa özlettin kendinii
canım benim eşimde şeker hastalığı var sabah akşam insulin yapıyor ve eşimde sperm de morfoloji bozukluğu vardı acaba dna kırıklığından mı kaynaklanıyo hani genetik bir rahatsızlıkdan dolayı demişdiniz diycem ama en son testi baya iyi cıkmıştı gerçi who göre bakılmıştı ne kadar guvenilir orası tartışılır tabiii
anne olamaman neden kesinleşsin ümidimiz asla yitirmeyelim anne olcaz bizde birgun rabbimin izni ile[/QUOTE]
[
GÜNAYDIN ARKADAŞLAR NORMALDE HAFTA SONUNU DÖRT GÖZLE BEKLERİM AMA YARIN HİÇ GELMESİNİ İSTEMİYORUM ÇÜNKÜ EHLİYET SINAVI VAR BANA DUA EDİN
QUOTE=ARKAMAHALLE;15812168]hayir canim hic bir rahatsizligi yok ailesinde ama oda bizi buldu
evet kizlar artik benim anne olamiycam kesinlesti gibi bisey hic beklemiyordum size guzel haberlerle donmeyi dusunuyordum ama hayir ne yapacagimi bilmiyorum
nedir bu dna kirikligi:gitme:
Öyle deme canım ya her derdin bir dermanı vardır üzülme
inşallah canım rüyaların gerçek çıkar[/QUOTE]
günaydın,hayırlı cumalar arkadaşlar,
arkamahalle Allah yardımcın olsun canım,gün doğmadan neler doğar,mucizeler hiç beklemediğimiz anda çıkar karşımıza biliyorsun :1hug: ümidimizi kaybetmeyelim,dualarım sizinle her zaman a.s.
hayırlı cumalar kızlar..
arkamahalle uzme kendını canım.rabbım ol derse dna falan hıkaye.sebeplere takılma.bızede bırcok sey sebeb oluyor bak olmuyor bebegımız.fakat vaktı saatı geldıgınde butun olumsuzluklar ortadan kalkacaktır.kuranda ayet var..hoslanmadıgınız sey sızın ıcın hayırlı olanda olabılır..rabbım en kısa zamanda sızede sıfa ıhsan etsın canım..
canım çok üzüldüm ne diyceğimi bilemiyorum
ama Allahtan ümit kesilmez biliyosun ne mucizeler gerçekleşiyo
inişallah bunlardan biri senide bulur her zaman söylerim
anne olmayı en çok hakedenlerden birisin bunun için çok çaba harcadın
Rabbim bunun mükafatını vericektir inşallah
dna kırıklığı ne demek bulamadım araştırdım ama
inşallah çok önemli bişey değildir. Allah yardımcın olsun
dualarım seninle üzme kendini nolur herşey kısmet biliyosun:teselli:
hayırlı cumalar kızlar
arkamahalle arkadaşım hemen ümitsizliğe düşme belki embriyolara yapılan genetik test çözüm olabilir ya da başka bir çaresi vardır pek bilinen bir hastalık değil galiba ben ilk kez duyuyorum,derdini veren Rabbim dermanını da versin inşallah
canım hemen moralini bozma..allahtan ümit kesilmez biliyorsun..
öncelikle dna branş konularımda olduğu için kendi tahminimce sana anlatmaya çalışayım.
dna molekülü çift zincirli bir yapıya sahiptir.birbiri içinde dönen 2 merdiven gibi düşün.bu merdivenleri birbirine bağlayan protein yapıda nükleotitler vardır.merdivenin bir tarafındaki nükleotitlerde meydana gelen bir mutasyon,diğer merdiven tarafından onarılır,giderilir.(bu arada mutasyon canlıların gen yapılarında,yani dna larında meydana gelen ,çevre etkisiyle oluşan kalıcı değişiklikler demektir).ama eğer merdivenin bir tarafındaki mutasyona uğramış nükleotitin,diğer karşı tarafındaki nükleoititinde de mutasyon varsa onarılamaz,ve dna nın o bölgesinde kırıklık meydana gelir.bu kalıcı hasara sebep olur.insanlardaki kalıtsal hastalıklar gibi.vücut hücrelerinde meydana gelen mutasyonlar bireyseldir.fakat üreme hücrelerinde meydana gelen mutasyonlar kalıtsaldır.nesilden nesile aktarılır maalsef.
canım eşindeki durumun da böyle olduğunu tahmin ediyorum.başka türlü dna zincirinde kırıklık meydana gelmez çünkü.
bildiğim kadarıyla anlatmaya çalıştım sana.umarım olmuştur canım,anlamışsındır.
kafana takılan bişey olursa yine bildiğim kadarıyla cevaplamaya çalışırım.
benim merak ettiğim,eşinin ailesinde böyle bir rahatsızlığı olan kim var?ve nasıl çözmüşler bu sorunu?
tskler arkadaslar mesajlariniz icin bu aralar cok ihtiyacim var guzel haberlere
bilgiler iicnde tskler
bildigim kadariyla ailesinde yok ama kimbilir kac kusaktan geliyor daha derin ailesinide bilmiyorum
bakalim neler olucak gelismerleri yazarim
bu arad dikkat kizlar sperm sayisi cok iyi olanlarda bile olabiliyormus iyi arastirtin ozellikle bi kac denemde basarisizlik alanlar
bilgiler iicnde tskler
bildigim kadariyla ailesinde yok ama kimbilir kac kusaktan geliyor daha derin ailesinide bilmiyorum
bakalim neler olucak gelismerleri yazarim
bu arad dikkat kizlar sperm sayisi cok iyi olanlarda bile olabiliyormus iyi arastirtin ozellikle bi kac denemde basarisizlik alanlar