erkek çocuk meselesi

alzen

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2012
1.013
33
merhaba arkadaşlar ben bu sefer farklı bir sorunla karşınızdayım benim allah bağışlasın iki kızım var biri 7.5 diğeri 5 yaşını yeni bitirdi seneye okula başlayacak:nazar:

meseleye gelince eşim 3. çocuğu istiyor şöyle böyle derken 2 senedir erteliyorum ama baskısı artmaya başladı bana kızda olsa erkekte olsa 3. çocuğu hatta 4. yü istiyorum diyor ama ben içinde erkek çocuk sevdası olduğunu biliyorum eşim çok iyi bir baba çok iyi bir eş evleneli 10 sene oldu ama hiç bir güvensizlik sıkıntı yaşamadık şükürler olsun maddi durumuzda kötü değil zaten rızkıda veren rabbimdir...
evliliğimizde de ilk günkü aşkımız devam ediyor desem yalan olmaz...eee mesele ne derseniz hemen konuya giriyorum

ben burda yalnızım eşimin aileside benim ailemde uzak çocuklarım yaramazlar küçüklüklerinde de ikiside 2 sene hiç uyumadılar ve ben çok yıprandım yardım edecek kimsem olmadığı içinde her çocukta hayatımdan 2 sene yok oluyor aynı sıkıntıları yaşamaktan korktuğum gibi eşimin erkek çocuk sevdasına istediği fikri beni deli ediyor tabi çevrede cabası ama çevreyi hiç takmıyorum...

neden deli ediyor derseniz ben son bir kaç seneye kadar erkek çocuklarından nefret ediyordum tabiki şimdi yeğenlerimden olsun arkadaşlarımın çocuklarından olsun o önyargım kırıldı seviyorum sonuçta hepsi melek...

nefret söylemimden rahatsız olacaklar vardır ama küçükken yaşadıklarımı özet geçeyim biz 4 kız kardeşiz ve kız olduğumuz için başta babam olsun babamın bütün akrabaları bizi aşağıladı anneme yapmadıkları kalmadı bizimle ilgili konuşurken kız değil mi gibi itip kakmalar erkeleri tepelerinde taşırken bizi aşağılamaları bende acayip tramvalar yaratmış olacakki hep benim için erkek çocukları pis terbiyesizdi taa ki anne olana kadar...

bunlar tatmin etmemiş olabilir sizi bir kaç örnek vereyim 3. kardeşimde kız olunca babam 1 hafta isim koymadı ve yüzüne bakmadı ismini ev sahiplerimiz koydu annemin kanaması durmadığı gibi edilen hakaretlerden sütüde kesildi halbuki kardeşim melek gibi bir bebekti sonra babannemin gelip beşiğin başında ağıt yakması bu beşiğe oğul belenmeyecekmi gelen misafirlere kadın kısmı kızgın olurmuşta o yüzden kız çocuk doğarmış deyip herkesin yaka silkmesi sonra halamın yeni evliyken amcamın benden bir yaş büyük oğluna hediye getirip annemede dönerek erkek doğursaydın bir altını gözden çıkartmıştım ama kız olduğu için bişey almadım diyerek canım annemi saatlerce ağlatması ve annemin öyle canı yanmışki ağzından beddua çıkmış oğlun olsun hayrını görme diye halamın ilk çocuğu erkek ve hiç kendini bilmeyecek şekilde engelli annem hala vicdan azabı çeker bu çocuk benim yüzümden oldu diye...

bizlerin her seferinde babamın şunlardan biri erkek olsaydı diyerek iç geçirmesi ki hala bazen söyler ve annemin sırf bu yüzden babannem tarafından babamla boşanması için sürekli baskı görmesi ve hatta babam evliyken kız aramaya gitmeleri annemin sürekli dayak yemesi ki babam üniversite mezunudur!!!!neyse biz bunlarla büyüdük ve erkeklerden nefret eder oldum....

çok uzun oldu ama eşiminde bu sebepten çocuk istediği fikri oluştu bende başta tamam dedim ama şimdi sırf bu yüzden 3. bebeği doğurmak istediğimi düşünerek kendimden de nefret etmeye başladım zaten sırf eşimi sevdiğim için onun ısrarlarına dayanamadığım için kabul etmiştim hala korunuyorum ama bu ay artık olsun diyor benimde içimde yenemediğim duygular var artı iki tane kızımda okula gidiyor ve 3. çocuğun sorumluluğu fikri beni çok korkutuyor ne yapmalıyım bilemedim işin içinden çıkamadım arkadaşlar eşim kesinlikle öyle bir baskı yapmıyor kızlarını çok seviyor ama erkek olursa ayrım olur mu diye acayip fikirler uçuşuyor beynimde...siz olsanız ne yapardınız ben bebekleri çocukları çok seviyorum maddi manevi hiç bir konuda şüphem yok ...

her türlü fikre açığım kızın bağırın ama bir yol gösterin kafam çok karışık duygularım çok karışık canlarım...

Canım küçüklüğünde yaşadıkların kolay şeyler değil.Ama eşini en iyi sen tanırsın.Hem zaten demiş erkek de olsa kız da olsa kabulüm diye.Şöle de bşy var.Biz insanoğlu nankörüz.Kız olsa erkek isteriz,erkek olsa kız isteriz.O yüzden onu da anlamaya çalış.Eğer psikolojini hazır hissediyosan.3.çocuğun bakımını yapabilirim diyosan yap.Ben her zaman derim.Rabbim Hem erkek evladı hemde kız evladı taddırsın.Evlatlarınızla Bi ömür boyu mutluluklar.

3 . Çocuğu yapma kararı kız veya erkek olsun diye verilmemeli.
Maddi manevi 3. bir çocuğa bakacak gücü varsa,herşeyleriyle ilgilenip doğru düzgün bireyler yetiştirebilcekse bir insan 3. hatta 5. çocuğu bile yapabilir.
Ama sırf oğlumuz yok,veya kızımız yok bir tanede ondan olsun diye çocuk yapılmaz.

erkek çocuk konusu baya travmatik olmuş sizin hayatınızda. peki şu an çocuk istememenizdeki asıl sebep eşinizin erkek bebek beklentisi mi yoksa 3. bir çocuğa enerjinizin sabrınızın vs olmaması mı? tam nedeni nedir diye kendinize sorduğunuzda kalbinizdeki ses ne cevap veriyor?

ah Alzencim bu toplum dayatmaları yok mu! canım benim iki oğlum var inan erkek doğurdum diye başım göğe ermedi:) hatta biri kız olsun çok isterdim.

eğer sen istiyorsan tabii ki 3.çocuğu düşünebilirsin.maddi ve manevi hazırım diyorsan...ama sadece erkek olsun mantığı ile bir çocuk getirilmez dünyaya..belki o da kız olacak,garantisi mi var bunun? hayır garantisi olsa ben de kız istiyorum bir tane :)

canım kendini de eşini de en iyi sen tanıyorsun.ben olsaydım iki evladıma Allah sağlık versin deyip 3.çocuğu düşünmezdim.

önceden yaşadıkalırınız gerçekten kötü şeylermiş. tabiki de bilinç altınızda mutlaka hala izi ve etkisi vardır.
ama eşiniz illa erkek çocuk istiyorum dememiş ki size hiç kız veya erkek ikisi de kabülüm yeter ki bir bbeğimiz daha olsun demiş.
sırf erkek isteyen bir adam böyle demezdi herhal diye düşünüyorum.
siz eski yaşadıkalrınızı unutup kafanızı sakinleştirin ve 3. bebeğe bakabilir misiniz ya da isteyip istemediğinz yönünde bir karar verin.

3 . Çocuğu yapma kararı kız veya erkek olsun diye verilmemeli.
Maddi manevi 3. bir çocuğa bakacak gücü varsa,herşeyleriyle ilgilenip doğru düzgün bireyler yetiştirebilcekse bir insan 3. hatta 5. çocuğu bile yapabilir.
Ama sırf oğlumuz yok,veya kızımız yok bir tanede ondan olsun diye çocuk yapılmaz.

tabiki buna karar veremeyiz rabbim bilir bunu sadece ben eşimin içindeki fikirleri tahmin ettim ben sipariş veremem sonuçta ama bu fikir bile beni soğutuyor 3. çocuk meselesinden...

Öncelikle yaşadıklarınıza ve annenizin yaşadıklarına çok üzüldüğümü belirtmek isterim.
Cinsiyeti belirlemek kadının elinde midir? Rabbim hayırlısı ne ise onu verir.
Benim evlat sahibi olmak istemeyişimin bir sebebi de evlat ayrımıdır..

2 kızdan sonra erkek olan bir sürü tanıdığım var, baba oğlunun gözünün içine bakıyor çocuk yaramazlık yapıp canını acıtsa ablalar suçlu, neden bakmamışlar, dikkat etmemişler..

Eşiniz bilinçli ve adil bir insan ise evlatlarına eşit davranacaktır zaten, ama 3. çocuğu sizin de içtenlikle istemeniz ve 3 çocuğa birden bakabilme gücünüzün olması önemli, günümüz şartları malum..

ayyyy canım,kız gibisi var mı.ne tatlıdırlar onlar,ne cilveli ne nazlılardır.benim yerime öp kuzucuklarını.:KK16:

erkek evlenene kadar,kız ölene kadar evlatlık yapar:KK34:

erkek çocuk konusu baya travmatik olmuş sizin hayatınızda. peki şu an çocuk istememenizdeki asıl sebep eşinizin erkek bebek beklentisi mi yoksa 3. bir çocuğa enerjinizin sabrınızın vs olmaması mı? tam nedeni nedir diye kendinize sorduğunuzda kalbinizdeki ses ne cevap veriyor?

aslında bakabilirim çok seviyorum çocukları helede mis kokulu bebekleri bağımlıyım o kokuya ama benim içinde yorucu oluyor acaba bende erkek çocuk psikolojisiyle mi istiyorum diye kendimden bile şüphe eder oldum hatta bazen dile bile getiriyorum merakta var bende erkek çocuk anne arasındaki bağ nasıldır diye ama sanki bu bile geçmişten geliyor kendini ispatlama çabası gibi inanın çok izler bırakmış bende...

ah Alzencim bu toplum dayatmaları yok mu! canım benim iki oğlum var inan erkek doğurdum diye başım göğe ermedi:) hatta biri kız olsun çok isterdim.

eğer sen istiyorsan tabii ki 3.çocuğu düşünebilirsin.maddi ve manevi hazırım diyorsan...ama sadece erkek olsun mantığı ile bir çocuk getirilmez dünyaya..belki o da kız olacak,garantisi mi var bunun? hayır garantisi olsa ben de kız istiyorum bir tane :)

canım kendini de eşini de en iyi sen tanıyorsun.ben olsaydım iki evladıma Allah sağlık versin deyip 3.çocuğu düşünmezdim.

kızım olacağını kesin bilsem yaşıma bakmazdım sanırım doğururdum:KK1:

tabiki buna karar veremeyiz rabbim bilir bunu sadece ben eşimin içindeki fikirleri tahmin ettim ben sipariş veremem sonuçta ama bu fikir bile beni soğutuyor 3. çocuk meselesinden...
Siz konuyu eşiniz açısından değilde,kendi açınızdan değerlendirin sadece.
Buna hazırmısınız,maddi anlamda 3 çocuğu istediğiniz gibi yetebilecekmisiniz,manevi olarak 3 ünüde yetiştirebilecekmisiniz???
Kendinize sormanız gereken sorular bunlar.
ayyyy canım,kız gibisi var mı.ne tatlıdırlar onlar,ne cilveli ne nazlılardır.benim yerime öp kuzucuklarını.:KK16:

Evet devir değişti aslında ablacım.
Benim çevremde 2 oğlu olan arkadaşlarım hep 3. dğuruyor ,keşke birde kızım olsa diye.:KK16:

evet bende düşünmüyorken sadece eşim istiyor diye kabul ediyor gibiyim inan kadesa neler düşünüyorum bir yere gitsem 3 çocukla nasıl olur ki diye düşünmeden edemiyorum eşimin niyeti belli şimdiye kdar babasıyla bir paylaşımı olmamış kardeşinide biliyorsunuz belkide kendine bir yandaş arıyor elinden tutup cumaya gidebileceği bir oğlu olsun istiyor biliyorum ki ondaki sadece bunlardan ibaret ama ben bunu içimde kabul edemiyorum...

Erkek çocuk olunca baş göğe ermiyor.
Allah göstermesin, oğlunuz sakat olsa-doğsa napacaktınız?
Hayırsız evlat olsa napacaksınız?
Herşeyin hayırlısı bu hayatta.
Cinsiyetle evlat ayrımının zamanı geçmedi mi? Bu nasıl bir zihniyet... :KK50:

Son düzenleyen: Moderatör:
5 yaşına girecek dünyalar tatlısı bir kız evlada sahibim...2.ci için eşim hariç çevrem,akrabalarım,ailem ve eşimin ailesi yapın vakit geçiyor diyor ve ben kendime güvenemediğim kısacası totom yemediği için yapmıyorum..

Tek çocukla kalacağım sanırım..

Sırf eşin istiyor diye yapma derim sen kaldırabilecek misin ? İşte en önemli soru bu bence

Annelik çocuk doğurmak değildir bunu anlamıyor bu toplum o çocuğa yetebilmektir muhim olan, kaliteli zaman geçirebilmektir..

Eşin için hava hoş evlatlarına bakan peşlerinde saçını süpürge etmiş bir karısı var nasılsa :)) 3'e de bakar 4'e de ona göre hava hoş..

Peki ya sen ?

Eğer maddi imkanınız el veriyor, çocuklarınızın hepsini refah içinde okutup yuva kurmalarını sağlayabileceksiniz neden olmasın?
Biz küçük bir aileyiz ve hep özenirim kalabalık ailelere.
O bayramlarda torun torba kuzen teyze dayı toplanmıyorlar mı ahhh ahhh....
Büyütürken fazla efor sarfetseniz de ileriyi bir düşünün, hepsi birer birer yuva kurunca mutluğunuz taçlanmaz mı?
Habire el öpmeye gelen torunlar, cıvıl cıvıl bir yuva, tatil telaşları...
Ben bile heyecanlandım şuan, bana ne oluyorsa.:KK9:

önceden yaşadıkalırınız gerçekten kötü şeylermiş. tabiki de bilinç altınızda mutlaka hala izi ve etkisi vardır.
ama eşiniz illa erkek çocuk istiyorum dememiş ki size hiç kız veya erkek ikisi de kabülüm yeter ki bir bbeğimiz daha olsun demiş.
sırf erkek isteyen bir adam böyle demezdi herhal diye düşünüyorum.
siz eski yaşadıkalrınızı unutup kafanızı sakinleştirin ve 3. bebeğe bakabilir misiniz ya da isteyip istemediğinz yönünde bir karar verin.

eşimin sadece bebeğimiz olsun isteğinei inanırsam zaten bir dakika bile düşünmeyecek gibiyim bakarım ama bana göre 1 sene daha var küçük kızımında 1. sınıf macerasını atlatsaydım iyi olurdu...,

Öncelikle yaşadıklarınıza ve annenizin yaşadıklarına çok üzüldüğümü belirtmek isterim.
Cinsiyeti belirlemek kadının elinde midir? Rabbim hayırlısı ne ise onu verir.
Benim evlat sahibi olmak istemeyişimin bir sebebi de evlat ayrımıdır..

2 kızdan sonra erkek olan bir sürü tanıdığım var, baba oğlunun gözünün içine bakıyor çocuk yaramazlık yapıp canını acıtsa ablalar suçlu, neden bakmamışlar, dikkat etmemişler..

Eşiniz bilinçli ve adil bir insan ise evlatlarına eşit davranacaktır zaten, ama 3. çocuğu sizin de içtenlikle istemeniz ve 3 çocuğa birden bakabilme gücünüzün olması önemli, günümüz şartları malum..

en korktuğum şey evlat ayırımı umarım bu durmu hiç yaşamam ve yaşatmam zaten adil olmadığı konularda eşime hep müdahale ederim çocukların yanında olmasa da mutlaka uyarırım en önem verdiğim konudur...

kız evlat bal bal ben çok seviyorum ikinci kızım olduğunda kızıma kız kardeş geliyor diye çok sevinmiştim tabi bana da cilveli bir maskot:KK16:

Eğer maddi imkanınız el veriyor, çocuklarınızın hepsini refah içinde okutup yuva kurmalarını sağlayabileceksiniz neden olmasın?
Biz küçük bir aileyiz ve hep özenirim kalabalık ailelere.
O bayramlarda torun torba kuzen teyze dayı toplanmıyorlar mı ahhh ahhh....
Büyütürken fazla efor sarfetseniz de ileriyi bir düşünün, hepsi birer birer yuva kurunca mutluğunuz taçlanmaz mı?
Habire el öpmeye gelen torunlar, cıvıl cıvıl bir yuva, tatil telaşları...
Ben bile heyecanlandım şuan, bana ne oluyorsa.:KK9:

Size birşey diyeyim mi kayınvalidemin 8 tane evladı var (maşallah )

Bayram zamanları tatillerini deniz kenarlarında geçiriyorlar :KK9:

Bir araya toplandı mı ben hiç cıvıl cıvıl bir ortam göremiyorum tek gördügüm sabahtan akşama kadar YEMEK,BULAŞIK,TEMİZLİK..

Hizmetçi gibisin..Ben sevmiyorum açıkçası

Siz konuyu eşiniz açısından değilde,kendi açınızdan değerlendirin sadece.
Buna hazırmısınız,maddi anlamda 3 çocuğu istediğiniz gibi yetebilecekmisiniz,manevi olarak 3 ünüde yetiştirebilecekmisiniz???
Kendinize sormanız gereken sorular bunlar.

Evet devir değişti aslında ablacım.
Benim çevremde 2 oğlu olan arkadaşlarım hep 3. dğuruyor ,keşke birde kızım olsa diye.:KK16:

teşekkürler parkon bu soruların cevabını net verdiğim an kararımı vermem lazım...

toplumumuzun klasik , trajikomik sendromu bu erkek evlat meselesi zaten.

insanlar hayırlısına bakmaz erkek mi kız mi diye bakarlar.

ayrıca cocugun cinsiyeti bilindiği gibi babadan gelen kromozomla belli oluyor.:KK31:

--

bir örnek de ben vereyim ; erkek mantığını ve onların arkasında bu psikolojiyi tetikleyen aileyi.

annem bana hamileyken erkek olcak demişler. neyse doğmusum kız :KK1::KK1::KK1: babama hastanede demişler kızınız oldu.. babam saskın sevincli tuhaf.. benim kızım olmucaktı ki erkek olcaktı demiş !!!!!!!!! düsünün bu olay 25-26 yıl önce. hala da aynı mantıkta olan insanlar var maalesef.:KK14::KK14::KK14:

dr demiş niye erkek olcaktı dediniz o zaman :KK9::KK9:

kardesim oldu o da kız.

rahmetli (ölü dünyaya gelen kardesim) o da kız :KK16::KK16: :KK43: mekanı cennet olsun.

önemli olan hayırlısı olsun. suan mı ; ben erkek evladı aratmıyorum babama :KK9::KK9: yaka silker bunu der hep :KK53:

X