• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek Çocuk Kimliği

Oyacan

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2013
12
0
0
Antalya
4-5 yaşlarında bir oğlum var, sürekli taklit yapıyor? hayvanlar, Bebek, Kendi yaşıtlarında kızların taklitlerini yapıyor? Konu ile ilgili bilgisi olan Anneler var mı? geçici durumlarmıdır bunlar? Tşk.

Son düzenleme:
varsa bile muhtemelen geçip geçmediğini anne de bilmeyebilir. çünkü belli bir yaştan sonra çocuk saklamayı, gizlemeyi öğrenmeye başlar. topluma göre kendini şekillendirir, davranışlarını aldığı tepkilere göre şekillendirir. bunun cevabını burada aramamanız gerekli. belki izlediği bir karakterden etkilenmiştir televizyonda, ya da çevresindeki bir yaşıtından. davranışının sebebiyle ilgili uzman görüşü almanız bence daha mantıklı olabilir.

Aslında tamamen anlattığınız gibi..ben taklit etme dediğimde gizlemeye çalışıyor. Bu yıl kreşte yakın kız ark.larından etkilendi. ama neden yanlızca benim oğlum etkileniyor anlamadım.Kendi cinsiyetininde farkında ayrıca.. tşk.

gözlem yeteneği ve merak düzeyi yüksek bir çocuk olabilir belki :) bazı çocuklar taklit yapmayı çok seviyor. kız arkadaşlarıyla beraber çok vakit geçiriyorsa onlardan etkilenmesi olası aslında doğru bir nokta. dediğim gibi ona biraz vakit verin rahatsız hissederseniz uzman görüşleri rahatlatıcı olabiliyor. bazı ufaklıkların algıları çok açık oluyor, endişelenmeyin.

Bizde öyle umut ediyoruz. üzerine varmadan terapi yapmaya çalışıyoruz.. okadar da düzgün bir aileyiz ki gülden ağır yavrumuza sözde bulanmayız. ama herşeyden çok etkileniyor baskın karakter değil. sabır.tşk.

Son düzenleme:
bende küçükken ben erkeğim derdim erkke kıyafaetleri giyer erkek oyuncaklarıyla oynardım.erkek kardeşimi kıskandığım için böyle yapıyormuşum sanırım.etek filan giymezdim benim adım alican filan derdim :D saçlarımı hep erkek saçı gibi kestirirdim ama şuan o hallerimden eser yok acaba kız kardeşi filan var mı belki onu kıskanıyor olabilir

bence bir endokrinoloji uzmanına götürmelisiniz.hormonlarına bakılmalı.çocuğun dişiliğe eğilimi varsa zaten bu yaşlarda ortaya çıkıyor.bu sırf psikolojik olarak tedavi edilebilecek türden bişi olmayabilir

Çocuğu 4-5 yaşında bazen kız taklidi yapan ve ilerleyen yıllarda bu davranışları geçen anneler varmı aranızda? Tşk.

benim yeğenim var.
ilk önce 4-5 yaşlarında başörtü takmak istedi.
evin içinde öyle geziyordu.
sonra konuşmalar, hareketler falan ikizinden farklıydı.
şu an 9 yaşında kol çantası ile geziyor.
annesi kabullenmek istemiyor ama çaresini arıyacak.

benimde eski komşumun oglu öyleydi oda 4-5 yaşlarinda, ben neden kiz degilim, ben kiz olmakistiyorum diyordu, etek giymek istiyordu sürekli, şimdi büyüdü tam net bilmiyorum ama galiba 9 10 yaşlarinda, ve annesi artik iyileşti desede, ben ayda yilda bir görüyorum ve mimiklerini kullanmasi, el hareketleri, konuşmasi falan ayni kiz gibi :( özelliklede el kol hareketleri

ama artik, ben kizim demiyormuş, annesi sürekli polis kiyafeti, asker kiyafeti, süperman, spider man tarzi kiyafetler giydiriyor, ama bence bu çocuk düzelmicek

Allah yardimcin olsun, bence destek almalisin, uzmanlar daha iyi yönlendirir seni

leyyya88, benim oğlum o tarz şeyler söylemiyor..bizim derdimiz baskın karakter olmadığı için sanırım taklit ediyor. kendi cinsiyetinin tam olarak farkında ama neden taklit ediyor, dün bir ark. bu yaşta çocuklar çok taklit etmeyi ve gözlemlemeyi sever dedi. aslında bizimde gözlemlediğimiz tam da öyle. tşk.

4-6 yaş arası cinsiyetlerini keşfetmeleri açısından sakıncalı bir yaştır da ondan sordum. Normal olabilir. Başka bir fikrim yok açıkçası. Bir doktora gidin isterseniz. İçiniz rahat olur.

kuzenim de öyledir. Ama o gerçekten çok sıradışı bir çocuk sıradışı huyları varr..

ruj sürer evde kolye takar oje sür bana der falan.. büyüdükçe biraz daha azaldı sanki.

o da gözlem yeteneği muhteşem olan sanatçı ruhlu bir çocuk..

Bence bunu bir uzmanla görüşmelisiniz. Çocuğunuzun hormonlarında bir sorun olabilir, öyleyse tedavi edilebilir. Ya da sadece kendini öyle hissediyordur, transeksüel eğilimi vardır. Ona ne erkek ne de kız gibi davranması konusunda baskı yapmanızı öneririm. (Neden kız gibi davranması konusunda baskı yapayım derseniz David Reimer deneyini araştırabilirsiniz, doktorunuz size böyle bir teklifle gelebilir) Siz ne kadar onu belli kalıplara sokmaya çalışsanız da o kendini bulacaktır, ve aslen olduğu kişinin tam aksi yönünde bir baskı yaparsanız bundan kötü etkilenir. Dediğim gibi bir uzmandan yardım almanız ve onu zorla "erkek adam" yapmamaya çalışmanız en doğrusu olacak gibi geliyor.

Back