• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek çocuk annelerine sesleniyorum

benim7 yaşındaki oğlumla genelde hafta sonları iş yaparız..ne biliyim sofra kurmama ,kaldırmama yardım eder..hatta elimden süpürgeyi alıp ev süpürmeye kalkar:))canım benim..ama kayınvalidem gördüğü zaman hemen aaaa sen kadın mısın der oğluma:((çünki cahil kadın ne desen boşş anlamaz ki....bende bunları bilmesi gerektiğini bir gün yalnız başına da kalabilecegini en azından kimseye muhtaç olmadan biraz da olsa kendi işini yapabilecegini kendine olan güvenin daha çok olacagına... anlatıyorum anlatıyorum..ama cahil kadın anlamıyor....

Senin çocuk kaç yaşında?Bence eğer ufaksa şimdiden alıştırmakta fayda var benimkiler ikiside küçük oyüzdeen alıştırıyorum valla,bazı erkek çocuk annelerine bakıyorum çevremde hiç tepki koymuyorlar ,ama kızlarına yaptırıyorlar bence çok saçma :1no2:
Benim oğlum 2,5 yaşında benimle toz almaya başladı eve gelince ayakkabılarını kaldırıyor oyuncaklarını kaldırmaya başladı yavaş öğretmeye çelışıyorum ben eşimin yapmadıkları için ve annesinin yapmaması gerektiğini düşündüğü için kızgınlığı mı belirtmek istedim Onun için biz erkek çocuk anneleri onlar erkek aman yapmasın düşüncesini artık silelim derim:oklava:

Benim oğlum 2,5 yaşında benimle toz almaya başladı eve gelince ayakkabılarını kaldırıyor oyuncaklarını kaldırmaya başladı yavaş öğretmeye çelışıyorum ben eşimin yapmadıkları için ve annesinin yapmaması gerektiğini düşündüğü için kızgınlığı mı belirtmek istedim Onun için biz erkek çocuk anneleri onlar erkek aman yapmasın düşüncesini artık silelim derim:oklava:
a.s.Bende senin gibi düşünüyorum bir tanesi 3,5 yaşında diğeri 14 aylık herikiside şimdiden benimle toz alıp ,odalarını topluyorlar beraber balkon yıkıyoruz ,bu arada da eğleniyorlar:emir_bebek: Bizler bu düşünceye sahip olsakta bir kısım varki hala oğullara aman o erkek ,aman erkek iş yaparmı?deyip oğullarına hiç birşey yaptırmıyorlar sonrası....yine biz hemcinslerimiz çekiyor herşeyi oğullarına yaparlar!! kızları çalıştırırlar ama kızlara hiç birşey vermezler!!bu insanları protesto ediyorum!

selam arkadaşlar kusura bakmayın hala öğrenemedim şu şeyleri sayfaları karıştırıyorum sizi anca buldum beni mazur görün

gülsecim piyanocum fikirleriniz çok güzel ama ben denedim eşim biraz diktatör anlamaz öyle eylem meylem hayatım anlıyorum seni çok yoruyolar ama sen annesin naz yapıyolar diyo arada bir çemkiriyo onlara tamam yetiştirilme tarzı baba çalışır para kazanır anne evi temizler böyle kadın alıcam annem beni bidaha doğurmaz

gülsecim piyanocum fikirleriniz çok güzel ama ben denedim eşim biraz diktatör anlamaz öyle eylem meylem hayatım anlıyorum seni çok yoruyolar ama sen annesin naz yapıyolar diyo arada bir çemkiriyo onlara tamam yetiştirilme tarzı baba çalışır para kazanır anne evi temizler böyle kadın alıcam annem beni bidaha doğurmaz

:çok üzgünüm::çok üzgünüm:Çocuklar kaç yaşında bilmiyorum ama bence biraz da sen alıştırmışsın dır gibime geliyosırnaşık şeyHerkez in görüşü ve yetiştirilme tarzı farklı olabilir Tabi her evin kendine göre düzeni var fazla da bir şey diyemem!

benim oğlumda 3 yaşında. senin oğlun gibi evleri toplar anne sana yardı edetim der. toz almaya kalkar. ev süpürmeye çalışır. ben hiç engel olmuyorum öğrensin diye. eşim bir yere gitmeye falan kalktığımızda oğlumu o giydirir. zaten babayı görünce ona daha çok düşer. o zaman bir dinleniyorum işte.
ilktuğ şu konuştuğumuz kızlarımızın erğenlik konusu ile topiği açtım canım. fakat sana özel atamadım. çocuk sağlıgına bi bakarsan görürsün.a.s.

onlar işlerine gelen herşeyi bizden bile iyi yaparlar sadece bize fırsat vermek istemezler biz onların için neyi ifade ediyorsak...

O benim biricik erkeğim!
Annesinin evinde rahat etsin ki ,ileride benim kıymetimi bilsin:Roflol:

benim koca tam bi oğlak burcudur... yani evine çok düşkündür, elinden her iş gelir öle yan gelip yatmaz bütün gün, mutlaka bi iş bulur yaratır yapar.
bazen yardım ettiği zamanlar da olmuştur, gebeliğimin ilk ayları çok sıkıntılı geçmişti. balık alırdı kendisi temizlerdi, pişirirdi beni pek almazdı mutfağa :1hug:
çok mecbur kaldığı zamanlarda gömleğini bile ütülediği zamanlar olmuştur. yani hakkını yememek gerek öle eli sopalı olmak da marifet değil :oklava:
bakalım bizim oğlan babaya benzerse işim kolay yoksa zor vala... gerçi biraz inatçılıkta var ama neyse (:

Erkek çocuk anneleri oğularınızı yetiştirirken lütfen eşinizin ev içinde yapmasını istediğiniz ama onun ben bilmemki diye geri çekildiği konuları düşünerek hareket edin.Çünki ben bu kelimeyle çok karşılaşıyorum ve sinir oluyorum.Kayınvalidemi çok sık hatırlıyorum:kızgın:sizce?

adamları durduk yere sinir edip, oğullarınızında canını sıkmayın...

sizinle aynı fikirdeyim. benim de 5 yasında oglum var. herseyi ögretmeye calsıyorum.

adamları durduk yere sinir edip, oğullarınızında canını sıkmayın...

bayan oldugunuzdan süphem var. erkek bakıs acısıyla yazmıssınız :)):52:
kimse kimsenin canını sıkmıyor, demokratik,insani hakkını arıyor.
Kimse kimseye bebek gibi bakmak zorunda değil. Erkekler de yetişkin olduklarını unutmayıp , yasam ihtiyaclarından doğan sorumlulukları yerine getirmek zorunda.
Eski geleneklerin cogu tarih oldu ama bu erkek egemen kafası bitürlü degismedi.
Kadınlar artık heryerde sorumluluk alıyor, eve gelp sorumluluklara devam ama erkek eve gelip yan gelip yatıyor.
cocuklarımızı bu bakıs acısının yanlıs oldgunu ogretmek mi adamları sinir edicek, ogulların canını sıkacak?

Son düzenleme:
Böyle bir konuyu açtığın için önce teşekkür ederim,Aslında eşim anlayışlıdır bazı konularda'da bana yardımcıdır ama ben bilmem o senin görevin dediği de çok olmuştur neden benim görevim oluyor evde olduğum içinmi akşama kadar oturup çocuklarıma baktığım içinmi, acaba çalışanlarda aynı sorunu yaşıyorlarmıdır?Bu yüzden küçük yaşlarında çocuklarıma ufakta olsa görevler veriyorum....:utangac:

Aaa yaşamaz mıyız canım hem de katmerlisini, işteki mesai bitiyor evdeki başlıyor. iş yerinde başka erkekler var evde kocan, işyerindekiler de haklı maaş almasını biliyorsan sen de aynı işi yapacaksın diyor.Valla işte bile daha az yoruluyorum ve hatta hafta sonları o kadar yoruluyorum ki işe gitsem daha iyiydi diyorum. 13 aylık bir oğlum var bir de 4 aylık hamileyim, yakın zamanda doğum olacak inşallah, ne yapacağım nereye yetişeceğimi bilemiyorum. Eşim ki ev işlerinden anlar ve çok da güzel yemek yapar ama işine gelirse ve ütü bile yapabilir ama işine gelmiyor ve sen kadınsın ben miyim der ama alır cevabı eee ben erkek miyim ki her sabah işe gidiyorum her ay maaş geldiğinde hiç sen erkek misin demiyorsun diyorum o da hemen yapıştırıyor e çalışma o zaman yarın çık işten diyor ama o anlık öyle diyor, hazır devlet işi bırakamayacağımı biliyor blöf yapıyor ki benim eşim en eğitimli erkeklerden en modern yetiştirilmiş erkeklerden biri ama işine gelmeyince ne derseniz deyin hepsi ayyyynııı...:50:

kimse evine eş diye hizmetçi almıyor.
erkekte tek başına hayatta kalmayı bilecek.
hiç olmazsa allahın verdiği eli kullanıp yere attığı kıyafetleri kaldırabilir.

Back