• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek çocuk annelerine sesleniyorum

ilktuxgx

HAYATIM DAHA GÜZEL OLACAK
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2007
409
0
96
İstanbul
Erkek çocuk anneleri oğularınızı yetiştirirken lütfen eşinizin ev içinde yapmasını istediğiniz ama onun ben bilmemki diye geri çekildiği konuları düşünerek hareket edin.Çünki ben bu kelimeyle çok karşılaşıyorum ve sinir oluyorum.Kayınvalidemi çok sık hatırlıyorum:kızgın:sizce?

Erkek çocuk anneleri oğularınızı yetiştirirken lütfen eşinizin ev içinde yapmasını istediğiniz ama onun ben bilmemki diye geri çekildiği konuları düşünerek hareket edin.Çünki ben bu kelimeyle çok karşılaşıyorum ve sinir oluyorum.Kayınvalidemi çok sık hatırlıyorum:kızgın:sizce?

Böyle bir konuyu açtığın için önce teşekkür ederim,Aslında eşim anlayışlıdır bazı konularda'da bana yardımcıdır ama ben bilmem o senin görevin dediği de çok olmuştur neden benim görevim oluyor evde olduğum içinmi akşama kadar oturup çocuklarıma baktığım içinmi, acaba çalışanlarda aynı sorunu yaşıyorlarmıdır?Bu yüzden küçük yaşlarında çocuklarıma ufakta olsa görevler veriyorum....:utangac:

bende katılıyorum bu protestoya..evli ve bir erkek çocuk annesi olarakÇok üzgünüm çoook benim eşim aslında mecbur kalsa herşeyi benden iyi yapar ama mecbur kalsa...yinede hiç yapmayana göre şanslıyım ve eşim her bana yardım edişinde Allah seni yetiştirenden razı olsun diyorum...dolayısıyla bende aynı lafı ilerde gelinimden duymak istediğim için şimdiden oğluma belli şeyleri öğretmeye çalışıyorum.oyuncaklarını toplaması,çamaşırlarını katlaması gerektiğini,döktüğü şeyi silmesi gerektiğini falan...hem azcık büyüyünce bana faydası olur,hem de ileride karısınatatlicadiarzu

İlktuğ evet haklısın arkadaşım.Ben bu konuyu hep düşünürüm.İki tane oğlum var.18 ve 12 yaşlarında.İlerde allah izin verirde gelinlerim olursa onlarında benim gibi rahat etmelerini isterim.Eşim her konuda bana yardımcı.Oğullarımda babalarından gördüklerini yapıyorlar.Bana yardımcı oluyorlar ufak tefek işlerde.Geçen gün baktım büyük oğlum bardakları çalkalıyor.Hiç bir şey demedim yapsın öğrensin dedim.
Ama bu birazda yapı meselesi bence.Çünki büyük oğlum küçüklüğnden beri derli toplu.Hala yatağını toplar gider.Ben sabahları onun odasına yatak toplamak için hiç girmem.Ama küçük oğlum tam tersi.Odası her zaman savaş alanı gibi.Aynı baba aynı anne aynı ortam ama onda bu titizlik yok.Ne kadar uğraştıysam ona derli toplu olmayı öğretemedim.Biraz çok konuştum ama son sözüm insanın içinden gelecek o his.

çocuğum yok ama eşim işine nasıl gelirse öyle davranıyor.Hiç bilmediği şeyler onun çok iyi bildikleri ,bildiğini bildiğim şeylerede işine gelmedi zaman BEN BİLMEMKİ,BEN NERDEN BİLEYİM,BEN BECEREMEM ŞİMDİ,NASIL YAPCAM,şu nerde bu nerde diyince bende FITTIRIYORUM ona yerlerini tarif etmektense ben yapıyorum yapacağımı örneğin bişey istedim mutfakta çekmecede 3'lü 6 çekmece var hangisinde olduğunuda söylüyorum fırın tarafındaki yada lavabo tarafındaki diyorum adam üst çekmecesine bakıyor YOOOKKK diyor,alt çekmeceye bakmayı asla akıl etmiyor bu adama iş söylenirmi?

çocuğum yok ama eşim işine nasıl gelirse öyle davranıyor.Hiç bilmediği şeyler onun çok iyi bildikleri ,bildiğini bildiğim şeylerede işine gelmedi zaman BEN BİLMEMKİ,BEN NERDEN BİLEYİM,BEN BECEREMEM ŞİMDİ,NASIL YAPCAM,şu nerde bu nerde diyince bende FITTIRIYORUM ona yerlerini tarif etmektense ben yapıyorum yapacağımı örneğin bişey istedim mutfakta çekmecede 3'lü 6 çekmece var hangisinde olduğunuda söylüyorum fırın tarafındaki yada lavabo tarafındaki diyorum adam üst çekmecesine bakıyor YOOOKKK diyor,alt çekmeceye bakmayı asla akıl etmiyor bu adama iş söylenirmi?
tamam işte aynı benim eşim bir pazar günümüz var o günde nerelere devirilip yatsam diye düşünür oğlan tuturuyor sen giydirme baba giydirsin diye onda bile ben nasıl giydireyim beceremem diyor adam ya gömleğinin kollarını bile benim kıvırmamı istiyor hemde kız okula gidecek oğlan kalkmış bişeyler istiyor o arada çocuklar yerine onu çok şımarttım herhalde.Şimdi den oğlana eşyalarını kaldırmayı toz almayı öğrettiyorum .sadece evlenince değil bir gün yanlız yaşamak zorunda kalırsa ortada kalmasındiyeKötü Kazen

kesinlikle düşüncelerine katılıyorum mesela benim eşim annesinden ne gördüyse benden onu bekliyo. sadece iş konusunda değil tartışırken bile.. benim de annesi gibi sakin ve cevapsız kalmamı istiyo

Haklisin Ben De Senin Gibi Düşünüyorum.erkektir Yapmaz Diye Düşünen Kayinvalidelerin Ceremesini Bizler çekiyoruz.

değiştirme şansımız yok ama çocuklarımızı farklı yetiştirebiliriz. ama şöylede bişey var: biraz büyüdüklerinde diğer arkadaşları tarafından dalga konusu olacaklar yani top yekün bişeyler yapılmalı

iste ayyyyynnneeeeennnnn benim esim.Sanki o bu evde yasamiyor.Hic birseyin yerini bilmez.jeyyar

Haaaa birde benim de 7 yasinda bir oglum var.Ona odasini falan bile süpürttürüyorum.Benimle temizlik yapmaya,hamurlar acmaya bayilir.Dün de hali yikadik baraber.:)))Insallah bende karisinin dualarini alirim.

İlktuğ evet haklısın arkadaşım.Ben bu konuyu hep düşünürüm.İki tane oğlum var.18 ve 12 yaşlarında.İlerde allah izin verirde gelinlerim olursa onlarında benim gibi rahat etmelerini isterim.Eşim her konuda bana yardımcı.Oğullarımda babalarından gördüklerini yapıyorlar.Bana yardımcı oluyorlar ufak tefek işlerde.Geçen gün baktım büyük oğlum bardakları çalkalıyor.Hiç bir şey demedim yapsın öğrensin dedim.
Ama bu birazda yapı meselesi bence.Çünki büyük oğlum küçüklüğnden beri derli toplu.Hala yatağını toplar gider.Ben sabahları onun odasına yatak toplamak için hiç girmem.Ama küçük oğlum tam tersi.Odası her zaman savaş alanı gibi.Aynı baba aynı anne aynı ortam ama onda bu titizlik yok.Ne kadar uğraştıysam ona derli toplu olmayı öğretemedim.Biraz çok konuştum ama son sözüm insanın içinden gelecek o his.

keşke tüm anneler de sizin gibi düşünse bir kızım bir oğlum varsa neden sadece kızım yardım etsin ki bana?Ya da oğlum neden kızımdan ha bire bir şeyler beklesin ki .... bizler gibi düşünen annelerin artması dileğiyle..

selam arkadaşlar ben 3 tane erkekle yaşıyorum eşim 15 ve 5 yaşında iki oğlum hayatım berbat denebilir hiç kimse bana yardımcı olmuyor bazen kendimi sadece hizmetçi gibi görüyorum yönetimi ele geçirmek istiyorum olmuyor çünkü farklı yaş grupları her kes ayrı telden bana yardım edin nolur

Bende de eşimle birlikte üç tane çok zor oluyor,o yüzden çocuklarıma ufakta olsa birşeyler yaptırmaya çalışıyorum aslında hem kendim için, ilerdeki eşi için hemde kendisi için:teytey: büyük yapıyor ama küçük anladığı halde yapmıyor oda abisine baka baka öğrenir heralde:1no2:Benim için odalarını toplamaları yeterli.Herkeze kolay gelsin

benimkilerde yapmazzzzzzzzzzz oğlum babaanne ve dedeyle büyüdü beraber oturuyorduk önceden ben birşey desem onlar müdahale ediyordu baba zaten yapmaz eeee çocuktan ne bekliceksin ki o zaman

arkadaşlar insanın içinden gelsin ne yaparsanız yapın yapmayan yapmıyo benim kayınvalidem rahmetli çok titiz düzenliydi eşimde öyle istiyo ama uygulamıyo kibarca emrediyo e çocuklarıda siz düşünün lafta anneye yardımcı olun diyo ama örnek olmuyo genlerle alakalı olsa gerek ben artık pes ettim oğluma hep bir gün yalnız yaşamak zorunda kalırsın yada eşin çalışır yardım etmelisin diyordum ama olmuyo işte birgün pilim bitecek ama

selam arkadaşlar ben 3 tane erkekle yaşıyorum eşim 15 ve 5 yaşında iki oğlum hayatım berbat denebilir hiç kimse bana yardımcı olmuyor bazen kendimi sadece hizmetçi gibi görüyorum yönetimi ele geçirmek istiyorum olmuyor çünkü farklı yaş grupları her kes ayrı telden bana yardım edin nolur

İşin zormuş güzelim çocuklarında baya büyümüş ,bence yapma senin yapmana alışmışlar en azından kendi döküntülerini toplamaları yeter sana bırak biraz en azından kendi odalarını toplasınlar,içtikler şeyleri kaldırsınlar bir süre sonra kendileride durumdan hoşnutsuz olup daha düzenli olmayı öğrenecekler sanada yazık:çok üzgünüm:,CADIARZUbence çok geç klmış sayılmazsın denemekte fayda var:teytey:

Ah ben bu konuyu açtım ama halime şükreder oldum yazdıklarınızı okuyunca

Senin çocuk kaç yaşında?Bence eğer ufaksa şimdiden alıştırmakta fayda var benimkiler ikiside küçük oyüzdeen alıştırıyorum valla,bazı erkek çocuk annelerine bakıyorum çevremde hiç tepki koymuyorlar ,ama kızlarına yaptırıyorlar bence çok saçma :1no2:

hiçbişey yapma evi pislik alsın götürsün "yine ben yapacam deme"temizlikçi alırsın soranlarada ,artık böyle bende can taşıyorum dersin yemek yapmazsın gelen giden bişeyler yapsın yaptığını yıkasın,yat uyu benim halim yok siz yapın ben yiyeyyim de

Back