erkek çocuğu annesi olsanız oğlunuza vereceğiniz öğütler

1. Ilerde iyi bir hayat, huzurlu bir ev istiyorsan oku meslegini eline al. Olumlu dunya anne baba herzaman bulunmaz.
2. Kiz ahi alma. Kiz ahi ana ahi kadar kotudur bilesin.
3. Etrafindakilere sadik ol. Durust, serefli ol ki ardindan guzel seyler soylensin, bu dunyanin obur tarafida var unutma.

1.Oku adam ol baban gibi ,eşek olma .:))
2.Yırtık ol. :))
3.Paranı çar çur etme .
4.Eşinin yanında beni övme,benim yanımda da eşini... :)))
5.Biz yaşlandığımızda bize göz kulak ol.

Her şeyden önemlisi evladım,insan ol.

doru düsgün adam ol.. kimsenn kalbini kırıpda ahını alma.. ailene,sevdiine,vatanına,milletine,dinine sadık kal.. bunları derdim heralde.. =>

kadınına iyi bak, onu sev, onu koru, sadık kal, yoksa analık hakkımı sana helal etmem derim...

Adam ol,
Kendine saygın olsun ki etrafında sana saygılı olsun,
Asla bencil olma,özellikle evlendikten sonra ben değil biz olmayı çok iyi anla,
Özgür ol ama aynı özgürlüğün karşındaki insanında hakkı olduğunu unutma,
Cimri olma,unutmaki veren el alan elden çok daha hayırlıdır,
Sadık ve saygı dolu ol,
Sev ve sevdiğini karşındakine sadece sözlerinle değil haraktlerinlede belirt,
Daima dengeli ol,unutmaki hayatında ki herkesin yeri çok farklıdır,
Seni belki de hayatın boyunca sevecek ve yaptığın davranışlar üzsse bile affedecek tek kişinin BEN olduğumu sakın unutma. (bu biraz vasiyet gibi oldu)Seni çoooooook seviyorum sarı yağızım oğluşum.

Ben zaten iki erkek evlet annesıyım bırı 11 yaşında bırı 3 aylık daha ama buyuk oğluma herzaman ne olursan ol önce efendı ol sonra babanı kendıne örnek al onun çizgısınden şaşma bide iyi bır hayat yaşamak ıstıyorsan önce oku unutma kazandığın parayı benle yemeyeceksın sen yıyeceksın ona göre ben adam olcam dıyorsan oku yok ben adam olmıcam okumıcam dıyorsan asla ıyı bır hayat yaşamayı bekleme dıyorum balık tutmayı cok sever aynen babası ona bak okursan ıyı bır mesleğın olursa ılerde hagı restoranta gıdersen bu balık önune gelır ama banane dersen sabahtan akşama kadar balık tutmak karnını doyurmak ıcın burda soğukta beklerın ama ötekı turlu zevk ıcın yaparsın dıyorum ve bunun gıbı bırcok şyler ama herşeyden önce efendı ve ahlaklı ol dayak bıle yesen asla ve asla yalana başvurma bıde haram yeme tabı bakalım zaman ne gösterecek

karın ne derse onu yap oğlum
karının sözünden dışarı çıkma
ama annenin sözü karından önce gelir :)
önce benim dediklerim sonra eşinin dedikleri önemli :))

allahina layik bir kul...... resullullaha layik bir ummet....... vatanina milletine sayip cik oglum....allahindan kork ....kimsenin irzina yan gozle bakma seninde kardesin var...kimseyle oynama .....sadece evleneceyin kizin elini tut...kimsenin canini yakma.... yalan soyleme...harama el uzatma.....ac kal ama adam ol.... bir annenin evladina ogutleri bitmeski cunku onlar canmiz onlara sazar gelmesin diye surekli onlari daralsakti bunlari soyleriz.cunku onlarin dunyada ve ahirette mutlu olmalarini isteriz a.s.

1) Dürüst ol , ( öleceğini bilsen bile)
2) Adam ol helali ile para kazan.
3) Kimsenin namusuna kötü gözle bakma.(Unutma seninde namusun olacak)

Önce oku mesleğini eline al.
Dürüstlükten taviz verme.
Büyüklere saygılı küçüklere sevgiyle davran.
Pasif olma, hakkını aramayı ve savunmayı bil.
Evlendiğinde eşinin ailesine de kendi ailen gibi saygı göster.
Ve eşini sakın ola benimle kıyaslama...

allahina layik bir kul...... resullullaha layik bir ummet....... vatanina milletine sayip cik oglum....allahindan kork ....kimsenin irzina yan gozle bakma seninde kardesin var...kimseyle oynama .....sadece evleneceyin kizin elini tut...kimsenin canini yakma.... yalan soyleme...harama el uzatma.....ac kal ama adam ol.... bir annenin evladina ogutleri bitmeski cunku onlar canmiz onlara sazar gelmesin diye surekli onlari daralsakti bunlari soyleriz.cunku onlarin dunyada ve ahirette mutlu olmalarini isteriz a.s.

Cok guzel ogutler bunlar tebrik ediyorum a.s.

X