Erkek bebek gerçekten kızdan farklı mı?

Kızım ve ikiz oğullarım var. Evet erkek çocuk daha hareketli oluyor. Ama bahsettiğiniz şeyler cinsiyet ötesinde geldi bana. Yetiştirme ile alakalı. Üstelik çocuk kıskançlık ve öfke duygusunu yönetememiş. Hepsi böyle değil korkmayın.

Bir oğlum bir kızım var bu anlattıklarınızın biri bile yok oğlumda.
Yapma dersen yapmaz.
Neden yapmaması gerektiğini de bilir.
Ayrıca kardeş kıskançlığı bile yaşatmadı bize aksine kardeşine çok düşkün.
Bizim eşimle gördüğümüz tek farklılık kız çok naif, kendini sevdiriyor, sıcak kanlı, sürekli bir yanaşma halinde
Oğlan daha ciddi zorla seviyoruz bir busecik alırsak şanslıyız

Evet, erkek çocuk daha zor ama sizin yeğen arsız olmuş onun cinsiyetle alakası yok artık

Okuduğum hiçbir kitapta böyle bir çocuk yetiştirme yönteminden bahsetmiyorlardi. Şahsen ben cocugumun iyiliği için oldukça uzak olurum öfke hakimiyeti yok zarar verebilir çocuğunuza. Bu yetiştirdikleri çocuk işte yol vermedin diye kadın onu reddetti diye ölduren canavara dönüşüyor.

Kardeşiniz kardeşim olsa yanlış mı yetiştiriyorum dediğinde evet bir halt beceremiyorsun derdim . Sorun çocugun yaramazliginda değil kızı erkeği yok benimki de dokuz aylık ve çok yaramaz yani bunu engelleyemem aşırı hareketli sınır koymak için çabalamak lazım .

Kızlar gibi uslu ve narin olmasını bekleme ama
hayır da denmezmis çünkü çok kullanılırsa hayır cümlesi çocuk gereksiz görüp dinlemezmiş.
Şu cümleye inanmışlarsa kendileri etmişler kendileri bulmuşlar iki çocuk büyüttüm böyle saçmalık duymadım.

Bilemiyorum. Kızım var 2 yaşında koltuklardan duvara çıkmaya çalışıyor şu an tam karşımda.
Erkek kardeşimi ise daha bir kere koltuğun üzerinde zıplarken görmedim.
Bence yapı ile ilgili bir durum.

Yok. Anlatıyorum neden olmaz dediğimi bana karşıma geçiyor çığlık atıyor üst üste kulak çınlatacak tarzda sonra ağlıyor bağırarak hıhhh hıhhhh diye . Öfkesini yönetemiyor diyor. Özel kreşe gidiyor 2 senedir . Konuşmuyordu 3,5 yaşına kadar .Sonra krese verdi çözüldü dili geçen sene. Ama çok garip ben kızlarından görmedim böyle şeyler hayır diyordum anlatıyordum tamm anne diyorlardı. Oyuncakla saatlerce oynardilar yapboz boyama alırdım zamanları onla geçerdi ama yigenim hiç birini yapmıyor önüne koysan boya heryeri batırıyor karaliyor . Gözüm korktu açıkçası.
Şuan hayirdan anlıyor benim oğlum gitmiyor gel diyince geliyor.
Kızlar gibi uslu ve narin olmasını bekleme ama
Şu cümleye inanmışlarsa kendileri etmişler kendileri bulmuşlar iki çocuk büyüttüm böyle saçmalık duymadım.
Bu cümleyi kurduğunda bu çocuğa ne diyeceğim hayır demicez yapma demiyecek merak duygusunu köreltirmis iyide benim evime zarar veriyor elinde çikolatli ekmek verip geze geze koltuk tepelerinde yiyor heryere sürerek.bir gün yatağıma kapamış cikilotali ekmegi .kendi evindede titiz yaptirmaz öyle şeyler neymiş çok takintiliymis temizlige.ee merak duygusunu benim evimde mi asiliyorsun diyeceğim de neyse diyordum kısıtlı süre duruyorlar kirmayayim etmeyeyim.

Hareketlilik, enerji, koltuktan koltuğa atlama başka, simariklik başka...benim de kızımdan 1 yaş büyük kuzenim var, ilk kez uzun süreli görüştük, kuzenim kiz bu arada, inan kızımın canını aldı, beni çok bunalttı, aynı yegeniniz gibi aşırı bir kiskanclik ve sırf aglasin diye sataşma durumu vardı...yani aşırı hareketli bir çocuk değil ama aşırı şımarık bir çocuk, kızım çizgi film izliyor oturmuş hoc birsey yok ortada, sırf gicikligina yanından geçerken vurup onunde duruyor, yapma deyince bağırıp çağırıp ağlıyor yemin ederim imtihan gibi bir zamandi, ben çocukları çok severim ama sanırım sevemedigim tek çocuk o

Benim de iki kızımdan sonra oğlum oldu, 14 yıl aradan sonra. Şu an 1,5 yaşında,yaşının gereğini yapıyor. Öyle vurma kirma hareketleri yok. Ablaları bu çok yaramaz diyorlar ama sizde oyleydiniz diyorum 1,5 yaşındaki çocuk oturmaz ki. Yegeniniz fazlaca şımartılmış, hareketli çocuk başka, böyle laf dinlemeyen uyumsuz olmak başka birşey.

“Çocuğa hayır dersek sonra hayırı umursamaz “ olayını yanlış anlamışlar. Yaşına uygun , masum, tehlikesiz isteklerine evet demeliyiz. Ama bu istekler başka insanların alanına zarar veriyorsa elbette hayır deriz. İnsana saygıyı, nerede ne yapabileceğini bilmesi gerekiyor. Hayatta sınır kavramı var çünkü. Parkta bisküvi yerken çimenlere dökebilir ama misafirlikte kek yerken halılara dökmemesi gerekir. Çünkü ev sahibinin alanına zarar vermiş oluyor, ev sahibini sıkıntıya sokmuş oluyor. Yoksa çocuğum kendi evimizde kanepede zıplayabilir, evde bisiklet sürebilir, gardrobuna odasındaki duvarlara yaptığı resimleri stickerları yapıştırabilir falan…Onu yapma bunu yapma deyip her şeye hayır dersek arsız olur umursamaz.

Bende tek çocuk var,o da erkek. Herhangi birine bu anlattığınız davranışlarda bulunamaz,anında oradan uzaklaştırırım. Mümkün değil. Değil tv sallayacak kumanda çiğneyecek, kızarım. Sitede yaşıtı erkek çocuklar var,her türlü argo kelime,el hareketi vs hepsini biliyorlar ve yapıyorlar. Benim oğlum yapamaz. Çünkü ben izin vermem. Çocuk istediğini yapacak diye yetiştirilirse böyle haydut da olur yani. Sizin de sabrınıza hayran kaldım ,benim o ortamda 1 hafta kalabilmem için keçileri kaçırmış olmam lazım

Benim de 3 oğlum var 10 yaş 8 yaş 5,5 aylık . Bahsettiğiniz şeyleri hiç yaşamadık. Evet çok hareketliler. Çok konuşurlar koşarlar atlarlar zıplarlar ama zarar ziyanları hiç olmadı. Çocuk eveti de hayırı da iyi bilmeli . Olacak şeye hayır derseniz sürekli olmayacak şeyde hayır işe yaramaz . Kardeşinizin kastettiği bu ama kendisi çookk yanlış uygulamış.

2 senedir kalmiyordum uzun ,çok ısrar ettiler bebeğimi bahane ediyordum daha fazla öteleyemedim . Yok cocuklar kaynaşsın oynasin .Ama uzun bir ara gelmem artık gerçekten yüksek sabır lazım
Benimde kesin, kati sınırlarımız vardır hep aşıladım kizlarada, hiç kimsenin evine zarar vermediler bu zamana kadar .

Kızım yok bilmiyorum ama bir erkek annesi olarak erkek çocukların her alanda ,her yaşta bi tık daha zor olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.Ben genel olarak konuşuyorum tabii ki istisnalar kaideyi bozmaz.

Bunu çok söyledim de dinlemedi beni.olacak şey var olmayacak şey var. Şuan çok geç . Her yerde sorun yaşıyor misafirlik de ,okulda, park da gözüm korktu valla .

İlgisi yok bence cinsiyetle. Biraz yetiştirme biraz da çocugun kendi fitratıyla alakalı bir durum. 5 yaşında bir oğlum var masumluktan dökülüyor hiç kıyamazsın. 2 yaşinda da bir kızım var gümbür gümbür geliyor gelmekte olan gibi hissediyorum

Oğlum hareketliydi, kızım ondan da hareketli. Ama sizin anlattığınız profil asla sınır konulmamış arsız bir çocuk profili. Kıza da hayır demezsen böyle olabilir yani. Kız çocuğu biraz daha naif olabiliyor, bebekken bile sarılırdı bize inanılmaz gelmişti bu hareketleri. Ama o da koltuk tepelerinde zıplar, dışarıda daha zor zaptederim, her deliğe girmek ister. En çok kullandığım kelime hayırdır. Hayır dedikten sonra arkasında durmayıp o hareketi yapmasına izin verirseniz hayır kelimesi anlamını yitirir. Sizin yeğen arsız olmuş malesef ama ben bunu kardeşime söylerdim ben mesela . Böyle şeylerden kırılmaz insan kardeşine. tedbir almak lazım

Yaradılış yani mizac yüzde elli etkili. Yetiştirme tarzının da etkisi cok. Ama kız ve erkek diye ayrım çok yok bence. Benim anlattığınız gibi tanıdıgım kız cocuklar var. Ya da doğumdan itibaren hep ılıman ve iyi huylu oğlan çocuklar var. Sizin yegeninize doğru yanlış anlatılmamış. Dolayısıyla daha düzgün davranabilecekken yapmıyor.

Benim üç kızım var. Üçüncüsü tepelerde geziyor. Yani gercekten duvara tırmanan cinsten (yaratılışı itibariyle) . Suan 4.5 yasında ona da dopruyu yanlışı anlatıyoruz.

Bakın bir örnek. Dün seftali istedi. Soyup doğradım. Yemedi. Bir saat gecti. Sandviç istiyorum dedi. Sofrada da yemek yiyoruz aslıbda yemek de var. Ben de şeftali bitinve sandviç yapabilirsin dedim. Aralıksız on dakika bagırdı. Yemek yemem dedi. Ok dedim şeftaliyi kahvaltıda yersin. 5 dakika daha tepinerek bagırdı. Sonra ne yaptı bilin bakalım. Oturdu seftaliyi bitirdi. Eğer tutarlı olursanız bir yerde uyumlu olması gerektiğini öğrenecek. Kızı erkegi cok yok bunun. Erkekler biraz daha hareketli ve güçlü ama en nihayetinde tedrisattan gecince onlar da kuralları öğreniyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…