-
- Konu Sahibi Thepatriot
Merhaba öncelikle
Benim iki kızım vardı 10 yıl aradan sonra 3. Evladımı Aldım kucağıma ,oğlum oldu.
Kardeşimin 4,5 yaşında oğlu var ve koltukdan koltuğa ziplardi yürüdügunden beri halada öyle . Hiç yerinde durmaz, laf anlamaz ,söz dinlemez,hayır da denmezmis çünkü çok kullanılırsa hayır cümlesi çocuk gereksiz görüp dinlemezmiş. Kendine hayati zarar vermedikce isterse herşeyi yere atıp kırıp döksün hayır demedi çocuğa .Şuanda sınırı yok çocuğun.
Bana sürekli ' erkek çocuğu farklı ,senin kızlar çok usluydu, söz dinledi erkek çocuğu böyle değil diyip durdu .Bize geldiğinde çocuk tv duvardan asmalı sallardi, kumandayı tvyede vursa sesi çıkmadı.
Benim oğlum 9 aylık oldu. Uzun zaman sonra onlara gittik ve 1 hafta kaldım. Kaldım ama bana sorun sürekli
Yigenime Oğlum yapmaa ,ğzına alma sokma bebeğimin oyuncaklarini.
bebegimin eline aldığı yada sevdiğini bildiği oyuncakları onun gözünün önünde ağzında çiğnedi ki onun elinden almak için ağlasın diye. Yapma dedikçe daha çok yapıyordu. Atıyorum kumanda seviyor oğlum ,kumandaları agzina alıp çigniyordu ilk geldiginde. Yada eline oynasın diye pipet veriyorum pipetlere ayağı ile çiğneyip eziyordu. Yada evde yumuşak top vardı oynuyordu bebegim,sonra gördüm topu aldi disiyle kopardi emdi .
Biri sevse kendi çocuğun önüne geçip garip hareketler yaptı. Tamam kiskanabilir bunu anlıyorum ama herkes onada ilgisini göstermiştir annesi ,anneannesi,babası el ustunde tutuyor bende öyle ılımlı davradikca daha çok ters düşüyor nasıl davranacağını şaşırdım.
Kızlarım kardeşiyle ilgilenince hayır benimle oynayın ,diye bağırıp vuruyordu. Kızlarda onunla ilgilenecek hep yani. Sürekli ben bebeğimin o benim peşimdeydi.
Bazen Afedersiniz kilodunun içine sokuyordu bazı oyuncakları yada bacağının arasına sürtüyordu cingiragini, emzigini agzina alıp emip cigniyor offf .Çığlıklar atıyordu elinde alınca yada Yapma deyince. Anneme diyordum ne olacak diyordu temiz onun orası yada ağzı. Bazen benmi abartiyorum dedim ama içim almıyordu yıkıyordum kaynatıyordum hemen herşeyi. Yapma etmeyle 1 hafta geçti en zoru da 2 gün oldu diğerlerinde gün boyu yoktu çünkü.
Kardeşim bana senide gorucem erkek çocuğu farklı diyor . Bende kızlarım nasıl sözümü dinlediyse oğlumda aynı olucak farklı davranmiyacagim diyorum. Büyük konuşma diyor ben yanlış mı yetistirdim yani diyor ? Bende herkesin fıtratı başkadır belki babasına cekmistir dedim ne diyim. Kötümü dedim bilmiyorum.
Sorum su etrafımda hep kız oldu kuzenlerimin abimin. Erkek çocuğu gerçekten hep böyle midir?
Şu cümleye inanmışlarsa kendileri etmişler kendileri bulmuşlarhayır da denmezmis çünkü çok kullanılırsa hayır cümlesi çocuk gereksiz görüp dinlemezmiş.
Yok. Anlatıyorum neden olmaz dediğimi bana karşıma geçiyor çığlık atıyor üst üste kulak çınlatacak tarzda sonra ağlıyor bağırarak hıhhh hıhhhh diye . Öfkesini yönetemiyor diyor. Özel kreşe gidiyor 2 senedir . Konuşmuyordu 3,5 yaşına kadar .Sonra krese verdi çözüldü dili geçen sene. Ama çok garip ben kızlarından görmedim böyle şeyler hayır diyordum anlatıyordum tamm anne diyorlardı. Oyuncakla saatlerce oynardilar yapboz boyama alırdım zamanları onla geçerdi ama yigenim hiç birini yapmıyor önüne koysan boya heryeri batırıyor karaliyor . Gözüm korktu açıkçası.Benim de bir kiz bir erkek ikizlerim var , kizim akilli uslu mantikli ki daha temmuz sonunda 2 yaslari dolacak. Oglum surekli tutturup biseylere aglayan, kwrdesinin elinden her oyuncagi alan, ustune ziplayan, surekli elektronik aletlerle oynamak isteyen, vermeyince son ses aglayan bi cocuk. Ama bir yandan da kizimdan daha merhametli, daha duygusal. Ne bileyim bugun esimle de konustuk, kiz cocugu buyutenler zorlanmiyor genelde, ama bu erkek cocuklari anneyi en az 7 yil yaslandiriyor, sinir ediyor, saç baş yolduruyor. Erkek cocugu buyutmus annelere cok cok asiri saygim var. Zaten cocugum olmadan once de iki erkek cocugum olursa diye cok korkardim.
Yalniz sizin yegeniniz de normal olmayqn seyler var, kiskaniyor sacma seyler yapiyor olabilir, ama buna annesinin olmaz, yapma falan demesi lazim. Erkek cocugu yaramaz olabilir ama bir de uywrmazsak , durdurmazsak napicaz.
Bu cümleyi kurduğunda bu çocuğa ne diyeceğim hayır demicez yapma demiyecek merak duygusunu köreltirmis iyide benim evime zarar veriyor elinde çikolatli ekmek verip geze geze koltuk tepelerinde yiyor heryere sürerek.bir gün yatağıma kapamış cikilotali ekmegi .kendi evindede titiz yaptirmaz öyle şeyler neymiş çok takintiliymis temizlige.ee merak duygusunu benim evimde mi asiliyorsun diyeceğim de neyse diyordum kısıtlı süre duruyorlar kirmayayim etmeyeyim.Kızlar gibi uslu ve narin olmasını bekleme ama
Şu cümleye inanmışlarsa kendileri etmişler kendileri bulmuşlariki çocuk büyüttüm böyle saçmalık duymadım.
Benim de iki kızımdan sonra oğlum oldu, 14 yıl aradan sonra. Şu an 1,5 yaşında,yaşının gereğini yapıyor. Öyle vurma kirma hareketleri yok. Ablaları bu çok yaramaz diyorlar ama sizde oyleydiniz diyorum 1,5 yaşındaki çocuk oturmaz ki. Yegeniniz fazlaca şımartılmış, hareketli çocuk başka, böyle laf dinlemeyen uyumsuz olmak başka birşey.Merhaba öncelikle
Benim iki kızım vardı 10 yıl aradan sonra 3. Evladımı Aldım kucağıma ,oğlum oldu.
Kardeşimin 4,5 yaşında oğlu var ve koltukdan koltuğa ziplardi yürüdügunden beri halada öyle . Hiç yerinde durmaz, laf anlamaz ,söz dinlemez,hayır da denmezmis çünkü çok kullanılırsa hayır cümlesi çocuk gereksiz görüp dinlemezmiş. Kendine hayati zarar vermedikce isterse herşeyi yere atıp kırıp döksün hayır demedi çocuğa .Şuanda sınırı yok çocuğun.
Bana sürekli ' erkek çocuğu farklı ,senin kızlar çok usluydu, söz dinledi erkek çocuğu böyle değil diyip durdu .Bize geldiğinde çocuk tv duvardan asmalı sallardi, kumandayı tvyede vursa sesi çıkmadı.
Benim oğlum 9 aylık oldu. Uzun zaman sonra onlara gittik ve 1 hafta kaldım. Kaldım ama bana sorun sürekli
bebegimin eline aldığı yada sevdiğini bildiği oyuncakları onun gözünün önünde ağzında çiğnedi ki onun elinden almak için ağlasın diye. Yapma dedikçe daha çok yapıyordu. Atıyorum kumanda seviyor oğlum ,kumandaları agzina alıp çigniyordu ilk geldiginde. Yada eline oynasın diye pipet veriyorum pipetlere ayağı ile çiğneyip eziyordu. Yada evde yumuşak top vardı oynuyordu bebegim,sonra gördüm topu aldi disiyle kopardi emdi .
Biri sevse kendi çocuğun önüne geçip garip hareketler yaptı. Tamam kiskanabilir bunu anlıyorum ama herkes onada ilgisini göstermiştir annesi ,anneannesi,babası el ustunde tutuyor bende öyle ılımlı davradikca daha çok ters düşüyor nasıl davranacağını şaşırdım.
Kızlarım kardeşiyle ilgilenince hayır benimle oynayın ,diye bağırıp vuruyordu. Kızlarda onunla ilgilenecek hep yani. Sürekli ben bebeğimin o benim peşimdeydi.
Bazen Afedersiniz kilodunun içine sokuyordu bazı oyuncakları yada bacağının arasına sürtüyordu cingiragini, emzigini agzina alıp emip cigniyor offf .Çığlıklar atıyordu elinde alınca yada Yapma deyince. Anneme diyordum ne olacak diyordu temiz onun orası yada ağzı. Bazen benmi abartiyorum dedim ama içim almıyordu yıkıyordum kaynatıyordum hemen herşeyi. Yapma etmeyle 1 hafta geçti en zoru da 2 gün oldu diğerlerinde gün boyu yoktu çünkü.
Kardeşim bana senide gorucem erkek çocuğu farklı diyor . Bende kızlarım nasıl sözümü dinlediyse oğlumda aynı olucak farklı davranmiyacagim diyorum. Büyük konuşma diyor ben yanlış mı yetistirdim yani diyor ? Bende herkesin fıtratı başkadır belki babasına cekmistir dedim ne diyim. Kötümü dedim bilmiyorum.
Sorum su etrafımda hep kız oldu kuzenlerimin abimin. Erkek çocuğu gerçekten hep böyle midir?
“Çocuğa hayır dersek sonra hayırı umursamaz “ olayını yanlış anlamışlar. Yaşına uygun , masum, tehlikesiz isteklerine evet demeliyiz. Ama bu istekler başka insanların alanına zarar veriyorsa elbette hayır deriz. İnsana saygıyı, nerede ne yapabileceğini bilmesi gerekiyor. Hayatta sınır kavramı var çünkü. Parkta bisküvi yerken çimenlere dökebilir ama misafirlikte kek yerken halılara dökmemesi gerekir. Çünkü ev sahibinin alanına zarar vermiş oluyor, ev sahibini sıkıntıya sokmuş oluyor. Yoksa çocuğum kendi evimizde kanepede zıplayabilir, evde bisiklet sürebilir, gardrobuna odasındaki duvarlara yaptığı resimleri stickerları yapıştırabilir falan…Onu yapma bunu yapma deyip her şeye hayır dersek arsız olur umursamaz.Bu cümleyi kurduğunda bu çocuğa ne diyeceğim hayır demicez yapma demiyecek merak duygusunu köreltirmis iyide benim evime zarar veriyor elinde çikolatli ekmek verip geze geze koltuk tepelerinde yiyor heryere sürerek.bir gün yatağıma kapamış cikilotali ekmegi .kendi evindede titiz yaptirmaz öyle şeyler neymiş çok takintiliymis temizlige.ee merak duygusunu benim evimde mi asiliyorsun diyeceğim de neyse diyordum kısıtlı süre duruyorlar kirmayayim etmeyeyim.
2 senedir kalmiyordum uzun ,çok ısrar ettiler bebeğimi bahane ediyordum daha fazla öteleyemedim . Yok cocuklar kaynaşsın oynasin .Ama uzun bir ara gelmem artık gerçekten yüksek sabır lazımBende tek çocuk var,o da erkek. Herhangi birine bu anlattığınız davranışlarda bulunamaz,anında oradan uzaklaştırırım. Mümkün değil. Değil tv sallayacak kumanda çiğneyecek, kızarım. Sitede yaşıtı erkek çocuklar var,her türlü argo kelime,el hareketi vs hepsini biliyorlar ve yapıyorlar. Benim oğlum yapamaz. Çünkü ben izin vermem. Çocuk istediğini yapacak diye yetiştirilirse böyle haydut da olur yani. Sizin de sabrınıza hayran kaldım ,benim o ortamda 1 hafta kalabilmem için keçileri kaçırmış olmam lazım
Bunu çok söyledim de dinlemedi beni.olacak şey var olmayacak şey var. Şuan çok geç . Her yerde sorun yaşıyor misafirlik de ,okulda, park daBenim de 3 oğlum var 10 yaş 8 yaş 5,5 aylık . Bahsettiğiniz şeyleri hiç yaşamadık. Evet çok hareketliler. Çok konuşurlar koşarlar atlarlar zıplarlar ama zarar ziyanları hiç olmadı. Çocuk eveti de hayırı da iyi bilmeli . Olacak şeye hayır derseniz sürekli olmayacak şeyde hayır işe yaramaz . Kardeşinizin kastettiği bu ama kendisi çookk yanlış uygulamış.
Yaradılış yani mizac yüzde elli etkili. Yetiştirme tarzının da etkisi cok. Ama kız ve erkek diye ayrım çok yok bence. Benim anlattığınız gibi tanıdıgım kız cocuklar var. Ya da doğumdan itibaren hep ılıman ve iyi huylu oğlan çocuklar var. Sizin yegeninize doğru yanlış anlatılmamış. Dolayısıyla daha düzgün davranabilecekken yapmıyor.Merhaba öncelikle