Merhaba öncelikle
Benim iki kızım vardı 10 yıl aradan sonra 3. Evladımı Aldım kucağıma ,oğlum oldu.
Kardeşimin 4,5 yaşında oğlu var ve koltukdan koltuğa ziplardi yürüdügunden beri halada öyle . Hiç yerinde durmaz, laf anlamaz ,söz dinlemez,hayır da denmezmis çünkü çok kullanılırsa hayır cümlesi çocuk gereksiz görüp dinlemezmiş. Kendine hayati zarar vermedikce isterse herşeyi yere atıp kırıp döksün hayır demedi çocuğa .Şuanda sınırı yok çocuğun.
Bana sürekli ' erkek çocuğu farklı ,senin kızlar çok usluydu, söz dinledi erkek çocuğu böyle değil diyip durdu .Bize geldiğinde çocuk tv duvardan asmalı sallardi, kumandayı tvyede vursa sesi çıkmadı.
Benim oğlum 9 aylık oldu. Uzun zaman sonra onlara gittik ve 1 hafta kaldım. Kaldım ama bana sorun sürekli
Yigenime Oğlum yapmaa ,ğzına alma sokma bebeğimin oyuncaklarini.
bebegimin eline aldığı yada sevdiğini bildiği oyuncakları onun gözünün önünde ağzında çiğnedi ki onun elinden almak için ağlasın diye. Yapma dedikçe daha çok yapıyordu. Atıyorum kumanda seviyor oğlum ,kumandaları agzina alıp çigniyordu ilk geldiginde. Yada eline oynasın diye pipet veriyorum pipetlere ayağı ile çiğneyip eziyordu. Yada evde yumuşak top vardı oynuyordu bebegim,sonra gördüm topu aldi disiyle kopardi emdi .
Biri sevse kendi çocuğun önüne geçip garip hareketler yaptı. Tamam kiskanabilir bunu anlıyorum ama herkes onada ilgisini göstermiştir annesi ,anneannesi,babası el ustunde tutuyor bende öyle ılımlı davradikca daha çok ters düşüyor nasıl davranacağını şaşırdım.
Kızlarım kardeşiyle ilgilenince hayır benimle oynayın ,diye bağırıp vuruyordu. Kızlarda onunla ilgilenecek hep yani. Sürekli ben bebeğimin o benim peşimdeydi.
Bazen Afedersiniz kilodunun içine sokuyordu bazı oyuncakları yada bacağının arasına sürtüyordu cingiragini, emzigini agzina alıp emip cigniyor offf .Çığlıklar atıyordu elinde alınca yada Yapma deyince. Anneme diyordum ne olacak diyordu temiz onun orası yada ağzı. Bazen benmi abartiyorum dedim ama içim almıyordu yıkıyordum kaynatıyordum hemen herşeyi. Yapma etmeyle 1 hafta geçti en zoru da 2 gün oldu diğerlerinde gün boyu yoktu çünkü.
Kardeşim bana senide gorucem erkek çocuğu farklı diyor . Bende kızlarım nasıl sözümü dinlediyse oğlumda aynı olucak farklı davranmiyacagim diyorum. Büyük konuşma diyor ben yanlış mı yetistirdim yani diyor ? Bende herkesin fıtratı başkadır belki babasına cekmistir dedim ne diyim. Kötümü dedim bilmiyorum.
Sorum su etrafımda hep kız oldu kuzenlerimin abimin. Erkek çocuğu gerçekten hep böyle midir?