• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek arkadaşın ailesi ilişkiyi kabul etmiyorken tanışmaya gitmek

bngsglsn

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2023
29
10
1
31
Merhabalar. Ne yapacağımı bilemediğimden burada sizlere danışmak istedim. 5 yıllık bir ilişkim var ve ilişkimizin başından beri erkek arkadaşımın ailesi çeşitli sebepler sunarak bu ilişkiyi onaylamıyorlar. Erkek arkadaşım evin tek oğlu, iki ablası var. Ablalarının biri yeni evlendi, diğeri nişanlı. İkimizde muğlada yaşıyoruz normalde, ama o şuan ailesiyle birlikte memleketimiz hatayda, bende birkaç gün sonra memlekete ziyarete gideceğim. Erkek arkadaşım ailesine "artık zamanı geldi, Hatay'a geldiği zaman gelip elinizi öpecek buna kendinizi hazırlayın filan demiş anne-babasına. Ama göreceğimiz muameleden, verecekleri tepkiden biraz çekiniyorum. Ne yapmalıyım. Kayınvalide adayım biraz çirkef gibi görünse de anneliğine istemsizce epey saygı duyuyorum ve onun da bana saygı duyup kabullenmesini istiyorum. Sevmese de olur. Ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım lütfen yol gösterin. Şimdiden teşekkürler.

Niye ayaklarına hele ki el öpmeye gideceksin ki?
Bir de geleneksel insanlar demek ki, böyle saçma sapan kendilerinde hak gördüklerine göre. Öyle insanların ayağına gitmen sana 'hevesli' demelerinden başka bir şeye yaramaz.
Gorusecekseniz orta bir mekanda görüşün.

Merhabalar. Ne yapacağımı bilemediğimden burada sizlere danışmak istedim. 5 yıllık bir ilişkim var ve ilişkimizin başından beri erkek arkadaşımın ailesi çeşitli sebepler sunarak bu ilişkiyi onaylamıyorlar. Erkek arkadaşım evin tek oğlu, iki ablası var. Ablalarının biri yeni evlendi, diğeri nişanlı. İkimizde muğlada yaşıyoruz normalde, ama o şuan ailesiyle birlikte memleketimiz hatayda, bende birkaç gün sonra memlekete ziyarete gideceğim. Erkek arkadaşım ailesine "artık zamanı geldi, Hatay'a geldiği zaman gelip elinizi öpecek buna kendinizi hazırlayın filan demiş anne-babasına. Ama göreceğimiz muameleden, verecekleri tepkiden biraz çekiniyorum. Ne yapmalıyım. Kayınvalide adayım biraz çirkef gibi görünse de anneliğine istemsizce epey saygı duyuyorum ve onun da bana saygı duyup kabullenmesini istiyorum. Sevmese de olur. Ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım lütfen yol gösterin. Şimdiden teşekkürler.

5 yıldır ilişkinizi onaylamama sebepleri nedir ? Muğla'da aynı evde mi yaşıyorsunuz erkek arkadaşınızla ?

Niye istemediler?

Ben olsam gitmem hazır değillerse oğulları hazır etmeliydi bunca yıl gidersem iyice stres olur midrm ağrırdı benim
Bunca zamandır onların hazır olmasını bekliyoruz zaten ama kabullenecekleri yok gibi. Sevgili kayınvalideciğim bi de ben sana kız beğendim vs demiş, bizimkinin de canına tak etmiş artık. Zaten daha fazla uzatmadan evlenmek istiyoruz artık, bu senenin sonuna ladar nişanı yapalım istiyoruz en azından, bizim bu yoldan dönmeyeceğimizi idrak etmeleri gerek ama kırıp dökmeden, nasıl yaparız bilemiyorum.

5 yıldır ilişkinizi onaylamama sebepleri nedir ? Muğla'da aynı evde mi yaşıyorsunuz erkek arkadaşınızla ?
Hayır ben abimle beraber yaşıyorum. Yani aslında şu nedenle istemiyoruz demiyorlar ama temel sebep olarak mezhep farklılığı söylenebilir. Onlar alevi, biz sunniyiz. Ama sanırım gerçek nedeni erkek arkadaşımı paylaşmak istememeleri ve kayınvalide adayımın gelinini kendi seçememiş olması.

Bir de geleneksel insanlar demek ki, böyle saçma sapan kendilerinde hak gördüklerine göre. Öyle insanların ayağına gitmen sana 'hevesli' demelerinden başka bir şeye yaramaz.

Erkek tarafında akraba evliliği var mı ? Adamın akraba evliliği yapmasını istiyor olabilirler mi ?
Yoo mesele akraba evliliği değil de mezhep evliliği daha çok, arap alevisi olsa bildikleri bir aileden olsa sorun olmazdı.

Bahane arayana çok, farklı mezheplerdeniz mesela bu bir neden. Kendi değerlerini taşıyan onlardan biri olsun istiyorlar.
Sizin aileniz kabul ediyor mu? Erkek arkadaşınız açısından bir sorun var mı? Evlilik kararinizda emin misiniz? Ona göre cevap vereceğim. Yani anne istemezse bu evlilik olmaz mı, o istemese de siz evlenecek misiniz gönül rızası ile olsun mu istiyorsunuz?

Ben olsam gidip ellerinide öpmezdim, ortak biyerde buluşun ne biliyim yemeğe falan cıkın tek sizin adım atmanızla olmaz.
Bende öyle düşünüyorum aslında ama zaten kabul etmedikleri için bir de böyle şart koşar gibi işi yokuşa sürmek olayları daha da kızıştırır mı bilemedim.

Yoo mesele akraba evliliği değil de mezhep evliliği daha çok, arap alevisi olsa bildikleri bir aileden olsa sorun olmazdı.

Peki erkek arkadaşınızın ailesinde akraba evliliği var mı ?

Anne babanız hayattalar mı ? Ortada ciddi bir durum ve niyet varsa; erkek arkadaşınız ailesini alıp, sizin ailenizle görüşmeye / tanışmaya / istemeye neden gelmiyor ?

Siz, neden istenmediğinizi bile bile; Muğla'dan erkek arkadaşınızın ailesine el öpmeye gideceksiniz ?

Sizin aileniz kabul ediyor mu? Erkek arkadaşınız açısından bir sorun var mı? Evlilik kararinizda emin misiniz? Ona göre cevap vereceğim. Yani anne istemezse bu evlilik olmaz mı, o istemese de siz evlenecek misiniz gönül rızası ile olsun mu istiyorsunuz?
Benim ailemden yana sorun yok, ben ne dersem o. Erkek arkadaşımdan yana da yok, evlenmek istediğimize eminiz ve her halükarda evleneceğiz, erkek arkadaşım da diyor kararıma saygı duymazlarsa kendileri bilirler, araya mesafe koyarız çok sık bir araya gelmek zorunda değiliz filan diye. Ama ben kırgınlık olsun istemiyorum. Zaten benim aile yapım dağınık, erkek arkadaşımın da ailesiyle sorun yaşamasını istemiyorum o yüzden.

Benim ailemden yana sorun yok, ben ne dersem o. Erkek arkadaşımdan yana da yok, evlenmek istediğimize eminiz ve her halükarda evleneceğiz, erkek arkadaşım da diyor kararıma saygı duymazlarsa kendileri bilirler, araya mesafe koyarız çok sık bir araya gelmek zorunda değiliz filan diye. Ama ben kırgınlık olsun istemiyorum. Zaten benim aile yapım dağınık, erkek arkadaşımın da ailesiyle sorun yaşamasını istemiyorum o yüzden.
Öyleyse git tabi tanışmaya. Orta mesafede dur. Ne kendini ezdir, ne de üstten bak. Eğer terbiyesiz ve birşey derse laf sokma açıkça söyle niye böyle dediniz diye. Rahat ol.

Kendi geleneklerine oldukça bağlılar evet. Ama ne bileyim zor kararlar bunlar. Erkek arkadaşım gel dedi, onun amacı her halükarda arkamda olduğunu, benden vazgeçmeyeceğini ve ailesinin de evlerine ailelerine kabul etmeleri gerektiğini göstermek aslında. Bu yüzden eve davet etti. Keza annesine dışarda buluşmayı kabul ettirmek daha zor olurdu sanırım 😂🤦‍♀️

Sizi istemeyen bir ailenin oglunu siz hic istemeyin. Kalkip el opmeye falan gitmeyin. Once kendinize sayginiz olsun.

Öyleyse git tabi tanışmaya. Orta mesafede dur. Ne kendini ezdir, ne de üstten bak. Eğer terbiyesiz ve birşey derse laf sokma açıkça söyle niye böyle dediniz diye. Rahat ol.

İster istemez geriliyorum. Yani saygısızlık etmem zaten, kendimi de ezdirmem ama olayları nasıl tatlıya bağlarız bilemiyorum. Bildiğin nefret ediyor kadın sanki benden, daha tanımadan. Aklım almıyor bazen bu zihniyeti. Yine de erkek arkadaşıma duyduğuö saygı ve sevgiden kaynaklı, biraz da annesinin onu yetiştirme şekline bianen annesine duyduğum saygıdan kaynaklı en doğru şekilde bu süreci atlatmak istiyorum. Giderken birşey götürmeli miyim? Nasıl davranmalı nelerden söz etmeliyim? Hiçbir fikrim yok açıkçası

Sizi istemeyen bir ailenin oglunu siz hic istemeyin. Kalkip el opmeye falan gitmeyin. Once kendinize sayginiz olsun.
Ailesi istemiyor diye ilişkimizi neden harcayalım ki bence bu da yanlış bir tutum olur. Sonuçta erkek arkadaşımın bir suçu yok bu durumda, elinden geleni yapıyor ve aradaki dengeyi sağlamaya çalışıyor. Ailesinden taraf olup beni üzse zaten bir dakika tutmazdım onu hayatımda ama o da çabalıyor nasıl görmezden gelip senin ailen beni istemiyorsa bende seni istemiyorum diyebilirim ki. Onların beni kabul etmeyerek yaptığını bende erkek arkadaşıma yapsam ailesinin tutumundan ne farkım kalırdı

Back