Merhabalar,
Konuya direk geçmek istiyorum uzun yazıp da yormayayım sizi. Biz erkek arkadaşımla 8 senedir beraberiz. Annesini de tanırım o da benim annemi tanır. Arada hiç bir soğukluk olmadı, gelin kaynana muhabbeti hiç yaşanmadı hiç öyle bir tip değildir annesi bana bi arkadaşımın annesi gibi davranır diş hekimi kendisi de. Ben arada giderim kahve içeriz normal konulardan bahsederiz. Öyle klasik bir tip değildir bana birşey örmez ama bir kaç kere beğendiği birşey olunca almıştır bak bu sana yakışır deyip yani ne bileyim hiiiiç kötü bir elektrik olmadı aramızda.
Ancak erkek arkadaşımın bana evlilik teklifini etmesi ile onların arası bozuldu. Normalde masraf olmasın diye annesiyle kalırdı onun yanından ayrıldı kendi evine geçti. Bana da ayrıntı anlatmıyor sorun sen değilsin diyor ama evlilik teklifine mi denk geldi diyorum 'yani geçmişten gelenler vardı ondan sonra da olay patladı' dedi. Erkek arkadaşım tek çocuk, babası yurtdışında senelerdir. Annesi yalnız başına çalışıp yetiştirmiş. Bu konuda çok saygı duyuyorum ve maddi olarak oğlundan bu kadar zaman sonra bişeyler beklemesini de normal karşılıyorum. Bizimki de evlilik teklifi ama öyle 1 ay sonra evlenicek falan değiliz. Ben istanbula gidip geliyorum iş arıyorum belki oraya yerleşicem, birikmiş üç kuruş paramız yok. O kimya mühendisi çalıştığı yerde aldığı para belli. Annesine de hemen yarın evlenmicez zaten demiş. Falan filan derken şu anda konuşmuyorlar ve ben bu duruma çok üzülüyorum.
Diyorum ki ben annesini arayayım. Bi kahvenizi içebilirmiyim diyeyim, gittiğimde de ben bu duruma çok üzülüyorum benim yapabileceğim birşey var mı, erkek arkadaşım da çok üzgün diyeyim. Çözüm bulalım diyeyim.
Ya da sadece arayayım nasılsınız diyeyim konuyu bir şekilde açayım.
Ya da hastaneye gideyim direk ben geldim nasılsınız diyip konuyu açayım.
Ya da susup oturayım karışmak bana düşmez?
Birşeyler de yapmassam yarın bi gün boyle soyle şeyler oldu kılını bile kıpırdatmadın diye düşünebilir. Yaparsam da sanane kızım oğlumla aramızda diyebilir. Biraz tezcanlı biri ama iyi biri o yüzden her türlü senaryo olabilir.
Kendinizi onun yerine koyun oğlunuzun kız arkadaşı gelmiş böyle bişeyler demiş ne düşünürdünüz? Gerçekten de kötü bir niyetim yok burnumu sokma amacım da yok. Sadece bu hava dağılsın istiyorum ve sanki gittikçe de kötüye yol alıyor ilişkileri.
Siz olsaydınız ne yapardınız? Ne olur bi akıl verin..