Erkek arkadaşımla annesinin arasını yapmalımıyım?

nopenoname

Guru
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2011
440
520
303
İzmir
Merhabalar,

Konuya direk geçmek istiyorum uzun yazıp da yormayayım sizi. Biz erkek arkadaşımla 8 senedir beraberiz. Annesini de tanırım o da benim annemi tanır. Arada hiç bir soğukluk olmadı, gelin kaynana muhabbeti hiç yaşanmadı hiç öyle bir tip değildir annesi bana bi arkadaşımın annesi gibi davranır diş hekimi kendisi de. Ben arada giderim kahve içeriz normal konulardan bahsederiz. Öyle klasik bir tip değildir bana birşey örmez ama bir kaç kere beğendiği birşey olunca almıştır bak bu sana yakışır deyip yani ne bileyim hiiiiç kötü bir elektrik olmadı aramızda.
Ancak erkek arkadaşımın bana evlilik teklifini etmesi ile onların arası bozuldu. Normalde masraf olmasın diye annesiyle kalırdı onun yanından ayrıldı kendi evine geçti. Bana da ayrıntı anlatmıyor sorun sen değilsin diyor ama evlilik teklifine mi denk geldi diyorum 'yani geçmişten gelenler vardı ondan sonra da olay patladı' dedi. Erkek arkadaşım tek çocuk, babası yurtdışında senelerdir. Annesi yalnız başına çalışıp yetiştirmiş. Bu konuda çok saygı duyuyorum ve maddi olarak oğlundan bu kadar zaman sonra bişeyler beklemesini de normal karşılıyorum. Bizimki de evlilik teklifi ama öyle 1 ay sonra evlenicek falan değiliz. Ben istanbula gidip geliyorum iş arıyorum belki oraya yerleşicem, birikmiş üç kuruş paramız yok. O kimya mühendisi çalıştığı yerde aldığı para belli. Annesine de hemen yarın evlenmicez zaten demiş. Falan filan derken şu anda konuşmuyorlar ve ben bu duruma çok üzülüyorum.
Diyorum ki ben annesini arayayım. Bi kahvenizi içebilirmiyim diyeyim, gittiğimde de ben bu duruma çok üzülüyorum benim yapabileceğim birşey var mı, erkek arkadaşım da çok üzgün diyeyim. Çözüm bulalım diyeyim.
Ya da sadece arayayım nasılsınız diyeyim konuyu bir şekilde açayım.
Ya da hastaneye gideyim direk ben geldim nasılsınız diyip konuyu açayım.
Ya da susup oturayım karışmak bana düşmez?

Birşeyler de yapmassam yarın bi gün boyle soyle şeyler oldu kılını bile kıpırdatmadın diye düşünebilir. Yaparsam da sanane kızım oğlumla aramızda diyebilir. Biraz tezcanlı biri ama iyi biri o yüzden her türlü senaryo olabilir.

Kendinizi onun yerine koyun oğlunuzun kız arkadaşı gelmiş böyle bişeyler demiş ne düşünürdünüz? Gerçekten de kötü bir niyetim yok burnumu sokma amacım da yok. Sadece bu hava dağılsın istiyorum ve sanki gittikçe de kötüye yol alıyor ilişkileri.

Siz olsaydınız ne yapardınız? Ne olur bi akıl verin..

Canım şimdi kalkar kadın sna ters bir şey söyler yada sen erkek arkadaşının hoşlanmayacağı bir şey söylersin işler karışır . Bence ara nasılsınız anneler gününüz kutlu olsun de yeter . Konuyu açma

Öyle de bi tuhaf olacak sanki hani birşey bilmiyormuş gibi. Bizim ketum adam da doğru düzgün söylemiyor ki şoyle oldu boyle oldu diye, sevmez kendisine sıkıntı veren meseleleri anlatmayı. Bilsem nedeni benmiyim bensem eğer ona göre davranırım tanışmasaydık keşke işler ciddileşmeden diem de 8 sene oldu nasıl tanışmıcaksın..

canım belkı baska sebepler vardır kadın sen kendınle ılgılı konusunca sasırabılır yanı aslında araları duzelse ıyı olur ama belkı sanada cephe alabılır sne nıye karısıyon dıye

Önceki yıllarda,Anneler Gününde aradıysan,elbette bu yıl da ara.Aranızda böyle bir adet yoksa,bu duruma özelmiş gibi arama bence.
Asıl erkek arkadaşını ikna etmeye çalış,mutlaka annesini arasın.Üzülüyorum,o senin annen,ben de inşallah anne olacağım,oğlum bana böyle yapsa çok üzülürdüm filan dersin.

Demezmiyim iki lafımın biri o. Az önce aradım erkek arkadaşımı dedim arıcam ben sadece anneler gününü kutlıcam diye o da arama dedi bana mesaj at dedi. inadı inat sana da patlar dedi. ama sanki benim tanımadığım birini anlatıyor öyle bi kadın değildi ki.
bir de annesiyle geçinemeyen biriyle evlenmek hep korkutmuşdur beni. erkek arkadaşım boyle biri değildi, bu olarlar ileride evlilik olduğunda çok büyük huzursuzluk olucak ben anne baba karşı çıkmasıyla evlenip de mutlu olan birini bilmiyorum hiç

canım ınsanların gercek yuzunu anlayamazsın oglu ınat dıyosa sen degıl dıyemezsın cunku sana onceden guler yuz gostermesı normal bı sey zaten ama huyu yapısı nasıl bunu bılemezsın

ben olsam 'Bi kahvenizi içebilirmiyim diyeyim, gittiğimde de ben bu duruma çok üzülüyorum benim yapabileceğim birşey var mı, erkek arkadaşım da çok üzgün diyeyim. Çözüm bulalım diyeyim' derim.Bu iyi niyetinin bir simgesi olur bende eşimle sevgili ve nişanlıylen annesiyle aramız çok iyiydi ama iş evliliğe gelince 360 derece döndü annesi hatta şuan da görüşmüyorum annesiyle.Fakat senin sevgilisinin annesi okumuş görmüş bir bayansa fakat şöyle birşey var nede olsa bir anne senin için aklında azda olsa kuruntu varsa aklında sen ona iyiliğini gösterirsin bence erteleme ve git.İnşallah herşey istediğiniz gibi olur...

kaynana gelin mentalitesi geblerde kayıtlı sanırım. her iki tarafta da çekememezlik tarzında birşey olmasa da evlilik ağza alınınca insanlar değişiyor. anneme bahsedemedim mesela bu konudan, bahsetsem o da hemen diğer tarafın kaynanası olup neden trip oluyormuş benim kızımın nesi varmış ki olayına giricek. bu dengelerin tastamam oturduğu evlilikler yokmudur ki?
yabancılar aslında nasıl halletmişsse halletmiş kimse kimsee karışmıyor ama o da iyi değil.

telefonla da aradım bugün ben açmadı annesi anlamadım gitti olayları..

konuyu okumadan acele yazıyorum ,
ana ogul baldır araya girenin hali yamandır(valla ben buldum atasözü değil)
hiçç umrunda olmasın ana ogul zaten barısacak bosverrrrr..

kesinlikle müdahale etmeyin. ben sevgilimin annesiyle aram iyiyken, büyük bir kavga etmişlerdi, uğraş didin aralarını yapmıştım. ama asla karışmamak, hep mesafeli olmak gerekiyormuş, bunu öğrendim.

bugün aramamak için zor tuttum kendimi iyi ki de aramamışım o zaman, ben hani samimiyiz bişey olmaz diye düşünüyordum ama pratikte böyle gitmiyor galiba. ne kadar istemesem de kaynanalık gelinlik eltilik görümcelik gibi mevzular gerçekten de oluyor daha fol yok yumurta yok evlilik yok birşey yok insanlar birbirini kendi kişilikleriyle değil de oğlumun sevgilisi, erkek arkadaşımın annesi şeklinde görüyor ne fena engellenemiyor da.

konu evliliğe gelince herkes değişebilir, bence hiç araya girme, konuyu da didikleme. bastan yüz göz olursan sonra sıkıntısını cekebilirsin..

Bence konu sizin evlenmeniz değil, başka bir mesela vardır..
Belkide tek sebep evlenme düşüncesini öncesinde annesine danışmamasıdır-paylaşmamasıdır.

Madem öncesinde arada gidip çayını içiyordunuz, yine gidebilirsiniz.. Fakat konuyu açmayın derim ben hiçbirşekilde.

ahh canım çok iyi niyetlisin
iyi ki aramamışsın arama da
sana düşmez bence ayrıca hoşuna gitmesinin ötesinde gıcık olacaktır tam tersi
ayrıca bana tek dayanağı oğlu olan bir annenin oğlunun evlenmesine gönlü razı gelmemesi gibi geldi asıl mesele.
onu elinden alacağını fln düşünüyor (ki senin hiç bi suçun yok.) şimdi bi de arar barıştırmaya çalışırsan iyice gıcık olacak olabilir.
evleri ayırdığına göre sevgilin vardır bir sebebi çok üstüne gitme bence
senden hoşlanmadığını annesinin itiraf ederse senin de ondan soğuyacağını düşünüyordur ki haklı da
bi süre sonra annesi çocukluk yaptığını anlayıp yumuşar merak etme

bugün konuştum şen şakrak kahkahkihkih bi hali vardı. konuyu da açmadım nasılsınız işte anneler gününde konuşamadık dedim. erkek arkadaşımın konusu hiç açılmadı ben de anlamadım gitti. bence beni gelin olarak istemiyor oğlunun arkadaşı olayım istiyor sanırım :/

bence hiç karışma canım, hiç de konuyu açma kadına. belli ki senin üzülmeni istemediği bişeyler var. sen annesini iyi bil boşwer,öyle düşünüyordur erkek arkadaşın. hem bu erkek anneleri evlenmeden önce melek gibidirler, acele etme karar vermek için. mesafeli ol şimdiden, ilişkilerine karışma ama saygında kusur etme canım, hayırlısı olsun inş mutlu olursunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…