• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek arkadaşımın niyeti ne? anlamam lazım mutlaka

Kızlar ben 28 yaşındayım
şimdi anlatayım meseleyi ben geçen yaz mezun oldum aynı üniversteden olan ve benden 4 yaş küçük olan sevgilim bu yaz mezun oluyor ilişkimiz 1,5 senelik
ben evliliği bekliyoum o da bunu biliyor o da niyeti ciddi gibi ama pek acelesi yok benim biraz da yaşım sebebi ile acelem var
bugun aramızda bi konu geçti
dedi ki ben bu yaz mezun olucam ama evlenmeden önce maaş kazanmaya başladığımda bu paramı bekar bi insan olarak harcamak istediğim bi dönem var
bir süre de bu hayatımı maaş alarak yaşamanın dilediğimce harcamanın nasıl bişey olduğunu, annemlere kazandığım parayı götürüp onlara harcamanın bakmanın nasıl bi deneyim olduğunu tatmak istediğim bi dönem var
yaklaşık bi sene
eğer bu dönemi yaşamazsam hep içimde kalacak dedi
ben bozuldum tabi
neden acele ediyorsun sanki bu dönemde seni sevmeyecek miyim ayrılacak mıyım yine sevcem böyle de görüşüyoruz istediğimiz zaman
yaşın ilerliyo ama yaş sadece bi rakamdır falan dedi
bu insan sizce beni oyalıyor mu yoksa anlaşılabilir bi gerekçe mi bana dedikleri
çünkü ben anlayamıyorum ve çok huzursuz oldum
Dedim o zaman yüzük takılsın adı konsun sen yine yaşa bu hayalini
Dedi ki benim ailem dar görüşlü biz nişan yapsak bile nikah olana kadar gezip dolaşmamıza iyi gözle bakmazlar yani bizim açımızdan o zaman da farkeden bişey olmayacak dedi
Canım çok sıkkın kafam çok karışık
Bu yaziyi okuyunca bekarlik donemim aklima geldi yasitlarimdan teklif alinca kabul etmezdim bilirdimki onlarin onunde daha cook uzun zaman var okul biticek ise gricek askerlik derdi eee sonunda ya anlasamazsak bunca yil hebaa.siz birde birak kendi yasitinizi sizden 4 yas kucuk biriyle sevgili olmussunuz e tabiki 24 yasindaki adam evlenmek istemez hemen cok dogal bunuda size acik acik soylemez umarim yillariniz heba olmaz

Ay ne güzel düşünmüş erkek arkadaşın. Önce paraaını kazanıp ev geçindirmek istiyo ne güzel bunu öğrenmek yaşamak istiyo. Valla bekle sen bunu olgun ve mantıklı düşünüyo yani kaçırma...
Yaşın bi önemi yok 4yaşda çok değil ki , ama bunu önce sen sorun etmiyosan. Hem bi senede ne kaybedersin ki. Çocuk dersen evlenesiue yaparsın geç değil yine de.

Sevgiliniz çok haklı. Ben mezun olur olmaz evlendim ve mezuniyet sonrası işe girme, çalışma, kendi paramla gezme, kendi paramı harcama, aileme hediyeler alma... bunların hiçbirini yapamadım. Hep içimde kaldı. Evlilik zorlu bir süreç. Sadece sevdiğiniz adamla değil, onun ailesiyle, çevresiyle, yaşam tarzıyla, yani onun dünyasıyla da evleniyorsunuz. Bence evlenmeden önce bir insan kadın olsun erkek olsun, kendi ayakları üzerinde durmalı, çalışıp kazanmalı. Onca sene okumuşsun psikolojin bozulmuş sınavdan stresten, eee hadi evlenelim. Bitmeyecek mi bu stres der adam. Daha askerlik var. Ohooo. Hele bir askere gidip gelsin, çalışsın, harcasın, gezsin tozsun, ailesine baksın, para biriktirsin. Hem kendi açından bak, 24 yaşındaki çocukla evlenip bir de ona mı bakacaksın :(

Yaşım büyük ve oyalanıyo olmaktan korkuyorum kızlar
O zaman sevgilinizin sevgisine guvenmiyorsunuz. Yaşınız da büyük değil ben de 27 yaşındayim , bu psikolojiden kurtulun. Böyle yaparak sizi seven adamı kendinizden sogutursunuz gercekten. Bu şekilde evlenseniz de mutlu olamazsınız. Karşınızdaki kişi ile ilerde çok mutlu bir yuva kurabilecekken kendi kuruntunuzla bunu mahvetmeyin.

Yaşı itibariyle henüz evliliğe hazır olmadığını düşünüyorum.bir sene dilediği gibi yaşasa da bunun doyumuna yine varamayacak.3-5 sene belki onu anca tatmin eder.

Aranızda geleceğe dönük bağlayıcı bir karara da yanaşmaması bu durumu kanıtlıyor.henüz genç ve hayatını yaşamak istiyor.ikiniz de hayatın çok farklı evresindesiniz.

Açıkçası ben bu ilişkinin geleceğini göremiyorum
ben de benzer düşünüyorum. bir erkek için 24 yaş evlilik için erken. bir sene bile yetmeyecek ona ki daha askerliği var.
aslında 1.5 yıllık ilişkide sizin evlilik beklentiniz de erken. yaşım geçiyor diye mantığınızı arka planda bırakmayın.
bu 1 senede onu iyice gözlemleyin belki de birbirine uygun değilsiniz, eğer hersey yolunda gider ve bir sene sonunda size verdiği sözü tutmazsa ozaman resti cekersiniz

Yorumların hepsini okumadım ama kendimden örnek vereyim...

Eşim benden 4 yaş küçük, evlendiğimizde ben 33 o 29 yaşlarındaydık...benim aman evleneyim diye bir derdim hiç bir zaman olmadı...ben de geç okul kazandim geç bitirdim ama evlendiğimde yaklaşık 6 yıllık tek başıma bir çalışma hayatım vardı...yine tekrar ediyorum bu 6 yılda hiiiç geç kaldım evleneyim diye bir düşüncem olmadı...sonra esimle tanıştık o da yeni atanmıştı dogru dürüst hayatıni kazanıp ailesine destek olamamıştı...hatta bizim nişanlandığımız yaz kardeşi evlenmisti ben vakitsiz gelen istenmeyen gelin oldum çünkü eşim para kazanıp düğün borçlarını ödemelerine yardımcı olacaktı...neyse uzatmayayım biz martta tanıştık temmuzda nişanlandık benim yazın evlenelim dememe rağmen eşim allem etti kallem etti beni kandırdı ocakta evlendik...

Demem o ki herkesin hayatı şartları farklı olabilir ama gördüğüm tecrübe ettiğim isteyen pek beklemez...

Sana tavsiyem şimdi sıkıştırma kendine dert de etme bekle...bakalım de...yaklaşımını gör uzatıyorsa seni üzüyorsa yol ver gitsin

Kızlar ben 28 yaşındayım
şimdi anlatayım meseleyi ben geçen yaz mezun oldum aynı üniversteden olan ve benden 4 yaş küçük olan sevgilim bu yaz mezun oluyor ilişkimiz 1,5 senelik
ben evliliği bekliyoum o da bunu biliyor o da niyeti ciddi gibi ama pek acelesi yok benim biraz da yaşım sebebi ile acelem var
bugun aramızda bi konu geçti
dedi ki ben bu yaz mezun olucam ama evlenmeden önce maaş kazanmaya başladığımda bu paramı bekar bi insan olarak harcamak istediğim bi dönem var
bir süre de bu hayatımı maaş alarak yaşamanın dilediğimce harcamanın nasıl bişey olduğunu, annemlere kazandığım parayı götürüp onlara harcamanın bakmanın nasıl bi deneyim olduğunu tatmak istediğim bi dönem var
yaklaşık bi sene
eğer bu dönemi yaşamazsam hep içimde kalacak dedi
ben bozuldum tabi
neden acele ediyorsun sanki bu dönemde seni sevmeyecek miyim ayrılacak mıyım yine sevcem böyle de görüşüyoruz istediğimiz zaman
yaşın ilerliyo ama yaş sadece bi rakamdır falan dedi
bu insan sizce beni oyalıyor mu yoksa anlaşılabilir bi gerekçe mi bana dedikleri
çünkü ben anlayamıyorum ve çok huzursuz oldum
Dedim o zaman yüzük takılsın adı konsun sen yine yaşa bu hayalini
Dedi ki benim ailem dar görüşlü biz nişan yapsak bile nikah olana kadar gezip dolaşmamıza iyi gözle bakmazlar yani bizim açımızdan o zaman da farkeden bişey olmayacak dedi
Canım çok sıkkın kafam çok karışık
Çocuk seni oyalamıyo ama işte yaşlar farklı öncelikler ve hayaller farklı

Yaşım büyük ve oyalanıyo olmaktan korkuyorum kızlar
eşimle 30 yaşındayken tanistim ve evlilikle ilgili hicbir zaman bu şekilde ısrarcı olmadım, birbirimizi tanımayı ve şartların olgunlaşmasını bekledim. 3 yılın sonunda evlendik
kendinizi evlilik için şartlamayin, arkadaşların yazdığı gibi kendinizden soğutmayın

Umarim kenara para ayirmayi da unutmaz. Cunku bu bir senenin sonunda elde var sifir olursa bu sefer neyle evlenecegiz bekle bir sene daha para biriktireyim diyebilir. :D

Çok dürüst biriymiş bence isteği çok normal zaten evlilik için çok gençsiniz, oyaladiğını düşünmüyorum

niyeti ciddi gibi ama pek acelesi yok
Neden acaba, okulu daha yeni bitiren, 24 yaşında bir erkek olduğu için olabilir mi?
Siz yaşınızın geçtiğini düşünebilirsiniz, -ki bence öyle değil- çocuğu sıkboğaz edip soğutmamanız ilişkiniz açısından daha hayırlı olur.

Bana sizi kırmamak adına kılıf bulmuş gibi geldi.Anladığım kadarıyla siz evlilik isteğinizi açıkça söylüyorsunuz ama sevgiliniz istemediği aynı açıklıkta dile getiremiyor bahane ediyor bu dediklerini.Ben böyle hissettim.

Çocuk haklı, kazandığı parayı harcamak istiyor. Ayrıca 24 yaş evlilik için erken bi yaş. Kendince sebeplerini anlatmış, evlenip sürekli sizi suçlasa daha mı iyi? Aranızdaki yaş farkından acele ediyosunuz. İyice düşünüp karar verin. Israrcı olursanız kendinizden soğutabilirsiniz.

Ama kızlar bakın ben geç başladım okula geç mezun oldum o yüzden ama benle mezun olan 23-24 yaşındaki erkek arkadaşlar hep son sınıfta nişan taktı mezun olduğu yaza da düğün yaptı
Onlar da insan onlar da erkek onlar da 24 yaşında ve yeni mezun Yani anlayamıyorum onlar nasıl yapıyor o zaman
Bu çocuklar askerlik yapmıyo mu? İş kurup/işe girmiyorlar mı? Haziran da mezun olup ağustosta mı evleniyolar yani? Onlarla evlenen kızlarda da hiç kafa yokmuş.

Benim çeyiz olarak tüm ev eşyalarım tamam başka eşya almamamıza gerek yok zaten düğün de istemiyoruz nikah sadece Masrafı olmayacak ki
Eşyalı daire mi tutacaksınız? Düğün olmayacak belki ama herhalde nikahta size takı da yapılmayacak. Gelinlik falan da giymezsiniz. Masrafı olmayacak dediğinize göre...

Aynı durumu tersi şekilde yaşamıştım. Adam 28 yaşındaydı, ben de 23. O yaşım geçiyor diye evlenmek istiyordu. Okul bitince ben çalışmak ve kendi paramla yaşamak istiyordum. O da bu süreçte sürekli en azından yüzük takalım diye baskı yapıyordu. Buna izin vermedim. İçten içe de evlilik fikrinden uzaklaştım. Karşı taraf beklenti içine girdi. Olmayınca da ailesi tepki göstermeye başladı ve koptuk. Bu adamın evliliği yürekten istediğine emin olun derim. 1 yıl sonunda da hayır istemiyorum diyebilir. Yaşadığı hayatı sever, sorumluluk almak istemez vs. Ciddi anlamda sizinle evliliği isteyen insan ben bekar olarak yaşamak istemiyorum demezdi belki de. Bilemiyorum. Çalışıp bunu görmek istemekte de haklı. 24 yaş evlilik için erken diye düşünüyorum. Hayata karşı toy oluyorsunuz.

Back