Canım benim, hissettiklerini o kadar iyi anlıyorum ki...a.s Defalarca farklı şekillerde söylemeni, karşındaki insanın kendi hatalarını seni kıskançlıkla itham ederek kapatmaya çalışmasını... Yaşadığın öfkeyi ve daha da beteri yaşadığın hayal kırıklıklarını...
Aynı şeyleri ben de yaşadım... Ama benimkisi çevresinde başka hatun olmadığı ya da ben görmediğim için tek hatuna yapıyordu. Kız da o kadar rahattı ki, "ooo cicişim, uykuşum geldi" gibi msnde konuşuyormuş. Bir de kendisi için bizim "salağa" "ben çok sert kızım erkeklere pas vermem pek namusluyum" imajı çizmiş... Bizim ki de ona "ciciş bicişim" diyordu.
O kadar zor zamanlardı ki Allah yaşayanlara kuvvet versin. Kimseyi de böyle bir durumda bırakmasın. Şu kararı vermen lazım bence, "ben bu adamı istiyor muyum? Seviyor muyum?" Eğer herşey pahasına evet dersen, çok mücadele etmen lazım. Eğer hayır dersen de sakız kıvamına çevirmeden biran önce onu ve onunla ilgili herşeyi silmen lazım.
Ben seviyorum, mücadele edeceğim demiştim. Gerçekten mücadele ettim. Öncelikle bu konuyu konunun kahramanı erkekle konuşman lazım. Senin de anlattığın gibi anlamayacak. Ama pes etme. Öyle bir noktaya gel ki bu konuda, bu konuya artık tahammülün kalmadığını ve onu bu konu ile ilgili bırakıp gitmenin an meselesi olduğunu farketsin.
Sonra ona böyle davranan hatunlara karşı iyi davranmayı bırak. Asıl olan sensin. Bu tarz tavırlardan rahatsızlık duyduğunu hepsine hissettir. Sana kıskanç falan gibi sözler söylerlerse söylesinler. Ben kıskanç değil seviyeliyim dersin. Seviyeli ve hanımefendi bir bayan böyle davranır dersin.
Zamanla o kızlar sevgilinin hayatından çıkarsa çıkarlar. Sevgilin senin görüşünü ve tahammülün kalmadığını bildiği halde devam ediyorsa, kızlar da senin rahatsızlığını gördükleri halde devam ediyorlarsa, boşver zaten ne o adam, ne de arkadaşlarından sana hayır gelmez. Sen de kendine haline hareketine hakim adam gibi bir adam bulursun. Tabii arkadaşları olur çevresinde ama hiçbiri bu kadar seviyesiz olmaz....
Bana gelince ben o kişi ile şimdi evliyim. Ama tahamülsüzlüğümün farkında, zaten kızla da görüşmüyor. Kızla şahsen konuştum. Biraz ağlattığımı söylemek zorundayım.
a.sa.s Ayrıca eşim de aynı şeyleri evli olarak tekrar yaşarsak ona yapacağım eziyetlerin gayet farkında... Yani şimdilik benim için herşey yolunda...
Allah sana da kolaylık versina.s.