• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek arkadasimin hayatima müdahalesi

Biz yedi yıllık evliyiz,şimdi bile eşime düzenli kahvaltı hazırlamıyorum,haftada bir iki tost yaparsam çok sevinir,bizim evde düzenli olan tek şey akşam yemeğidir geriye kalan herşey çok yolunda gitmez,çünkü benim de SORUMLULUKLARIM var ve kimsenin hizmetinde değilim,bir tane çocugum var onu hazırlayıp okula yollamam gerekiyor(özel okul kahvaltısını okulda yapıyor) ,çalışıyorum aynı zamanda bi de hamileyim,kimsenin kişisel isteklerine göre davranamam,olduğu kadar yaparım sadece,ki bizde üniversitedeyken birlikteydik,tam beş yıl sürdü ilişkimiz,bazen onda kalırdım canım ister hazırlardım ya da hazırlardık,ya da dışarda yerdik hiç bana ait sorumluluklarmış gibi düşünmedim. Sevgiliniz kendi istedikleri olmayınca tartışmayla kavgayla gürültüyle yaptırmaya çalışıyor sanırım,valla bunlar hep sinyal,sırf pipisi var diye niye hizmet edesiniz ona hem de öğrenciyken o size yapsın.

Uyanığa bak...kadınsın, kölelik senin ruhunda var zihniyetinde bir erkek işte.

Bu tipler sanıyorki ev işi, yemek kadına hiç yorucu gelmiyor. Nefes almak gibi doğal.

Yemeğini düzenli yap, donumu da üteleye getirir mevzuyu. O potansiyeli gördüm

"Canım benim de derslerim yoğun, her gün yapamam" diye bahane sunmak yerine "ben senin annen miyim yoksa hizmetçin mi" demeliydiniz. Ailesinden uzak yerde karnını doyurup hayatta kalma kabiliyeti yoksa otursaydı evinde. Size mi güvenmiş de başka şehire gelip eve çıkmış?

Evlilik kadının erkeğin hizmetini gördüğü, erkeğin de karşılığında lütfedip kadını gezdirdiği bir şey değil. Ben olsam "canım ben kendim gezebilirim, tıpkı senin kendi kendini besleyebileceğin gibi" derdim.

Sizi kısıtlamasına da sizi hizmetçi gibi kullanmasına da izin vermeyin lütfen.
Ben üniversitede çok gördüm "Ay kızlar sevgilim ütülediğim gömlekleri beğenmiyor. Gideyim de temizliğini yapayım. Ay gideyim de yemeğini hazırlayayım ihihi" diyen kızları. Amaç da "evlenilecek kız" imajı çizmek.
Sonra o, kadınsız hayatta kalma kabiliyeti olmayan adamlar okul bitince donlarını yıkatıp gömleklerini ütületebilecekleri başka başka hanımlarla evlendiler.
İlişki bu değil, evlilik bu değil, yapmayın bunu kendinize.

Uyanığa bak...kadınsın, kölelik senin ruhunda var zihniyetinde bir erkek işte.

Bu tipler sanıyorki ev işi, yemek kadına hiç yorucu gelmiyor. Nefes almak gibi doğal.

Yemeğini düzenli yap, donumu da üteleye getirir mevzuyu. O potansiyeli gördüm

ya ben bir gun fasulye ayiklattim esime, o gun bugundur zeytinyagli fasulyeye dunyanin en zor yemegi muamelesi yapiyor.

hayir bir de insan esine yemek hazirla bana falan derken belki o kadar dusunmeyebilir de sevgilisine bunu diyen erkekteki ozguvene bakar misiniz?

Siz annesi değilsiniz,beyfendinin sürekli midesini düşünmek zorunda değilsiniz.Hoş annesi olsanız bile değilsiniz,kaç yaşında insan,bunu size böyle sorumluluk gibi anlatması çok itici.Dersi varsa var,her ders çalışan yemeği bir başkasına yaptırmıyor.

Giydiklerinize laf nasıl edebiliyor,hangi hakla ?

Benden once yazdigin zamanlar konuya yorum yapma geregi duymuyorum artik :KK70:
Nasil olsa ayni seyi yazacagiz:KK70:

ya ben bir gun fasulye ayiklattim esime, o gun bugundur zeytinyagli fasulyeye dunyanin en zor yemegi muamelesi yapiyor.

hayir bir de insan esine yemek hazirla bana falan derken belki o kadar dusunmeyebilir de sevgilisine bunu diyen erkekteki ozguvene bakar misiniz?
:D di mii? Sürekli arkasından toplandığı için de erkeklerin çoğu ev kendi kendini temizliyor, ya da hiç karışmıyor sanıyor mesela.

Adam istemeyi bırak, hayır diyince tripten tribee girmiş. Kocişe hizmet kadar kadının hayatına anlam katan bişey olamaz çünkü.

20 yaşında üniversitedeyken bir sevgilim vardı. Evlilik kararı bile almıştık. Okul bitince evlenecektik :KK53: İkimiz de yurtta kaldığımız halde sökülen kıyafetlerini dikmemi, gömleklerini ütülememi, ortak arkadaşlarımızın evinde yemek pişirmemi istiyordu.Ve ben bütün bunları yaptım. :kızgın:Beni deniyormuş kendisi karısı olmak için uygun muyum diye. Ben sınavı geçmişim ama o kaldı. Gözüm açıldı da Allahtan,kendisinden kurtuldum:KK54:

İkiniz de öğrencisiniz. Ne annesi ne de evlenmeden karısı olmayın. Kendi işini kendi yapsın, bir zahmet.

Siz onun annesi misiniz? Ben yoğunum yapamam demek yerine, benim görevim seni doyurmak değil deyin. Midesini çok düşünüyorsa kendi yemek yapmayı öğrensin. Olmadı bir hizmetçi tutsun. Bir de saat veriyor kahvaltıya sanki siz hizmetçisiniz. Ayrıca gezmek ve siparişle yemek, kahvaltı yaptırmak nasıl bir tutuldu onu da anlamadım.

Dersiniz varsa sevgili gezelim diyor diye bırakıp gidilmez. Bu da ayrı bir saçmalık. Arkadaşınız sorumsuz biri.

Kıyafetinize karışmasına bugün 1 izin verirseniz yarın 2 olur. Sizi olduğunuz gibi kabul etsin. Hayatınızın en güzel günlerini bir erkeğe hizmetçilik yapıp, kısıtlamaları ile heba etmeyin. Yazık.

20 yaşında üniversitedeyken bir sevgilim vardı. Evlilik kararı bile almıştık. Okul bitince evlenecektik :KK53: İkimiz de yurtta kaldığımız halde sökülen kıyafetlerini dikmemi, gömleklerini ütülememi, ortak arkadaşlarımızın evinde yemek pişirmemi istiyordu.Ve ben bütün bunları yaptım. :kızgın:Beni deniyormuş kendisi karısı olmak için uygun muyum diye. Ben sınavı geçmişim ama o kaldı. Gözüm açıldı da Allahtan,kendisinden kurtuldum:KK54:

İkiniz de öğrencisiniz. Ne annesi ne de evlenmeden karısı olmayın. Kendi işini kendi yapsın, bir zahmet.
Peki giyininizede karisiyor muydu ve surekli sizinle vakit gecirmek istiyor muydu siz baskalariyla gezince surat asiyormuydu

Yüz verme sakın sen neysen seni o şekilde kabul etsin etmiyorsa da kapı orada.. mecbur hissettirme o senin peşinden koşsun o seni kaybetmekten korksun her gün kahvaltı hazırlama misyonun mu var? Eşim olarak görüyorum vs demesi de hoş değil

Peki giyininizede karisiyor muydu ve surekli sizinle vakit gecirmek istiyor muydu siz baskalariyla gezince surat asiyormuydu
Evet kıyafetlerime karışıyordu. Kendisiyle vakit geçirmemi o yokken ise yurttan çıkmamamı istiyordu. Anlayacağınız üstümde hüküm sürmeye çalışıyordu ama ben onu tahtından indirdim. Ayrılın diyemem tabi ki ama siz öğrencisiniz ve şu an en güzel yaşlarınız ve bunların tadını çıkarın. Derslerinizle ilgilenin gezin tozun arkadaşlarınızla, sevgilinizle ise sadece sevgili kalın.

Ben bu dönemlerde bu kadar yakın olunmasına sık vakit geçirilmesine karşıyım bence hep bir mesafe olmalı sizden biraz olsun çekinmeli paldır küldür konusamamali eğer mesafe olmazsa kiyafetinizede davranislariniza da arkadaşlarınıza bile karışır çünkü o yakinliktan kendinde böyle bir hak ve yüz bulur

Veeee hayatının en güzel zamanını yine bir erkek uğruna harcamaya aday bir kızımız daha burada :)
Üniversitede neler yapılmalı?
Bol bol arkadaş edinmeli,
O arkadaşlarla gezmeli tozmalı,
Odun gibi yaşamak yerine bulunulan şehrin nimetlerinden faydalanılmalı,
Dil öğrenmeli,
Kitap okumalı, tiyatroya/sinemaya/sergiye/operaya/konsere vs hepsine gidip hepsini denemeli
Sanat atölyelerine katılmalı
Kendi zevkini geliştirmeli,
Mesleki seminerlere gitmeli
Zaman zaman tembel, sorumsuz olup evi dağınık bırakıp, öğleden sonraya kadar uyumalı :)
Evde kalınan vakitte eski kült filmler falan izlemeli.

Kısacası çalışırken yapamayacağınız yada kısıtlı yapacağınız ne varsa doya doya yapmalı :)
Erkek arkadaşınız bunlar yerine ona kahvaltı hazırlatıp yemek yapmanızı, dipdibe olmanızı istiyor.
Bir daha düşünün.
Bugünler geri gelmeyecek.

Back