Madem ekonomimiz bu kadar iyi, neden issizlikten orani bu kadar yuksek ? Hic degilse istatistik BDVden yapin, diplomali issizim, atanamadim diye kac konu var ?
Ben burda dogup buyumedin hanimefendi, buraya 25 yasinda geldim. O yuzden kim ne kadar kazaniyor, hayat sartlarini, issizligi, sosyal guvence durumunu, enflasyonu, egitim durumunu, asgari ucret ve sagladigi yasam sartlarini, refah seviyelerini bu kadar kolay kiyasliyorum. Iskandinav ulkelerine de gittim, guney ulkelerine de.Benim oldugum yerde trafik problemi yok, issizlik nerdeyse yok, sokaklar temiz, hava temiz, sehir yesil. Refah seviyemiz berbat, ister inanin, ister inanmayin. Issizlik orani da her yil artiyor, gecen yila gore ekonomi iyi diyen iktidardakiler ve onlarin yalakalari. Ben cok cok iyi bir okuldan mezunum, benimle ayni okuldan yeni mezunlar bile isszilikten yakiniyor, bulanlar da 3 kurusa calisiyorlar. Siz bir mezun olun, torpiliniz, adaminiz yoksa ne kadar sure is arayacaksiniz, bir bakin bakalim.
Haaa, haci, hoca , baci gecinenler kaymagi siyiriyor tabi, ortadirek vatandasin hayat standarti gittikce dusuyor, memurlara 20 tl zam yapiliyor, ama isini bilenler ceplerini dolduruyor, yetmiyor ayakkabi kutusunda tasiyor.
Haydi bunu da gectim, dogalgazdan, faturadan, kredi karti borcundan beli bukulen vatandas sorun bakalim, ekonominin neresi iyi ? Rezil devlet yonetiminin hala care bulamadigi kacak elektrigin parasi hala vatandasin cebinden cikiyor.