Erkek arkadaşımın annesi evime geliyor!

Astoria

for whom the bell tolls... time marches on.
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2016
17.146
52.859
598
32
Selam arkadaşlar

Eski konularımdan bilenler bilir erkek arkadaşımla meselelerimi, bilmeyenler için 7 aydır ayrı olduğum erkek arkadaşımla barıştım geçtiğimiz haftalarda. Bilenler lütfen bana kızmasın, bu ikinci şans tekrarı yok. :)

Geldik zurnanın zırt dediği yere. Erkek arkadaşımın annesi ve babası o çok küçükken boşanmış; annesi de babası da başkalarıyla evlenmişler. Annesi pek sık gelip görmüyor aynı ülkede dahi yaşamıyor, erkek arkadaşım babasıyla yaşıyor. Ben babasının ikinci eşini öz annesi olarak biliyordum mesela, yeni öğrendim bu durumu. Neyse bu öz anne ziyarete geldi bugünlerde ve benim adımı duymuş. Tutturmuş "Ben Astoria ile görüşmek istiyorum beni onunla tanıştır." Erkek arkadaşım da bir restoranda hep beraber yemek ayarlayabileceğini söylemiş ama kadın "Astoria tek yaşamıyor mu, ayrı evi yok mu evinde ağırlasa olmaz mı?" demiş. Haydaaa.

Erkek arkadaşım buna gerek olmadığını, bahane sunabileceğini, dışarıda yemek ayarlayacağını falan söyledi ama ben kabul etmedim. Gelsin evime bakalım, ne görmek istiyorsa görsün. O yüzden kızlar, bu yeni türeyen kayınvalide adayımı bu Cuma akşamı yemeğe alıyorum. Menümü de tasarladım. 5 kişi için bu ve tek yaşadığım için yemekleri kendim hazırlayacağım ona göre öneride bulunun ha. :) Becerebilirsem tabi. (Bu arada annemin bu ani gelişmelerden haberi yok, tek başıma kayınvalideleri falan misafirliğe aldığımı duyarsa kesin kalp krizi geçirir.)

Sebzeli mercimek çorbası
Zeytinyağlı yaprak sarması (Bunu evime yardıma gelen ablaya sardıracağım arayıp rica ettim saracak bir tencere. Var olsun.)
Barbunya pilaki
Yoğurtlu cevizli kabak ve havuç kavurması
Yeşillikli, cherry domatesli, mısırlı bir salata
Fırında garnitürlü biftek sarma (Pirinç pilavı ve kaşarlı patates püresi ile servis edeceğim)
Tatlıyı dışarıdan alırım diye düşündüm ama buzluğumda hep karışık meyveli parfem olur onu çikolatalı sos dökerek Türk kahvesi ile beraber servis etsem sizce basit mi kaçar? Erkek arkadaşım "Astoria da başka tatlı bilmiyor ha hep bunu satıyor" der mi, ehehe?

Ay çok uzatmışım, okuyanların gözlerinden öperim. :) Konu yanlış yerdeyse nolur bir süre taşınmasın tek başıma tavsiyelere çok ihtiyacım var. Eksik gedik var mı, nasıl olmuş? Bir de nelere dikkat etmeliyim başka, bu kadın durduk yere gelmiyor muhtemelen. Bana yardım ederseniz çok sevinirim. Sağolun, var olun şimdiden. :)

Yemeğe gelmek istemiş annesi o yüzden. :/
Allahım ya değişik insanlar var bi çay içmeye demeden direk yemek kesin nasıl yemek yapıyosun merak ediyodur canım tatlı triliçe falan al hafif ve güzeldir menünde güzel ben sadece başta abartı buldum gerçi hala buluyorum:KK16:

Bence abartmissin astoriacim
Kahveye gelsin anlamadim yemek israrini
Acikcasi ben senin yerinde olsam kabul etmezdim yemegi

Bir de yemek demek cok uzun sure sende kalacak demek , ilk tanisma icin kahve icme suresi yeterli bence , yanina bir tatli yap ve kahveye cagir derim nacizane yasca buyuk kadin tavsiyesi olarak

bence gayet güzel menü de tatlı da, tatlı konusunda yine de içiniz rahat etmezse fıstıklı baklava alabilirsiniz. bu kadar düşünüp özen gösteriyorsunuz umarım kıymet bilen insanlardır da sizi üzmezler.

gayet yeterli bir menü.şimdiden kolay gelsin.tatlı da, tam yaz akşamlarına uygun.

Çok teşekkür ederim. :)

5 kişi olacaksanız bir siz diğerleri kim?
hepsi misafir mi yoksa yanınızda sizin bi yakınınız olacak mı

Erkek arkadaşım, annesi, babası, ablası olacaklar. Ben tek başımayım. Bir yardımcı ablam var onlar gelmeden sarma sarıp evi toparlayacak sadece.

Menü gayet iyi bence. Ne basit ne de abartı. Yanlız tatlı parfe degil başka birşey olsa daha iyi olur.
Muhtemelen evin temizliğine , düzenine dikkat edecektir.
Sizin hâl ve hareketlerinizi gözlemler ama tabiki kendiniz gibi olun , kasmaya hiç gerek yok.

Teşekkür ederim, ani bir ziyaret nereden çıktı anlamadım. Umarım güzel ağırlarım, ne olursa olsun misafirler. :)

Menü oldukça güzel.. tatlı da çikolata soslu parfe turk kahvesinin yaninda güzel gider..

Çok teşekkür ederim öneriniz için. :)

Çok teşekkür ederim. :)

Erkek arkadaşım, annesi, babası, ablası olacaklar. Ben tek başımayım. Bir yardımcı ablam var onlar gelmeden sarma sarıp evi toparlayacak sadece.

Teşekkür ederim, ani bir ziyaret nereden çıktı anlamadım. Umarım güzel ağırlarım, ne olursa olsun misafirler. :)

Çok teşekkür ederim öneriniz için. :)
Masa örtüsüne dikkat. Tipik kayinvalidelerin en can alıcı noktasıdır. Ütülü, kat izi olmamasina ozen gosterin:KK53:

Daha ne olsun, dolu dolu bir sofra işte.
Gayet uyumlu da, kolay gelsin şimdiden.
Çay faslı da olacaksa, fındık, fıstık filan koyarsın yanında tamamdır :)

Valla ne yaparım daha bilmiyorum bildiğin yeni evlenmiş gibi ağırlayacağım ehehe. Teşekkür ederim. ;)

Allahım ya değişik insanlar var bi çay içmeye demeden direk yemek kesin nasıl yemek yapıyosun merak ediyodur canım tatlı triliçe falan al hafif ve güzeldir menünde güzel ben sadece başta abartı buldum gerçi hala buluyorum:KK16:

Evet ilk görüşmeden bence de saçma. Erkek arkadaşım söyledi zaten "Astoriacım gerek yok o tutturdu ama ben bahane sunabilirim, erteleyebilirim" dedi ama bu sefer de kaçmış gibi görünmek istemedim. Gelsin ne görmek istiyorsa görsün yaa aman. Sizin önerilerinizi memnuniyetle alırım o halde. :)

Kadının ikinci eşinden başka bir oğlu varsa seni ona almak isteyecektir bence:KK53:

Ahaha var galiba, çok tatlısınız. :)

Back