- 18 Haziran 2015
- 3.692
- 4.383
- 53
Kızlar bana biraz akıl verin lütfen
Iki hafta sonra erkek arkadaşim ailesiyle birlikte ailemle tanısmaya gelecekler
Tanışmaya geldiklerinde neler konuşulur
Oruç olacakları icin yemek icin hazirlik yapmayacagiz ( iftara gelin dedim kabul etmediler )
Tanışma yapıldıktan ne kadar zaman sonra kız istemeye gelinir ?
Kız istemeye gelindiğinde kizi verdik diyip yüzük mü takılır yoksa kararımızı daha sonra söyleriz biz bir düsünelim mi denir ?
Istemeden ne kadar zaman sonra karar olumluysa söz yapılır ?
Söz yuzuklerini kim alir ? Sozde erkek de yuzuk takar mi yoksa sadece kiz mi takar ? Bana evlenme teklif ettigi tek tas yuzumu takacak yoksa ?
Ailesi arayıp daha isteme bile olmadan bayram gibi soz yüzüklerini takarız diye bana haber gönderiyorlar. Babam ve annem daha çocugu gormediler. Tamam ben istiyorum bu adamı ama bakalim ailem ne diyecek ? Bu yaptikları dogrumu sizce ?
Kafam çok karısık hic kız alıp vermedigimiz icin bilgim yok bu konularda.
Oncelikle hayirli olsun, ancak sana tavsiyem sirf sen cicukla sevgilisin ve aranizda anlastiniz diye erkek tarafinda bu kiz cepte olayi uzatmayalim rahatligini verirsen ailen rahatsiz olabilir.
Annesinin seni arayip bayramda soz takariz demesi simdiden cok cok rahat olduklarini gosterir , her ne kadar modern iliskiler icinde olsanizde, bu isteme isine girdiginize gore geleneksel ailelersiniz ve geleneksel ailelerde bu isler gecnlerind esliginde buyukler tarafinda konusulur ve hep beraber karar verilir, oyle emri vaki yapar gibi daha kizin ailesinin riasi alinmadan saygisizca bayramda yuzuk takacaz haberin olsun denmez.
Orda nisanlina kocaman bir ''hoop hemserim '' demen lazim. Once edepleriyle gelip tanissinlar, sonra arayip hayirli bir isin gelecegiz desinler ki o arada anne babanda bir degerlendirme yapsin. Bunlar hep teferruat ama anne baba cok onemser bunlari birak adamlarin gonlu olsun hem simdide boyle ipleri onlarin tarafina verirsen inan bana turk kadini ileride basina bile kakar bunlari. Hele birde istemeye gelsinler, ailen tamam desin ondan sonra hep birlikte uygun bir tarih secersiniz. Hem bu surecler senin icin cok onemli surecler, sevgilinin hic bilmedigin yonlerini kesfedeceksin, ve ailesini yakindan taniyacaksin. Ki simdiden sevgilin topu annesine atmis ve anneside buyuk saygisizlik etmis bana gore.
Bu isin hayirlisiyla sonuclanmasini istiyorsan oncelikle sevgiline vede dolayisiyla ailesine bir ayar cekeceksin.
Ne aceleniz vardi ki ? Ramazan sonunu bekleseydiniz, ayrica neden uyuz uyuz yok yemege gelmeyiz dediler, ne var iki aile hem tanisirdiniz hemde iftar yapardiniz isinmalari icin bir vesile olurdu yani.
Bence erkek tarafiyla isin var senin, cok dikkatli ol seni ve sevgilini yonetecek bu annesi bu sureci kendi belirlemeyece calisacak gibi , ipleri ellerine vermemelisin.
Bu arada isin gucun varmi ? Evleniyorsunda ..