Erkek arkadasımın ailesi geliyor ve ben cok heyecanlıyım

Mini_mini

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2007
3.901
4.110
658
Kızlar bana biraz akıl verin lütfen
Iki hafta sonra erkek arkadaşim ailesiyle birlikte ailemle tanısmaya gelecekler

Tanışmaya geldiklerinde neler konuşulur

Oruç olacakları icin yemek icin hazirlik yapmayacagiz ( iftara gelin dedim kabul etmediler )

Tanışma yapıldıktan ne kadar zaman sonra kız istemeye gelinir ?

Kız istemeye gelindiğinde kizi verdik diyip yüzük mü takılır yoksa kararımızı daha sonra söyleriz biz bir düsünelim mi denir ?

Istemeden ne kadar zaman sonra karar olumluysa söz yapılır ?

Söz yuzuklerini kim alir ? Sozde erkek de yuzuk takar mi yoksa sadece kiz mi takar ? Bana evlenme teklif ettigi tek tas yuzumu takacak yoksa ?

Ailesi arayıp daha isteme bile olmadan bayram gibi soz yüzüklerini takarız diye bana haber gönderiyorlar. Babam ve annem daha çocugu gormediler. Tamam ben istiyorum bu adamı ama bakalim ailem ne diyecek ? Bu yaptikları dogrumu sizce ?

Kafam çok karısık hic kız alıp vermedigimiz icin bilgim yok bu konularda.

Hayırlı olsun inşallah
Önce aileler gelir birbirlerini tanır
Sonra tekrar gelirler isteme olayı olur
Sonra kızla oğlan yüzükleri almaya giderler ve 3 defada da yüzükler takılır
Saygılarımla

Yaptıkları doğru , koz istemede kılasik bir söz vardır ,çocuklar birbirlerini görmüşler beğenmişler bize de istemek düştü O hesap yani onların ki bu kadar kafana takma sen tadını çıkar Mutlu günlerin senden başka herkes senden daha çok düşünecek bunları

Eşya olduğumuzdan değil de Türk kültüründe kalıplaşmış bi cümle olarak değerlendir Can'ım herseye bu kadar eleştirel bakmak Türk huyu oldu valla :)
Ben kendimden örnek vereyim geldiler beni istediler babam bi düşünelim soralım bakalım hayırlısıyla sesi gönderdi.
Sonra babam bi tarih verdi (yanlış hatırlamıyorsam) şu gün buyrun gelin diye.
Tekrar geldiler tekrar istediler bu sefer tek taş getirmişti eşim. Babam da verdik sesi söz tüzüğün takıldı. Erkek yüzük takmadı. Nişanı üstün körü konuştuk bitti :)

Hayirli olsun :) bunlar tatli telaslar keske ramazanda gelmeselermis ben orucluyken kimseyle konusmak istemiyorum

Tanisma iste anneler babalar konusur is memleket hava su. Bazi durumlar size kalmis belki tanismada her seyi konusabilirsiniz ya da sevgilinin ailesi yine geleceklerini belirtip o zaman geldiklerinde isteme yapabilirler. Isteme soz genelde ayni gun olur evde. Ama size kalmis. Biz istemede yuzuk takmadik cunku 15 gun sonrasi icin salon tutulmustu nisanimiza. Evlenme teklifindeki tektasi kullaniyorum ben soz nisan icin ayri yuzuge gerek yok sana tektas bir ciftte alyans yeterli. Biz yuzuklerimizi ortak almistik. Belki sizde alirsiniz ya da erkek tarafi alir.

Ailenin fikri tabiki cok onemli. Ama sen eminsen sevgilinden gerisi onemli degil. Allah utandirmasin insallah

Benim olay, isteme faslından önce geçen Yıl Ramazan bayramında sevgilim, annesi ve anneannesi çok merak ettiğinden üçü bize misafirliğe geldiler hem sohbet hem tanışma amaçlı. Mart ayın başında da istemeye geldiler. Sevgilim Köln şehrinde kaldığı ve bize 1 saat uzak olduklarından dolayı söz yüzüğünüde o akşam takarız diye düşündük. Benim şapsik evlenme teklifi yapmayı akıl edememişti ve ailenin huzurunda uygulamak istemiş miş

Elbet İsteme olduğunda önce düşünmeye vakit istenilebilir ama üç araba gelmişler ve tekrar yormak istemedik. Söz yüzüğü her ikisinede alınabilir ama söz / nişan şeklinde olur ise daha mantıklı, bizim olayda sadece bana takıldı dediğim gibi isteme ve teklif karışımı. Ha yüzüğü de onlar aldılar.

Annen ile Baban görmeden söz olayına geçiyorlar ise söz hakkı aile reisinde diye yanıt verirsin, sonuçta seni babandan annenden isteyecekler senden değil

Allah'im ne zor islerimis bunlar daha basindayken beni telas basti

Ya birsey olursa, ya aileler anlasamazsa diye korkuyorum. Ben herseyin sevgi saygi ve esitlik cercevesinde olmasini istiyorum cevremden cok gorup duyuyorum erkek tarafi kizi ailesinden zamanla kopariyor vs diye. Onlarin ailesnin karari kadsr benim ailemin kararida onemli. Icimde garip bir duygu var korku desen korku degil, telas desen degil anlamadim gitti

Hayırlı olsun canım öncelikle
Bizim ailelerimiz tanıstıktan 3 hafta sonra söz yaptık, 3 hafta boyunca aileler birbirine gidip geldi birbirimizi tanıdık.
Sözde sen tektasını takarsın, sevgilin de ince bir söz alyansı takar
Beni istemeye geldiklerinde düsünelim falan demedi ailem, yüzüklerimizi taktık.

Akışına bırak :) annen baban tanısınlar araştırsınlar ondan sonrası çorap söküğü gibi gelir :) hayırlı olsun.

Insallah dediginiz gibi guzel seyler olur kizlar hepinize tskler yorumlariniz icin.
Bana dua edin de atlatayim su zorlu sureci
Birde herkes orucken ne konusulacak oylr kuru kuru bilmiyorum kahve de yapamayacagim

Kızı erkek tarafı kendine çekiyor diye bir olay yoktur. Gelin gidilen yerde zaten o ortama giriyorsun. Ben mesela ileride kendi Annemden çok kayınvalidemi göreceğim ama irtibatı sağlam tutmak benim elimde

Tesekkur ederim cnm insallah hayirli olur
Ailemle konustum istemede yuzuk takmayiz isterler kararimiz olumluysa biz gun belirleriz o gun gelir sozu yapariz dediler ama karsi taraf cok aceleye getiriyor diye dusunuyorum bazi seyler sindire sindire temiz olsun istiyorum

Insallah seninki de bir omur hayirli bir evlilik olur Rabbim kimseyi utandirmasin insallah

Bence ramazandan sonra gelsinler tanışmaya.
İkramsız falan tuhaf olur, iftara da gelmiyorlarmış.

Herkesin her zaman farkli olur benimkini anlatauim.
Sevgilimle babam tanistilar. Iki hafta sonraydi sanirim annesi gündüz oturmaya geldi. Normalde bizde kiz görmeye kisa gelinirdi ama kayinvalidem annemle ortak arkadaslariyla geldiler gündüz oturmasi oldu. Bizimle ilgili de hic konusulmadi. yine iki hafta gecri ailecek hic tanismadan direk istemeye geldiler direk sonuc :) babam verir mi diye gözünün icin3 baktik tüm aksam... Söz nisan birlikte yaptık 3 hafta sonra söz oldu.alisveriste karsi taraf iletisime aciksa konusulur. biz alyans aldik onlara bana ben onlara.. bir de pirlanta tek tas hediye almak istedi kayinvalidem. Ben pek istememistim ama israr etti. Severek kullaniyorum simdi.

Yemeğe gelmiyorlarsa dahi cay kahve bir seye gelsinler. Com gario olur öyle ikramsiz. Iftardn sonra program yaoin bence..

Direk sozlenmekte istemiyorum canim ailelerin gorusu, tanisip anlasmalari orts yolu bulmalari onemli benim icin aceleye getirmek istemiyorum sizin soz ve isteme ayni anda mi oldu

Yemeğe gelmiyorlarsa dahi cay kahve bir seye gelsinler. Com gario olur öyle ikramsiz. Iftardn sonra program yaoin bence..

Planimiz degisti cnm ikram da olacak onlar hicbir sey hazirlama kahve yapsan yeter diyorlar ama bilemedim kahve yeterli olurmu tanismada

Planimiz degisti cnm ikram da olacak onlar hicbir sey hazirlama kahve yapsan yeter diyorlar ama bilemedim kahve yeterli olurmu tanismada

Ne kadar süre oturacaklar. sevgilinize bi sorun. Ona gore hazirlanib.
Kayinvalidem direk caya gelecegiz demisti. Istemede zaten hazirlanir bir seyler. kahvenin uanina küçük birnkurabiye cikolata lokum muhakkak bir ikraminizi olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…