Erkek arkadaşıma güven problemi..

Koikuro11

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2015
12
4
33
Arkadaşlar merhaba, aranıza yeni katıldım, bu ilk konum :) Benim sorunum şu; 2 yıldır süren bir ilişkim var, ilk 1 sene 3 ay kadar herşey yolundaydı, uzak mesafe bir ilişki yaşadığımızdan ötürü probleme yol açacak bir sebep, sürtüşme yaşanmadı hiç ciddi boyutta, genelde beni daha çok ara, bana vakit ayır vs. problemleri yaşandı. Ancak bazı sebeplerden ötürü onun yaşadığı şehirde 15-20 gün kadar kalbilmem gerekti ve bu süre zarfında yüzyüze görüştük. İlk birkaç gün farklıydı, kötüydü bile diyebilirim ruh hali açısından ve bu davranışlarına yansıyordu tabi, en sonunda dayanamayıp konuşma kararı aldım ve tartıştık, üzerine çok gittiğimden ötürü dürüst olacağım peki dedi ve özensiz olduğumu söyledi, sanırım haklıyı biraz ama ben buyum ve bunu biliyordu, makyaj, topuklu ayakkabılar, dar kıyafetler asla seçimim olmadı ve senin özen dediğin şey buysa değişemem dedim ama söylenen bazı cümleler canımı çok yaktı, aynı zamanda en nefret ettiğim sıralamasında olan sigara içtiğini öğrendim kii ilişkimiz henüz başlamadan bu konuyu konuşmuştuk ki iddiası şu: "o zaman içmiyordum, bıraktığım bir dönemdi" bana göre ise bu sadece yalan ya da çok sert oldu gerçeği çarpıtmak yaptığı. Sonuç olarak çok kötü bir akşamdı ve önceki 2 gün, onca zaman sonra görüşebilme imkanı bulmuşken sergilediği davranışlar canımı çok yaktı, diğer gün özür diledi, benim hayatımı anlamlı kılan senin varlığın vs. Gibi sözler söyledi ve ben samimiyetine inanmadığı söyleyince sanırım ona olan inancim gerçekten sarsıldı kendisini affettireceğini, üzerine gelince düşünmeden konuştuğunu, o cümleleri aslında düşünmediğini, onca zaman sonra birden görüşmeye başlayınca bu durumu alışkanlıklarına ters olduğundan ötürü yadırgadığını vs. Soyledi. (işten çıkıyordu biz görüşüyorduk sonra eve gidip uyuyor ve tekrar işe gidiyordu o dönem) bence bu bile geçerli bir mazeret değil ben alışkın bile olmadığım bir ortamdaydım, evimde bile değildim ve ben o sevdiği kızsam bir birbirimize 2 yılımızı vermişsek, böyle anlamsız bocalamalar yaşanmamalıydı asla ama yine de umudum olmamasına rağmen kalp kırıklığımın geçeceğine dair son bir şans dedim ona ve sevgi ağır bastı sanırım, bir şekilde aramız zaman geçince düzeldi derken evime döndükten sonra birdaha aramızda sır olmasın, eğer biz bir hayatı paylaşacaksak o hayat ortak hale gelmeli dedim ve birden başka bir şey daha öğrendim, çok önemli degil ancak bir kronik hastalığı varmış ve bunu nişanlanma döneminde bana söyleme kararı almış, bu benim için önemli bir durum değil, onu hayatıma aldığım an hastalıkta, sağlıkta dedim zaten ancak bunu bu şekilde saklaması ki bence bu saklama yanlıştı, belki de kabul etmeyecektim bilseydim mesela ki sonunda hak verdi bana ve özür diledi. Çok uzun yazdım özür dilerim, sorum şu: bu saklamalar hayra alamet bir durum mu, ben artık ona güvenmeye çok korkuyorum, samimiyeti ve saflığından eminim (sanirim :) ) ancak bu tür sonradan ortaya çıkıp paylaşılmayan böylesine önemli konular hala "ortak hayat"a uyum sağlamadığını ve şu erkeklerin meşhur bekar hayatı denilen aslında hiçbir anlamı olmayan tek tabanca yaşam tarzını benimsemesinden mi kaynaklanıyor ? Sizin tavrınız ne olurdu ?

Hemen nisanlanmiyorsaniz bir süre daha beklemede kalabilirsiniz hala birseyler saklıyor mu yalanlari var mi? Yani her sey 4 4 luk olmadan evlenmeyin, çünkü herseyi 4 4 luk olan insanlarin bile ilişkilerinde sorunlar çıkıyor. Bu arada merak ettim kronik hastalığı nedir? Ve sizin kendinize ozenmediginizi iddia etmis o konuyu nasil hallettiniz?

Bizde uzun mesafe ilişki içersindeydik, ama asla birbirimizden birşey saklamadık işimiz bittiği an ya arar ya hemen mesajlaşırdık.. Öncelikle tavrını koymalısın ilerde benle hayatı paylaşıcaksın yine bu bahanelerle benden birşey saklarsan nasıl yaşayabilirim ben de ona.. bence onunla bu konuyu sakince,yüzyüze konuşmalısın. Fedakar olmalısınız.. Şahsen benim erkek arkadaşım bana bunu yapsaydı uzun bir zaman sert davranırdım umursamazmış gibi yapardım.. Birdaha benden birşey saklamaya ve beni kaybetmeye korkması lazım .. Meşhur bekar hayatı diye birşey yok,sonuçta berabersiniz ve sana göre kararlar alması lazım. Bu güven meselesini atlamadan sakın ha bir adım atmayın bence..

Kapalı kutu gibi. Ben temkinli yaklaşırdım, nişanlanmak içinse biraz daha beklerdim.
Net olmak çok önemli.

Bende bekleme kararı aldım bu yaşananlardan sonra, bu olaylardan sonra sakladığı birşey olmadı, ya da henüz ortaya çıkmadı :/ Özen konusunu şu şekilde hallettik, biraz benim dikkatim ve onun samimiyeti ile sanırım. O an sen üzerime gelince cevap verebilmek açısından söyledim onları, abarttım, yanlış yaptım vs. dedi ve o günün sonrasında gerçekten özenli oldu ve bu açıdan rahatsızlık hiç hissettirmedi bana. Kronik hastalığı hepatit b, bebekken olduğu için kronik hale gelmiş maalesef :/

Kesinlikle katılıyorum size, o tavrı ister istemez yaptım öünkü gerçekten kırılmıştım ve güvenin zedelenmişti. Kurduğunuz cümlelerin benzerlerini kurdum, konuştuk uzun uzun. Sanırım hala ona güvenmeye çalışmamın bu şansın en öemli nedeni hatasını kabul etmesi ve harcadığı çabayı görmen oldu. Kendisini savunmadı karşımda. Bu 'sırlar' dışında bizde daima iletişim halindeyiz, mutlaka iş öncesi-sonrası görüşürüz, hayatı bir noktada paylaşırız ama benim üzüntüm hani o muhteşem dediğim, inandığım bir ilişkimiz vardı ya, sonsuz güvendiğim, her daim yanımda olacak dediğim bir insandı karşımdaki insan, sanırım bu halin bozulması ve aslında zannettiğim gibi bir karakter olmaması yani tamamen olmaması sanki beni yanıltmış, kendisini yanlış tanıtmış gibi hissettirdi :/ Şu an gerçekten korkuyor ve gerçekten özenli bana karşı ama bu durum açısından güvenimi kazanmalı dediğiniz gibi, geçici bir hal değilde cidden ortak bir hayatı yaşamayı göze almış olmalı, kararlar birlikte alınmalı dediğiniz gibi :)

Kapalı kutu gibi. Ben temkinli yaklaşırdım, nişanlanmak içinse biraz daha beklerdim.
Net olmak çok önemli.
Haklısınız, bu kapalı kutu hali sakin mizaçlı olmaya bağlardım hep ama böylesine konularda birşeyler saklayıp hala bocamalalar yaşıyorsa kesinlikle bir adım daha atmak için net olmasını beklemekten başka yol yok sanırım.

Bak sende görüyorsun işte.. , sevgiden önce güven gelir örnek vereyim bir inşaatı ne tutar tuğlalar dimi tuğlalar yerine güveni diyelim öyle işte umarım dediğimi anlayıp düşünmüşsündür bu gerçekten kolay birşey değil.. Senin burda güveni konuşman hatta onu soruşturman bile ordada bir sorun vardır demektir.. Sonuçta o senin ilerde hayatı paylaşacağın hatta çocuklarının babası olucak bir adam.. Ona güvenin sonsuz olmalı, senin bunları kesinleştirmen için konuşman gerek kırmadan,tatlı dille.. Kaybetcek birşeyin yok ..Karşındaki insanı sana ait olduğunu hissedemiyorsan baştan bırak.. o merdiven sağlam olmaz ve daha büyük acılarla yıkılır.. Kendimden örnek vermem istemem ama benim erkek arkadaşım hiçbir zaman güvenimi sarsmadı, sahiplendi,ertelemedi ve en önemliside feda etti benim için.. O yüzden iş deyip arka plana atmasın seni.. Bence baştan düşünmeni tavsiye ederim.. Sonra çok pişman olma sakın

Benim sevgilim de de hepatit b var ama kronik değil. Ama ben basindan beridir biliyordum.. hayırlısı yapacak bişey yok. Sizin durumunuza gelince de, gercekten anlik sinirle söylemiş olabilir ama şunu bilin kimse o an sinirlendi diye aklına hiç gelmemiş bir seyi söylemez yanj bunu bende yasadim ve karsimdaki insanin bi an bile olsa aklindan geçirdiği seyleri günyüzüne vurduğunu biliyordum. Ama sizin iliskinizde bunun önemi yok sonuçta begenmiyorsa onu zorla tutuyor degilsiniz gidebilir. Begeniyor ki hala beraber. Araniz iyiyse onlari takmayin. Sadece sizden gizledigi bir seyler varmi o onemli

Teşekkür ederim arkadaşlar herbirinize cevaplarınız için, sanırım birşeyleri ciddi ciddi tartma vakti geldi, sevgiler gerçek ve samimi eminim ve verilen emekler de tabi ama işte bu pürüzler gitmeli ki yola devam edelim, maalesef sevmek bir hayatı paylaşmanın en önemli tabi ama tek gerçeği değil, hayırlısı olur umarım hakkımızda, son şans dedim ve son kez güvenmeliyim bence ki ileride elimden geleni yaptım diyebileyim, ya gerçekten hatasını anlamıştır ve mutluluk olur yolun sonunda ya da düşünmek bile istemiyorum

Ben sadece kronik hastalık kısmına yorum yapmak istiyorum. Kronik olduğu için insanlar benimsiyorlar o hastalığı ve artık söylenmesi gereken ekstra bir durum olarak görmüyorlar. Biz de uzak mesafe ilişkisi yaşıyoruz şu an. Ben miyopum mesela. Ve bunu o kadar benimsemişim ki, benim için elimin ve kolumun (çok şükür) var olması gibi bir sey. Erkek arkadaşım tesadüfen ve çook sonraları öğrendiğinde o da bozulmuştu :)

Geçmiş olsun :) Benimle paylaşmadığı için bozuldum, daha doğrusu üzüldüm evet :) Ama şöyle bir durum da var eğer ben bağışıklık kazanamazsam, bu hastalık evlendiğimiz takdirde bana da bulaşacak. Erkek arkadaşıma hamilelik döneminde annesinden bulaşmış ve babasına da bulaşmış bu virüs, babası bağışıklık kazanmış ve kronik olmamış fakat bebekken bulaştığından ötürü erkek arkadaşım ve annesi taşıyor bu virüsü ve ben tabi ki düzenli olarak tedavi olacağım bu konuda ama yine de bulaşıcı bir virüs taşıyıp söylememesi insanı üzüyor maalesef :/ :)

Açıkçası doğruyu söylemek gerekirse bu hastalığı bahane etmiş gibi geldi bana. Neden bilmiyorum hislerim o şekilde söyledi. Bir kere bir adamın kıza bakımsızsın demesi kadar iğrenç bir durum yok. Bu lafından sonra bile güveninizin eksilmesi lazım bence. Ve sürekli git gel ler olmuş, bence acele etmeyin. Bu arada bakım derken eğer onları kasdediyorsa gerçekten gözümde iyi biri canlanmadı....

Aslında olay şu, saç toplama şeklimi eleştirdi, ben bir sınav için hazırlanıyordum ve bu sebepten cidden biraz özensizdim ki bu yaklaşımını asla hafifletmez haklısınız bu konuda, özürden sonra bir daha bu konu açılmadı ama çok kırıldım ben ya, insan sevdiğinde gözü böyle şeyleri görmez diye düşünürdüm hep, ileride ne hallerimizi göreceğiz bu mu yani diye düşündüm :/ Hastalık mevzu şöyle açıldı; ben başka bir şey dedim bu sigara konusundan sonra sakladığın herhangi birşey, önemsiz olduğunu düşünsende saçma desende minicik birşey kaldıysa söyle, bu 1 ay sonra oldu tabii bu olaylardan, o da bu hastalık mevzunu söyledi kii ilk tanıştığımda sağlık konusunu açmıştık ve o karaciğerimle ilgili, hepatit ile ilgili sorular sormuştu ama üzerinde durmamıştım, mesleğinin yan etkisi diye düşünmüştüm :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…