Canım olur mu.. hiç kırılırmıyım cok dogru şeyler yazmssın inan kimerhaba sesi,
hic girmiycem yetim ayligi konularina.
Eger o insanlar babasizlik daha balli diyolarsa babalarinin bugazina yapissinlar o zmn,tovbe tovbe.
Neyin hesabindalar. Babasizlik kolay olmasa gerek, Allah sabir versin.
Senin konuna gelirsek.
Senin sorunun benimkine cok benziyor. Bendede ailem karsi cikti. Guvencesi yok dedi.
Babasi vefasiz hayirsizin birisi dediler. Destegi birak kostek olur dediler.
Ben gunlerce kafayi yedim. Cok uzuldum. Ama hic degmezmis benim uzulmelerime.
Cunku evlenince nasil gecinicez derdini dusunurken, bi baktimki yari yolda birakilmisim.
Beni aldatmis( tabi ben cok gec ogrendim bunu, aileme boyle bi adam icin kafa tutmusum)
Bana soracak olursan, Kafani hic yorma simdilik olasi sorunlara.
Dert etmeyi birak, Ilk baska kendine sor: bu erkege guvene bilirmiyim?
Omur boyu sirtimi dayaya bilirmiyim bu erkege?
cunku dogru kisiyi sectigin zaman
1. omur boyu icinde bi huzur olur, insallahta beraber olursunuz daim.
2, o kisi seni yari yolda birakmaz, senin guvencini bosa cikarmaz, cabalar.
3.Seni mutlu etmek icin herseyi yapar, Seni bi baskasina muhtac etmemeye gayret gosterir, calisir.
Bi kac sene sonra yanlis kisiyi sectigini dusununce dersinki: Genclik yillarimi gereksiz birisi icin curutmusum,yazik..
( bana kizma maalesefki oluyor bunlar, sen su an bu yazdigima kirilsan uzulsen bile).
Yada suda olasi( size nasip olr insallah)
Bikac sene sonra evli mutlu olunca dersinizki; Genclik yillarimiz deli dolu mutlu neseli gecirecegimize neleri kafamiza takip dert etmisiz kendimize.
Yani sonuc, DERT ETME, SADECE BIR SEYDEN EMIN OL!
GERISINI ALLAHA BIRAK. O HIC UNUTURMUYMUS KULLARINI?
Canım öyle işte ne yazkki burdaki insanların bazıları sagolsunlar cok yardımcı oldular yüreğime su serptiler içimi döktüm rahatladımKonu sahibi sana boşuna yüklenmişler. Üşenmedim, okudum bilmem kaç sayfa.
Maaşının kesilmesinden endişe etmen, alkolik babayı kafaya takman, iş tutmazsa diye korkman çok normal. Kim olsa tedirgin olur. Olumsuz yorumları ciddiye alma, ayıp etmişler sana.
Elbette öğrenci halinle, 1500 tlden fazla kazanabileceğin bir iş yok. Ataman olana kadar maaşın kesilmesin diye çalışmayacaksın. Anlamadım neden garipsenmiş? Hangi iş veren öğrenci olan birine verir bu paradan fazlasını?
Sen bekle şimdi. Sevgilin askerden dönsün. Sen bitir okulu, bitirdiysen atama için ders çalış. Daha yaşında ufak zaten. Sevgilin gelsin askerden, kursun işini.
Benim sana tavsiyem, annenin dediği gibi, bankadaki paran ve çeyiz paranla ev alman. 1+1 bile olsa muhakkak al bir ev. Ataman olunca çek kredini, evlenmeyi bekleme. Ödeyedur, evlenene kadar kiraya ver mesela. Sevgilinde işini kurup, düzenini oturtunca, evlenirsiniz, kendi evinizde oturursunuz. Kira derdiniz olmayınca kafanız da rahat eder. Hem neticede annenin istediği olur, sen geleceğini garanti altına almış olursun bir nevi, evlenirsin sevdiğin adamla, o da sevdiği işi yapar.
Tabi tüm bunlar, sevgilinin sana gerçekten değer verdiğini düşünerek yazdığım şeyler. Ben davul bile dengi dengine lafına inanırım ama bu söz maddiyat için değil, karakter için geçerlidir. Hiç canını sıkma, daha küçüksün. Nerden baksan evlenmenize daha 3,4 yıl var. O zamana kadar sen atanırsın, sevgilinde işini kurar.
Canım öyle işte ne yazkki burdaki insanların bazıları sagolsunlar cok yardımcı oldular yüreğime su serptiler içimi döktüm rahatladım
Burda bu insanlar oldugu gibi malesef öyle kişilerde var konuyu nerden nereye cekenler.. yargılayanlar aşağılayanlar.
Para göz yapanlar, Horgören yapanlar, Yetim aylıgını başıma kakanlar. BAbasızlık Daha rahatmış diyenler ne kadar acı. ! Başta üzülmüştüm ama geçti gitti :)
Yorumların cok dogru cok dogru demişssin. ama işte ah bu annem yok mu bana cok yüklendi
kafamı allak bullak etti cok bunaldm nefes alamadım.
Bir ev almak için cok ugraşacağım bende sürekli bakıyoruz zaten uygun fiyatlı dedin gibi evimiz olursa
hiç değilse kafamız rahat eder
cok sagol canm benm üşenmedin yazdın okumuşun o kadar sayfayı..
CAnımm cok teşekkür ederim bu güzel derin mantıklı yorumun için yazdıklarında cok haklsıın..Bugün, sevdiğiniz adamı bu tip tedirginlikler nedeni ile bıraksanız, yarın hayatınıza girecek kişinin ekonomik anlamda ne kadar garantisi olabilir? Anneniz kaygılanmakta haklı tabii ama durumu çok iyi birisi ile evlenirsiniz, bir anda işleri bozulur dibe vurursunuz belli mi olur? Koskocaman şirketler batıyor.
Benim eşimde babası ile görüşmüyor, yıllar önce ev almaya niyetlendiğinde, arabasını satmak istemiş, arabayı alanlar onu dolandırmış,para vermemiş, babasından para istemiş o dönem, babası da geri isterken faizi ile istemiş !!! O dönemden beri görüşmüyorlar, ben hiç tanımadım kendisini, eşim her şeyini kendisi yaptı, yıllarca kredi ödedi, evini aldı, arabasını aldı tekrar, düğüne dair herşeyi de kendisi yaptı, ikimiz de çalışıyoruz şimdi (ben 30 yaşındayım) siz daha yolun çok başındasınız. Çiçekçilik güzel ve dönemi geçmeyen bir iş ayrıca kar oranı yüksek, kredi çeker, alır, dört elle sarılırsa, siz de destek olursanız kim engel olabilir ki? Çalışamasanız da boş zamanlarınızda gidip destek olur yardım edersiniz, çiçekçilik biraz da yetenek işidir demek ki yeteneği de var ki herkes ona yaptırıyor çiçeğini.
İyi gün de kötü günde diye yemin edeceksiniz unutmayın... Ama bunu yürekten söyleyemeyecekseniz ve ya zorluklara katlanmak sizin istemeyeceğiniz birşeyse de, bırakın yoluna gitsin. Ne siz üzülün ne o üzülsün.
Umarım her şey gönlünüzce olur...
2,5 senelik evliyiz daha öncede 6 sene beraberdik,eşimin annesi eşim liseye giderken şeker hastalığına yakalanıp tedavinin aksatılması sonucu böbreklerini ve iki gözünü kaybetmiş,yatağa bağımlı kalmış biz tanışmadan 1 sene öncede vefat etmiş. Babası desen 30 yıllık karısına hasta yatağının başında ölsen de kurtulsak diyebilecek kadar vicdandan yoksun biri. Tanıştıktan sonra öğrendim ki o seneler boyunca annesine yalnızca eşim bakmış,afedersiniz altını almış,banyosunu yaptırmış,yemeğini yapıp karnını doyurmuş,evin bütün yükü omuzlarındaymış,biz tanıştığımızda öğrenciydi işletme okuyordu yani erkek arkadaşınız gibi bir mesleği de yoktu.
Seneler geçti askerliğini yaptı ve evlilik konusu gündeme geldi,bir kere bile tereddüt etmedim tanıyordum,güveniyordum biliyordum çünkü elinden her ne gelecekse fazlasını yapacağını,iş aramaya koyulduk inanırmısınız 4 sene önce 500 lirayla işe başladı,zaman kaybedemem buna da şükür dedi çalışmaya başladı. Kredi çekti babasını,kardeşini annesi olmadığı için yengesiyle teyzesini aldı istemeye geldi. Ailem senin kararın dedi,sonra onların evine ailemle birlikte ziyarete gittik ve inanın annem izmirden eskişehire dönene kadar ağladı nasıl yaşayacaksın o evde diye inanın köpek bağlasak durmazdı,umudum kaybolmaya başladı ama pes etmedim. Ailemin maddi durumu da oldukça iyidir bu arada. Bu arada işyerinde 1. senenin sonunda çalışkanlığıyla patronun gözüne girmesi sonucunda öyle bir zam yapıldı ki maaşına bir anda 2 katından fazla kazanmaya başladı,bir kredi daha bu sefer ev tadilatına başladı sabah işyerinde çalıştı,akşam evde moloz taşıdı,bu sefer nişan için araba tutup sülalesini toplayıp geldi. Herşey 1 kez olacak tam olmalı hevesin kursağında kalmamalı dedi. Düğün zamanı benim ailem sende bizim oğlumuzsun görüyoruz ne kadar uğraştığını eşyaların tamamını biz alalım dediler kabul etmedi,üstüme düşeni yapacağım sizede kanıtlayacağım kızınız için neler yapabileceğimi dedi ve inanın bu süreçte babasından eşime 1 kuruş dahi maddi yardım gelmedi.Ne yaptıysa tek başına tırnaklarıyla yaptı.
Dediğim gibi evleneli 2,5 sene oldu hiçbirşeyim eksik olmadı maddi imkanlar ölçüsünde yapılabilecek olanların en iyisi yapıldı,hala kredi ödüyoruz ve şükür ki 3 ayımız kaldıEvliliğimiz süresince bir gün sıkıntı görmedim Allah yardım etti ve inanın eşimin cebi birgün boş kalmaz nedendir bilmem milyarlarca borç öderken bile birgün olsun dara düşmedik,kimseye el açmadık gül gibi geçindik.
Biraz uzun oldu ama yolunuza ışık tutsun istedim,tamamen sevgilizle alakalı herşey onun sevgisiyle sorumluluk duygusuyla. Onu en iyi tanırsınız ben verdiğim karardan bir kere bile pişmanlık duymadım umarım sizin içinde aynısı olur ama dediğim gibi herkesin ilişkisi ve şartları başkadır
çok haklısınız,ve sevgililik süresince şekilleniyor birçok şey ben insanların o kadar profesyonelce numara yapabileceklerine inanmıyorum bir yerden açık veriliyor ufak işaretler olsa da gelecekle ilgili güzel ipuçları yakalanabiliyor. Dediğiniz gibi davranış çok önemli ayrıca vicdan ve merhamet vicdanı olan bir insan çoğu kez yanıltmaz insanı diye düşünüyorum ve tabii birde çalışkanlık,insan yeter ki başarmak istesin altından kalkılamayacak sorunlar olduğunu düşünmüyorum maddiyatınumarım her zaman böyle mutlu olursunuz. bir erkeğin annesine olan davranış şekli (annesine olan düşkünlüğü ya da sevgisi demiyorum özellikle davranış şekli) ileride eşine nasıl davranacağına da belirliyor aslında
Of yaslariniz cok genc , bence bu kadar aceleci olmaya gerek yok . Her ay bir miktar para kenara koysun erkek arkadasin , sen calisiyormusun bilmiyorum ama sende biriktirirsin . Hem tum yuku cocugun boynuna yuklememis olursun .Benim Yardıma yorumlarınıza o kadar ihtiyacım var ki Artık düşünmekten kafayı yiyeceğim..
3 yıldır devam eden bir ilişkim var. iyisile kötüsüle geldik bugünlere. Erkek arkadaşım neredeyse 9 yıldır
Çicekcide çalışıyormuş. İşini mesleğini cok seviyor. Burda herkez tarafanıdan tanınan bir esnaf kendisi..
Herkez genelde patronun değil de onun yapmasını ister Gelin arabaları olsun düğünler olsun.. Ama Bir çicekcide çalışmayla o maaşla bir gelecek kuramadığı için Dükkan açacak. Açmayı düşünüyor daha doğrusu
Su an askerde uzun dönem olarak gitti cok değil 2 ay kadar oldu gideli Babası içkicinin teki..
Adam zamanında ne var ne yoksa içkiye yatırmış yemiş parayı Abisi ise polis Babası Benim gözümde baba değil
Neden mi ? Evladına hiç bir yardımı yok Askere gidecekken Oğluna para vermekten kaçan , Acemi birliğinde iken ona bir bilet alamayan Usta birliğinde oğlu aradıında 'paran Biterse abinden iste diyen biri ' Benim gözümde baba olamaz.. Yani anlıcanız babasından zerre fayda yok Erkek arkadaşımın birkimi sermayesi hiç bir şekilde yok. Herşeye Sıfırdan başlayacak . Abisinden umutluydum birazda olsa Abisi sever çünkü kardeşini..
Ama oda sanırım evlenecekmiş Onunda faydası olmaz artık Evli birisi kendi yuvasına bakar kendi derdine düşer.
Babası denecek kişi Abisinin 60 milyarını yedi.. Oğlu onun için kredi çekti O ne yaptı savurdu.. Bıraksaydı belkide
Bu parayı erkek arkadaşım için çekerdi yardımcı olurdu ona. Biz Küçük bir ilçede yaşıyoruz Büyük şehirlere Göre daha ucuz buralar yaşaması daha kolay. Erkek arkadaşım askerden gelince dükkanını açmak istiyor
Biraz bekletikten sonra kendini insanlara gösterdikten sonra Peki ya neyle kızlar ?
Birikim yok sermaye yok Diyelim ki dükkan açtı tamam iyi güzel Hadi bir şekilde açılır kredi ile Peki ya sonrası
O dükkanı işletebilecek mi devam ettirebilecek mi çok zor. bu aileyle bu babayla çok zor.. Bu şartlarda bizim yuva kurmamız bana cok umutsuz geliyor Boğuluyorum bunları düşünmekten Ben para da pulda gözü olan birisi kesinlikle değilim.. Ama bile bilede kendimi ateşe atmak istemiyorum kimse istemez Ben çalışamıyorum Babam vefat etti. Ondan yetim aylığı alıyorum yaklaşık bir bucuk milyarı buluyor. Çalışırsam Maaşım kesiliyor
Sigortasız bir iş bulmakta artık cok zor Olanlarda tekin işler değil.. Ailem izin vermez oralarda çalışmama
Annem sürekli üzerime geliyor Hadi iş kuramasa elinden kimse tutmazsa nasıl olacak kızım diyor ?
Ben seni göz baka baka işi gücü olmayan birine nasıl veririm ki diyor ? Haklı kadın ne diyebilirim.
Ben evin bir kızıyım. babam zeten yok annem var bir tek arkamda Gözüm açık gider diyor banaOda bir anne olarak haklı.. Ne diyebilirim.. Yıllarımın boşa gitmesinden bekleyişlerimin boşa gitmesinden korkuyorum Erkek arkadaşım su an askerde oldğu için ona hiç birşey yanıstmamaya çalışıyorum ama boğuluyorum .
Bazen diyorum ki En iyisi ayrılmak böyle beklemek cok zor bilmeden etmeden Ama yapamıyorum
Bazende diyorum ki Sevgi herşeyi halleder Allah büyük Yardım eder bize diyorum Ama görüyorum ki Sevgi le hallolacak şeyler değil bunlar bunu anladım SAdece Rabbim yardım eder ederse.
Ailesi arkasında olsa böyle olmasa umutlu olurdum ama su an hiç umutlu değilim..
Nasıl kuracak yuvamızı nasıl acılacak o dükkan nasıl oturulacak o düzen nasıl olacak onca terane düğündü nişandı.. Ev kurmaktı eşyalardı onunla bunlar cok zor geliyor.
İnanın üzerimde kocaman bir yük var Hasta oldum bunları düşünmekten
Şimdi sizlere sormak istiyorum Siz benim Yerimde olsanız napardınız.. Beklermiydiniz bu şekilde..
Yoksa acıda olsa ona haksızlıkta olsa yolunuza devam edermiydiniz.
Bekleyip bekleyip hiç birşey olmassa ben ne yaparım nasıl toparlarm diye düşünüyorum
Çok emek verdim bu ilişki için
Benim bankada babamdan miras kalan az da olsa birikmişim var evlenince çeyiz parasıda alacağım Ama annem bu parayla üstüne kredi cekip ev almamı istiyor GEri kalanın evleneceğin kişi tamamlasın diyerek Ama erkek arkadaşımla bu bile zor geliyor bana.. Yaşlarımız benim 22 onun 24.
Her birinizin Yorumu benim için cok önemli cok kıymetli Bana yardım edin.. uzun oldusa kusura bakmayın
Çünkü o kadar dolmuştum ki ..
sonuç noldu canım.kavuştunuz mubenim için önemli olan tek şey sorumluluk sahibi olmasıdır sevdiğim adamın. yeter ki çalişmakta gözü olsun genç adam taşi sıksa suyunu çıkarır der hep arkasında olurum. severken sırf biz geçinemeyiz düşüncesiyle asla bırakamam yarı yolda.. sonrasında nasıl mutlu olabilirim ki ? senelerce işsiz güçsüz bir adamı bekledim ben. hep dürttüm itekledim ama olmadi.. ama şimdi olsa gene yaparım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?