Erkek Arkadaşım ve maddi durumu Çıkmazda gibiyim .. :(

Canım olur mu.. hiç kırılırmıyım cok dogru şeyler yazmssın inan ki
Haklısın hayat insana ne getirir bilinmez.. Keşke tam anlamıyla güveniyorum diyebilsem canm ama diyemem..
Çünkkü bu hayatta kmiseye güvenmiyorum ben dediğin gibi yarı yolda bırakan yada aldatan olacak bilebirmiyiz
asla bilemeyiz yarına garantimiz var mı yok canm haklısın..
Ben kendime cok yüklendim bunu sizin sayenizde anladım
Bu yorumlarla rahatladm toparladm bu düşünceleride bir kenara bırakacağım zamana bırakacağım

Canım öyle işte ne yazkki burdaki insanların bazıları sagolsunlar cok yardımcı oldular yüreğime su serptiler içimi döktüm rahatladım
Burda bu insanlar oldugu gibi malesef öyle kişilerde var konuyu nerden nereye cekenler.. yargılayanlar aşağılayanlar.
Para göz yapanlar, Horgören yapanlar, Yetim aylıgını başıma kakanlar. BAbasızlık Daha rahatmış diyenler ne kadar acı. ! Başta üzülmüştüm ama geçti gitti :)
Yorumların cok dogru cok dogru demişssin. ama işte ah bu annem yok mu bana cok yüklendi
kafamı allak bullak etti cok bunaldm nefes alamadım.
Bir ev almak için cok ugraşacağım bende sürekli bakıyoruz zaten uygun fiyatlı dedin gibi evimiz olursa
hiç değilse kafamız rahat eder
cok sagol canm benm üşenmedin yazdın okumuşun o kadar sayfayı..

Bugün, sevdiğiniz adamı bu tip tedirginlikler nedeni ile bıraksanız, yarın hayatınıza girecek kişinin ekonomik anlamda ne kadar garantisi olabilir? Anneniz kaygılanmakta haklı tabii ama durumu çok iyi birisi ile evlenirsiniz, bir anda işleri bozulur dibe vurursunuz belli mi olur? Koskocaman şirketler batıyor.
Benim eşimde babası ile görüşmüyor, yıllar önce ev almaya niyetlendiğinde, arabasını satmak istemiş, arabayı alanlar onu dolandırmış,para vermemiş, babasından para istemiş o dönem, babası da geri isterken faizi ile istemiş !!! O dönemden beri görüşmüyorlar, ben hiç tanımadım kendisini, eşim her şeyini kendisi yaptı, yıllarca kredi ödedi, evini aldı, arabasını aldı tekrar, düğüne dair herşeyi de kendisi yaptı, ikimiz de çalışıyoruz şimdi (ben 30 yaşındayım) siz daha yolun çok başındasınız. Çiçekçilik güzel ve dönemi geçmeyen bir iş ayrıca kar oranı yüksek, kredi çeker, alır, dört elle sarılırsa, siz de destek olursanız kim engel olabilir ki? Çalışamasanız da boş zamanlarınızda gidip destek olur yardım edersiniz, çiçekçilik biraz da yetenek işidir demek ki yeteneği de var ki herkes ona yaptırıyor çiçeğini.
İyi gün de kötü günde diye yemin edeceksiniz unutmayın... Ama bunu yürekten söyleyemeyecekseniz ve ya zorluklara katlanmak sizin istemeyeceğiniz birşeyse de, bırakın yoluna gitsin. Ne siz üzülün ne o üzülsün.
Umarım her şey gönlünüzce olur...

Annen haklı.
Kim ne derse desin, haklı.

Bak benim annemde olsa aynısını söylerdi.
Evliliği iyi geçmemiş, babandan boşanmış. Aynısını yaşamanı, maddi sıkıntılar çekmeni istemiyor kadın, haklı değil mi?

Aileyi atamazsın. Bak baban vefat etmiş, dünyanın en pis insanı da olsa, sevdiğin adam babasını atsın ister misin? Saygıda kusur eder misin? Etmezsin. Dünyanın en kötü babası da olsa, sen kötü bir laf etsen, kıymete biner. Neden, adı baba çünkü.

Annem olsa, kızım sen üniversite mezunu birisin. Çiçekçi dükkanı olan bir erkek ya senin karşında komplekse girerse diye sorardı bana. Annem maaşa takılmaz, zamanla yükselir der ama eğitim kısmına takılır. Çünkü oda babamdan ayrı ve ilişkilerinde benzer kompleksleri çok yaşadı. Farklısını bilmiyor. Bütün erkekler bu şekilde aşağılık kompleksine girecek sanıyor. Senin annende farklısını bilmiyor canım. Ve haklı ne olursa olsun. Ortada birikim yok, elbette dükkan açıp, işi ilerletebilir ama esnaflığın günü gününü tutmuyor. Ben anlamıyorum, neden bir kadın evleneceği adamın mesleğini, işini, maddi durumunu göz önünde bulundurmasın? Sanki, trilyoner olsun demişsin gibi davranılıyor, bu haksızlık.

Daha yaşınız ufak, dediğim gibi bırak gelsin, işini kursun. Sende kendi birikiminle evini al. Gerisi zamanla çözülür. Bende sen gibi çok pimpirikli, sabırsız bir insandım. Hayat bana güzel bir ders verdi, zamana bırakmayı öğrendim. Sende öğreneceksin.

CAnımm cok teşekkür ederim bu güzel derin mantıklı yorumun için yazdıklarında cok haklsıın..
İiyki acmışım bu konuyu diyorum.. yoksa yalnış kararlar verip yalnış adımlar atacaktm
Şöyle bir düşündümde.. ben erkek arkadaşımı bu yüzden bıraksam yaşayamazdım bu vicdan azabıla pişmanlıkla ve dediğin gibi mutlu olamazdım bu kararla başkasıla hiç birşeiyn garantisi yok ..
Yarına belki yaşamayacağız bile Zengin birile evlenirsin .. olur hadi diyelim
Hergün döver söver dedigin gibi bir anda dibe vurur..
RAbbim en güzelini biliyordur elbet ben kendime cok yüklenmişim ister istemez bunu gördüm
Ama cok şükür rahatladım sizler saysinde
Erkek arkadaşım işinde cok yetenekli.. dediğiniz gibi çicekcilikde hiç geçmeyen bir iş
Ben ona güveniyorum inaniıyorum kafam karıştı işte sadece
Babasının durumu felan korktm.. geleceğimden
O sadece benm desteğimi istiyor bende destek olacagım inşallah ona

tabi cicim ya. ne guzel farkina varmissin.
Icim ferahladi sen boyle deyince.
Hele bi gelsin sevdigin askerden ne yap biliyomusun?
Gecin annenin karsisina ve birbirinizi ne kadr cok sevdiginizi gosterin annene.
Annem paraya cok onem veriyor dusuncesine sakin kapilma.
Eger amaci oyle olsaydi coktan koyulmustu sana zengin koca bulmaya.
Annenin istegi sadece senin mutlu olman.

Ama yine buyuk harflerle yaziyorum: SEVDIGIN KISIDEN EMIN OL,. yoksa ailenin yuzune bakmak cok zor oluyor degmeyen birisi icin onlara kafa tuttugundan dolayi.. maalesef.. heleki senin icin hayatta sadece annen varsa.

bide bi not: Senden ricam artik kotu niyetli yorum yapanlara, cumlelerini carpitanlara cevap verme olurmu.
Zaman kaybi be :)

2,5 senelik evliyiz daha öncede 6 sene beraberdik,eşimin annesi eşim liseye giderken şeker hastalığına yakalanıp tedavinin aksatılması sonucu böbreklerini ve iki gözünü kaybetmiş,yatağa bağımlı kalmış biz tanışmadan 1 sene öncede vefat etmiş. Babası desen 30 yıllık karısına hasta yatağının başında ölsen de kurtulsak diyebilecek kadar vicdandan yoksun biri. Tanıştıktan sonra öğrendim ki o seneler boyunca annesine yalnızca eşim bakmış,afedersiniz altını almış,banyosunu yaptırmış,yemeğini yapıp karnını doyurmuş,evin bütün yükü omuzlarındaymış,biz tanıştığımızda öğrenciydi işletme okuyordu yani erkek arkadaşınız gibi bir mesleği de yoktu.
Seneler geçti askerliğini yaptı ve evlilik konusu gündeme geldi,bir kere bile tereddüt etmedim tanıyordum,güveniyordum biliyordum çünkü elinden her ne gelecekse fazlasını yapacağını,iş aramaya koyulduk inanırmısınız 4 sene önce 500 lirayla işe başladı,zaman kaybedemem buna da şükür dedi çalışmaya başladı. Kredi çekti babasını,kardeşini annesi olmadığı için yengesiyle teyzesini aldı istemeye geldi. Ailem senin kararın dedi,sonra onların evine ailemle birlikte ziyarete gittik ve inanın annem izmirden eskişehire dönene kadar ağladı nasıl yaşayacaksın o evde diye inanın köpek bağlasak durmazdı,umudum kaybolmaya başladı ama pes etmedim. Ailemin maddi durumu da oldukça iyidir bu arada. Bu arada işyerinde 1. senenin sonunda çalışkanlığıyla patronun gözüne girmesi sonucunda öyle bir zam yapıldı ki maaşına bir anda 2 katından fazla kazanmaya başladı,bir kredi daha bu sefer ev tadilatına başladı sabah işyerinde çalıştı,akşam evde moloz taşıdı,bu sefer nişan için araba tutup sülalesini toplayıp geldi. Herşey 1 kez olacak tam olmalı hevesin kursağında kalmamalı dedi. Düğün zamanı benim ailem sende bizim oğlumuzsun görüyoruz ne kadar uğraştığını eşyaların tamamını biz alalım dediler kabul etmedi,üstüme düşeni yapacağım sizede kanıtlayacağım kızınız için neler yapabileceğimi dedi ve inanın bu süreçte babasından eşime 1 kuruş dahi maddi yardım gelmedi.Ne yaptıysa tek başına tırnaklarıyla yaptı.
Dediğim gibi evleneli 2,5 sene oldu hiçbirşeyim eksik olmadı maddi imkanlar ölçüsünde yapılabilecek olanların en iyisi yapıldı,hala kredi ödüyoruz ve şükür ki 3 ayımız kaldı Evliliğimiz süresince bir gün sıkıntı görmedim Allah yardım etti ve inanın eşimin cebi birgün boş kalmaz nedendir bilmem milyarlarca borç öderken bile birgün olsun dara düşmedik,kimseye el açmadık gül gibi geçindik.
Biraz uzun oldu ama yolunuza ışık tutsun istedim,tamamen sevgilizle alakalı herşey onun sevgisiyle sorumluluk duygusuyla. Onu en iyi tanırsınız ben verdiğim karardan bir kere bile pişmanlık duymadım umarım sizin içinde aynısı olur ama dediğim gibi herkesin ilişkisi ve şartları başkadır

umarım her zaman böyle mutlu olursunuz. bir erkeğin annesine olan davranış şekli (annesine olan düşkünlüğü ya da sevgisi demiyorum özellikle davranış şekli) ileride eşine nasıl davranacağına da belirliyor aslında

çok haklısınız,ve sevgililik süresince şekilleniyor birçok şey ben insanların o kadar profesyonelce numara yapabileceklerine inanmıyorum bir yerden açık veriliyor ufak işaretler olsa da gelecekle ilgili güzel ipuçları yakalanabiliyor. Dediğiniz gibi davranış çok önemli ayrıca vicdan ve merhamet vicdanı olan bir insan çoğu kez yanıltmaz insanı diye düşünüyorum ve tabii birde çalışkanlık,insan yeter ki başarmak istesin altından kalkılamayacak sorunlar olduğunu düşünmüyorum maddiyatın

madem üniversite okuyorsun.. herkez yazma artık be canım... herkeS o...
erkek arkadaşının çalıştıgı yer iyi kazanıyorsa o da kazanabilir..

Canım öncelikle senin mesajın dısındakı yorumları pek okuyamadım bunu söyliyim konu baya ilerlemiş çünkü.. Siz olsanız napardınız demişsin kendimden örnek vericem sana.. 9 yıllık bi ilişkim var dile kolay 9 yıl bekledım yanı cocuk yasta tanıdım ama cok caba sarfettım bugunlere gelebılmek için halada bişeyler için sarfediyorum.. Anladıgım kadaryla üni. okuyosun. gelecegın var en azından ben istemedım devam etmedım üni.ye suan kursa gıdıyorum baska bı sertıfıka için çünkü iş ciddiye binince anladıkkı toz pembe değil hiç bişey 2 kişinin çalışması şart. Şuan nişanlıyım. Nişanlım işe başlamadan nişanlandık kimsede neden işi yok demedı çünkü seviyorum ve olucak işi sonucta daha evlenmıyoruz. işe başladı salonumuzu tuttuk. ve ilk maaş aldıgı gun beyaz eşya borcuna girdik biz. Sen babasından fayda yok demişsin. Çok şükür ailesinin durumu iyi en azından bizi evlendirip evimizi düzebilirler. Ama biz bunu istemedik. mobilyasından beyaz eşyasına kadar kendımız almak istiyoruz cünkü. Ben tek cocugum ama o 2 kardes ve kardeste olsa ilerde kimseden laf duymak istemiyoruz. He belkı en ıyılerını alamıcaz belkı eksık alıcaz ama alıcaz ödicez. Biz byle dusunerek cıktk yola. Cünkü bana nişanlım evlenmeye karar verdıgımzde dedıgı laf suydu artık sadece senle olmak istıyorum belkı ıstedklerımz olmıcak ama zamanla beraber yaparız ama yok illakı ıstıyorum ben dıyosan bekleyelm işim olsun birikimim olsn o zaman evlenelım dedı. Bekleyedeblrdk ama daha neyı beklıcem dedm ben sonucta evlenıncde ev dedgn esya dedgn sey ömürlük değil değişiyo gidiyo..Ben çeyizlerimi tamamlamıştm denk geldıkce herseyımı almaya calısmıstm tek artımız bu oldu. sıfırla cıktık yola ve suan sadece beyaz esyamız var onunda borcu var ama olucak. Siz istedikten snra olmıcak bişey yok. Bence cok iyi dşün istedgın o mu iyi bi hayatmı? Sana ondan snra gelecek kişi ne vaad etcek cok iyi bi geliri olcagnın garantısı varmı? olsada bakalım sormluluk sahıbımı.. Ve askrde demişsin.. Benden sana tavsıye askerdekı adama ayrılk deme en azndan bekle gelmesını..

Of yaslariniz cok genc , bence bu kadar aceleci olmaya gerek yok . Her ay bir miktar para kenara koysun erkek arkadasin , sen calisiyormusun bilmiyorum ama sende biriktirirsin . Hem tum yuku cocugun boynuna yuklememis olursun .

sonuç noldu canım.kavuştunuz mu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…