Erkek arkadasim esrar kullaniyormus. Nolur yardim edin akil verin!

Bence ayrıl hayatını mahvetme evlilikte her sorun olduğunda da kullanacak bu sefer bahane sen olacaksın tartıştık ondan diyecek
Başka bir sitede 2 çocuk annesi kadın Kocasının esrar kullandığını 5-6 yıl sonra öğrenmişti
Kullanıyordur haberin yoktur ayda 1 kereyi sana demiştir onun içine düşünce öyle ayda 1'le falan bırakmazlar
Zamanın var şansın var kendini kurtar

Canım "arada bi içiyodur diye bişey olamaz" diyenlere bakma. Ben hem abimde hem erkek arkadaşımda bunun en ağır halini yaşadım. Ara sıra içiyor olabilir, bağımlı olmayabilir. Ona mutlaka destek ol seviyorsan. Ben sevgilimi kurtardım o bataktan. Abimi kurtaramadım. Onun istekli olması çok önemli.

nasil kurtardin neler yaptin? bana bir kac fikir ver lütfen. Istekli gibi duruyor yapmicam dediysem yapmam diyip duruyo
bana cocukmusum gibi muamele yapma diyor abartiyorsun diyor. Yapmicam deidm söz verdim korkma diyor.

Ben Esrar icen birini tanıyordum bakınca melek gibi bir çocuktu sessiz sakin sonra duydum ki evde Esrar icemeyince annesini dovuyormus sonuçta intihar etti zaten. Bilmiyorum bu Esrar islerini bildiklerimi paylaşmak istedim. Ben sadece uzaktan gördüklerimi ve duyduklarımi yazdim

Sakın sakın bulaşma.. Benim üniversiteden arkadaşımın da sevgilisi esrar kullanıyordu.. Kız ayrıldı, barıştı.. Ayrıldı, barıştı derken.. Kendini nikah masasında buldu.. Evlendiler.. Şimdi de eşi hapis de.. 2 ay önce esrar satıcılığından göz altına alınmış. Şimdi ki kanuna göre, içicilerin cezai yaptırımı 5 yıl.. Satıcıların da 10 yıldan başlıyormuş.. Arkadaşım çok kötü durum da . O kadar zor zaman geçiriyor ki.. Devlet bu konuda çok acımasız..
aksine bence acımasız değil. o torbacılar yüzünden kaç aile parçalanıyor sizin haberiniz var mı?
adam katil olsa; 1 kişiyi öldürse hepimiz katil deriz bela okuruz ama o 1 kişiyi, torbacı sattığı herkesi ve ailelerini parçalıyor. yavaş yavaş öldürüyor. keşke müebbet yeseler.

Son düzenleme:
Açıkçası "bağımlı değilim,ara sıra içiyorum" demesi hiç inandırıcı gelmedi bana.
Ve siz destek olsanız ne olur ki ? Bırakacağına emin misiniz ?
Gerçekten bırakmak isteyen insan; Sevgilisinin sorun yapacağını düşünür,onu kaybetmekten korkar ve şimdiye çoktan bırakırdı...Ama sevgiliniz bunu yapmamış aksine sizden gizli içiyormuş.
Demek ki öğrenmeseydiniz bu böyle devam edecekti.
Ben olsam mantığımı kullanıp bu ilişkiyi bitirirdim.

Eşimin çok yakın bir akrabası kullanıyordu, bir dönem bırakmış fakat sonra tekrar başlamış, sonra bütün aile bir aradayken durumu bizlerle ve tüm aileyle paylaştı, uzun dönem tedavi gördü, şimdi de aile öğrendiği için düzenli olarak tedaviye devam ediyor. Şu an içmediğine eminiz ama garantisi yok ki sonuçta daha öncede bırakmış ama en ufak bir moral bozukluğu ya da hayatında bir şeyler düzgün gitmediğinde tekrar başlamış. Tedavi döneminde her ne kadar ilaç kullansa da zaman zaman otururken saçlarını yoluyordu sanırım vücut alıştığı için istek duyuyordu.

Aklın yolu bir değil mi insan nasıl yapabilir ki kendi vucuduna bunu? Şurada okuduğum örneklere şaşırdım kaldım. Kişinin zayıf olması, aisel bağların zayıf olması, kötü bir çocukluk vs hep bunlar insanları kaydırabiliyor ki ben temelinde çocukluktan kalma ailesel durumlar olduğunu düşünüyorum bu tür çarpıklıklarda. Önceden o maddeyi merak etmiş başlamış, yarın hayatında bir yıkım olur başka bir şeyi merak eder başlar.
Hayatta bazı şeyler vardır, insan ölümüne düşünmez onları, ot,esrar gibi şeyler de bunların içinde olması lazım.

yapma canım! kendine bunu yapma şu anda belki sana olan aşkından bırakacak ama ilerde her sorununda yine içecek.eğer kendisi için bırakmış olsa belki bir daha içmeyebilir.gözünüzü kör eden aşk bittiğinde çok pişman olursun.bu riske girme

ben ne yapacagimi sasirdim doktora gitmiyor ehlkiyetim gider diye kan testi yaptirmiyo iste üzerine gitmeyim diyorum ama güvenemiyorum korkuyorum en son 3 hafta önce icmis ya. Benimle bulusmadan öncede icip geldigi olmus bir iki kere 5 ay icinde 3 kere icmis yani
esrar kanda cıkmaz diye biliyorum

Uzak dur der birde ornek patlatayim
Bizim komsu kizi ayni yerde oturan bi cocukla gorusuyordu ama cocuk esrar filan kullaniyordu neymis birakmis neymis ise baslamis sorumluluk almis kiza senin yuzunu kara cikartmayacagim sözleri neler neler kizin ailesi kendini yirtti evlenmesin diye ama kiz kandı bi guxel evlendi si di kocasi evde yatiyor kiz calisip eline para sayiyor cocuk hala daha o maddeyi kullaniyor yazik

ot un fiziksel bağımlılığı düşüktür diğer sentetiklerle bir tutulamaz.sigara alkol kategorisindedir. hatta bazı hastalıklara reçeteli de verilir.

ama psikolojik bağımlılığı olabilir.bu da büyük sorundur. bazı insanlar bağımlılığa yatkındır. ben ayda yılda 1 sigara, alkol alırım hiç aramam.
yurtdışında ot da denedim. yıllardır da ağzıma koymadım. ama devamlı içip mallaşanı da gördüm.

erkek arkadaşını sen tanırsın. ben mesela sigara tiryakisi ya da herhangi bir şeyi düzenli alma ihtiyacı olan biriyle olmam. çünkü bir şeye bağımlı insanlardan hoşlanmam.bu senin için kabul edilemez birşeyse hiç uğraşma.

Tatlım bnce dgru soyluyordur cnku aynı olay benimde basıma geldi sevdiğim adam hatta bagımlısıydı bile diyebilirim onun tek cözümü sensin ona yardmcı ol yanında oldgunu hissettr brakamaz dye birşey yok senin onu ne kadar cok sevdiğini anladıgı an kafasından siler çünkü artk eskisi gbi tek olmadıgını onu bekleyen düşünen birinin oldugunu düşünür

Arkadaslar daha yeni sordum ona mesaj atarak doktora gidelim doktor baksin tedaviye gerek varmi yokmu söylesin dedim, kan testi yaptiralim dedim. Cevabi suydu:
Noluyor nerden cikti bu ben cocuk degilim. Fakrindamisin bunu yaptirirsam ehliyetim gider dedi.
Isi icin sart ehliyet L napcagimi sasirdim
Sinirlenmiş sen böyle deyince sanırım. Eğer sen bunla evlenirsen ve içmeye devam ederse hayatın kayar farkındasın değil mi? Çok büyük risk alıcaksın. Ailene söyle bence arada içtiğini ama bıraktığını falan. Baban sormuş sana, yalan söylememeliydin. Onlarda senin mutluluğunu ister sonuçta
ben ne yapacagimi sasirdim doktora gitmiyor ehlkiyetim gider diye kan testi yaptirmiyo iste üzerine gitmeyim diyorum ama güvenemiyorum korkuyorum en son 3 hafta önce icmis ya. Benimle bulusmadan öncede icip geldigi olmus bir iki kere 5 ay icinde 3 kere icmis yani
nerden bilceksin daha fazla içmediğini, güvenebilir misin artık? Doğru söylesede yalan gelir insana. Doktor konusunu şart koş bence. Korka korka nasıl evlenceksin, güven gitti mi sevgi ne işe yarar?

Babam sordu kötü aliskinliklari varmi diye hayir dedim
Iste en büyük sorun Burda, yalanla hic birseyi kapatamazsin. Acik ve net herseyi oldugu gibi konusacaksinki, karsindaki sevgilinde bu baski altinda belki daha cok azimle birakmasi icin. Aman yalanla gercegi örtersen, o yalan günün birinde basina cok büyük felaketler acar.
Madem bu cocugu cok seviyorsun, hem kendi ailene, Hemde karsi tarafin ailesine bunu aciklayacaksin ve bile bile bu sorumlulugu üstüne alacaksin.
Benim tavsiyem hic bulasma, bu iliskiyi bitir ama yok yapamiyorum cok seviyorum diyorsan o Zaman gercekleri yalanla kapatmayacaksin. Ailene yalan konusmayacaksin.

X