Erkek arkadasim esrar kullaniyormus. Nolur yardim edin akil verin!

Esrarla OT ayni seymi? O ot iciyor arada bir iste sigara gibi. Alkolü birakti icmiyor sigarasi var bir
sen kaç yaşındasın ? delirdin mi sen canına mı susadın.. hadi bi kere içti meraktan desen neyse. bırakçak falan diyorsun hala içiyo yani...

Amcam yargıtay başkanı,kendisine böyle birşey olur mu dediğimde eğer kişinin psikolojik bozuklukları var ise veya bırakmak istiyorsa beyin fonksiyonlarını rahatlatmak için bazı ilaçlar veriliceğini söyledi .Fakat sizin tabirinizle esrar veya keyif veren uyuşturucular değil.

Eğer kullanan insanların yorumlarını açıp okursanız işin gerçek boyutunu anlarsınız.

mesela bir örnek:merhaba. öncelikle bağımlı olan herkesin allah yardımcısı olsun. Ben 21 yaşında bir kızım. 3 yıl once arkadaş ortamı sayesınde ot içtim ve devamında jamaika, bonzai, extasy ve son olarakda kristal yani taş kullanmaya başladım. 10 ay once bi arkadaş sayesınde denedim ve on aydır ben tükeniyorum, eriyorum, delireceğim. bu taş denen şeyi BİR KERE KULLANMANIZ BİLE BAĞIMLI YAPAR!! BİR KERE KULLANMAK BİLE!!! LÜTFEN DENEMEYİN. Çalışan bi insanım ve artık çalışmak istemiyorum evden dışarı cıkmak bile istemiyorum. zevk alarak yaptıgım herşey geri de kaldı. artık kendimden bile nefret ediyorum. bundan 5 ay önce anneme kimseye soylememesi için yemin ettrdim ve bana yardım etmesini söyledim. ona söz verdim ve iki hafta dayanabildim. tekrar içtim.bedenim fiziğim zarar gördüğü gibi onlardanda onemlisi artık farklı bi yapıya sahip oldum. içtim çok içtim, akşam eve gedlm annem anlamasn die odamdan dışarı cıkmadım. zaten pek de anlayamaz karsındaki içip içmediğini. çünkü bu ne ot gibi ne bonz gibi ne de hap gibi bi kafa yapmıyo. tek yaptıgı şey içtikten sonra duydugun özguven canlılık uykusuzluk açlık hissetmeme. başlarda zararı yok gbi görünüyo ama içmeye devam ettikçe doz artıyo daha fazla içiyosun ve başta beynin,duyguların değişiyo. negatif bi insan oluyorsun. aklndan bi saniye çıkaramıyorsun. etkisi geçtiğinde 10 km koşmuş gibi yorgun , sinirli, depresif bi hal alıyorsun. ve bi daha içmen gerekiyo vucut beyin istiyo. ama bidaha içince noluyo biliyo musunuz. normal kendi halinize donuyorsunuz ,yani ilk başlardaki gibi enerji yok. kendınegelıyosun ama bu sefer kendinden uzaklaşıyorsun. ya lanet bişey işte bu. bırakmasıda çok zor. anneme 31 mayısta soyledim söz verdim ve 14 hazıranda tekrar içtim içiş o içiş. 17 kilo verdim 2 ay içinde ve bu verdiğim kilo beni daha formda sağlıklı yapmadı, daha gucsuz daha hastalıga açık hale getrdi. midem de yaralar çıktı. astımım ilerledi. yüzüm çöktü kolumda yaralar çıktı. kaşındım deli gibi. enson bir buçuk ay önce içmiyorum dedim çok kararlı bi şeklde ama 3 gun once denk geldi ve içtim 3 gun boyuca hfemde asırı mıktarda. içmediğim 1 buçuk ayda 7 kilo aldım ağrılarım sancılarım azaldı ama şu 3 gun içinde agzımın içi oldugu gibi kabardı yara çıktı. içmek istemiyorum artık. ve bunu tek bşıma yapmak istiyorum. kendıme ınanıyorum ama yabancı birinin yardımına ihtyacım var. artık eski ben değilim kendımı tanıyamıyorum. Allahıma hep dua edıyrum sevgili kulunsam al beni yanına ecelimle oleyim. yoksa intahara gidiyor akıl. karmakarışığım. biri bana yol göstersin. bu genç yaşımda çürüdüm. yaşamak istiyorum ben temiz bi hayat. yardımınızın dokunacagını dusunuyorsanız. lütfen yazın bana. ihtiyacım var. yapamıorum. son olarak da bunu okuyan arkadaşlar sakın ola ki merak ettm bi kereden bsey olmaz demeyin. ibret alın benden. Allah ben ve benim gibilerin yardımcısı olsun. lütfen uzak durun. lütfen. cevap veren olursa sevinirim. hayırlı akşamlar

içkiden de çok kötü şeyler yaşayanlar var. ama arada bir keyif versin diye içen de var. önemli olan bağımlılık. hepsi aynı sınıfta.

Amcanızın yargıtay başkanı olmasıyla konunun alakası yok, bağımlılık konusunda ihtisas yapmış bir insan değil sonuçta.

Bakın sizin çevrenizle benim çevrem bir değil. Bunu niçin anlatamıyorum size? Ben kimse bağımlı olmaz demiyorum. Bağımlı olmayanlar, keyif için kullananlar da var diyorum. Siz 17-18 yaşlarında hayattan beklentisinin ne olduğunu bile bilmeyen bir ergenden bahsediyorsunuz ben 35-40 yaşlarında olgun, hayattan istediklerini almış insanlardan bahsediyorum. Arda dünyalar kadar fark var. Neden kendi doğrunuzu bana kabul ettirmeye çalışıyorsunuz?

Kimseye birşey kabul ettirmeye çalışmıyorum.Ben sizin yanlış bildiğinizi düzeltiyorum.Siz neye inanmak istiyorsanız inanmakta özgürsünüz. Bu arada siz de benim çevremin kimlerden oluştuğunu bilemezsiniz.Bende sizin tabirinizle 17-18 yaşında ergenliğin baharında insanlar ile arkadaşlık yapmak için fazlasıyla büyüğüm.Açıkçası BANA GÖRE 35-40 yaşında hayati zevkinin uyuşturucusuyla taçlandıran insan olgun tabirinin yanından geçmiyor.17-18 yaşındaki insan ile 35-40 arasındaki insan arasında bir fark yoktur.Uyuşturucu uyuşturucudur.Siz,eşiniz arkadaş çevreniz kullanabilir,buna kimse karışamaz.Fakat yeni yuva kurma duşüncesi olan bir genç kız için bunlar önemli şeylerdir.Çevrenizdeki insanlardan da bilirsiniz ki uyuşturucu başlayana kadar ucuz başladıktan sonra pahalı birşeydir.

1.si esrar ile ot ayni sey. 2.si BAĞAMLI degilim diyorsa bagimli degildir, hic mi guvenmiyosun? Bu artik sigara gibi bi sey olduinsanlarin elinde cok uzucu fakat kimyasallar gibi bagimli yapmasi daha zor. keyfi yapiyodur ama beynine ve cigerlerine verdigi zarar hakkinda epeyce bilgi toplayarak ona aktarip sogutabilirsin, spermlere bile zarari var..

içkiden de çok kötü şeyler yaşayanlar var. ama arada bir keyif versin diye içen de var. önemli olan bağımlılık. hepsi aynı sınıfta.
Uyuşturucuyla alkol beyinin ayrı uyarıcı mekanizmalarını uyarıyor bildiğim kadarıyla ama kesin birşey bilmediğim için idda etmek istemiyorum.Uyuşturucu kendine daha çabuk bağladığından ve daha kuvvetli bir uyarıcı olduğunda alkolden etkileri daha fazladır.Eğer kişilerde gizli bağımlı kişilik bozukluğu varsa alkolik veya bağımlı olmaları çok muhtemel

Benim bir dostum var, gayet düzgün çocuktur, yaşı oldu 29 hala bir kız arkadaşı yok.
Sizler nereden buluyorsunuz böyle seçmeceleri bilmem.

Ayrıca onu dışlamak yerine destek olman gerektiğini düşünüyorum. Ben olsam böyle birine bir tekme de ben vuramam. Kurtulması için elimden geleni yaparım. ALLAH için... Git hemen evlen demiyorum ama şans vermen gerektiğini düşünüyorum. Hiç mi güvenmiyorsun isterse senden saklayabilirdi geçmişini değil m?

ben ne yapacagimi sasirdim doktora gitmiyor ehlkiyetim gider diye kan testi yaptirmiyo iste üzerine gitmeyim diyorum ama güvenemiyorum korkuyorum en son 3 hafta önce icmis ya. Benimle bulusmadan öncede icip geldigi olmus bir iki kere 5 ay icinde 3 kere icmis yani
Zannetmiyorm canim ya bu kadar az sayida ictigini.esrarin bagimlilik yapma duzeyi cok yuksek.senin tepkin nedeniyle azaltip soyluyor muhtemelen.

Bu kıza dedtek ol sevgiline diyrn herkes vebal altında .. Çocuğu tanımıyoruz etmiyoruz varsayımlarla konuşuyoruz ya bu çocuk esrar içtiği bir gün bu kıxla kavga edip dövse , yada zarar verse hadi bunu geçtim arkadaşlar uyuşturucu öyle sinsi bir yılan ki adam 5 yıl içmez gider 6 yıl içer .. Kızım uzak dur

Ayrıca onu dışlamak yerine destek olman gerektiğini düşünüyorum. Ben olsam böyle birine bir tekme de ben vuramam. Kurtulması için elimden geleni yaparım. ALLAH için... Git hemen evlen demiyorum ama şans vermen gerektiğini düşünüyorum. Hiç mi güvenmiyorsun isterse senden saklayabilirdi geçmişini değil m?
İyi de zaten saklamış ki! Konu sahibi bir şekilde(nasıl olduğunu yazmamış ama) öğrenmiş. O yüzden nasıl güvenebilirim diyor ya zaten!

İyi de zaten saklamış ki! Konu sahibi bir şekilde(nasıl olduğunu yazmamış ama) öğrenmiş. O yüzden nasıl güvenebilirim diyor ya zaten!

Bende diyorum ki!!! Ot bağımlılık yapmaz, psikolojik bağımlılık yapar ve isterse bırakır diyorum okey? Uyuşturucu gibi fiziksel bağımlılık yapmaz diyorum anladın? Daha açıklama yapayım mı? Yeterlimi? İnkar etmemiş kabul etmiş sonuçta!!!!!!!

Bana bu siniriniz neden ki? Ben zaten bağımlılık ile ilgili bir şey demedim. Gerizekalı değilim ve sizden bir şey öğrenmeye de çalışmadım! Üslubunuza dikkat edin lütfen.

Babam sordu kötü aliskinliklari varmi diye hayir dedim
ailene de yalan söylemişsin ya ne diyim başka. Diyelim ki evlendin esrara tekrar başladı annenin babanın yüzüne nasıl bakacaksın? Evliliğin kötü giderse ailenden destek bulabilecek misin?

Merhaba arkadaslar,
benim bir sorunum var. Birlikte oldugum gencin eskiden esrar kullandigini ögrendim. Kendisi yine arada bir kullanmis benim haberim olmadan. Önceden sik sik kullanmis diye duydum fakat simdi azlamis bayagi bi ayda 1 iki ayda 1 kere falan icmis. kendisine sordugumda bagimli olmadigini söyledi. Bana söz verdi birakacagini. Kendisine sordum birakmak zor olmazmi, zorlanmazmisin diye hayir dedi bagamlisi degilim. Neden ictin dedigimde sikintidan dedi yalniz yasiyor sikildigi icin icmis güya. Bana yemin etti cünkü biliyor eger birkere daha yaparsa beni kaybedecek. Yemin etti degisecegini onu yalniz birakmamami destek olmami istedi. Bende birakamadm onu. Destek olmak istiyorum ama icim icimi kemiriyor. Korkuyorum, bir ay sonra ailesi gelcek tanismaya. Babam sordu kötü aliskinliklari varmi diye hayir dedim. AIlesi cok seviyor beni. Cok seviniyorlar ogullari icin cünkü benimle beraber olmaya baslayai degisti. Eskisi gibi degil sorumluluk aliyor. Kendi ayaklarinin üzeirnde duruyor. Benim sorum sizde bana yalanmi söylüyordur bagamli oldugunu sakliyormudur yada belki duymussunuz biliyorsunuzdur nerden anlayabilirim icim icmediigni? sonucta ayni evde kalmiyoruz. Ayrica bir baslayna birdaha birakamza diye birsey varmi? yalanmi birakacam demesi?

Merhaba canim benimde erkek arkadasim esrar kullaniyordu oturdugumuz semt dolayisiyla arkadas ortaminda bulasmisti ben bikac ay once ogrendim ve ogrendikten sonra arkadasinin arabasiyla kaza yapti 30milyarlik araba pert oldu. Aileside biliyordu alkol ve esrar ictigini. Ailesiyle birlikte hastaneye yatirmaya ikna ettik iki hafta hastanede yatti tum vucudu temizlendi sonrasinda bitkisel ilaclarla hala ayakta tedavisi devam ediyor suanda birakti bir ay once ailesi tanismaya geldi sozlenicez insallah ayni mahallaede buyuduk biz yillardir birlikteydik kendiaide bu pislikten kurtulmak istedigi icin ailesiyle birlikte yaninda olduk elinden tuttuk ve kurtuldu cok sukur insallah baslamaz aslinda o kadar duzgun temiz sorumluluk sahibi bir cocuk ki ama iste bu pislige bulastigin zaman istemesende devam ettiriyor bagimli oluyorsun.

Arkadaşlar esrarda kötülük aramayın. Karakterinde arayın arıyorsanız. Kendi de içmicem demiş zaten ki arada içmekte bir sakınca görmüyorum. Bence dert edilcek bir durum yok. Ülkemizde legal olması dileğiyle...

Allah kimseyi bulastirmasin esrardan kasit ot vs basit seyler degil kokain bonzai gibi maddeler bagimlilik yapiyor insan ister istemez cebindeki son parasina kadar verip dahada borca girebiliyor aileden uzaklasiyor millet ustune gidip kotuledikce daha kotu oluyor cok ciddi bir konu bence sigaradan bahsetmiyoruz yani hafife alinmamasi lazim birakmak ve biraktirmak icin her turlu destegi vermeniz lazim karsinizdaki de kurtulmak istiyor ve sizi seviyorsa heleki evlilik gibi ciddi birsey soz konusuysa

Çok şey yazmak isteyıp yazmıyorum bu konuyla ılgili ama bence bu tarz seyler senin için kaldıramayacagın seylerse uzak dur.Esrar bağımlılık yapmaz yani safsa yapmaz ama bunun cesitleri var ve ne yazıkki bir kere oyle bir ortama girip hosuna giden bir insan bunu devamlı yapar ve de bagımlı olmadıgını iddia eder.
mesela yerinde olsam onun o halini bir görüp sonra ne yapmam gerektıgını düşünürüm.Bu senın için korkunc bırsey ama gercekten bagımlı mı yoksa eglence ıcın mı bunu yapıyor görmus olup böyle yol ızleyebilirsin.
Eğer kendisi bunu bırakmayı gercekten ıstıyorsa ona sonuna kadar destek ol ama sen ona bu konuda hep kızıp bagırıp terslersen o sana bu konuyla ılgılı hıcbır zaman dogruyu söylemeyecek bunu unutma.
ona bagırıp cagırmadan bu olay normalmıs gıbı konusup neden yaptıgını ve gercekten bırakabilir mi bunu anla ve bunu gercekten ıstıyosa destek ol derim.

Yorumlara bakıyorum da bazı arkadaşlar kesin yargı NET BIRAK demiş. Ne alaka arkadaşım. Herşeyin başında ilişkinize inanmak ve güvenmek geçiyor. Bağımlılık yapan bişey değil sonuçta. Seni kaybetmekten korkuyorsa gerçekten içmez bırakır. Herkes zamanında hata yapabilir iş ki hatalarından ders çıkarmak.. Eminim ki hatasını anlamıştır. Hemen yargılamamak lazım.

Hatasini anladi duzelir aninda olucak seyler degil bunlar, benim erkek arkadasimda benim ne kadar uzuldugumu onun icin cabaladigimi goruyodu seviyodum ailem biliyodu evlilik hazirligindaydik yilardir birlikteydik ayrilmayi dusunemiyodum asla ve bana icmiycem demisti soz vermisti yemin etmisti ama hastaneden ciktiktan sonra bile icmisti yakalamistim yalan soylemisti kac defa oyle soz vermekle tamam sni kaybetmekten korkuyorum icmiycem demekle olmuyo. Erkek arkadasim bu yuzden kac milyar birca girdi babasi hala o borclarini oduyor kafasi da bitirirse birakir ancak. Ben birgun son yalaninda artik dayanamamistim ve yaninda nasil aglamistim nasil evlenicez bu sekilde aldigin parayi onlara harcarsin cocugumuz olur nasil boyle bi baba olucaksin tertemiz mutlu bi hayat yasamak varken bu kotulugu bana ailene kendine neden yapiyosun demistim konustuklarimi dusunmus o akdar zoruna gitmiski o gunden sonra icmemisti ve biz ayni mahallede oturuyoruz icse duyarim zaten tamamen birakti artik. Yani onun kafasinda bitiyor ve senin onu yonlendirmende bitiyor bu is. Ama kesinlikle birakip gitmek onunda ailesi anne babasi var sende ayrilinca belki daha kotu olur birakmaz ailesi ne kdr uzulur onu duzeltmeye calis yaninda ol.

X