Erkek arkadasim esrar kullaniyormus. Nolur yardim edin akil verin!

Benimde erkek arkadaşım eskiden içiyordu ama yıllardır içmiyor. İrade kişilik karar..
Belki destek olmalısın. Çünkü ben oldum.

bende seviyorum destek olmak istiyorum belki allah onu ona yardim etmem icin karsima cikardi?

Arkadaslar daha yeni sordum ona mesaj atarak doktora gidelim doktor baksin tedaviye gerek varmi yokmu söylesin dedim, kan testi yaptiralim dedim. Cevabi suydu:
Noluyor nerden cikti bu ben cocuk degilim. Fakrindamisin bunu yaptirirsam ehliyetim gider dedi.
Isi icin sart ehliyet L napcagimi sasirdim

benzer durumu yaşadım.
ben yanında oldum. 8 senedir temiz.
eğer arkadaş ortamı yüzündense mutlaka kopmasını sağla o arkadaşlarından.
benimki kardeşi ve arkadaşları yüzünden bulaşmış o belaya, Allahtan daha başındayken kurtuldu.

Sakın sakın bulaşma.. Benim üniversiteden arkadaşımın da sevgilisi esrar kullanıyordu.. Kız ayrıldı, barıştı.. Ayrıldı, barıştı derken.. Kendini nikah masasında buldu.. Evlendiler.. Şimdi de eşi hapis de.. 2 ay önce esrar satıcılığından göz altına alınmış. Şimdi ki kanuna göre, içicilerin cezai yaptırımı 5 yıl.. Satıcıların da 10 yıldan başlıyormuş.. Arkadaşım çok kötü durum da . O kadar zor zaman geçiriyor ki.. Devlet bu konuda çok acımasız..

eğerki çok bagımlı deilse bırakabilir bence cok fazla tepki veriyorsunuz bir dönem bunalıma girip içmiş olabilir ama eger cok bagımlı değilse bırakabılır onu ot içti diye hayattan sevdiği kişiden soyutlamak yanlıs bence..sadece uzun bi zaman ciddi adımlar atma bıraktıgından emin ol bu konuyuda gündeme tasıma sürekli yalan söylemesine sebeb olursun..Allah hayırlısını versin..

Arkadaslar daha yeni sordum ona mesaj atarak doktora gidelim doktor baksin tedaviye gerek varmi yokmu söylesin dedim, kan testi yaptiralim dedim. Cevabi suydu:
Noluyor nerden cikti bu ben cocuk degilim. Fakrindamisin bunu yaptirirsam ehliyetim gider dedi.
Isi icin sart ehliyet L napcagimi sasirdim
Ehliyeti falan gitmez merak etmesin,bırak demiyorum ama kendinide kaptırma
sonuçta sen bırakırsan emin ol daha kötü olucak tedavi için ikna et,hatta tehtit et eğer tedavi olmassan seni bırakırım diye seni gerçekten seviyosa çabalar zaten emin ol.
Heee bu arada bonzai falan içmiyorsa ot biraz daha az bağımlılık yapan bir ürün bilgin olsun.

ben ne yapacagimi sasirdim doktora gitmiyor ehlkiyetim gider diye kan testi yaptirmiyo iste üzerine gitmeyim diyorum ama güvenemiyorum korkuyorum en son 3 hafta önce icmis ya. Benimle bulusmadan öncede icip geldigi olmus bir iki kere 5 ay icinde 3 kere icmis yani

ben ne yapacagimi sasirdim doktora gitmiyor ehlkiyetim gider diye kan testi yaptirmiyo iste üzerine gitmeyim diyorum ama güvenemiyorum korkuyorum en son 3 hafta önce icmis ya. Benimle bulusmadan öncede icip geldigi olmus bir iki kere 5 ay icinde 3 kere icmis yani
tmm işte sen elinden geleni yap eğer hala bırakmıyosa ailesi başının çaresini baksın sen artık hayatından çık seninde bi hayatın var sonuçta
Ama elinden geleni gerçekten yaptığına emin ol yoksa hayat boyu acaba mı dersin.
Bu arada sakın evlilik nişanlılık bu tarz şeylere girmeyin.

bence de krizlere girecek kadar bağımlı değilse bırakılır.
ama artık öğrendiğin ve desteklemediğin için hala içerse o zaman işler kötü.
madem bağımlı değilim diyor bir daha hiç içmesin.

Ehliyeti falan gitmez merak etmesin,bırak demiyorum ama kendinide kaptırma
sonuçta sen bırakırsan emin ol daha kötü olucak tedavi için ikna et,hatta tehtit et eğer tedavi olmassan seni bırakırım diye seni gerçekten seviyosa çabalar zaten emin ol.
Heee bu arada bonzai falan içmiyorsa ot biraz daha az bağımlılık yapan bir ürün bilgin olsun.

bonzai degilmis marihuana iciyomustu

Canim bana elini uzatmis bana destek ol dedi sarildi agladi beni gercekten cok seviyor buna eminim. Cünkü eskiden hicbir kiza asik olmamis ilk askiyim ve ailesiyle tanistirdigi ilk kizim ailesi o yüzden cok hevesli sevincli. Ama korkuyorum cok korkuyorum. Ona dedim eger birakmazsan bir kere daha icersen biter iliskimiz dedim cok ciddiyim bunda dedm korkuttum gözünü ve birlikte basaracagiz deidm. Bagimli degilmis sikintidan ictigini dedi nedeni yokmus yani öyle dedi bu arada ictigi marihuana mi nedir oymus. Bana yapmicagini sözünde duracagini söyledi. Ama insan endiseleniyor. Misal bana malzemelri cöpe attigini söyledi resmini cek yolla dedm yatiyorum suan cöpümü acip fotograf cekiym dedi. Göstermedi yani. BUgün ben onun evine gideceim isten cikinca haber vermeden. ki cöpte degilsede atamasn diye. Bakcam cöpüne ama bu güvenmedigimi gsöterir ona? Bir ay sonra ailesi gelcek napcam ben? Bir ay icinde nasil yapcam bunu nasil emin olcam

Bırakma diyorsa bırakma, kimse birşeyleri destek almadan yapamaz yanında ol şöyle diyeyim ben sigara kullanan bir insan değilim ama çok sıkıldığımda içiyorum alkolü de öyle hemde sanki kırk yıllık içki masasındaymış gibi bu benim bağımlı olduğumumu gösterir ? Hayır tabii ki bunlar aynı şey ciddiyim. Tek bırakılmayacak şey hap. Bunu içerse kokain içerse bırakamaz bu açık. Çöpünü kontrol etme eve giderken bi kek falan al ye ama çöpünü elinde tut içeri gir su içicem şu çöpüde atıp geleyim de kuşkulanmaz bundan beni mi kontrol ediyorsun derse yoo ben sana güveniyorum bana ihanet etmeyeceğine eminim ihanet etsen söylerdin dimi de. Hem çocuk istiyorsa yani düşkünlüğü varsa çocuklara, sağlıklı bir çocuğumuz olmaz diye anlat. Erkekler küçük çocuk gibidir celallenip aslan gibi kükrediğine bakma otur karşına al konuş çocuk eğitir gibi konuş bak nasıl direttiği bi konuda fikrini değiştirirdsin. Ona yararlarını zararlarını anlat hatta bol bol yoğurt yedir bugün giderkende al. Yoğurt tüm tütütn maddeleri ve alkollü maddelerin temizzlenmesini sağlar. Ruhunu arındırdığın gibi organlarınıda dumandan kurtarmak için sana yoğurt aldım de. Mesela her zamankinden daha çok düş üstüne ama kontrol amaçlı değil sevgi olarak daha fazla ilgi göster bu sefer ben bunu nasıl ona yaparım düşüncesi oluşturursun aklında. Zaten hareketlerinden tavırlarından anlarsın daha çok içki içmiş gibi olurlar mesela akşam ara uyumadan sesini duymak istedim de uyumuş numarası yap bir saat sonra tekrar ara rüyamda seni gördüm çok korktum işte elinde birşey vardın onu içiyordun özür dilerim sana bunu yapıyorum ama affet diye söylüyordun korktm birşey olacak diye falan de ama arayarak anlat bunu zaten anlarsın tepkisinden. Alkol gibi beyin uyuşturuyor sadece. Bu şekilde ara ara yokla ama uyumuş gibi yap çünkü ne yapacaksa sen uyuyunca daha rahat yapacağını düşündüğü için o zaman yapar. Zaten yaparsa da telefonla anlarsın. Hatta özledim Tangodan (görüntülü) konuşalımmı de. Bir sürü seçeneğin var ve ne zaman birşey danışmak istersen yardımcı olurum tatlımm

Benim eşim de lise döneminde kötü arkadaş ortamında kullanmış benimle tanıştığında anlattı ve söz verdi bir daha asla olmayacak diye. Ki olmadı da. 8 yıldır beraberiz 1,5 yıldır evliyiz ve daha 1 kere şüphe etmedim ondan acaba kullanıyor mu diye. Ben güvendim, eşim de sözünü tuttu şükürler olsun şimdiye kadar hiç bir sıkıntı yaşamadık Allah yaşatmasın. Güveniyorsan asla kestirip atma ama dediğim gibi güveniyorsan..!

Esrar dumanının kendine özgü bir kokusu vardır. Bşr ortamda içilip içilmediğini kolay anlaşılır aslında. Fiziksel olarak etkileri gözlerde kızarıklık, aşırı tatlı isteği filan ama bunlar anlık etkiler, esrar kullanıp yanına gelmiyorsa anlamanın bir yolu yok bana göre.

bence de krizlere girecek kadar bağımlı değilse bırakılır.
ama artık öğrendiğin ve desteklemediğin için hala içerse o zaman işler kötü.
madem bağımlı değilim diyor bir daha hiç içmesin.

zaten bridaha hic icmicekmis söz verdi yemin etti ama ben nerden bilcem icip icmedigini? test yaptirmiyor! Ayrica ayni evdede yasamiyorumki hep kontrol etsem evde yakar icer ruhumd uymaz!

Esrar dumanının kendine özgü bir kokusu vardır. Bşr ortamda içilip içilmediğini kolay anlaşılır aslında. Fiziksel olarak etkileri gözlerde kızarıklık, aşırı tatlı isteği filan ama bunlar anlık etkiler, esrar kullanıp yanına gelmiyorsa anlamanın bir yolu yok bana göre.

iyide sürekli yaninda degilim ben evde yaksa icse haberim olmaz ben onu nerden anlicam diyorum! Güvenem tabiki simdi benden sakladi sonucta! Zorla ögrendim yoksa söylemicekti hic.....

esrar öyle eroin kokain gibi bi alışkanlık değil sanırım, bağımlıysa bile isterse bırakır bence, neden sıkılıyormuş, işi gücü yok mu, özelliklede erkeklerin boş zamanı olmamalı valla, çok boş zamanı olan kötü alışkınlıklar ediniyor genelde

valla bence işin daha kötü kısmı, bi gün bi yerlerde arkadaşına tavsiye etti falan diye satıcı diye yakalanırsa yıllarca hapisten çıkamaz, en iyisini hiç eline almasın cebine koymasın,
satan kullanan arkadaşlarından uzak dursun, böyle şeylere hep arkadaş yüzünden bulaşılıyo

eskiden bir erkek arkadaşım vardı,
alkol bağımlısıydı bağımlı olmadığını ve can sıkıntısından içtiğini söylerdi..
iki kez amateme yattı ve kaçtı..
üç kez psikolojik destek aldı ve on beş, yirmi sekiz ve kırk gün dayana bildi..
zor bi karar.

X