Erkek arkadasim esrar kullaniyormus. Nolur yardim edin akil verin!

iyide sürekli yaninda degilim ben evde yaksa icse haberim olmaz ben onu nerden anlicam diyorum! Güvenem tabiki simdi benden sakladi sonucta! Zorla ögrendim yoksa söylemicekti hic.....
Bende zaten sürekli yanında olmadığınız için anlamanızın bir yolu yok yazmışım değil mi size? Belli ki sorunuzu ilk seferde anlamışım. Bu kadar çoşkulu, bol ünlemli bir açıklama tekrarına neden gerek duydunuz anlamadım?

Merhaba arkadaslar,
benim bir sorunum var. Birlikte oldugum gencin eskiden esrar kullandigini ögrendim. Kendisi yine arada bir kullanmis benim haberim olmadan. Önceden sik sik kullanmis diye duydum fakat simdi azlamis bayagi bi ayda 1 iki ayda 1 kere falan icmis. kendisine sordugumda bagimli olmadigini söyledi. Bana söz verdi birakacagini. Kendisine sordum birakmak zor olmazmi, zorlanmazmisin diye hayir dedi bagamlisi degilim. Neden ictin dedigimde sikintidan dedi yalniz yasiyor sikildigi icin icmis güya. Bana yemin etti cünkü biliyor eger birkere daha yaparsa beni kaybedecek. Yemin etti degisecegini onu yalniz birakmamami destek olmami istedi. Bende birakamadm onu. Destek olmak istiyorum ama icim icimi kemiriyor. Korkuyorum, bir ay sonra ailesi gelcek tanismaya. Babam sordu kötü aliskinliklari varmi diye hayir dedim. AIlesi cok seviyor beni. Cok seviniyorlar ogullari icin cünkü benimle beraber olmaya baslayai degisti. Eskisi gibi degil sorumluluk aliyor. Kendi ayaklarinin üzeirnde duruyor. Benim sorum sizde bana yalanmi söylüyordur bagamli oldugunu sakliyormudur yada belki duymussunuz biliyorsunuzdur nerden anlayabilirim icim icmediigni? sonucta ayni evde kalmiyoruz. Ayrica bir baslayna birdaha birakamza diye birsey varmi? yalanmi birakacam demesi?

zaten esrar kullananların hiç biri bağımlı değil. onlara göre öyle...

edebileceğim tek yardım. hiç bir şekilde görüşme onunla.

ayrıl. kısa net.

nedenine niçinine hiç girme! konuyu deşme. ve ayrıl.

Esrar dediğiniz şey bir çok ülkede yasal olan, bağımlılığı sigara bağımlılığından öteye gitmeyen, halisünatif etkisi çok kısa süren keyif verici bir maddedir. Genelde uyuşturucu tedavisine dahil etmezler.

Üniversite ortamında bir çok arkadaşım kullanırdı. Hiç birinin bağımlı olduğunu görmedim, şimdi işlerinde güçlerinde insanlar oldular. Ama bizim bakkal amcanın oğlu da kullanıyor ondan ödüm kopuyor. Kişiden kişiye değişir yani. Erkek arkadaşın kullandığında kendine ya da başkasına zarar veriyor mu?

Cevremde tanidigim böyle iki tane insan var. Bir kere bu illete bulastinmi kurtulmasi öyle kolay olmuyor. Önyargili olmak istemem ama helleki genc yasta basladiysa cok ama cok zor. Bu bahsetigim iki insaninda esleri ve cocuklari var. Hatta birtanesi bosanmanin esigine kadar geldi kac kere evden kovdu karisi sonra düzelir gibi oldu en son gecen tekrar yakalanmis. Yazik degilmi esine kizina. Böyle bir insanla cok zor cok yipranirsin.

bizimde komşunun oğlu içiyordu..tedavi oldu..içmiyor zannediyorlardı..söz vermiş..şimdi yeni bebeğide oldu..fakat gizli içiyormuş..sözünede inanma..tekrar canı hiç mi hayatta sıkılmayacak..yine can sıkıntısından içecek..her canı sıkılan içer mi...bizimde çoğu zaman canımız sıkılıyor..bizde mi içelim..bu bahane..uzaklaş..geleceğin için uzaklaş yavrum..

Esrarla OT ayni seymi? O ot iciyor arada bir iste sigara gibi. Alkolü birakti icmiyor sigarasi var bir

Benim bildiğim kadarıyla aynı şey,davranışlarınızı kontrol etmeniz zor olmuyor alkol gibi fakat içene alkolden daha fazla keyif veriyor.Sinir sisteminizi gevşetiyor.Bu yüzden bağımlılık yapıyor.Çünkü alkol gibi mide bulantısı vb. şeyler yaşatmıyor.Ben kullanmadım ama kullanan bir sürü insan var.Onllardan duyduklarım.Erkek arkadaşının sosyal güvencesi var mı çalısıyor mu?

Merhaba arkadaslar,
benim bir sorunum var. Birlikte oldugum gencin eskiden esrar kullandigini ögrendim. Kendisi yine arada bir kullanmis benim haberim olmadan. Önceden sik sik kullanmis diye duydum fakat simdi azlamis bayagi bi ayda 1 iki ayda 1 kere falan icmis. kendisine sordugumda bagimli olmadigini söyledi. Bana söz verdi birakacagini. Kendisine sordum birakmak zor olmazmi, zorlanmazmisin diye hayir dedi bagamlisi degilim. Neden ictin dedigimde sikintidan dedi yalniz yasiyor sikildigi icin icmis güya. Bana yemin etti cünkü biliyor eger birkere daha yaparsa beni kaybedecek. Yemin etti degisecegini onu yalniz birakmamami destek olmami istedi. Bende birakamadm onu. Destek olmak istiyorum ama icim icimi kemiriyor. Korkuyorum, bir ay sonra ailesi gelcek tanismaya. Babam sordu kötü aliskinliklari varmi diye hayir dedim. AIlesi cok seviyor beni. Cok seviniyorlar ogullari icin cünkü benimle beraber olmaya baslayai degisti. Eskisi gibi degil sorumluluk aliyor. Kendi ayaklarinin üzeirnde duruyor. Benim sorum sizde bana yalanmi söylüyordur bagamli oldugunu sakliyormudur yada belki duymussunuz biliyorsunuzdur nerden anlayabilirim icim icmediigni? sonucta ayni evde kalmiyoruz. Ayrica bir baslayna birdaha birakamza diye birsey varmi? yalanmi birakacam demesi?
uzak dur nettttt....!!! başka adam mı yok esrar kullananın ne yapacağı belli olmaz...

Esrar dediğiniz şey bir çok ülkede yasal olan, bağımlılığı sigara bağımlılığından öteye gitmeyen, halisünatif etkisi çok kısa süren keyif verici bir maddedir. Genelde uyuşturucu tedavisine dahil etmezler.

Üniversite ortamında bir çok arkadaşım kullanırdı. Hiç birinin bağımlı olduğunu görmedim, şimdi işlerinde güçlerinde insanlar oldular. Ama bizim bakkal amcanın oğlu da kullanıyor ondan ödüm kopuyor. Kişiden kişiye değişir yani. Erkek arkadaşın kullandığında kendine ya da başkasına zarar veriyor mu?

geçen yıllarda obama açıklama yaptıydı, sigaradan zararsız diye, o kadarını bilemicemde, genelde ağır uyuşturucularla karıştırılıyor, gerçi yine de kulanmamak lazım, dediğin gibi insandan insana değişir, bazı insanlar için diğer uyuşturuculara geçiş için kapı açabilir, o zaman tehlikeli işte

Beni kaybetmemek icin birakacak diyorsun
peki evlendiktwn sonra kaybetme korkusu kalmayinca ne olacak

geçen yıllarda obama açıklama yaptıydı, sigaradan zararsız diye, o kadarını bilemicemde, genelde ağır uyuşturucularla karıştırılıyor, gerçi yine de kulanmamak lazım, dediğin gibi insandan insana değişir, bazı insanlar için diğer uyuşturuculara geçiş için kapı açabilir, o zaman tehlikeli işte
Aynen öyle, düzenli kullanan bir insan zamanla diğer uyuşturuculara geçiş yapabiliyor. Ama ayda yılda bir keyif için içenlerde görmedim öyle bir şey. Tabi bunlar benim çevremle sınırlı. Geneli aklı başında insanlar.

ilk duyduğunuzda ayrılmamışsanız biz burda ne desek boş ayrılmazsınız.Ayda bir kullanmak diyede birşey yoktur, ya kullanıyordur yada kullanmıyordur.Basbaya bağımlı sevgiliniz ..

Kişiden kişiye değişir evet etkisi çok kısa süren bir madde değildir.Kullandığınız madde size yetmemeye başlayınca daha da sertini denersiniz.Bunu kullanan ir sürü insan tanıyorum.Maalesef sizin anlattığınız kadar tatlı değil durum.

Esrarla OT ayni seymi? O ot iciyor arada bir iste sigara gibi. Alkolü birakti icmiyor sigarasi var bir
Evet aynı şey.
Evinde OCB isimli sigara kağıtları bulursan,
Ağzı kesilmiş kola şişeleri bulursan,
İğneyle delinmiş şişe kapağı büyüklüğünde alüminyum folyo bulursan,
Kahverengiye çalan yeşil minik tohumlar kül tablalarından eksik olmaz, gazetede ayıklar, evde sürekli hazırda gazete bulursan üzerinde ayıklanmak üzere,
Kullandığı çakmağın ateş seviyesi çok yüksek olur, yaktığın zaman kocaman bir alev görürsün,
İçi çıkarılmış, sadece beyaz kağıdı kalmış "NORMAL" sigara filtreleri bulursan,
Fazlasıyla sakin davranır, konuşması yavaşlamıştır, eğer ki VİSİNE isimli göz damlası kullanmıyorsa gözleri kıpkırmızı olur. Evinde visine bulursan,
Gerekli gereksiz güler, ancak sanılanın aksine dinleme özelliği çok gelişir, çok iyi odaklanır ve söylediklerini can kulağıyla dinler, beyni resmen açılmış gibi olur.
Kapağı kullanılmış ancak içilmemiş ayran kapakları, bol bol ayran bulunur evlerinde ama küçük kutu ayranlardan.

Daha vardır mutlaka belirti ancak aklıma gelenler bunlar.

Kişiden kişiye değişir evet etkisi çok kısa süren bir madde değildir.Kullandığınız madde size yetmemeye başlayınca daha da sertini denersiniz.Bunu kullanan ir sürü insan tanıyorum.Maalesef sizin anlattığınız kadar tatlı değil durum.
Benim çevremde durum böyle, sizin çevrenizi bilemeyeceğim. Düzenli kullanan, olmayınca aranan insanlar değiller zaten.

İlk olarak kesinlikle ara ara içtiğine bağımlı olmadığna asls inanma.
Evlilik demişsin sakın tedavi olup düzelmeden düşünme artı seni çok seven ailrsi evlenncr çok değişiyo emin ol.
Her zaman tedbirli ol ne yapacagnı bilemzsn içtiği zaman çok pis kokar baygın bakar gözleri kanlanmış gbi kıpkırmızı olur onun içinde damla alabilir çoğunlukla sarhoş gibi bakar güler bunlar varsa uzak dur derim..

Esrar bağımlılık yapmaz bırakması zor değildir asla arkadaş çevresi önemli jem de çok o insanları bırakmadıkça bırakamaz

Bırakma diyorsa bırakma, kimse birşeyleri destek almadan yapamaz yanında ol şöyle diyeyim ben sigara kullanan bir insan değilim ama çok sıkıldığımda içiyorum alkolü de öyle hemde sanki kırk yıllık içki masasındaymış gibi bu benim bağımlı olduğumumu gösterir ? Hayır tabii ki bunlar aynı şey ciddiyim. Tek bırakılmayacak şey hap. Bunu içerse kokain içerse bırakamaz bu açık. Çöpünü kontrol etme eve giderken bi kek falan al ye ama çöpünü elinde tut içeri gir su içicem şu çöpüde atıp geleyim de kuşkulanmaz bundan beni mi kontrol ediyorsun derse yoo ben sana güveniyorum bana ihanet etmeyeceğine eminim ihanet etsen söylerdin dimi de. Hem çocuk istiyorsa yani düşkünlüğü varsa çocuklara, sağlıklı bir çocuğumuz olmaz diye anlat. Erkekler küçük çocuk gibidir celallenip aslan gibi kükrediğine bakma otur karşına al konuş çocuk eğitir gibi konuş bak nasıl direttiği bi konuda fikrini değiştirirdsin. Ona yararlarını zararlarını anlat hatta bol bol yoğurt yedir bugün giderkende al. Yoğurt tüm tütütn maddeleri ve alkollü maddelerin temizzlenmesini sağlar. Ruhunu arındırdığın gibi organlarınıda dumandan kurtarmak için sana yoğurt aldım de. Mesela her zamankinden daha çok düş üstüne ama kontrol amaçlı değil sevgi olarak daha fazla ilgi göster bu sefer ben bunu nasıl ona yaparım düşüncesi oluşturursun aklında. Zaten hareketlerinden tavırlarından anlarsın daha çok içki içmiş gibi olurlar mesela akşam ara uyumadan sesini duymak istedim de uyumuş numarası yap bir saat sonra tekrar ara rüyamda seni gördüm çok korktum işte elinde birşey vardın onu içiyordun özür dilerim sana bunu yapıyorum ama affet diye söylüyordun korktm birşey olacak diye falan de ama arayarak anlat bunu zaten anlarsın tepkisinden. Alkol gibi beyin uyuşturuyor sadece. Bu şekilde ara ara yokla ama uyumuş gibi yap çünkü ne yapacaksa sen uyuyunca daha rahat yapacağını düşündüğü için o zaman yapar. Zaten yaparsa da telefonla anlarsın. Hatta özledim Tangodan (görüntülü) konuşalımmı de. Bir sürü seçeneğin var ve ne zaman birşey danışmak istersen yardımcı olurum tatlımm

Cooook tsk ederim cok cok yardimci olsun vermis oldugun fikirler sahane ben sana özeldende yazarim canim dediklerini uygulicam

Benim çevremde durum böyle, sizin çevrenizi bilemeyeceğim. Düzenli kullanan, olmayınca aranan insanlar değiller zaten.
Yani her an her dakika yanında olduğunuz biri değilse kullanıp kullanmadığını anlamanız çok kolay değil zaten.Bu tarz maddeler beyinin sinir sistemini uyardığı için bazı insanlar mutlu olmak için çikolata yemeyi tercih ederken bazıları bu maddeleri kullanıyor.Ben açıkçası bu maddeleri kullananların tadını aldıkça zor vazgeçiceklerini düşünüyorum.

X