Üniversite dediğin derse girip not almak, sınav geçmekten ibaret değil. Bir nevi er meydanı, iyiyi kötüyü safı çakalı tanıma yeri. Şimdiye kadar ailenizin kanatları altındaydınız ama artık tek başınasınız. Açın biraz artık gözünüzü. Öğrencinin cebindeki para her zaman her şeye eksiktir. Bugün gönlünce harcasan 2-3 gün ekmek arası yersin. 26 yaşında çalışan ve yeri gelince arkadaşlarıyla yiyip içen sevgiliniz sizi gram düşünmüyor. Ben aç değilim çay içerim demenize rağmen ortaya bir şeyler söyleyelim canın çeker belki yersin demeyen, üstelik kalk benim yediğimi içtiğimin hesabını da öde diyen adam sadece cimri değil sadisttir bana göre. Ödeyemeyeceğini, ezilip büzüleceğini düşünüp yedi kat yabancıya yapılmaz bu.
Başkalarıyla yaptığını gezdiğini yiyip içtiğini sizinle de yapmıyorsa cimri değil size layık görmüyor. Sevgilimin parası yoksa o marketten aldığı çikolatayı afiyetle yerim, doğum günü yılbaşı vs hediyelerini beklemem, ileride güzel zamanlarımız olacak derim. Ama herif herkesle yapıp benimle yapmıyorsa da ezikliğin alemi yok. Islak kek istemiş hemen yapıp götürmüşsünüz, adam dara düşse çıkarıp son kuruşunuza kadar verirsiniz de. Sizin gibi saf iyi niyetliler maalesef sağlam darbe almadan akıllanmıyor. Sokaktan 100 tane kadın çevirin sorun, kaç tanesi bu adamla sevgili olmak ister?