• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek anneleri oğlunuzu gelinden kıskanacakmısınız?

ayseds

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2010
14
0
36
Ankara
merhabalar..
4 yaşında bir oğlum var ve hayatımın anlamı,herşeyim..konuları okurken bizlerin yani gelinlerin kaynanalardan bırakın kaynanaları eşimizin tüm sülalesinden nefret ettiğini farkettim(çok sevenler azınlıkta gördüğüm kadarıyla)peki ya biz?oğluşlarımızı paylaşabilecekmiyiz ilerde??birileride bizden nefret edecekmi:))ne dersiniz??

benimde beş yaşında bir oğlum var canımın içi gözümün bebeği annelik bambaşka bişey şu anda o günleri hiç düşünemiyorum ama evladını seven gelininide sever heralde yani sevmese de falso vermemeli bence:))) herşey çocuklarımızın mutluluğu için değilmi...oğlumun yüzündeki bir tebessüm dünyalara değer

anne olmak en Büyük arzum.. ilerde oğlum olursa.. Büyür de Bi kızı severse Ben kıskanırım yaa =(

burada "ben oğlumu seve seve paylaşırım" diyen olmaz sanırım.. zaten paylaşmak diye birşey de olmamalı bence.. herkesin yeri ayrı sonuçta.. onun eşi olması, benim annesi olduğum gerçeğini değiştirmeyecektir.. birbirimizi sevmesek bile biraz saygı sorunu çözer..

bilemiyorum ama çevremde gözlemlediğim kadarıyla k.validesinden çok çeken gelin, mükemmel k.valide oluyor.. benim k.validem şeker gibi biri olduğu için herhalde ben çok cadı bir k.valide olurum sempatiksalakcinni

Kıskanmam gibi geliyor. Oğlumun kıymetini bilsin, sevsinler, sevilsinler, mutlu olsunlar.

Ama gelin hanım, oturup kalkmasını bilecek, bizim yanımızda öyle oğluşumla vıcık vıcık olmayacak, hürmet etmesini bilecek, ağzından bal damlayacak, becerekli olacak, evini çekip çevirecek, kesesini bilecek, har vurup harman savurmayacak, her daim güleryüzlü olacak.

Çok şeymi istedim yavbilmiyorumkismile

Ay ben kendimi tarif etmişim ayol sempatiksalakcinni

Rabbimden tek isteğim, çocuklarımı helal süt emmişlerle karşılaştırsın inşallah. İnsanın kıymetini bilen, yüreği sevgi dolu insanlarla:Saruboceq:

bu güne kadar gördüğüm hiçbir erkek annesi oğullarını paylaşmakta zorluk çekenler oldu.bu konuda kız anneleri daha makul davranıyor bence.keşke benim kavınvalidem de paylaşabilen bir kayınvalide olabilseydi...

Kıskanmam gibi geliyor. Oğlumun kıymetini bilsin, sevsinler, sevilsinler, mutlu olsunlar.

Ama gelin hanım, oturup kalkmasını bilecek, bizim yanımızda öyle oğluşumla vıcık vıcık olmayacak, hürmet etmesini bilecek, ağzından bal damlayacak, becerekli olacak, evini çekip çevirecek, kesesini bilecek, har vurup harman savurmayacak, her daim güleryüzlü olacak.

Çok şeymi istedim yavbilmiyorumkismile

Ay ben kendimi tarif etmişim ayol sempatiksalakcinni

Rabbimden tek isteğim, çocuklarımı helal süt emmişlerle karşılaştırsın inşallah. İnsanın kıymetini bilen, yüreği sevgi dolu insanlarla:Saruboceq:

kuzum çok güldürdün beni yaa allah ta seni güldürsün :)))

benim oğlum daha çok küçük 4,5 aylık geçenlerde nerden aklıma geldi bilmiorum ama bunu düşündüm bende kıskanmasına kıskanırım tabi ama ben öle annesinin eteğinin altından çıkamayan erkeklerden hiç hoşlanmadığım için oğlumuda tek başına ayakda kalabilcek bir birey olarak yetiştirmeyi düşünüorum tabiki oğluma yakışan biri ile evlensin isterim ama çokda müdahele edeceğimi düşünmüorum sadece oğlumu mutsuz ederse karışırım sanırım onuda oğlumunda ona yaklaşma tarzına bakarım arayı bulmaya çalışırım sanırımm ayyy oğlum büyücekde bana gelin getircekkk o günleir görürmüyüm acaba:D

bu karsımdakı ınsana gore degısır sanırım
sımdıkı gelın hanımlar gıbı oglumu her dedıgını yaptırabılecegını zannedıp nereye ceksem gelır dıye dusunup bır de bu yaptıklarıyla ovunenlerden olursa yolarım o gelını sanırım

ama oglumun deger verdıgı ve karsılıgında deger gordugu bır kızı bana kızım dıye getırırse bagrıma basarım
kızım evladımmm derım

yeter kı yavrumun kıymetını bılsın
onun kıymetını bılınce sevdıklerını de sever zaten

Kıskanmam diye düşünüyorum,iki oğlum var

kızım olmadığı için gelinlerimi kızım yerine koyarım

oğlum mutluysa her şekliyle kabul görür benden :))

Pamuklara sarıp sarmaladığım, e bebek, gül bebek büyüttüğüm oğluşumu , üzecek, bana karşı dolduracak, istemiyorum ananı babanı, gelmesinler evime diyecek, bayramlarda seyranlarda elimi öpmeyecek, her daim, yok onun şuyu var benim niye yok, bende şundan isterim, diye oğluşumun başının etini yiyecek kızla da işim olmaz. Yani inşallah rabbim nasip etmez.

Fakat üzülerek söylüyorum ve görüyorumki şimdiki kızlar tam da tarif etiğim şekilde.
yeni bir polemik konusumu başlattım nebilmiyorumkismile

maalesef kı oyle sanırım
ınsa allah herkes evladını gonul rahatlıgı ıle emanet edebılecegı gelın ve damat adaylarıyla karsılasır

annecım abım ve benım evlılıgımden once evlılık karar asamamızda endıse ve memnunıyetlerını uygun dılle bıze belırttı
bızde dusuncelerıne cok onem verdık
abım benden evvel evlendıgınde gonlu cok rahattı
dugunden sonra abımler geldıgınde yengeme kızım dıye baslayarak
"oglumu once allaha sonra sana emanet edıyorum
once kendınıze ıyı bakın kı bırbırınıze cok ıyı bakabılesınız
sen ıyı ol kızım evladıma da ıyı bakarsın zaten" dedı
evlılıklerınden 6 yıl gectı daha cıtlarını duymadık ıkısınınde
annemle babam ıse gelınımıze gelın demezler
o benım ablam annemle babamın kızıdır artık

ınsa allah bızlerde boyle oluruz :Saruboceq:

ben de zaman zaman düşünürüm bunu. kıskanırım heralde biraz ama kız üzmem. olan bana olur. ben zaten bu durumlarda hiç politik davranamadığım için hep üzülen taraf olurum. oğlum mutlu olsun isterim ama gelin beni istemezse, ben veladımın evine bir yabancıgibi girip çıkarsam,oğlum beni eskisikadar arayıp sormazsa kahrolurum.

ayy hayatta ben oglumu evlenduırmıcem zatenn :))) anne kuzusu kalacakkk bak buyut et sonra gelsın bırı alsın oglunu gotursunn ohhh yolarım o kızı bennnnn:)) dermısımm

kayınvalıdemle konusuyoruzda anne dıyorum nasıl kıskanmıyomusun ben oglumu kımsecıklere vermem oda dedı kı bana
o zmana gelınce evladının mutlu oldugunu goruyosun onun mutlulugu herseye degıyo dedı :) ınsallah bende boyle dusunurum kayınvalımdede ayrıca cok anlayıslı cok ıyıdır cok sevıyorummmm onuda esımı bana dogurdugu ıcın de :))

ayy hayatta ben oglumu evlenduırmıcem zatenn :))) anne kuzusu kalacakkk bak buyut et sonra gelsın bırı alsın oglunu gotursunn ohhh yolarım o kızı bennnnn:)) dermısımm

kayınvalıdemle konusuyoruzda anne dıyorum nasıl kıskanmıyomusun ben oglumu kımsecıklere vermem oda dedı kı bana
o zmana gelınce evladının mutlu oldugunu goruyosun onun mutlulugu herseye degıyo dedı :) ınsallah bende boyle dusunurum kayınvalımdede ayrıca cok anlayıslı cok ıyıdır cok sevıyorummmm onuda esımı bana dogurdugu ıcın de :))

bak sennn cadı kaynanamı olcan kızz delikafadulden valla bende senin gibi düşünüyorum amaaa sonrda diyorumki benim kayınvalidem oğlunu benden kıskansa çatışma çıkar herhaldeee ama sağolsun hiç karışmaz kıskanmaz oda anlayışlıdır onun gibi olabilsem keşke ilerdee ama mantıken düşündüğün zaman oğlun mutluysaa sende mutlu oluyosunn bizden cadı kaynana olamazz gülümmmm opuyorumnanaktankaydirigubbakcemile5

Pamuklara sarıp sarmaladığım, e bebek, gül bebek büyüttüğüm oğluşumu , üzecek, bana karşı dolduracak, istemiyorum ananı babanı, gelmesinler evime diyecek, bayramlarda seyranlarda elimi öpmeyecek, her daim, yok onun şuyu var benim niye yok, bende şundan isterim, diye oğluşumun başının etini yiyecek kızla da işim olmaz. Yani inşallah rabbim nasip etmez.

Fakat üzülerek söylüyorum ve görüyorumki şimdiki kızlar tam da tarif etiğim şekilde.
yeni bir polemik konusumu başlattım nebilmiyorumkismile

hee valla yeni bir tatışma konusu olmuşş kuzum yaa zemuszemuskaydirigubbakcemile3 sakın böyle düşünmee opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

Back