erkeğin çeyizi?

katr_em nişanımdada seninkine benzer bişey oldu apar topar nişan istediler iş uzamasın belli olsun dediler bilindiği gibi nişanı kız tarafı yapar biz herşeyi elimizden geldiğince en güzelinden yapmaya çalıştık ve nişan günü annesi sadece ince bir bilezik taktı ve erkek tarafından kimse bişey takmadı damat dahil şimdi düğünde yine takıları salon parası o bu parası derken gidicek bizim çevremiz apar topar nişan yaptırıp bişey takmamalarına biraz sinirlendi yapabiliyormusun diye sormadılar bile o yüzden şimdi herkez plan yapıyor herkes aralarında toplayıp bilezik felan alıcaklar onlarıda erkek tarafı benden alamaycakları için bende kalıcak ve onların takı parası hayalleri suya düşücek dişe diş kana kan :)))) çokmu uzun yazdım ne :)))

seni çok iyi anlıyorum sarisekerim. ellerinde olmasa da yapmasalar olsun canları sağolsun denir, ama hem var hem yapmıyorum deyince ben sinir oluyorum

Aynen canm ne kadar sinirlensekte boş yaşıyoruz bakalım...

konunun dışında kaldık bu arada geri dönelim bari :))

nişanlımın çeyizine dvd var sadece onuda birlikte aldık :)))

ama birçok anne yatak, yorgan, nevresim, tabak vs yapıyor. (herne kadar benim kayınvalidem yapmasada annem kardeşlerim için yapıyor )

Erkek tarafı olarak Aşkım ve ailesi :
Tüm beyaz eşyalarımı ,özel yemek takımımı , kahvaltı takımımı, özel çatal kaşık takımımı ,nevresim,bornoz seti, tencere seti,blender seti, hepsini benim zevkime göre aldılar Elektrik süpürgesini de aşkım almak istiyor aldırmıyor bana.
Bunların dışında salon ve oturma odası, mutfak masası takımını, perdeleri, halıları onlar alacaklar.

Bende tüm yatak odasını, ve geri kalan tüm elektrikli ev aletlerini,ev tekstilini, ve günlük ve diğer gerekli mutfak eşyalarını alıyorum.
Paylaşım çok önemli birşey , bir de yeterki huzur olsun

şanslıymışsın valla ben tek iğne görmedim haaa görümcemin kendi çeyizinden kalan yorganıyla ütü masasını unutmayayım :umursamaz:
eşim le benim ailem yaptı herseyi
yengem oğlunu evlendirdi yemek takımı çatal bıcak takımı bornoz takımı banyo aksesuarları havlular yastıklar çarşaflar daha neler aldı kızda annesine vermiş hiçbrini begenmemiş böyle bulupta bunayanlarda yok deil

Hepiniz çok şanslısınız ya biz herşeyimizi kendimiz ödicez :((
Ben hem eve yardım ediyorum, hemde kendime bişeyler alıyorum, sözlümde aynı şekilde, kayınvalidem bornoz aldı bohça için ama oda sözlümün parasıyla...
Allah yardımcımız olsun, dua edin bana :((

kizlar bosverin takilmayin, huzurunuz olsun nisanlinizla yeter..biz de dugun takilarimizi nisanlimla alicaz abartmamak kosulu ile tabii...Ben ne bizimkilerden ne de onunkilerden bisi istiyorum zaten,insanin kafasi daha rahat oluyo..napalim evlendikten sonra belki biraz borcumuz olur ama oderiz allah saglik, huzur versin..

kizlar bosverin takilmayin, huzurunuz olsun nisanlinizla yeter..biz de dugun takilarimizi nisanlimla alicaz abartmamak kosulu ile tabii...Ben ne bizimkilerden ne de onunkilerden bisi istiyorum zaten,insanin kafasi daha rahat oluyo..napalim evlendikten sonra belki biraz borcumuz olur ama oderiz allah saglik, huzur versin..

öyle tavbi canm önce huzur sonra gerisi bir şekilde geliyor..

Hepiniz çok şanslısınız ya biz herşeyimizi kendimiz ödicez :((
Ben hem eve yardım ediyorum, hemde kendime bişeyler alıyorum, sözlümde aynı şekilde, kayınvalidem bornoz aldı bohça için ama oda sözlümün parasıyla...
Allah yardımcımız olsun, dua edin bana :((

bide böyleler var hrseyi oğullarnın parasıyla yaparlar ederler oğlan evlendirdik derler :olmaz:

biz iki kardeşiz annem sağolsun herşeyi çift yaptırmıştı zamnında..
abim ewlenirken erkek tarafı olarak uyku seti, nevresim takımı, pike takımı, bornoz takımı, pijamalar, oyalı yazmalar çeyiz yapmıştık.
ayrıca tüm beyaz eşyalar, salon ve oturma odası takımları, perdeler ve halıları da biz aldık.
kız tarafı sadece yatak odası takımı ve mutfak malzemelerini, vitrin içlerini almıştı. kız ewlendiğinde ütü masası mutfak masası bilee yoktu. gerçi küçük ew eşyası anlamında halaa bişeyi yok 7 ay
oldu..:kızgın:
herkes gelin oluoo yaaa valaa çeyizi olanda olmayanda
aklımaa geldikçe hala sinirlenioorum :oklava: yazık annem ne çeyiz yaptı diyeee

Son düzenleme:
bu konuda yalnız olmadığıma sevinsemmi üzülsemmi bilemedim.benimde durumum sizinkiler gibi.hem çalışıyorum kendime çeyiz yapıyorum hem eve yardım ediyrum.nişanlımda yeni girdi işe bi sürü borcumuz var anasının babasının bişeye yardım ettiği yok.anca akıl verirler.bizde kendi borcumuzu kendimiz ödeyeceğiz.ama inanın bazen uykularım kaçıyor sindiremiyorum.sonra düşünüyorum eşimle huzurlu olayımda kuru ekmek yerim öderim borçlarımı.Ama insan en çokda ailesinin değerini anlıyor bu günlerde.benim için yapamayacaklrı yok.onlar gibi değiller.ınşallah onlarda benden memnundur.Rabbim cümlemizin yardımcısı olsun arkadaşlar.canımız sağolsun çalışır öderiz.

nişanlanalı 10 ay oldu 11.aya adım atmak üzereyiz
kayınvalidem nişanıma gelirken çeyiz getirdi bir çok
nişanlandıktan sonrada tost makinamı ve daha yeni sarjlı süpürgemi aldı
kaç kerede sordu bornoz alayım yatak örtüsü alayım diye ama ben almış olduğum için almadı
yineden bir kaç nevresim takımı falan alıcakmış
alması değil de düşünmesi herşeye değer...

Kızlar kayınvaldemin bana üj - bej :) bez parçası yapmasına ya da almasına gerek yok.... BEn zaten yeterince aldım. ((battaniye, nevresim felan sayıklıodu ama ...)) Aramız iyi olsun yeter.... Bu arada erkeği çeyizi die bişey yoturr.... Erkekte para varsa aynı gün her bir eksiği alır... Yeterki gönüller hoş olsun.... Pılı pırtı için keyif kaçıramam ki istememde... ben kalabalıklığı sevmem... yeteri kadar olsun kafi.. Ama Almışsada Hayır demem :P yada bişeyler almaya kalkarsa .... Mesela ne eksik kaldı çeyizinde dedi bi ara düdüklü tencerem yok dedim. Sen alma ben sana alıcam dedi. :)) bakalım artık...

Back
X