Erginsena'nın Diyet Günlüğü 52 bedenden 36 bedenee

salata ve sebzeyi sevmemen senin alehine bi durum bu durumda.ben sebze yemeyi severim.salataya bayilirim.bi ara kozlenmis patlican salatasiyla yogurt yiyodum gunde 1 ogun ve cook ve hizli kilo kaybetmistim.baska bir forumdaydim o zamanlar kk da degildim ve forum kurucusu beni tebrik etmisti hatta:KK1:.coban salata,karisik marullu ,otlu salatalar,baklagilli salatalar....belki de egeli olmamin etkisi var.malum egeliler ot yemeyi sever:KK1:

ne güzel cnm keşke bende sevebilsem ama sevdiklerimde var ıspanak,karnıbahar (kızartmasını ve tavuklu yada etli yemeğini yapıyorum nefi oluyo ve taze fasulye, bamya)bunları seviyorum ama ben sebzeleri yavan sevmiyorum salatayı oyüzden yiyemiyorum galiba:26:ama yemem lazım baslıycam yemeğe kaçamk yaptığım zaman dengeliycem yada çok acıktığım zaman gece bare salata yapıp yerim napıyım:KK43:(8

Son düzenleme:
salata ve sebzeyi sevmemen senin alehine bi durum bu durumda.ben sebze yemeyi severim.salataya bayilirim.bi ara kozlenmis patlican salatasiyla yogurt yiyodum gunde 1 ogun ve cook ve hizli kilo kaybetmistim.baska bir forumdaydim o zamanlar kk da degildim ve forum kurucusu beni tebrik etmisti hatta:KK1:.coban salata,karisik marullu ,otlu salatalar,baklagilli salatalar....belki de egeli olmamin etkisi var.malum egeliler ot yemeyi sever:KK1:

bende bayılırım sebzenin her türüne..bahsettiğin çorbaya da bayılırım ben...
salatanın her çeşidineee ayy ben herşeyi yiyorum sanırım...:KK9:

hatta kuruyemişi ve zeytini hiç sevmezdim hiç yemezdim ama sonradan nolduysa yedim ve en sevdiklerim oldular:KK56:

ne güzel cnm keşke bende sevebilsem ama sevdiklerimde var ıspanak,karnıbahar (kızartmasını ve tavuklu yada etli yemeğini yapıyorum nefi oluyo ve taze fasulye, bamya)bunları seviyorum ama ben sebzeleri yavan sevmiyorum salatayı oyüzden yiyemiyorum galiba:26:

anladim canim.tatlandirmaya ihtiyac duyuyosun ve yagida kullanmak istemiyosun fazla.ben de oyle zamanlarda baharatlari cok kullaniyorum.yada salatalarin yaninda yada icinda tursu kullanirsan daha lezzetli oluyolar.belki yavas yavas azar azar yersen alismaya baslarsin.bu senin daha hizli kilokaybetmene yardim eder.sevdigin yemeklere ben de bayilirim bu arada.

neden kilo aliyoruz saniyosun tatlim. benim de sevmedigim sey yok galiba:KK23:

aynen öyle canım yaaa.benimde sevmediğim hiç bişey yok et sebze:KK9:..
sadece pırasayı pek aramam ama olsa onuda yerim..
canım bizim kabızlık gibi bi problemimiz olmasa bu kadar çabuk kilo almayız da..
sürekli şişiz ne olacak hepsi kilo oluyo..:KK31:
tabi yemeyi sevdiğimizde doğru..

aynen öyle canım yaaa.benimde sevmediğim hiç bişey yok et sebze:KK9:..
sadece pırasayı pek aramam ama olsa onuda yerim..
canım bizim kabızlık gibi bi problemimiz olmasa bu kadar çabuk kilo almayız da..
sürekli şişiz ne olacak hepsi kilo oluyo..:KK31:
tabi yemeyi sevdiğimizde doğru..

evet ya sorma.bugun bu konuyu baya konustuk.bunun uzerine biliyosun ben bir saat spor yaptim.hic spor yapmiyordum.ilk defa yaptim ara verdikten sonra.bugun cok bitki cayi ictim ve kayisi ceyi iciyorum simdide.gecen haftadan beri aldigim 1 kilonun birazi belki erir diye umut ediyorum.millet surekli verirken ben bir hafta boyunca aliyorum onur hafta bagirsaklarim lutfederse veriyorum.boyle iki geri bir ileri olarak devam ediyo:26:

ne güzel cnm keşke bende sevebilsem ama sevdiklerimde var ıspanak,karnıbahar (kızartmasını ve tavuklu yada etli yemeğini yapıyorum nefi oluyo ve taze fasulye, bamya)bunları seviyorum ama ben sebzeleri yavan sevmiyorum salatayı oyüzden yiyemiyorum galiba:26:ama yemem lazım baslıycam yemeğe kaçamk yaptığım zaman dengeliycem yada çok acıktığım zaman gece bare salata yapıp yerim napıyım:KK43:(8
tatlım bu tamamen psikolojik aslında
yavaş yavaş yemeye başlayıp damağını alıştırdıkça seveceksin
hem sebze meyve cok öenmli beslenmede... biliyorsun ki tüm vitamin ve mineraller ve kanser gibi hastalıklara karşı koruyucu antioksidanlar meyve-sebzede var
sebze çorbasını biraz da sulu dene, içine baharat koy inan ben tuzsuz yediğimden herhalde baharatlara bayılırım ve inanılmaz farklı bir lezzet katıyor yemeklere
bir de salatayı farklı şekillerde yapabilirsin mesela havucu rendele az yağ ve biraz su ile pişir üstünü yogurtla çok güzel oluyor ya da karnabaharı da az suda suyunu çekene kadar haşla limon sarımsak zeytinyağı ile sos yapıo karıştır hem sağlıklı hem de lezzetli tabii tuzu unutma ben kullanmadığımdan yazmayı unutuyorum da:26:
farklı lezzetler dene
belki tek düzelikten sevmiyorsundur, çeşitlendirince belki fikrin değişir
bu arada bunu şu an arada imkan buldukça okumakta oldugum kitaptan öğrendim"fransız kadınları neden kilo almaz?" diye...
birkaç değişiklikle hafifleme yöntemleri sunmuş bnm yaptığım şeyler genelde ama okuyorum yine de... belli bir hap bilgi değil genel önerilerde bulunmuş...

sen et ağırlıklı mı besleniyosun ozaman cnm..
sebze sevmeyenler eti çok sever ya..

evet cnm eti çok seviyorum köfteyi hele ama onu kim sevmezki:)))) sebzeyide çiğ sevmiyorum salata gibi diğer türlü seviyorum yemeklerini falan

Son düzenleme:
evet ya sorma.bugun bu konuyu baya konustuk.bunun uzerine biliyosun ben bir saat spor yaptim.hic spor yapmiyordum.ilk defa yaptim ara verdikten sonra.bugun cok bitki cayi ictim ve kayisi ceyi iciyorum simdide.gecen haftadan beri aldigim 1 kilonun birazi belki erir diye umut ediyorum.millet surekli verirken ben bir hafta boyunca aliyorum onur hafta bagirsaklarim lutfederse veriyorum.boyle iki geri bir ileri olarak devam ediyo:26:
aynen canım aynen benimde öyle..çok kötü bişey yaa inş.kurtuluruz bizde..
kayısı çayı iyi geliyor diye okumuştum bende bide ona başlarım olmazsa..
sana da iyi gelirse..
sporunda etkisi oluyodur mutlaka..
ama sporu da sürekli yaparsam bu sefer vucüt ona alışıyo yine başlıyo problem..

evet cnm eti çok seviyorum köfteyi hele ama onu kim sevmezki:)))) sebzeyide çiğ sevmiyorum salata gibi diğer türlü seviyorum yemeklerini falan

canım sebzeyi de azar azar yemeye çalış alıştır kendini...
arkadaşlarımın da dediği gibi sevdiğin baharatlarla renklendir..
salataların içine tavuk at mesela ilk başlarda alışman için..
çorbaların içine azar azar sebze koy sonra miktarını artır mesela..
sebze çok önmli mutlaka yemelisiniz..:26:

tatlım bu tamamen psikolojik aslında
yavaş yavaş yemeye başlayıp damağını alıştırdıkça seveceksin
hem sebze meyve cok öenmli beslenmede... biliyorsun ki tüm vitamin ve mineraller ve kanser gibi hastalıklara karşı koruyucu antioksidanlar meyve-sebzede var
sebze çorbasını biraz da sulu dene, içine baharat koy inan ben tuzsuz yediğimden herhalde baharatlara bayılırım ve inanılmaz farklı bir lezzet katıyor yemeklere
bir de salatayı farklı şekillerde yapabilirsin mesela havucu rendele az yağ ve biraz su ile pişir üstünü yogurtla çok güzel oluyor ya da karnabaharı da az suda suyunu çekene kadar haşla limon sarımsak zeytinyağı ile sos yapıo karıştır hem sağlıklı hem de lezzetli tabii tuzu unutma ben kullanmadığımdan yazmayı unutuyorum da:26:
farklı lezzetler dene
belki tek düzelikten sevmiyorsundur, çeşitlendirince belki fikrin değişir
bu arada bunu şu an arada imkan buldukça okumakta oldugum kitaptan öğrendim"fransız kadınları neden kilo almaz?" diye...
birkaç değişiklikle hafifleme yöntemleri sunmuş bnm yaptığım şeyler genelde ama okuyorum yine de... belli bir hap bilgi değil genel önerilerde bulunmuş...

olabilir cnm diyet yapıyosam yemek zorundayım kansızlık var zaten :KK50: karnıbaharı ve havucu denemedim ama bi kere brokoliyi denedim buharda haşladım sarımsaklı yoğurt ve üzerine kırmızı biber kızdaırdım yağda süper oldu....diğerlerinide deniycem salatalara azıcık zeytinyağı koyucam tatlandırsın diye nar ekşiside koyablirmiyim ki yoksa yasakmı yağ yasak ama azıcık tat versin yada şu hazır salata soslarından koyarım ama yasaksa koymam:KK17: zayıflıyım derken kilo almıyım....şimdi merak ettim fransız kadınları neden kilo almazmış ki en çok ne tüketiyolarmış:26:

aynen canım aynen benimde öyle..çok kötü bişey yaa inş.kurtuluruz bizde..
kayısı çayı iyi geliyor diye okumuştum bende bide ona başlarım olmazsa..
sana da iyi gelirse..
sporunda etkisi oluyodur mutlaka..
ama sporu da sürekli yaparsam bu sefer vucüt ona alışıyo yine başlıyo problem..

canım sebzeyi de azar azar yemeye çalış alıştır kendini...
arkadaşlarımın da dediği gibi sevdiğin baharatlarla renklendir..
salataların içine tavuk at mesela ilk başlarda alışman için..
çorbaların içine azar azar sebze koy sonra miktarını artır mesela..
sebze çok önmli mutlaka yemelisiniz..:26:

çok önemli evet yiycem kesinlikle çeşitlendirilerek tavuklu hiç denemedim deniycem :KK16::KK16:

olabilir cnm diyet yapıyosam yemek zorundayım kansızlık var zaten :KK50: karnıbaharı ve havucu denemedim ama bi kere brokoliyi denedim buharda haşladım sarımsaklı yoğurt ve üzerine kırmızı biber kızdaırdım yağda süper oldu....diğerlerinide deniycem salatalara azıcık zeytinyağı koyucam tatlandırsın diye nar ekşiside koyablirmiyim ki yoksa yasakmı yağ yasak ama azıcık tat versin yada şu hazır salata soslarından koyarım ama yasaksa koymam:KK17: zayıflıyım derken kilo almıyım....şimdi merak ettim fransız kadınları neden kilo almazmış ki en çok ne tüketiyolarmış:26:
cnm hazır salata soslarından mümkün oldugunca kaçınmaya bak
onun yerine limon zeytinyağı ile yapmanı tavsiye ederim
nar ekşisi de şekeri dengelemede yararlı diye biliyorum çok kalorili değil biz kendimiz yaptığımızdan salatalarda kullanırız
fransız kadınları da az ama çeşitli yediklerinden kilo almazlar bi de azıcık alsalar hemen telafi ederlermiş mesela diyelim 3 kg almış farkına varmadan, hemen bir detoks çorbası, neleri kaçırmış gözden geçirip telafi ederlermiş
bir de herşeyden tadımlık yiyorlar doyumluk değil
çok çeşitli salata ve sebzeleri kullanıyorlarmış daha çok okumadım ama aklımda kalan bunlar

kızlar ben muhtesem yüzyılı izlerken diyetimi unuttum kaçamak yaptım:78: çok pişmanım şimdi:KK17::KK17::KK17::KK17:

Ne yedin ne yedin:KK53::KK53: bende aksamdan sonra bisey yemeyim die planlamistim cok aciktim ama
2 kayisi kurusu we ceyrek yesil elma yedim :KK53::KK53::KK53::KK53:

canim salata soslari cok yagli ve kalorili seyler.eger istersen yogurdun icine biraz kekik,nane, kirmizi biber ekleyip salata sosu olarak kullanabilirsin bugun benim yaptigim gibi.fakat yagda kirmizi biber kizdirirsan bu senin icin uzucu sonuc verebilir.alttaki haslama sebzelerin zayiflatici etkisini de yok edersin.tatlandirici olarak baharatlar super cozum bence.

kızlar hepinize teşekkür ederim....gidip yatsam iyi olucak gözlerim kaç gündür kanlandı tam uykumu alamıyorum oğlum sürekli uyanıyo dişlerinden çok huysuz bu aralar diş patlatıyo hala neyse herkeze iyi geceler yarın grsrz.....su içip yatıyım bu aksam yatım yine kaçamağımı keşke yemeseydim küçük bi kase puding yedim ama kaselere cici beb koymuştum:KK17:üzerinede damla çikolatası ve hindistancevizi uyduruk bişey yaptım işte 1 kaşık aldım çok güzel olmustu bi baktım yemişim:KK17::KK17::KK17::KK17:

kızlar hepinize teşekkür ederim....gidip yatsam iyi olucak gözlerim kaç gündür kanlandı tam uykumu alamıyorum oğlum sürekli uyanıyo dişlerinden çok huysuz bu aralar diş patlatıyo hala neyse herkeze iyi geceler yarın grsrz.....su içip yatıyım bu aksam yatım yine kaçamağımı keşke yemeseydim küçük bi kase puding yedim ama kaselere cici beb koymuştum:KK17:üzerinede damla çikolatası ve hindistancevizi uyduruk bişey yaptım işte 1 kaşık aldım çok güzel olmustu bi baktım yemişim:KK17::KK17::KK17::KK17:
sorma ben de pudingli pasta yemiştim:KK17:
neyse yarın güzel bir güne merhaba diyeceğiz inşallah
ben de yatıyorum kızlar hepinize Allah rahatlık versin:KK3::KK3::KK3:

canim salata soslari cok yagli ve kalorili seyler.eger istersen yogurdun icine biraz kekik,nane, kirmizi biber ekleyip salata sosu olarak kullanabilirsin bugun benim yaptigim gibi.fakat yagda kirmizi biber kizdirirsan bu senin icin uzucu sonuc verebilir.alttaki haslama sebzelerin zayiflatici etkisini de yok edersin.tatlandirici olarak baharatlar super cozum bence.

ayy evet yağ kızdırmam lazım,salata sosları çok kalorili demek..hm yoğurtla deniycem bakalım onuds denemedim sağol cnm güzel şeyler öğrettiğin için salatalarla ilgili hiç bişey bilmiyorum soslar filan

X