Erginsena'nın Diyet Günlüğü 52 bedenden 36 bedenee

tekrar ben geldimmmm:KK16:
ders çalışamadım ama ya eşim uyandı tam o sırada hasta olmuş ıhlamur yaaptım meyve yedirdiim derken şu saat oldu:KK22:
month kuzum kpss ye hazırlanıyorm ben..kamu mezunuyum ben..
arzu ablam geçmiş olsun...kızlar ama ha dikkat havalar tam hastalanmak için müsait:KK31:
o yüzden bol bol kendinize eşinize çocuklarınıza C vitamini yüklemesi yapın meyvelerle..:21:
aysunum Rabbim sanada hayırlı evlatlar nasip etsin:emir_bebek:
çok sağol canımmm inşallah olur benimde bebişim..:KK16:
kpss ye hazırlanıyosun demek canımm..b gurubundan gireceksin değil mi??
ben 3 yıl kpss girdim..bölümümüzden inatla ben kpss girdiğim yıllarda alım olmadı.son girişimde oldu.
inşallah kazanırsın canımmm...çok çok isterim.:KK19:.
ohhh ne güzel yaa bende çok seviyorum karda oynamayı izlemeyi hatta eşime dedim ben çıkıyım biraz karda yüriyim dedim sen çocukla dur olmaz dedi hasta olursuan zaten hemencik hastalanıyon dedi aayyy napsın cnm benim yaa soğuklar basladığından beri sürekli nezle grip burun akıntısı :KK53:tam yeni düzelmişken:KK9::KK9::KK9:
amin cnm insallah tez zamanda allah sanada verir olucak insallah:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

bende çok severim bide 3 yıldır hiç kar görmedim ben cnm görünce ne olduma döndük biz burda:KK9::KK9:
bebişin küçük sanırım canım tabi hemen hasta olur o şimdi kıyamamm:KK16::KK16:

çok sağol canımmm inşallah olur benimde bebişim..:KK16:
kpss ye hazırlanıyosun demek canımm..b gurubundan gireceksin değil mi??
ben 3 yıl kpss girdim..bölümümüzden inatla ben kpss girdiğim yıllarda alım olmadı.son girişimde oldu.
inşallah kazanırsın canımmm...çok çok isterim.:KK19:.

bende çok severim bide 3 yıldır hiç kar görmedim ben cnm görünce ne olduma döndük biz burda:KK9::KK9:
bebişin küçük sanırım canım tabi hemen hasta olur o şimdi kıyamamm:KK16::KK16:

yok cnm eşim bana diyo onu çocukmusum gibi:KK9: ama oğlumla hep beraber hasta oluyo ya benden ona geçiyo yada ondan bana anlamadım heralde eşimde o yüzden bırakmadı hasta olursam onada geçer oğlumada kış geldiğinden bei sürekli doktordayızda:KK53:oğlum daha küçük cnm 19 aylık 20 haziran 2010 doğumlu

:
yok cnm eşim bana diyo onu çocukmusum gibi:KK9: ama oğlumla hep beraber hasta oluyo ya benden ona geçiyo yada ondan bana anlamadım heralde eşimde o yüzden bırakmadı hasta olursam onada geçer oğlumada kış geldiğinden bei sürekli doktordayızda:KK53:oğlum daha küçük cnm 19 aylık 20 haziran 2010 doğumlu

ha bende bebişe diyo sandım:KK9:
bende hep eşime öyle derim canımmm bizim evde de sık sık hastalanan o:KK53:
ama bugün dayanamadık çıktık valla şimdilik sesi yok hastalanmadı:KK53:

19 aylıkmıııı ayyyyyyyyyo şimdi ne tatlıdırrr:nazar::nazar::nazar: yeni yeni konuşuyodur.paytak paytak yürüyodurrr..:nazar:.
tam oyun oynamalık olmuş:KK16::KK16::KK16::KK16: öptüm kocaman bebişininnniiii:KK16:

Son düzenleme:
ablacim bi sorum olacak. bana sanki 3 ana ögün fazla geliyor.2 ana ögün yesem olmaz mi ? benim cok düzensiz is saatlerim var bazen öglenleri biseyler yemege vaktim bile olmuyor ve öglenci oldugum zamanlar da gec kalkiyorum

:

ha bende bebişe diyo sandım:KK9:
bende hep eşime öyle derim canımmm bizim evde de sık sık hastalanan o:KK53:
ama bugün dayanamadık çıktık valla şimdilik sesi yok hastalanmadı:KK53:

19 aylıkmıııı ayyyyyyyyyo şimdi ne tatlıdırrr:nazar::nazar::nazar: yeni yeni konuşuyodur.paytak paytak yürüyodurrr..:nazar:.
tam oyun oynamalık olmuş:KK16::KK16::KK16::KK16: öptüm kocaman bebişininnniiii:KK16:

evet cnm çok tatlı bütün gün kosuyo oynuyo ve tabi evi dağıtıyo yaramaz bazende beni sinirlendiriyo ama bana çok düşkün sarılıyo öp diyorum anneyi geliyo yanağımı öpüyo hergün üstüste didişiyoruz çok hoşuna gidiyo çok seviyo ama tabi yaramazlıklarıda çok laptopu koltukta bırakmışım geldim yerden yere vuruyo alttan bişeylerini kırmış tvnin kumandasını kırdı telefonumu bozdu sürekli bişeyleri bozuyo kırıyo dağıtıyo çok enerjik yerinde durmuyo hızına yetişemiyorum vallahi arkamı dönüyorum bişey yapmış saniyeler içinde:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

kızlar çok ilginç şu saat oldu ben hala acıkmadım üstelik çok erken yedim 5 buçukta ve ekmekte yememiştim...hiçbişey yemedim sadece su ve 2 fincan yeşilçay içtim onun etkismi acaba yeşil çaymı acıktırmadı şimdi fincan daha içip yatıcam yarın grsrz kızlar iyi geceler:KK16:

öylemi diyosun ama çocukların geleceği için daha iyi eğitim için iyi biyer üniversteyiorada okuduklarında burda çok iyi şirketlerdede çalışabilirler hemde yabancı dilleri olur 2 dil ne güzel...işte tek kötü yanı gurbet olması haklısın benimde eşimin ailelerimiz burda aynı semtte oturuyolar yakınlar birbirine...ama sadece dediğim gibi daha bilgili çocuklarım için istiyodum neyse insallah okumak için yollarım...cnm ailen sanırım sonradan türkiyeye tasınmış siz orada kaldınız

arada öyle kilo vermenin durması oluyomuş bugün trt1 de gülben ergenin programında diyetisyen dedi telefonla biri bağlandı kilo vermem durdu dedi 1 aydır üstelik aynı şekilde diyete devam ediyomuş doktorda ona yediklerini sordu peynir ve tavuğu 1 ay yeme dedi öyle dene dedi..sende genelde çoğunlukla yedğin bişy varsa onları yeme baska seyler ye yerine bakalım bi değişiklik olucakmı
Allah hayirlisi neyse onu yapsin insallah canim.eger kismetiniz varsa burda,olur insallah

kilomu kirmak icin karbonhidrat diyetini uygulamayi düsünüyorum bir süreligine.cok uzun zaman yapamam,SIKILIrim kesin.ama dayandigim yere kadar yapayim diyorum

duygucum menü takiplerine daha yeni başladık..dur acele etme 1-2 hafta geçsin..sen bu arada menülerini bnm hazırladıqım listeye göre ayarla canım..kaçamakları sıfıra indir..suyu sakın azaltma...ekmeqi gerekirse sabah 1 dilime indir...ve lütfen cumaya kadar olan menülerini kaydet..cuma günü komple görmek istiyorum cnm :KK34:
karbonhidrat diyetini düsünüyorum.hatta yarim baslasammi.bakayim.yarin ekmeksiz sirf protein yiycem.
evet cnm öyle oldu bide eşimle çocuk yasta flört etmeye basladım:KK17: ben orta 2deydim oda lise1deydi ilk aşkım o benim bende onun ilk aşkıyım:KK73:
ay ne kadar güzeeeelll,cok hos bisey bu yaaa.Allah bozmasin:KK19:

olur valla ama ben sanırım yanlış besleniyorum.geç yatıyorum geç kalkıyorum şöyle diyim gece 3 te yatıp sabah 11 de kalkıyorum işe gidiyorum bazen 12 de bir şeyler yiyyorum bazende 2,5 gibi aslında çok yemem ama bu aralar nedense durdu kilo vermem sabit kaldı resmen.
mesela bugün 2dilim ekmek içine krem peynir bir bardak çay ve bol su
öğlen yine iki dilim ekmek içine zeytin ve krem peynir yine bol su
akşam da canım profiterol istedim profiterol yedim akşam dediğim saat 7 gib bu saatten sonra bir şey yemem zaten hep su içerim gece yatmadan önce bilerek değil ama vücudum istiyor.

canım bende hamilelikten sonra kilo alanlardanım bir anda veremiyorsun zaten yavaş yavaşoluyor 80 kilo ile doğum yaptım şuanda 64 kiloyum ilk zamanlar çok gücüme gidiyordu herkes çok şaşırıyordu çünkü hamilelikten önce çok zayıftım evlendiğimde 52 kiloydum kilo vermeme rağmen ikinciyemi hamilesin diye soruyorlar buda beni delirtiyor daha çok hırslanıyorum ilk başlarda bende veremiyordum emzirdiğim için boğazımı tutamıyordum zaten daha sonra biraz dikkat etmeye başladım çok fazla dikkat edemiyordum çok acıkıyordum ve artık bu kilo meselesi canımı sıkmaya başladı benden sonra doğum yapanlar kilo vermiş eski hallerine geri dönmüşlerdi hatta aralarında 2 çocuğu olan bile vardı kendimi iradesiz biri olarak görüyordum bir gün karar verdim onlar zayıflayabiliyorsa bende zayıflayabilirim dedim en son 68 kiloydum ve rejime başladım zayıflamak için ne gerekiyorsa yapacaktım aralık 3 te başladım şekeri ekmeyi tatlıyı hamur işi yemiyordum ve fazla doymadan sofradan kalkıyordum ama böyle ancak 1kilo verebildim benim sporla aram yoktur bir arkadaşım bana hap zayıflayan birini anlattı hemen bende denemek istedim aralık 26 da başladım ve yine rejimede devam ettim şuanda 64 kiloyum hapım bitti ve oğlum şuaralar hasta olduğu için salladım yani yerimde duruyorum ama en kısa zamanda gene alıcam çok işe yaradı ben memnunum sadece tok tutuyor yeşil çaydan yapılmış bitkisel bir hap bende böyle zayıflıyorum hedefim 58 kilo bakalım verebilecekmiyim verdikce yazarım

arkadaşlar

ablacım babam diqer gözündende iqne oldu..bugün gidip lazer için gün alıcaklar...Allah babama ve tün hastalara şifa versin gerçekten çok zor...
bu arada patronum memlektten geldiyse bugün işyerine gidip hesabımı kapatıcam...ve işsiz olarak eve geri gelicem :KK5:

Senacım geçmiş olsun babana acil sifalar dilerim.bütün işlerin rast gitsin inşallah.ben gece kuşu ancak bu saatte menü verebiliyorum sabah 2 rafadan yumurta yarım domates beş zeytin bir kahve kaşığı krem peynir iki dilim bol tahıllı ekmek sekersiz dört bardak çay on dakika sonra yeşil elma tarçın karabiber karanfil limondan hazırlanan yağ yakıcı karışım 500 ml.içtim.....kayınpederim bugün taburcu oldu,ara öğüne ve öğle yemeğine vakit bulamadım,bir ara ikindi vakti evime çıkıp ayaküstü iki üç kaşık zeytinyağlı barbunya ve bir haşlanmış patates yedim.akşam yemeği olarak iki tabak tavuk sulu tel şehriye çorbası maydanoz,turp,iki dilim tahıllı ekmek ve yine yağ yakıcı karışım içtim.meyveye zaman bulamadım.eşimin tabağından çok ince iki dilim kasarlı iki dilim kıymalı pide yedim.ah önceden olsaydı o dilimler dişimin kavuğuna gitmezdi,ben gerçekten bu işi başarıcam yaa....allahım innnşallaaah.ay çok uzattım dimi

günaydın günaydınn topiğimin güzel çıtırlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrr:KK16: :KK16: :KK16: :KK16: heryer bembeyazzzzz ama soğukkkkkkkkkkkkk:KK53: :KK53: :KK53: :KK53: gün içinde görüşmek üzere çıtırlarr topiği açtım gelin gari artıkkk:KK4: :KK4: :KK4:

selam kızlarrrrr...
burayada çok kar yağdı eşimle çıkalım biraz dedik...kardan adam yaptık kartopu oynadık derken gözlüğüm düştü üstüne bastım kırıldı:KK53::KK53:
üzüldüm ama napalım olacağı varmış:KK53: çok eylendim:21:

senacım ne yaptın müdürle görüştin mi bugün...

evet canım..:KK34:

bu arada çoğunuz annesiniz sanırım ne kadar güzellll allah bebeklerinizi size bağışlasın...
bende anne olmak istiyorum ne olurrrr benimde olsun:26:
aysuncum bakıyorum da iyi eqlenmişsin :KK8: bizim burda hiç kar yok :KK50: canım müdürle konuşamadım yoldan yeni gelmiş :KK19: sözde bugün görüşücez bi aksilik olmazsa :26:
sen abla insallah kis zamanda iyilesirsin.. isten yeni geldigim icin anca yaziyorum. bugün ögle yemegimi is yerinde yemek zorunda kalkdim ondan konserve veya hazir corba yemek zorunda kaldim. bu hafta hep böyle olacak :KK43:

kahvaltim

2 dilim ekmek
krem peynir
kasar peynir
biber, salatalik

ara
4 badem

öglen
4-5 catal ton baligi ( konserve )
corba

ara
4 kuru üzüm

aksam
corba ve büyük bir tabak salata

ara
1 mandalina

bugün evden is yerine, is yerinden eve yürüdüm
canım menün gayte güzel olmuş :nazar:
tekrar ben geldimmmm:KK16:
ders çalışamadım ama ya eşim uyandı tam o sırada hasta olmuş ıhlamur yaaptım meyve yedirdiim derken şu saat oldu:KK22:
month kuzum kpss ye hazırlanıyorm ben..kamu mezunuyum ben..
arzu ablam geçmiş olsun...kızlar ama ha dikkat havalar tam hastalanmak için müsait:KK31:
o yüzden bol bol kendinize eşinize çocuklarınıza C vitamini yüklemesi yapın meyvelerle..:21:
aysunum Rabbim sanada hayırlı evlatlar nasip etsin:emir_bebek:
canım çok teşekkür ederim :KK16:
sabah 1 bardak su
2 dilim çavdar ekmeği
1 haşlama yumurta
3 zeytin 2 dilim salam
kk beyaz peynir
1 domates
3 fincan çayşekersiz

ara 1 mandalina
su su su su

18 .de
1 kase çorba
3.4 kaşık kırmızı et kızartma
2 kaşık pilav
bolca salata ve su yoğurt

yatarkende tarçınlı süt
pilav :KK19:
ablacim bi sorum olacak. bana sanki 3 ana ögün fazla geliyor.2 ana ögün yesem olmaz mi ? benim cok düzensiz is saatlerim var bazen öglenleri biseyler yemege vaktim bile olmuyor ve öglenci oldugum zamanlar da gec kalkiyorum
canım kaçta kahvaltı yapıyorsun süre uzunsa mutlaka arada bişey yemen lazım...
kızlar çok ilginç şu saat oldu ben hala acıkmadım üstelik çok erken yedim 5 buçukta ve ekmekte yememiştim...hiçbişey yemedim sadece su ve 2 fincan yeşilçay içtim onun etkismi acaba yeşil çaymı acıktırmadı şimdi fincan daha içip yatıcam yarın grsrz kızlar iyi geceler:KK16:
canım ekmek zaten seni acıktırır...ekmek yemeyip acıkmadıqını anlamana sevincim...ekmek ve diqer karbonhidratlardan uzak kalırsak acıkmayız canım...özellikle et ürünleri ve yumurta bizleri tok tutar ve kilo vermemize yardımcı olur :KK34:
Senacım geçmiş olsun babana acil sifalar dilerim.bütün işlerin rast gitsin inşallah.ben gece kuşu ancak bu saatte menü verebiliyorum sabah 2 rafadan yumurta yarım domates beş zeytin bir kahve kaşığı krem peynir iki dilim bol tahıllı ekmek sekersiz dört bardak çay on dakika sonra yeşil elma tarçın karabiber karanfil limondan hazırlanan yağ yakıcı karışım 500 ml.içtim.....kayınpederim bugün taburcu oldu,ara öğüne ve öğle yemeğine vakit bulamadım,bir ara ikindi vakti evime çıkıp ayaküstü iki üç kaşık zeytinyağlı barbunya ve bir haşlanmış patates yedim.akşam yemeği olarak iki tabak tavuk sulu tel şehriye çorbası maydanoz,turp,iki dilim tahıllı ekmek ve yine yağ yakıcı karışım içtim.meyveye zaman bulamadım.eşimin tabağından çok ince iki dilim kasarlı iki dilim kıymalı pide yedim.ah önceden olsaydı o dilimler dişimin kavuğuna gitmezdi,ben gerçekten bu işi başarıcam yaa....allahım innnşallaaah.ay çok uzattım dimi
canım çok teşekkür ederim :KK42: rica etsem kilo çizelgeni yaparmısın? kaç kilo olduqunu göreyim...ama menün yine olmamış...ikindide 2 dilim ekmek ve akşam pide yemişisn :KK20::KK20:
günaydın günaydınn topiğimin güzel çıtırlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrr:KK16: :KK16: :KK16: :KK16: heryer bembeyazzzzz ama soğukkkkkkkkkkkkk:KK53: :KK53: :KK53: :KK53: gün içinde görüşmek üzere çıtırlarr topiği açtım gelin gari artıkkk:KK4: :KK4: :KK4:

günaydın canım :KK16::KK16:
kıss senin patrondan bi haber yokmu arayıp nezaketen telafi etmeye çalışmadımı :26:

günaydınnn herkese heryer kar burda (tuzla da ) :KK9:
hergün menümü yazamıyorum ama ortalama yediklerin hemen hemen aynı mesela bu sabah

1 yumurta , yarım domates , bir tutam maydanoz , 5 adet zeytin , 2 dilim çavdar ekmeği 1kk az peynir 1 küçük haşlanmış patates, 1 fincan şekersiz çay
ara bazen bişey yemeyebiliyorum , öğle de yemeklerden az az yiyorum yada ekmeği yemiyorum, ara da galete yiyorum , akşamda çok fazla azaltamadım ama genede öncekinden az yiyorum, daha yavaş yemeye çalışıyorum

evdeki tartı dijital değil tam olarak net kilolar yazamıyorum ama akşam tartıya çıktım 64 çıktım aslında ordaki rakam çokda önemli değil ben kıyafetlerimdende anlıyorum kilo verdiğimi, daha çoookkk yolum var 55 e düşmem mutlak lazım inşallah yaza kadar düşerim, benim gögüslerimde çok büyük gerçi hala emziriyorum ama çokda süt yok tabi ,onları küçültmenin bir yolu yokmu Allah aşkına büyük gögüste sıkıntı oluyo benim gibi olanlar anlarlar

gunaydın kızlar,dün öğleden beri midem kötüydü öğlen hiç bir şey yiyemedim akşam ise az yoğurt 2 dilim ekmek yedim

günaydın kızlarrrrrrrrrr....

kızlar 2-3 gündür tartıda gram azalma yok bu da canımı sıkmaya başladı...:2:
vücudum bi direniyo sanki...neden oluyo yanlış mı besleniyorum..
sporda yapıyorum...:KK31:
cuma günü pek iç açıcı olmayacak benim için sanırım

Son düzenleme:
Günaydın yavru kuşlar :d

16.01.2012 pazartesi
sabah 08:00 2 dilim çok tahıllı ekmek,1 tatlı kaşığı zeytin ezmesi
ara 11:00 2 ceviz
öğle 13:00 çabuk çorba kremalı tavuk çorbası
ara 16:00 çilekli activia
akşam 18:00 1 porsiyon tavuklu mantar sote
kaçamak 20:00 1 mandalina

3 lt su,spor yok

gunaydin yavru kuslarim
dun aksamustu bikac saat ebru hanimin karbonhidrat diyetiyle ilgili deneyimlerini ve onerilerini okudum.bana cok cazip geldi.uygulayanlarin kilolarindaki azalmaya hayran kaldim.1 ayda 5kilo,15 gunde 3 kilo verdim yorumlari beni mestetti.bugunden itibaren uygulamaya karar vermistim ki az once nette bir yaziya rastladim bu diyetle ilgili.ve sizinle paylasmak istedim.biraz uzun bir paylasim olacak ama okumanizi tavsiye ederim.sonrasinda uygulayip uygulamamak bize kalmis tabiki.benim fikrim tamamen degisti tabi.korktum haliyle.tartidaa zayif gorunebilmek icin degilki bunca caba.daha saglikli ve guzel gorunmeliyiz.kaslarimizi ve sagligimizi kaybettikten sonra neye yarar

Düşük Karbonhidrat Yüksek Protein Diyeti İle Zayıflamanın Zararları
Posted by Admin on May 27th, 2010
Düşük Karbonhidrat, Yüksek Protein Diyetlerinden Uzak Durmak İçin 15 Sebep
1) Düşük karbonhidrat (ketogenic?) dietleri, kaslarınızda ve karaciğerinizde bulunan sağlıklı glikojeni(glikozun depolanan hali) yok eder. Glikojen depolarını yok ettiğinizde, vücudunuzda su kaybı olur, bu da dietinizin birinci ya da ikinci haftasında önemli ölçüde zayıflamanızın sebebidir. Bu genellikle fazlalıkların kaybolması gibi anlaşılsa da aslında çoğunlukla su ve kas kaybıdır. Bu arada belirtmeliyim ki, bu düşük karbonhidaret diyetlerinin bu kadar popüler olmasının da bir sebebi – ölçüde çabuk, ancak aldatıcı bir azalma olması. Glycogenesis (glikojenin bir hali) karaciğer de ve kaslarda, yeteri kadar karbonhidrat bulunmadığında ortaya çıkar – düşük karbonhidrat diyetlerinde karbonhidrat kas ve karaciğerde çok az bulunur.
Glycogeneolysis (bozulmuş glikojen), glikojen yakıt olarak kullanılmak için parçalandığında ortaya çıkar.

2) Kaslarınızdaki glikojenin tükenmesi, daha kolay yorulmanıza, egzersiz ve hareketleri daha zor yapmanıza sebep olur. Araştırmalar kas yorgunluğunun, kastaki glikojenin tükenmesiyle neredeyse doğru orantılı olduğunu gösteriyor. İşin aslı şu ki enerjik hissetmediğinizde, egzersiz ve hareketleriniz azalır -genellikle farkına bile varmadan- bu da kalori harcamanız ve temel metalobizma hızınız için iyi değildir.
3) Kaslardaki glikojenin kaybolması, kaslarınızın zayıflamasına yol açar. Bunun sebebi, glikoza çevrilmiş olan kaslardaki glikojenin, hareketler sırasında bir yakıt olarak görev görmesidir. Normalde yakıt olarak bir karışım kullanılır, ama kaslarınızda glikojen yoksa, küçülen kas lifleri -normal kas seviyesini korumak için dinlenirken bile- glikojen kasta kullanılmak üzere her an bulunamadığından kısalır. Aynı zamanda kaslarınızdaki glikojenin yok olmasıyla daha az hareket etmeye ve egzersiz yapmaya başlamanız, kaslarınızın zayıflamasına ve yeterli kas seviyesini koruyamamanıza yol açar.
Belirtmeliyim ki, yakıt için kullanılacak karbonhidratın yokluğunda, vücut öncelikle proteinleri (kaslarda) ve yağı kullanır. Kasın yok olmasında ilk safha hızlıdır, çünkü erişimi kolay olan kaslardaki proteinin metabolizmaya katılmak, ya da yakıt olarak kullanılmak için glikozun dönüştürülmesinde kullanılır. Fazla protein almak bunu önlemez, çünkü kalori olarak eksik vardır.
İnsülin seviyesi, kronik olarak düşük karbon dietlerinde çok azdır, bu durumda kaslardaki proteinlerin parçalanması artar ve protein sentezi durur.
4) Kaslarınızdaki zayıflama, temel metabolizma hızınızın da azalmasına yol açar. Metabolizma kaslarda gerçekleşir, daha az kas ve kas seviyesi daha az metabolizmaya, o da 24 saatte yakılacak kalorilerin azalmasına sebep olur.
5) Kaslarınız ve deriniz çökmüş gözükecek. Çökmüş kazlar gerçekten kötü görünürler. Çökmüş deri ise sağlıklı ve dinamik görüntünüzü kaybetmenize sebep olacaktır.
6) Bazı düşük karbonhidrat diyet reçeteleri, karbonhidratlardan, insülin miktarında ani artışa sebep olduğundan dolayı, uzak durmanız gerektiğini yazar – ekmek, makarna, patates, havuç vb. Kesin birşey var ki karbonhidratlar hep kötü çocuk oldular, ve hep olacaklar. Şekerler, kurabiyeler, şekerli içecekler, işlenmiş beyaz bekmek, makarna, pilav ve şeker eklenmiş herhangi bir yiyecek, bunlar ne sağlık için ne de kilo kaybı için iyi şeyler.
Bunun yanında, meyve, sebze, baklagiller, tamamıyla tahıldan yapılmış ekmekler ve bulgur pilavı gibi karbonhidratlar da sağlık ve kilo kaybı için yararlıdır. Tıpkı protein kontrollü tüketilmesi gereken protein ve yağlara benzerler.
high glycemic yiyeceklerin etkisi genellikle abartılır. Evet etkisi vardır, ama abartılandan çok daha az. Aynı zamanda, yiyeceklerin glycemic etkisi, bir oturuşta yediğiniz yemek miktarı tarafından bastırılır. Ufak öğünler ortalama olarak daha az glycemic etki yaratır. Biz ise genelde bir kaç çeşit yiyeceği aynı anda yeriz, buna bağlı olarak da yüksek glycemic yiyecekler yenmişse, yiyeceğin ortalama glycemic içeriği azalır.
Tabii ki, glycemic içerik değerleri yanılıyor da olabilir, çünkü temel olarak tüketilen her 50 gram karbonhidrata göre ölçülüdür. Buna ulaşmak için fazla şeker yemeye gerek yok, ama 4 kase havuç yemek gerekli. Siz bir öğünde 4 kase havuç yer misiniz?
Düzenli egzersizler yapan ve aktif yaşayan insanlar yüksek glycemic yiyeceklerden daha az etkilenirler çünkü onların vücutlarında harcanan karbonhidrat, hemen karaciğer ve kastaki glikojen depolarından yenilenir.
7) Düşük karbonhidrat, yüksek protein dietlerinde zayıflama genellikle ilk bir kaç hafta içerisinde olur, bunun sebebi su ve kas kaybıdır.
Yüzdeye vurulacak olursa çeşitli yollarla kaybettiği kiloları geri alan insanlar çoğunluktadır, ama bu düşük karbonhidrat yüksek protein diyetlerinde daha fazladır. Bu olay temel olarak 4 etkene bağlıdır:
A: Kas kaybetmişsinizdir. Bununla birlikte metabolizmanız yavaşlar ve 24 saat içinde yaktığınız kalori miktarı azalır. Kilo verme sırasında kaybedilen kaslar neredeyse verilen kiloların geri geleceğinin garantisidir.
B: Glikojenin yetersizliğinden dolayı kaybettiğiniz “sağlıklı” sıvıyı geri kazanırsınız
C: Bu tür bir diyeti uzun vadede sürdürmek zordur.
D: Uzun vadede yaşam tarzınızı değiştirmemişsinizdir.
9) Çok fazla yağlı yemek sağlıklı değildir. Biliyorum kanlarındaki kolesterol ve trigliserit seviyesinin düşük karbonhidrat yüksek protein diyetleriyle düşenler hakkında birşeyler duydunuz. Bu genellikle ağırlık kaybıyla olur, ama yağ açısından zengin bir diet yaparken bu devam etmez.
Bazı araştırmalar açıkça gösteriyor ki, hayvan mamülleri ya da doymuş yağ içeren yiyecekler kalp hastalıkları, felç, safra taşı, romatizma semptomları, kanserler vb. riskini arttırıyor. Örnek vermek gerekirse, fazla et tüketen ülkeler ve daha az et tüketen ülkere karşılaştırıldığında, kanser görülme olasılığı ile et tüketimi arasında doğrudan bir ilişki görülüyor. Et yiyen ülkelerde kanser görülme olasılığı artarken, daha az et yiyen ülkelerde daha az kanser görülüyor.
Yağ kesinlikle gerekli, yağ tüketirken, çoğunluğunu sağlıklı yağlardan ve kontrollü olarak tüketmek önemli. Sizin aradığınız yanıt, markalı/sentetik, bolca şeker eklenmiş “düşük yağ içeren” ürünler değil. Aynı şekilde markalı/sentetik, yapay tatlandırıcı ya da yağ eklenmiş “düşük karbonhidrat içeren” ürünler de değil. Bu arada ufak bir bilgi, yapay tatlandırıcıları, hiç bir zaman kilo kaybı konusunda yardımcı olmamışlardır.
Albert Einstein Tıp Okulundan Dr. Keith-Thomas Ayoob da bu konuda konuşmalarında, düşük karbonhidrat, yüksek protein diyetlerinin asla uzun vadede bir çözüm olmadığını, ancak kısa vadede hızlı bir çözüm olabileceğini belirtmiştir.
10) Bazıları bana “işe yaramalı, insanlar bu yolla zayıflıyor” diyorlar. İnsanlar terçekten bu diyetlerle yağ kaybediyorlar, çünkü daha az kalorili yiyecekler tüketiyorlar – herşey burada, bu diyette bir sihir yok- aynı şey sağlklı bir diyet programıyla da yapılabilir.
11) Düşük karbonhidrat diyetleri, lifli yiyecekler konusunda oldukça yetersizler. Bitkilerden elde edilen yiyecekler lifli, hayvanlardan elde edilen yiyecekler ise lifsiz. Lifli yiyeceklerden yeteri kadar tüketmemeniz durumunda, sindirim yollarıyla ilgili kanserlerin (çünkü yiyeceklerin vücuttan atılma süresi uzar) ve kardiyovasküler hastalıkların (çünkü lifler, yağı ve kolesterolü etkiler) görülme riskini arttırırsınız.
12) Düşük karbonhidrat diyetleri, meyvelerde, sebzelerde, baklagillerde bulunan faydalı besinler açısından da oldukça yetersiz. Oysa bu maddeler, sağlık için gerekli olmasının yanında, kanser ve kalp krizi riskine karşı insan vücuduna faydalıdır da. Gerçek şu ki, bu faydalı besinlere, normalde olduğundan daha fazla düşük karbonhidrat diyetlerinde ihtiyacınız var, çünkü daha çok yağlı yiyecek tüketiyorsunuz.
13) Amerikanlar zaten ihtiyaçları olan proteinin iki katından fazlasını tüketiyor. Buna bir de yüksek protein diyetini eklediğinizde tüketmeniz gerekenden çok daha fazla olduğunu göreceksiniz. Bu arada söylemeliyim ki bir çok insan bütün meyve, sebze ve baklagillerin protein içerdiğinin farkında değil. Hayvansal gıdalar daha fazla protein içeriyor ama onlar sağlıklı yiyecekler değil.
Diyetle alınan fazla proteinler sizi ciddi hastalık riskleriyle karşı karşıya bırakıyor. Bunların içinde gut hastalğı, böbrek hastalığı ve böbrek taşları, oesteoropoz gibi hastalıklar da var. Ufak bir bilgi vereyim, protein tüketimi konusunda sağlıklı seviyelerde bulunan ülkelerde osteoropoz çok daha az görülüyor.
14) Düşük karbonhidrat, yüksek protein diyetleri, ketosis denilen bir psikolojik rahatsızlığa da yol açabiliyor. Bu hastalık bir tür metabolik asitlilik durumu. Şu cümleyi daha önce duymuş olabilirsiniz, “yağ karbonhidratın ateşinde yanar”. Açıklamak gerekirse, yağın etkili şekilde yakılması ve zehirli ketonların oluşmaması için yeteri kadar karbonhidrat bulunmalıdır. Ufak bir bilgi vereyim, ketosis uç noktalara ulaştığında çok ciddi sağlık problemlerini de beraberinde getiriyor.
15) Kötü nefes alma. “Keto Nefesi”, ya da “Aseton Nefesi” olarak da bilinir. Bu durum, ketosis durumunda aseton üretilmesinden dolayı görülür.
Peki bütün bunlara rağmen niye düşük karbonhidrat yüksek protein çılgınlığı? Bence bir kaç tane sebep var,
A: İlk haftalarda çok hızlı görülen kilo kaybı -genellikle kas- Bu insanların çabuk zayıflayacaklarını düşünmelerine sebep olur
B: Bu diyet size zararlı yiyecekleri yemeniz için izin verir, yumurta, peynir, pastırma ve daha bir çok yağlı yiyecek.
C: Bir çoğu bunu, uzun zamandır aradıkları yeni bir tür “büyü” olarak görür. Oysa ki çeşitli formlarda da olsa bu diyet 1960′lardan beri bilinmektedir.

aysuncum bakıyorum da iyi eqlenmişsin :KK8: bizim burda hiç kar yok :KK50: canım müdürle konuşamadım yoldan yeni gelmiş :KK19: sözde bugün görüşücez bi aksilik olmazsa :26:

canım menün gayte güzel olmuş :nazar:

canım çok teşekkür ederim :KK16:

pilav :KK19:

canım kaçta kahvaltı yapıyorsun süre uzunsa mutlaka arada bişey yemen lazım...

canım ekmek zaten seni acıktırır...ekmek yemeyip acıkmadıqını anlamana sevincim...ekmek ve diqer karbonhidratlardan uzak kalırsak acıkmayız canım...özellikle et ürünleri ve yumurta bizleri tok tutar ve kilo vermemize yardımcı olur :KK34:

canım çok teşekkür ederim :KK42: rica etsem kilo çizelgeni yaparmısın? kaç kilo olduqunu göreyim...ama menün yine olmamış...ikindide 2 dilim ekmek ve akşam pide yemişisn :KK20::KK20:

günaydın canım :KK16::KK16:
kıss senin patrondan bi haber yokmu arayıp nezaketen telafi etmeye çalışmadımı :26:

daha önce ekmeğin acıktırdığını hiç duymamıştım ve düşünmemiştim bizleri aydınlattığın için teşekkür ederim:KK16: bizim aslında doğru bildiğimiz yanlışlar deriz ya ekmek yiyelimde acıkmayalım ben bazen eşim yemediğinde diyorum ekmeksiz yeme acıkırsın ekmekte ye diye :KK1: ama bidaha aksamları ekmek yemek yokkkkkk:KK16::KK16::KK16:

Son düzenleme:
X