CANIM bebeğimi emzirdiğim için evde olmasına rağmen içemiyorum malesef:(([/QUOTE .!.:
anladım canım,bebeğin küçük müydü? eğer küçükse kesinlikle içme.. ben de emziriyorum oğluşumu ama benim oğlan 17 aylık.. o yüzden ben içiyorum..doktoruna gittiğinde bu konuyu sorabilirsin.. daha önce de yazmıştım sütün tadını değiştirdiğinden bebeği küçüklere tavsiye edilmiyor..
ama ben merak edenlere funda çayını yazayım netten alıntılayarak , ben lisedeyken bu çayla epey kilo vermiştim ondan genelde tavsiye ettiğim çaydır..
kopyalayıp yapıştırıyorum:
Funda bitkisinin diğer adı, süpürge otudur. Pek çok faydası olan bitkinin, faydalarından bazıları;
* Böbrek kum ve taşlarının düşürülmesine yardımcı olur.
* Nikriste de faydalıdır.
* Anne sütünü artırır.
* Lapası, ağrıları keser.
* Zeytinyağı ile hazırlanan merhemi, çıban ve egzamada faydalıdır.
* İdrar söktürür, iltihabı giderir.
* İshali keser.
* Nefrit, Piyelonefrit, Prostat iltihabı, Sistit, Kolibasil, Albümin ve ödemde çok etkilidir.
FUNDA ÇAYININ HAZIRLANIŞI : Kaynatılmış suda 3 dakika kaynatılıp, 15-20 dakika demlendiriliyor. Nasıl zayıflatıyor? Yağları eritiyor, söktürücü ve terletici özellikleri var.
FAYDASI : Şişmanlık rahatsızlıklarında kullanılan funda suyu çok etkili bir zayıflatıcıdır. Ayrıca iltihabı kurutmada, romatizmal hastalılarda, kolesterol düşürücü ve ağrı kesici olarak da kullanılmaktadır. Funda suyu, iyi bir böbrek çalıştırıcı olduğundan idrar yolları dezenfektanı olarak kullanılır, idrar söktürücü ve kabızlığı giderici etkilere sahiptir. Altına ıslatan çocuklarda faydalıdır.
KULLANIM ŞEKLİ : 1/4'ü Funda Suyu ile doldurulmuş çay bardağını su ile tamamlayıp içiniz.Günde üç çay bardağı içilir.
(netten alıntıdır)