Erginsena'nın Diyet Günlüğü 52 bedenden 36 bedenee

sena abla ben iki öğün yiyorum geç yatıp geç kalkıyorum çünkü sana sorum vücudum savunmaya mı geçer kilo veremez miyim suyumu falan çok içiyorum dün 3 lt içtimm
canım en azından 2 ana 2 ara öqün yap..menülerini her akşam yaz bakalım öyle yorumlayalım daha saqlıklı olur...
bende hiç dayanamam açlığa zaten vazgeçtim çünkü okadar çabuk kilo vermeyi asla istemiyorum yavaş yavaş vermek istiyorum çünkü sarkma ve çatlak olmaması için vücut alışa alışa versin kiloyu birden verince kötü oluyo ben doğumda balon gibi çok şiştim doğumdan sonrada balon gibi sindim haliyle çatlaklar oldu aslında benim spor yapmaya ihtiyacım var ama spora gidemiyorum 1buçuk yasında oğlum var bırakıcam kimsede yok ancak birazda büyüyünce gidicem artık

en doqru kararı vermişsin cnm...peki plates yapsan pcden..dvd leri indirsen :KK8:

canım yardımcı olmak için burdayız tatlım...nasıl beslenmemiz gerektiqini bir sonraki mesajımda güncellicem...hergün menülerini paylaş bizimle..yanlışları görelimki seni uyarabilelim...o liste çok önemli bir liste...çıktısını alman çok daha iyi olur...takıldıqın yerleri sorarsın yine :KK34:

est.canım bu gemiyi hep berbaer götürücez :KK16:

vermen gereken sadece 13 kilon var..ben 90 kiloyken 62ye düştüm..olmıcak hiçbirşey yok cnm...ama kararlı olman gerekiyor..sonrası inanki çok kolay geliyor...burda olmak arkadaşlarımızla paylaşımlarda ve fikir alışverişinde bulunmak çok önemli...aşada beslenme listemizi yayınlıcam..onu biyere kopyala..çok lazım olucak sana...ve hergün menülerini paylaş canım...yorumlayalım yanlışları görelim..neyi nekadar yediqimiz kadar neyi ne zaman yediqmizide çok önemli..bunları menülerde görüp düzeltebiliyoruz...biz sana elimizden gelen yardımı yaparız canım yeterki sen burdan ayrılma...

ilk yanlışını söylüyorum...börek yiyeceksek sadece 1 börek hakkımız var...ve akşam menün çok fazla olmuş...mümkün olduqu kadar tek çeşit yemek gerekiyor cnm...hastalıqını bir kenara bırak bunun arkasına sıqınma...ben insülin hastasıyım yemeden duramıyorum diye sürekli beynine sinyal gönderirsen bu gerçek olur...heleki pilav :KK20: pilav makarna vs..bu tür şeyleri haftada bir gün 2 kaşık yemeliyiz..yoksa kilo veremeyiz...herşey düzene oturduktan sonra zaten bunları aramıyorsun canım..heleki kilo verdiqini gördükçe gözün bile görmüyor bu ürünleri...

asiyeemmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm:KK16::KK16::KK16: canım kardeşim benimmmm:KK16::KK16::KK16::KK16: hoşgeldin bebeqimmmm.....ayy çok mutlu oldum yaa ayalardır göremediqim arkadaşlarım gelmiş hemde beni yeni topiqimdede bulmuşlar çok mutlu oldum çok duygulandım canım...bugün asl35 te geldi oda sen gibi aylardır yoktu...çok mutlu oldum inanki...kıss telde falanda görüşemez olduk nerelerdesin sen...artık ara vermek yok düzenli kilo bildirimi istiyorum tatammı gülüm :KK34: ayrıca benim için yazdıqın o çok güzel sözler için gerçekten çok teşekkür ederim utandırdın beni :KK17:

haoşgeldin canım tabiki dua ederiz...çok teşekkür ederim güzel dileklerin için...:KK16:

teşeşkürler canım:KK16:

tabiki olur tatlım:KK34:

teşekkür ederim canım :KK16:

şok diyetler vücudumuza büyük hasarlar bırakır..baskülde rakam düşer ama tamiri mümkün olmayan hasarlar bırakır vücudumuzda..en güzeli dengeli beslenerek saqlıklı bir şekilde kilo vermek..ben şahsen önermiyorum cnm...sen menülerini yaz bi bakalım nerde yanlış yapıyorsun...

canım aysunayy gelince ilgilenir merak etme...kıss bayılıyorum avatarınaaa ne şeker şey o öylee..ayy bide aqzında sigara var....:KK9:

evet cnm çok haklısın zaten vazgeçtim yapmıycam dayanamamda zaten ben daha önce 15 kilo verdim hersey yedim ama dikkat ederek ölçülü bi şekilde dikkat etmeyi bırakıncada 5 kilosunu geri aldım..bu sabah tartıldım 69.8 çıktım ama göstermiyorum 65 kiloydum daha önce ama 58,60 gibi duruyodum 60 olmak istiyorum ama 63,65 bile olsam gayet zayıf duruyorum göstermiyorum kilomu boyumda

Son düzenleme:
canım en azından 2 ana 2 ara öqün yap..menülerini her akşam yaz bakalım öyle yorumlayalım daha saqlıklı olur...

en doqru kararı vermişsin cnm...peki plates yapsan pcden..dvd leri indirsen :KK8:

evet doğru diyosun ama evde yapamıyorum boşveriyorum oyüzden spor salonuna yazılmayı çok istiyodum çünkü para veriyoruz gitmeyi mecbur görücem gibi geliyodu ama platesida yapmayı çok istiyorum daha önce yeni doğum yaptığım zamanlar ara ara ebru şallıyla sabahları yaptım oda yardımcı oldu kilo vermemde ip alıp ip atlıycam platesle beraber yarım saat ondan yarım saat ondan yeter diye düşünüyorum

deqişik bir diyet tarzı ama açıkçası bana hiç saqlıklı gelmedi....düşünsene saatlerce mide bomboş kalıyor ve sonra birden yükleniyorsun...Allah korusun mide rahatsızlıqı falan olur ilerde...azar azar hiç aç kalmadan saqlıklı şekilde kilo vermek daha doqru deqilmi tatlım..istersen bize katıl birde bizimle dene ne dersin :KK16:
herkese hayırlı günler diyorum öncelikle...:KK3:
dünden bu yana az cok takip etmeye çalıştım yazdıklarınızı kızlar
ben yıllardır bu tür diyet beslenmeyle ilgili şeyler okuyorum, özel nedenlerden dolayı uygulamadım ama hiç birini
şimdi dr.dan izin çıktı sağlıklı beslenme ve sporla zayıflamaya calışıyorum
bu diyetlerin de birçoğu nedir az çok okuyup öğrenmeye çalıştım
Karatay diyetini ben pek kendime yakın bulmadım ama doğru bulduğum yönleri de var tabii
her yöntemin pozitif bir kısmını alıp kendimce sentezleyip uygulamaya çalışıyorum
Karatayda ekmek yasak ve öğünlerin araları uzun diye biliyorum
buna çok yakın bir diyet şekli daha var ki o da montignac beslenme tarzı... bunda da ekmek sabah tam tahıllı olmak kaydıyla en fazla 3-4dl yenebilir ama diğer öğünlerde ekmek yok kesinlikle
biraz Senacım senin beslenme tarzına benziyor ztn listeni okurken montiye çok benzettim montinin hafif kaçamaklı hali gibi:KK1:
şu an bildiğim fakat hiç uygulamadığım tarzda diyetler var onları da araştırıp iyice öğrenmek istiyorum hatırımda sadece isimleri kaldı çünkü:KK50:
ama şekerin ve tuzun ve unun yani 3 beyazın hayatımızdan mümkün olduğunca çıkması gerektiğini ve yağın da sınırlı tüketilmesi gerektiğini düşünüyorum
herkese bu yolda başarılar diliyorum
bu arada Senacım ve bu konuda bilgili olan tüm arkadaşlar, bana acaba yararlandığınız kaynaklar hakkında bilgi verir misiniz? ben de araştırıp okumaya çalışayım inşallah
herkese sevgiler...:KK16:

merhaba kizlar. az once 4 yemek kasigi kapuska, 2 yemek kasigi taslik ve 2 yemek kasigi yogurt yedim. aksam da gecistirmeyi dusunuyorum, bi bardak sut ve bi porsiyon meyveyle. nasil?? su son 200 gr i yarina kadar vermek istiyorum:KK43:

benim cizelge neden cikmio aceba :s
merhaba canım...
linkini eksik yada fazla yağıştırıyorsundur:KK34:
gelince bana seslen hallderiz:KK34:
teşekkür ederim canım yardımın için cumaya kadar şöle kayda değer bir kilo vereyimde motivasyonum bozulmasın :KK1:
başlagıç kilomuz ve hedef kilomuz aynı birlikten kuvvet doğar inşallah gisin kilolar:KK8:
kızlar birazdan iş görüşmesine gidicem benim için dua edin olurmu canlar :nazar:

inşallah güzel haberlerle gelirsin canım...
hastaymışsın geçmiş olsun...

ben menümüz akşama saklıyorum....
bugün biraz fazla açlık hissettim ama yememeye çalışıyorum...
spor yaparsam doyarım belki:KK1:

sena abla bugünkü kahvaltı menüm saat 12.30 gibi 1 dilim çok tahıllı ekmek, haşlanmış patates üzeri yoğurt ve salçalı,4 tane zeytin, bir çatal da peynir,2 fincan şekersiz çay sabah aç karnına 2 bardak su nasıll

senacim topikin hayirli olsun canim ziyarete geldim :80: dün ugrayacakdim konusdugumuz gibi ama uyuya kalmissim :KK31:

sehercim cok gecmis olsun canim :KK19:

kendinize iyi bakin :92:

merhaba hanımlarr bende zayıflamak istiyorum ama yapamıyorum , evlendikden sonra 63 e çıktım sonra doğumdu derken şuanda 66 kilo civarıyım , boyum 1,55 kısa olduğum için çok kilolu duruyorum özellikle basenlerim , kendimi çok çirkin hissediyorum ,giydiklerim yakışmıyo, zayıflarım diye kıyafet almıyorum :KK43:(((( boğazımıda tutamıyorum aslında çokda fazla yemiyorum ama

sabahları evden erken çıktığım için kahvaltı yapamıyorum , iş yerinde 8,30 - 9 gbi 1 simit yiyorum öğlene kadar bişey yok
öğlen ne yemek çıktıysa çok fazla olmamak kaydıyla yiyorum 2 dilim ekmek de tabi var
akşama kadar galate varsa atıştırıyorum , yoksa bişey yemiyorum akşamda evde ne piştiyse çok olmamak kaydıyla yiyorum gene , ekmek 3 dilim olabiliyor , sonra çayla beraber kuru yemiş yiyorum :KK43:
ben masa başı çalışıyorum fazla hareket olmuyo yani , banada yardımcı olun lütfen 10 kg vermek istiyorum yaza kadar verirmiyim acaba :KK43:(
:26:

çok çok geçmiş olsun çıkar inşallah en kısa zamanda :KK43:
sağol tatlım.çıkacağını pek sanmıyorum.ama hayırlısı.
kızlar karnım çok aqrıyor kıvranıyorum resmen :KK5: annemle babamda bizdeler yatamıyorumda..birazdan babam kontrole gidecek ozaman biraz uzanırım...uzun zamandır aqrımıyordu bu şimdi yaaa :KK43:
geçmiş olsun balımm..
gunaydin arkadaslarrr.
senacim SIKI calisiyosun.azmine hayranim.ev islerini hangi arada hallediyosun sen:44:
ben de bugun kuafore gitmeyi dusunuyorum.saclarimin uclarindan kiriklarini kestiricem.bide her ne kadar dokulmesorunum olsa da boyasi geldi boyatmam lazim.hazirlanip evden bir cikabilsem cok seyler yapicam ama ...
dunku menumun bir bolumunu paylasmistim gordunmu bilmiyorum ama aksam bikac cisim oldu.diger gunlerdeki yedigim cislarin yaninda esameni okunmayacagi icin saymiyorum:KK1:.henuz kahvaltimi yapmadim.gidip biseyler yiyip cikmam lazim.
hepinizi opuyorum kizlaarrrr.
sende mi burdaydın fark etmedim seni meraba filizcimmm:)
erginsena shr.. nasilsiniz :KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52:

kizlar en son sizinle mart ayinda 70 - 80 kilo olanlar arasindaydik...hos bayanlar siz kilo vermissiniz ama ben ne yaptim arada bir cocuk yaptim :))) sonra formu bulamadim....

simdi sizinle beraber kaldigim yerden kilo vereyim diycem ama sut veriyorum su aralar bebegim... daha 1 aylik dogumda cok kilo almadim cok sukur 7 kilo ile

dogum bitti...5 dogumda gitti simdi hedefim 15 kilo vermek insallah basaracagim cunku dogum onceside kilom vardi..
kızzzz merak ediyordum ben de senii.demek doğum yaptın Allah analı babalı büyütsün tatlımmm.ne güzel çok kilo almamışsın.sen biraz emzir sonra bize katıl canım.hatta şimdi katıl.karbonhidrattan mümkün olduğunca kaçın tatlım.bol sıvı al ki süt olsun.öpüyorummm seni ve bebişi.bu arada neyin oldu ve ismi ne?
shryvz selam hosbulduk,
yavas olsun kalici olsun ins
tabiki canım kalıcı olması daha önemli ve çok da iyi vermişsin.
kızlar birazdan iş görüşmesine gidicem benim için dua edin olurmu canlar :nazar:
dualarım seninle.
herkese hayırlı günler diyorum öncelikle...:KK3:
dünden bu yana az cok takip etmeye çalıştım yazdıklarınızı kızlar
ben yıllardır bu tür diyet beslenmeyle ilgili şeyler okuyorum, özel nedenlerden dolayı uygulamadım ama hiç birini
şimdi dr.dan izin çıktı sağlıklı beslenme ve sporla zayıflamaya calışıyorum
bu diyetlerin de birçoğu nedir az çok okuyup öğrenmeye çalıştım
Karatay diyetini ben pek kendime yakın bulmadım ama doğru bulduğum yönleri de var tabii
her yöntemin pozitif bir kısmını alıp kendimce sentezleyip uygulamaya çalışıyorum
Karatayda ekmek yasak ve öğünlerin araları uzun diye biliyorum
buna çok yakın bir diyet şekli daha var ki o da montignac beslenme tarzı... bunda da ekmek sabah tam tahıllı olmak kaydıyla en fazla 3-4dl yenebilir ama diğer öğünlerde ekmek yok kesinlikle
biraz Senacım senin beslenme tarzına benziyor ztn listeni okurken montiye çok benzettim montinin hafif kaçamaklı hali gibi:KK1:
şu an bildiğim fakat hiç uygulamadığım tarzda diyetler var onları da araştırıp iyice öğrenmek istiyorum hatırımda sadece isimleri kaldı çünkü:KK50:
ama şekerin ve tuzun ve unun yani 3 beyazın hayatımızdan mümkün olduğunca çıkması gerektiğini ve yağın da sınırlı tüketilmesi gerektiğini düşünüyorum
herkese bu yolda başarılar diliyorum
bu arada Senacım ve bu konuda bilgili olan tüm arkadaşlar, bana acaba yararlandığınız kaynaklar hakkında bilgi verir misiniz? ben de araştırıp okumaya çalışayım inşallah
herkese sevgiler...:KK16:
hoşgeldin tatlım.buraya takıl menülerini paylaş bir sürü yeni fikrin olur.
merhaba kizlar. az once 4 yemek kasigi kapuska, 2 yemek kasigi taslik ve 2 yemek kasigi yogurt yedim. aksam da gecistirmeyi dusunuyorum, bi bardak sut ve bi porsiyon meyveyle. nasil?? su son 200 gr i yarina kadar vermek istiyorum:KK43:

öğle gayet iyi tatlım.akşam da acıkmam diyorsan dediklerini ye.ama yok acıkırsan bence 1 kase çorba bari iç.

sena abla bugünkü kahvaltı menüm saat 12.30 gibi 1 dilim çok tahıllı ekmek, haşlanmış patates üzeri yoğurt ve salçalı,4 tane zeytin, bir çatal da peynir,2 fincan şekersiz çay sabah aç karnına 2 bardak su nasıll
tatlıımm hem ekmek yemişsin hem patates ikisi de karbonhidrat.ya patatesi çıkar yada ekmeği ve patates de çok az ve azz yağlı olsun.ben zeytini 3 ten fazla yemiyorum taş çatlasa 4 ama çookkk nadir.1 zeytini 2 3 ısırığa bölüyorum.tüm gün menünü yazarsan daha iyi olur canım.sena da ayrı yorumlayacaktır.
senacim topikin hayirli olsun canim ziyarete geldim :80: dün ugrayacakdim konusdugumuz gibi ama uyuya kalmissim :KK31:

sehercim cok gecmis olsun canim :KK19:

kendinize iyi bakin :92:
sağol canım her zaman bekleriz.geçmiş olsun dilein için de sağol canım.
merhaba hanımlarr bende zayıflamak istiyorum ama yapamıyorum , evlendikden sonra 63 e çıktım sonra doğumdu derken şuanda 66 kilo civarıyım , boyum 1,55 kısa olduğum için çok kilolu duruyorum özellikle basenlerim , kendimi çok çirkin hissediyorum ,giydiklerim yakışmıyo, zayıflarım diye kıyafet almıyorum :KK43:(((( boğazımıda tutamıyorum aslında çokda fazla yemiyorum ama

sabahları evden erken çıktığım için kahvaltı yapamıyorum , iş yerinde 8,30 - 9 gbi 1 simit yiyorum öğlene kadar bişey yok
öğlen ne yemek çıktıysa çok fazla olmamak kaydıyla yiyorum 2 dilim ekmek de tabi var
akşama kadar galate varsa atıştırıyorum , yoksa bişey yemiyorum akşamda evde ne piştiyse çok olmamak kaydıyla yiyorum gene , ekmek 3 dilim olabiliyor , sonra çayla beraber kuru yemiş yiyorum :KK43:
ben masa başı çalışıyorum fazla hareket olmuyo yani , banada yardımcı olun lütfen 10 kg vermek istiyorum yaza kadar verirmiyim acaba :KK43:(

canım çok yanlış besleniyorsun.yapacaklarımızı yeniden kopyalıcam ona bakarsan biraz fikir edinirsin.

diyet listemiz arkadaşlarr
1- sabah kalkınca 1 bardak su içilmelidir...
2-tam bir kahvaltı yapılmalıdır(zeytin peynir domates salatalık yumurta ve mutlaka 2 dilim ekmek) sucuk salam türü şeyler seviyorsanız yemenizde bir sakınca yok ben diyetim boyunca bunlardan çok yedim...ve bitki çayı....(kahvaltı dışında ekmek yenilmemelidir)
3-ara öqün mutlaka yapılmalı (süt yoqurt ceviz fındık badem meyve vs..)bunlardan 1 tanesi seçilebilir...
4-öqlen yemeqinde ilk önce bir kase çorba içilmelidir bu sizin tok kalmanıza yardımcı olucaktır....arkasından mümkünse et ürünlerinden bir porisyon yenilebilir...ben küçük bir ızgara aldım herşeyimi onda yapıyorum...30tl civarı çok işe yarıyor tavsiye ederim....yada sebze yemeqi yenilebilir...yanında salata ve yoqurt tüketilebilir...
5-tekrar ara öqün yapılmalıdır...sabahki arada yediqiniz ürünlerin aynısını yemeyin kızlar deqiştirin...
6.akşam yemeqini erken yemeqe çalışın...ben en geç 5-6 gibi yiyorum...ve genelde tek çeşit besleniyorum..mesela tek çorba yada sadece 1 porsiyon yemek...
6-akşam yemeqinden sonra su ve bitki çayı dışında hiçbirşey yemeyin çok faydasını göreceksiniz...
7-biz hanımların reql öncesi ve sonrası tatlı krizleri olur bunun önüne geçmek için 1 duble bardaqa ısınmış süt ve içine 1-2 çubuk tarçın atıp içebilirsiniz yarım saate kalmadan tatlı isteqiniz kesilecektir...
8-eriyen yaqlar idrar yoluyla dışarı atılır bunun için bolbol su içmeliyiz...2.5 litreden az 3 litreden çok olmamalıdır...
9-çaylarımıza kesinlikle şeker katmamlıyız..bize kilo aldıran en tehlikeli besinlerden bride şekerdir...
10-börek yada tatlı yemek istediqimizde haftada en fazla bir defa olmak üzere kahvaltı öqününde tüketilmelidir...ve bunlar yenildiqinde ekmek hakkımızdan vazgeçmemiz gerekir...
11-ben hergün tartıldım...hergün baskülün eksildiqini görmek beni dahada motive etti...kilo aldıqım zamanlarda ise o güne dahada dikkat ederek arayı telafi etmeye çalıştım...
12-mutlaka kilo çizelgemiz olsun...her cuma bildirimden sonra ibreyi iraz daha ileri almak inanılmaz keyifli ve motive açısından çok yüksek moral kaynaqı kızlar...
13-ve hergün menülerimiz paylaşalım tam gün olarak (sabah ara öqlen ara akşam şeklinde)....

senacım hikayeni okudum tebrik etmek istiyorummmm:KK9:
resimlerini gördüm resmen başkalşım geçirmişsin ve çok genç gözüküyorsun dediğin gibi 37 demesen dışarıdan 37 demem sana

ben 2. takımdayım ama ara ara başarı hikayelerine bakarım motivasyon için seninkini gördüm

sayfalarda maşaallah çok çabuk ilerliyor yazamadım okuyum derken tekrar tebrikler

Son düzenleme:
ben de menümü yazayım.

sabah:
çeyrekten az tost
1 haşlanmış yumurta
2 zeytin
kk peynir
çay

ara:
4 kaşık yoğurt (içerisine şeftali kompostosundaki şeftalilerden bi kaç tane attım)

öğle:
1 kase çorrba

ara:
1 çay bardağı kakaolu süt

akşam:
4 köfte
ayran
salata

bugün suyu çok az içtim 2 ye tamamlarım yatana kadar.

ablayım canım ablayım yaş 37 :KK5:

öqlen olsa hedi ye dicem ama akşamı lütfen çok haif geçir canım :KK16:

çok güzel kilo vermişsin tebrikler canım :KK9::KK9:
aaaa yok canim ya,ablam sayilmazmissin.ben 33 üm 2 ay sonra 34 olucam hatta.arada pek bir fark yok
ahhh insallah müjdeli haberle dönersin.birde ben is bulup calissam ne güzel olacak
bende hiç dayanamam açlığa zaten vazgeçtim çünkü okadar çabuk kilo vermeyi asla istemiyorum yavaş yavaş vermek istiyorum çünkü sarkma ve çatlak olmaması için vücut alışa alışa versin kiloyu birden verince kötü oluyo ben doğumda balon gibi çok şiştim doğumdan sonrada balon gibi sindim haliyle çatlaklar oldu aslında benim spor yapmaya ihtiyacım var ama spora gidemiyorum 1buçuk yasında oğlum var bırakıcam kimsede yok ancak birazda büyüyünce gidicem artık
bende dogum catlaklari var bayaa fazla.eskiden dogumlardan sonra cok sacma diyetler yapmistim.bu yüzden vücuumun SIKILasmasinada cok ihtiyacim var.

oooffff canim cooook fazla karbonhidrat aliyorsun.ekmek sayisi cok asiri ve üstünede simit.of of of böyle kilo vermen cok zor be güzelim.proteini artirmalisin.kuru yemiside birakmalisin aksamlari.

kızlar birazdan iş görüşmesine gidicem benim için dua edin olurmu canlar :nazar:[/QUO
merhabalar ablacımmm :KK55:
ve topic buraya gelmiş haa hayırlı olsun:KK16:
hayırlı haberlerle bekliyoruz ablacım..

ben de menümü yazayım.

sabah:
çeyrekten az tost
1 haşlanmış yumurta
2 zeytin
kk peynir
çay

ara:
4 kaşık yoğurt (içerisine şeftali kompostosundaki şeftalilerden bi kaç tane attım)

öğle:
1 kase çorrba

ara:
1 çay bardağı kakaolu süt

akşam:
4 köfte
ayran
salata

bugün suyu çok az içtim 2 ye tamamlarım yatana kadar.
menün gayet iyimiş canım maşallah:nazar:çizelgendeki kiloya ne kadar sürede ulaştın merak ettim

patates haşlamaydı ve hiç yağ yoktu bi daa li sefere daha dikkat ederim

ufff moralim cok bozuk. karsi komsuya gecmek zorunda kaldim ve israrlarina dayanamayip bi borek yedim :KK43: 10 tane falan da badem. eve gelince de 10 tane falan kuru kayisi. birazini cikarttim ama nefret ediyorum kendimden

X