Erginsena'nın Diyet Günlüğü 52 bedenden 36 bedenee

Öğlen menüm:2-3 kaşık pirinç pilavı(üfff okulda pirinç çıkmış yine)2-3 kaşık kutu fasulye+bir bardak ayran açlıktan geberiyorum :)

topik bugün tavuktan gidiyor yakında ya gıdaklıcas yada yumurtlucas bu gidişle :KK52::KK52:

YAKINDIR BENCEDE ama bır numaralı zayıflama aracı su tavuk sagolsun :KK53::KK53::KK53:

Öğlen menüm:2-3 kaşık pirinç pilavı(üfff okulda pirinç çıkmış yine)2-3 kaşık kutu fasulye+bir bardak ayran açlıktan geberiyorum :)

canım bu menu olmaz bastan asagı kacamak :KK50::KK50::KK50:

CANIM benım ısyerımın etrafında ızgara satan yerler cok var o yuzden oglenlerı ızgara turu seyler yıyorum hem doyurucu oldugu ıcın oglen menusunde olması harıka oluyor :KK34::KK34::KK34:

Süpermiş ben köye gidip geliyorum çovuklara ne yemek gelirse 1-2 kaşıkta biz yiyoruz...ocak bile yok okulda düşün:)

Melek hanım yönlendirdii bu sayfaya ve basarı oykunuzu okudum sena hanım sizi tebrik ederim:) benim o kadar büyük hedeflerim yok ama diyete baslayalı 6 gün oldu 1 kilo gitmiş aslında yarın tartılıcaktm ama dayanamadım :) gözümede az geldi 1 kilo :KK43:

YAKINDIR BENCEDE ama bır numaralı zayıflama aracı su tavuk sagolsun :KK53::KK53::KK53:

canım bu menu olmaz bastan asagı kacamak :KK50::KK50::KK50:
evet tavuk çok güzel kilo verdiriyor bu bizim diyet sırrımız :KK34:
Melek hanım yönlendirdii bu sayfaya ve basarı oykunuzu okudum sena hanım sizi tebrik ederim:) benim o kadar büyük hedeflerim yok ama diyete baslayalı 6 gün oldu 1 kilo gitmiş aslında yarın tartılıcaktm ama dayanamadım :) gözümede az geldi 1 kilo :KK43:

az gelmesin canım vücut diyete alışınca düzenli olarak kilo vermeye başlıyor biraz sabır :KK16:

Süpermiş ben köye gidip geliyorum çovuklara ne yemek gelirse 1-2 kaşıkta biz yiyoruz...ocak bile yok okulda düşün:)

:26::26: CIDDIMISIN Canım nerde ogretmenlık yapıyorsun sen canım

hosgeldın canım :KK16::KK16:

Başarı hikayenizi hayranlıkla okudumm, tebrik ederim sizi :KK9::KK9::KK9:

ben de 18 şubatta diyet ve spora başladım, 89,8 kilo ile...

inşallah yaza kadar en az 70'i görebilirim tartıda :KK34:

burdayız lılycım arzu da bende donduk sahalara :KK52::KK52::KK52::KK52::KK52:
iyi yapmışsınız canım valla her ne kadar yüz yüze görüşmesek de isimlerinizi görmek hoşuma gitti hani uzun yıllardır görüşmediğin birine yolda rastlarsın ya onun gibi...:KK16:

kızlarrrrrrrrrrrrrrr biz geldikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk :KK3::KK3::KK3::KK3::KK3:herkese kucak dolusu sevgilerrrrrrrrr :KK16::KK16::KK16::KK16::KK16::KK16::16
haydi bakalım sil baştan başlıyoruz herkes burayaaaa :KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:

günaydın kuzuuuuuuu :KK16::KK16: evet niayet eve geri döndük haydi bakalım bismillah :KK34:

lilyyyyy kıssssssssssssssssss özlemişim buralarııı dökül bakalım ne var ne yok görüşmeyeli :KK23::KK23::KK23:

aynen canım sahlardayız nihayet tekrardan :13:

günaydın canımmm bugün öqlen benim menümdede tavuk var :KK56::KK56:
Arzu ablammmmm hoşgelmişsinnnn:KK19:
valla iş söz konusu kilo ve diyet olunca kk vazgeçilmezim benm de :KK1:
ben naptım görüşmeyeli anlatayım kısaca... atandım çalışıyrum 9 aylık oldum bile:KK1:
yeni bir çevre yeni bir şehir, ev arkadaşlar ortam...
ev işlerinden kurtuldum derken daha fenası hem ev hem işle ilgilenme durumum oldu yani çalışan bir iş kadını modundayım
haliyle ilk zamanlar saldım kendimi nasılsa kilom da aynıydı - işte o zamanlar 77-78 falandım
ama sonrasında bir çıktım tartıya 81-82 dikkat etmeye kalmadan 85i bile gördüm:KK53:
dedim olmayacak böyle biraz dikkat ettim abur cuburu kestim (saldığım dönemde biraz paketli beslendğimi fark ettim:26:)
82lere bi şekilde düştüm 2 hafta içinde sonra dikkat ede ede 80 oldum şehir dışına seminere gitmiştim yine geldim başlayacağım son olacak dedim ama bu sefer günlük açmadım 5. takıma katıldım 81,5la başladım 7 hafta oldu toplamda 5 kg verdim şu an 76-77 arasındayım

maşallah :nazar::nazar::nazar::nazar: 5 sayfa lak lak etmişsiniz ben yetişemiyorum 5. takıma da kaç gündür yazamadım ztn biraz yavaş gidinnnn:KK1:

iyi yapmışsınız canım valla her ne kadar yüz yüze görüşmesek de isimlerinizi görmek hoşuma gitti hani uzun yıllardır görüşmediğin birine yolda rastlarsın ya onun gibi...:KK16:

Arzu ablammmmm hoşgelmişsinnnn:KK19:
valla iş söz konusu kilo ve diyet olunca kk vazgeçilmezim benm de :KK1:
ben naptım görüşmeyeli anlatayım kısaca... atandım çalışıyrum 9 aylık oldum bile:KK1:
yeni bir çevre yeni bir şehir, ev arkadaşlar ortam...
ev işlerinden kurtuldum derken daha fenası hem ev hem işle ilgilenme durumum oldu yani çalışan bir iş kadını modundayım
haliyle ilk zamanlar saldım kendimi nasılsa kilom da aynıydı - işte o zamanlar 77-78 falandım
ama sonrasında bir çıktım tartıya 81-82 dikkat etmeye kalmadan 85i bile gördüm:KK53:
dedim olmayacak böyle biraz dikkat ettim abur cuburu kestim (saldığım dönemde biraz paketli beslendğimi fark ettim:26:)
82lere bi şekilde düştüm 2 hafta içinde sonra dikkat ede ede 80 oldum şehir dışına seminere gitmiştim yine geldim başlayacağım son olacak dedim ama bu sefer günlük açmadım 5. takıma katıldım 81,5la başladım 7 hafta oldu toplamda 5 kg verdim şu an 76-77 arasındayım

HOSGELDIN canım harıkasın bu arada :nazar::nazar::nazar: bende senın gıbı saldım 79 ları gormusum hemen sıkı yonetıme gırdım :KK36::KK36:

DİYET LİSTESİ

1- sabah kalkınca 1 bardak su içilmelidir...
2-tam bir kahvaltı yapılmalıdır(zeytin peynir domates salatalık yumurta ve mutlaka 2 dilim ekmek) sucuk salam türü şeyler seviyorsanız yemenizde bir sakınca yok ben diyetim boyunca bunlardan çok yedim...ve bitki çayı....(kahvaltı dışında ekmek yenilmemelidir)
3-ara öqün mutlaka yapılmalı (süt yoqurt ceviz fındık badem meyve vs..)bunlardan 1 tanesi seçilebilir...
4-öqlen yemeqinde ilk önce bir kase çorba içilmelidir bu sizin tok kalmanıza yardımcı olucaktır....arkasından mümkünse et ürünlerinden bir porisyon yenilebilir...ben küçük bir ızgara aldım herşeyimi onda yapıyorum...30tl civarı çok işe yarıyor tavsiye ederim....yada sebze yemeqi yenilebilir...yanında salata ve yoqurt tüketilebilir...
5-tekrar ara öqün yapılmalıdır...sabahki arada yediqiniz ürünlerin aynısını yemeyin kızlar deqiştirin...
6.akşam yemeqini erken yemeqe çalışın...ben en geç 5-6 gibi yiyorum...ve genelde tek çeşit besleniyorum..mesela tek çorba yada sadece 1 porsiyon yemek...
6-akşam yemeqinden sonra su ve bitki çayı dışında hiçbirşey yemeyin çok faydasını göreceksiniz...
7-biz hanımların reql öncesi ve sonrası tatlı krizleri olur bunun önüne geçmek için 1 duble bardaqa ısınmış süt ve içine 1-2 çubuk tarçın atıp içebilirsiniz yarım saate kalmadan tatlı isteqiniz kesilecektir...
8-eriyen yaqlar idrar yoluyla dışarı atılır bunun için bolbol su içmeliyiz...2.5 litreden az 3 litreden çok olmamalıdır...
9-çaylarımıza kesinlikle şeker katmamlıyız..bize kilo aldıran en tehlikeli besinlerden bride şekerdir...
10-börek yada tatlı yemek istediqimizde haftada en fazla bir defa olmak üzere kahvaltı öqününde tüketilmelidir...ve bunlar yenildiqinde ekmek hakkımızdan vazgeçmemiz gerekir...
11-ben hergün tartıldım...hergün baskülün eksildiqini görmek beni dahada motive etti...kilo aldıqım zamanlarda ise o güne dahada dikkat ederek arayı telafi etmeye çalıştım...
12-mutlaka kilo çizelgemiz olsun...her cuma bildirimden sonra ibreyi iraz daha ileri almak inanılmaz keyifli ve motive açısından çok yüksek moral kaynaqı kızlar...
13-ve hergün menülerimiz paylaşalım tam gün olarak (sabah ara öqlen ara akşam şeklinde)....

NEYİ NE ZAMAN NEKADAR YEMELİYİZ?

1-Ekmek gibi unlu gıdaları mutlaka kahvaltıda tüketmeliyiz(2 dilim)
2-Pirinç bulgur mercimek fasulye nohut bugday makarna patates gibi karbonu yüksek gıdalardan tekini haftada 1 defa 2 kaşık tüketmeliyiz...
3-Etli gıdalar yiyeceqimiz zaman yanında 2 numarada yazdıqım ürünlerin hiçbirini tüketmemeliyiz..
4-Öqünlerimize yeşillik salata ve yoqurt eklemeliyiz...
5-Mutlaka 2.5-3 litre su içmeliyiz yoksa kilo veremeyiz..
6-Ara öqünlerde 1 yada en fazla 2 çeşit ürün tüketmeliyiz..
7-Mutlaka hergün 1 adet meyva tüketimine özen göstermeliyiz..
8-Bakliyat tükettimiz günlerde sabah ekmek tüketimini iptal ederek dengelemeye çalışmalıyız ve bakliyatları sadece öqlen tüketmeliyiz.

- Hazırlayan: ErginSena....

X