Erginsena'nın Diyet Günlüğü 52 bedenden 36 bedenee

hoşgeldin canım aramıza :KK3: birlikten kuvvet doqar ilkesiyle hep beraber burda kilo vermeye çalışıyoruz..sorunumuz aynı...yani aynı dili konuşuyoruz...bundan dolayı bu sürecin arkadaşlar içinde keyifli geçtiqini düşünüyorum...sende geldin aramıza..bırakmazsan devam edersen buraya bikaç aya kalmaz ciddi bir kilo kaybın olur...sen bile anlayamzsın nasıl verdiqini...burası okadar güzel bir platformki baqımlılık haline geliyor...umarın sende kalıcı olur ve hedefine ulaşırsın cnm..

ooo karbon yaramış benim bitaneme :nazar: kıss yoksa tatilmi yaradı eriyip gitmişsin bakıyorumda :KK53:

bende yesem yesemm yesemmmmm ama kilo almasamm :KK24::KK24:

ehh be güzelim hadi ekmek kadayıfını yemişsin ne diye akşamına birde makarna yiyosunn :KK4: azcık hevs olsun içinde..önce 80leri gör sonrada 70leri...çıtır olduqunu görmek istiyorum lütfen biraz gayret göster :KK6:

canım onlar tek başına asla kilo verdirmez...ancak takviye ürünlerdir...

çok acıktım napıyım yok :KK20: yemiceksin canım...makarna uqruna kilo alıcaksın...2 öqün ekmek yeme sadece sabah ye cnm...yoksa kilo vermen sekteye uqrar..

bayılıyorum senin menülerine...uyarıcak hiçbişey yok çokçok mükemmel :nazar:

:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:

hoşgeldin canım..motivasyon için birbirimize ihtiyacımız var...onun için burdayız...başarıcaz inşallah hep beraber :KK34:

aynı gün çubuk kraker ve biber dolmasıı :KK4:

canım her öqün ekmek yemişsin :26:

canım menün güzel ama keşke öqlenle akşam yer deqiştirse :nazar:
ayyy aynı yorumları yapmışız ben de sen gelemezsin diye yorum yapayım dedim di:KK1: bide aysuna ikimz de aynı şeyleri yazmışız kalp kalbe karşı işte :KK60:
valla karbon yaradı gerçekten bu güb bozuldu ama.artık yarın biraz devam ederim umarım çünkü annemlerde olucam.
yemek kursunamı gidiyosun yoksa sen :26:

hmm iyi ozaman tamam canım :KK34:

kıss yoksa sendemi flashı izliyosun :124::124::124::124:

iyiyim bende canım misafirlerim vardı...akşamda hep beraber avmye gittik..yorgunluk var biraz..yarında biz gezmeye gidiyoruz :21::21: öbür günde lüleburgaza gidicez ama akşama gelicez :KK8:

seherimmm nasılsın aşkımmmm:KK16::KK16::KK16:
iiyim canım bi sinir var üstümde onun dışında iyiyim.akşam kayınvalideler vardı.gittiler ben de buraya attım kendimi.
iyi akşamlar ...

sağolun kızlarrr yorumlarınız için.....

sena seher bende sizin youmlarınıza bayılıyorum:KK16::KK16:

bende kızlara makarna patates akşamları yemeyin dedim ama pek etkili olmadı:KK1:
biz de sanaaaaaa :KK16::KK16::KK16::KK16:
tatlım psikolojik olarak öyle sanıyorsun...ekmek seni acıktırır...ekmeqe konsantre olmuşsun yediqin zaman acıkmıcanı düşünerek rahatlıyorsun...yani beynini önceden bu şekilde kuruyosun...bak ben biraz önce acıktım..halbuki karnım tok yemek yemiştim...gidip ekmek yada yasak bişeyler yiyeceqime süt ısıttım şimdi sıcacık onu içiyorum...hem tok tutuyor hemde protein içeriyor...ekmeqi sadece kahvaltıda yiyelim onun dışında sofraya ekmek koymayalım..biz 4 kişilik bir aileyiz...2 çocuqum var..buna raqmen kahvaltı dışında sofraya ekmek koymuyorum..oqlum çok kiloluydu özellikle mide kısmı inanılmaz sivriydi..2-3 aydır fidan gibi oldu...yani bazı şeyleri deqiştirmemiz gerekiyor..inan herşey bizim elimizde...
gerçekten psikolojik bi de ekmek çok cazip geliyo bize çıtır çıtır şööle yemeğin suyuna banıcaksınnn:KK56:amaaaa sonu hüsrannnn:KK47::KK36:beynini şartlandır canım yemiyeceğine gerkten ekmeksiz doyuyosun sonra.
anliyorum haklisin tabi.zaten hersey psikolojik.beyinde bitiyo .ama bisey daha sorucam;beyaz ekmekle diyet ekmeklerinin arasinda bi fark vardir sonucta dimi?:26: yani daha fazla tok tutma ozelligi,vucutta yakilmasi daha kolay.....ayyy saf gibi takildim ben bu ekmege.ne zaman vazgecerim bilmem.ama onceden 1 beyaz ekmekten fazlasini yiyen bitiren biri olarak, gunde kagit kadar ustelik minnacik 3 dilim DIYET ekmegi benim icin buyuuk bir gelisme.(diyetisyenim neden her ogunde bana ekmek ye 1 dilim dediki:26: )off

canım arada fark tabiki var.beyaz ekmek kan şekerini çabuk yükseltir ve çabuk düşürür.ama bunun dışındaki ekmekler kan şekerini geç düşürdüğü için açlık geç hissedilir.ama kalorileri aynıııı:KK53:

slm kızlar nasılsınız 2 gündür giremedim buraya sizleri çok özledim...kaçamaklarımda oldu insallah cuma günü tartıda gram bile versem razıyım

hoş geldin canım.kaçamkaları telafi edersin inşşş daha bu gün pazartesi demi ama:KK34:

evet canım tabiki fark var...ekmeqin içinde vücudumuza faydalı olan mineraller ver...ama beyaz ekmekkte deqil diqerlerinde...beyaz dekmeqi unut uzak dur...diyetisyenin umarım geçerli bir açıklaması vardır ama şunu söyliyim...her öqün ekmek demek ekmeqi sürekli hatırlamak demektir...hatta bazen 1 dilim yeterli gelmeyebilir azıcık daha derken yarım yada 1 dilim fazla yersin...gerek yok...yemeklerle doymasını öqrenmeliyiz...zaten 1 kase çorba 1 dilim ekmeqe eşittir..yanında 1 dilimde ekmek yesen etti 2 dilim...böyle düşün cnm...başlarda zorlansanda sonrasında alışacaksın.. ve asla ekmek görmek istemiceksin...kahvaltı dışında ekmek görünce midem bulanırdı benim...inan yapabilirsin çok zor bişey deqil...sonarsında her aynaya baktıqında yüzün gülecek...herşeye deqecek o an :nazar:

ayy kuzum ben sana bayiliyorum yaaa ne kadar guzel anlatiyosun.hakkini helal et onca isinin arasinda bazen gereksiz sorularla da ugrasiyosun valla.ama biliyosun bizim icin de amaca ulasabilmek icin bilgilenmek onemli.hele uygulamak daha da onemli.burdaki arkadaslarin menulerine bakiyorum da coguna hayran kaliyorum.eger menuyu paylastiktan sonra hicbirsey yemeden durabiliyorlarsa helal olsun.emeklerinin karsiligini da cuma gunleri aliyorlar tabi.ben de sana soruyorum yanlislarimdan kurtulmak icin.bak gecengun fasulyeli salatayi yeme dedin.azicik bile yemeden yeni salata yaptim kendime.sormasaydim masum zannedip yerdim bir porsyon.ama ben baklagilsiz hayat dusunemiyorum.cok faydali oldugunu biliyorum.karbonorani yuksek ama haftada 2 kez falan yesek az salatalara karistirsak kizarsin dimi:26::KK57:

senacım ne yemek kursu kız :KK1: kpss gidiyorum ben ama kantindeki poğaçalardan bahsetmiştim:KK1: sporumuda yaptım duşumuda aldım ama fenalardayım ben az kaçim uzanayım bari.. size ii muhabbetler çıtırlar:KK54:

menüm:
1 kase yoğurt içinde yulaf kepeği
sabah:
1 haşlama yumurta
peynir
çay

ara:
1 tane metro:KK47::KK47:

öğle:
5 6 tane küp patates(yemeğin içinden seçtim)

akşam:
6 7 tane küçük misket köfte
1 kase yoğurt

çayy.3 lt su

slm kızlar nasılsınız 2 gündür giremedim buraya sizleri çok özledim...kaçamaklarımda oldu insallah cuma günü tartıda gram bile versem razıyım
iyiyiz canım sen nasılsın bakalım ? bizde özledük senüü:KK23::KK23: bidaha kaybolma biyere :KK51:
ayyy aynı yorumları yapmışız ben de sen gelemezsin diye yorum yapayım dedim di:KK1: bide aysuna ikimz de aynı şeyleri yazmışız kalp kalbe karşı işte :KK60:
valla karbon yaradı gerçekten bu güb bozuldu ama.artık yarın biraz devam ederim umarım çünkü annemlerde olucam.

iiyim canım bi sinir var üstümde onun dışında iyiyim.akşam kayınvalideler vardı.gittiler ben de buraya attım kendimi.

gerçekten psikolojik bi de ekmek çok cazip geliyo bize çıtır çıtır şööle yemeğin suyuna banıcaksınnn:KK56:amaaaa sonu hüsrannnn:KK47::KK36:beynini şartlandır canım yemiyeceğine gerkten ekmeksiz doyuyosun sonra.

canım arada fark tabiki var.beyaz ekmek kan şekerini çabuk yükseltir ve çabuk düşürür.ama bunun dışındaki ekmekler kan şekerini geç düşürdüğü için açlık geç hissedilir.ama kalorileri aynıııı:KK53:

bizde nerdeyse tüm hafta doluyuz...bitsinde diyetime döneyim çok özledimm:KK8::KK8: bahar gelse bolbol yürüyüşe çıksam ve evde şortumu giysem açık saçık gezsem :KK53::KK53:(ne alakaysa)...

gerçekten psikolojik bi de ekmek çok cazip geliyo bize çıtır çıtır şööle yemeğin suyuna banıcaksınnn:KK56:amaaaa sonu hüsrannnn:KK47::KK36:beynini şartlandır canım yemiyeceğine gerkten ekmeksiz doyuyosun sonra.:

ekmeği nasıl anlattın öyle sehercim:KK52::KK52:
valla hani diyette olmasam gidip tüm ekmeği yiyesim geldi:KK52:

ben akşamları zor boş duruyorum yaaa aklıma sürekli bişeyler gelio...
bende gidip gidip su ve bibtki çayı içiyorum.bak şimdi içmiştim hemen bi daha içicem..

Son düzenleme:
haklısınız kızlar böyle böyle öğrenicemm birdaha olmaz inşAllah :KK57: :KK17:

iyiki varsınızzz :KK19: :KK9:

bana kızın işte bölleeee :KK47:

iyiyiz canım sen nasılsın bakalım ? bizde özledük senüü:KK23::KK23: bidaha kaybolma biyere :KK51:

bizde nerdeyse tüm hafta doluyuz...bitsinde diyetime döneyim çok özledimm:KK8::KK8: bahar gelse bolbol yürüyüşe çıksam ve evde şortumu giysem açık saçık gezsem :KK53::KK53:(ne alakaysa)...

tamam cnm kaybolmam çok yoğundum fırsat bulup giremedim

ayy kuzum ben sana bayiliyorum yaaa ne kadar guzel anlatiyosun.hakkini helal et onca isinin arasinda bazen gereksiz sorularla da ugrasiyosun valla.ama biliyosun bizim icin de amaca ulasabilmek icin bilgilenmek onemli.hele uygulamak daha da onemli.burdaki arkadaslarin menulerine bakiyorum da coguna hayran kaliyorum.eger menuyu paylastiktan sonra hicbirsey yemeden durabiliyorlarsa helal olsun.emeklerinin karsiligini da cuma gunleri aliyorlar tabi.ben de sana soruyorum yanlislarimdan kurtulmak icin.bak gecengun fasulyeli salatayi yeme dedin.azicik bile yemeden yeni salata yaptim kendime.sormasaydim masum zannedip yerdim bir porsyon.ama ben baklagilsiz hayat dusunemiyorum.cok faydali oldugunu biliyorum.karbonorani yuksek ama haftada 2 kez falan yesek az salatalara karistirsak kizarsin dimi:26::KK57:
canım tabiki bakliyat yemeliyiz...özellikle biz bayanların haftada 2-3 kez yemesi gerekiyormuş bana doktorum söylemişti...ama şöyle düşün..mercimek çorbasıda bakliyattır...2 kaşık pilavda...2-3 kaşıktan fazla olmamak kaydıyla ve hafta sonları yersek daha güzle olur..yani kısaca pazartesiden itibaren hedef cuma gününe hazırlık yapmak..kaçamak yapmadan haftayı tamamlamak...cuma günü herkes güzel güzel kilolar verirken 2 kaşık damak zevki için ideallerimizden vezgeçmeyelim...38 beden bşr kıayfet alıp üzerine giydiqin zaman herkes sana imrenerek bakıcak...ama midendeki karbonhidratı kimseler görmez canım...yicez herşeyi yicez ama ölçülüve yasaklı besinlerin ölçüsü 2 kaşık canım...servis kaşıqı deqil hee çorba kaşıqı :KK33::KK33:
senacım ne yimek kursu kız :KK1: kpss gidiyorum ben ama kantindeki poğaçalardan bahsetmiştim:KK1: sporumuda yaptım duşumuda aldım ama fenalardayım ben az kaçim uzanayım bari.. size ii muhabbetler çıtırlar:KK54:

bende poça deyince dedim bu kız yimek kursuna gidiyooo :KK60::KK60::KK60::KK60::KK60::KK60::KK60: iyi dinlenmeler tatlış görüşürüzzz :KK16::KK16::KK16::KK16:

kizlaaar turkiyede 70000 ton cips tuketiliyomus yilda.:KK53:.ne kadar kotu bir haberrr.sonra da obez olduk diyoruz.:KK19:.cok zararli yaaa.kilo yapmasi bi tarafa,kanser yapiomus bide.tuketici sendikalari cips paketlerinin uzerine de sigara paketlerinde oldugu gibi OLDURUR uyarisinin yazilmasi gerektigini savunuyolarmis.keske yazilsaaa:KK50: boylece marketlerde tam alacakken elimizi kaciririz.caydirici olur.ben coktan almiyorum ama kizlarin cani cekiyo bazen aliyorum ben de ucundan yiyorum bikac tane.ama bebislerim daha cok kucuk.bir paket cipsi bi seferde hupletiyolar.yazik degilmi bizim cocuklarimiza.okumusken paylasmak istedim.belki bir faydasi olur

ekmeği nasıl anlattın öyle sehercim:KK52::KK52:
valla hani diyette olmasam gidip tüm ekmeği yiyesim geldi:KK52:

ben akşamları zor boş duruyorum yaaa aklıma sürekli bişeyler gelio...
bende gidip gidip su ve bibtki çayı içiyorum.bak şimdi içmiştim hemen bi daha içicem..
ya evetttt.....demekki seher beyaz ekmek yiyoo :KK47::KK47: bizim yediqimiz buqday ekmekleri hiiiiçççç çıtıtr çıtır olmuyoo :KK6: ne iş seher hanımmm bize buqday yedim diyip çıtıtr çıtır beyaz ekmekmi yiyosun yoksaa :KK47::KK47::KK47: yakalanırsın işte böylee :KK52::KK52: hiiiç inkar etme kendi aqzınla yakalandınn :KK35:
haklısınız kızlar böyle böyle öğrenicemm birdaha olmaz inşAllah :KK57: :KK17:

iyiki varsınızzz :KK19: :KK9:

bana kızın işte bölleeee :KK47:
sende iyyiki varsın canım...her ne kadar kilo vermiş olsakta bizde sizlerle beraber birçok şeyi yeniden öqreniyoruz :KK34:
tamam cnm kaybolmam çok yoğundum fırsat bulup giremedim

anlaştık canım :KK34:

kizlaaar turkiyede 70000 ton cips tuketiliyomus yilda.:KK53:.ne kadar kotu bir haberrr.sonra da obez olduk diyoruz.:KK19:.cok zararli yaaa.kilo yapmasi bi tarafa,kanser yapiomus bide.tuketici sendikalari cips paketlerinin uzerine de sigara paketlerinde oldugu gibi OLDURUR uyarisinin yazilmasi gerektigini savunuyolarmis.keske yazilsaaa:KK50: boylece marketlerde tam alacakken elimizi kaciririz.caydirici olur.ben coktan almiyorum ama kizlarin cani cekiyo bazen aliyorum ben de ucundan yiyorum bikac tane.ama bebislerim daha cok kucuk.bir paket cipsi bi seferde hupletiyolar.yazik degilmi bizim cocuklarimiza.okumusken paylasmak istedim.belki bir faydasi olur

sigarayı düşün canım...koskocaman sözde bilinçli insanlar öldürür yazsısını gördükleri halde üstüne birde para ödeyerek alıyorlar ve içiyorlar...büyükler laftan anlamıyorken küçükler nasıl anlasın...yazılsada pek bir işe yarayacaqını sanmıyorum...bebişlerin kaç yaşındalar faklı şeyler al onlara...unuttur cipsleri..kanı kurutuyor vampir gibi emiyor...

canım tabiki bakliyat yemeliyiz...özellikle biz bayanların haftada 2-3 kez yemesi gerekiyormuş bana doktorum söylemişti...ama şöyle düşün..mercimek çorbasıda bakliyattır...2 kaşık pilavda...2-3 kaşıktan fazla olmamak kaydıyla ve hafta sonları yersek daha güzle olur..yani kısaca pazartesiden itibaren hedef cuma gününe hazırlık yapmak..kaçamak yapmadan haftayı tamamlamak...cuma günü herkes güzel güzel kilolar verirken 2 kaşık damak zevki için ideallerimizden vezgeçmeyelim...38 beden bşr kıayfet alıp üzerine giydiqin zaman herkes sana imrenerek bakıcak...ama midendeki karbonhidratı kimseler görmez canım...yicez herşeyi yicez ama ölçülüve yasaklı besinlerin ölçüsü 2 kaşık canım...servis kaşıqı deqil hee çorba kaşıqı :KK33::KK33:

bende poça deyince dedim bu kız yimek kursuna gidiyooo :KK60::KK60::KK60::KK60::KK60::KK60::KK60: iyi dinlenmeler tatlış görüşürüzzz :KK16::KK16::KK16::KK16:

:KK1:38 beden dedin de aklima geldi.bugun utu yaparken iki seneoncesine kadar giyebildigim 38 beden etegim gecti elime.ayyyy dedim kendi kendime.bu etegi giyerken bile ne kadar siskoyum diye mizmizlaniyodun filiz,$u etegin beline bak 1 karis dedim icimi cektim.sonra acaba icine girebilirmiyim diye gecti aklimdan:KK30:.ayy halim icler acisi.girdim etege girmesine de etegin beli dusuk bel normalde.ama bugun giydigimde tam belimin ince yerine yapisti kaldi:KK50:.gulsemmi aglasammi bilemedim:KK1:.insanoglu ne kadar doyumsuz.o etegi alirkenki halimi hatirladim.kilo vericem nasilolsa bu etege bu kadar para verilirmi diyodum bilmis bilmis.ama dayanamayip almistim.simdiki halimle icine giremiyorum bile.....

yaa 2 gündrü barkinim ortalarda görünmüyor...hadi hafta sonu koçişi geliyor anlayışlı olmaya çalışıyoruz :KK23::KK23::KK23: e hafta içi napıyo bu kız :KK6::KK6:

yaa 2 gündrü barkinim ortalarda görünmüyor...hadi hafta sonu koçişi geliyor anlayışlı olmaya çalışıyoruz :KK23::KK23::KK23: e hafta içi napıyo bu kız :KK6::KK6:

:KK1:38 beden dedin de aklima geldi.bugun utu yaparken iki seneoncesine kadar giyebildigim 38 beden etegim gecti elime.ayyyy dedim kendi kendime.bu etegi giyerken bile ne kadar siskoyum diye mizmizlaniyodun filiz,$u etegin beline bak 1 karis dedim icimi cektim.sonra acaba icine girebilirmiyim diye gecti aklimdan:KK30:.ayy halim icler acisi.girdim etege girmesine de etegin beli dusuk bel normalde.ama bugun giydigimde tam belimin ince yerine yapisti kaldi:KK50:.gulsemmi aglasammi bilemedim:KK1:.insanoglu ne kadar doyumsuz.o etegi alirkenki halimi hatirladim.kilo vericem nasilolsa bu etege bu kadar para verilirmi diyodum bilmis bilmis.ama dayanamayip almistim.simdiki halimle icine giremiyorum bile.....

filizcim canım o eteqin içine gireceksin...sadece biraz zaman :KK34:

X