neren küçülüp daralmış quuuuuuugel ayse abla gel90+zedeler gibi olduk yahu ay sabah sabah hic gülcegim yoktu ama neyseki burda yeme kuzum diyen birileri var cok sükür.
günaydin kizlar, 2 haftadir cocuklar evde paskalya tatili dolayisiylahaftayada kocam evde olucak ya ben yiyeeceklere hayir diyebiliyorumda benim sorunum kocamin yaptigi psikolojik taciz ama pazartesiden baslayarak bende yürüyüse ormana gitmeye karar verdim, havalar düzeliyor gibi sanki burda, böylece kocamin az yiyorsun vitaminssiz kalicaksin biryerlerde düsüp bayilcaksin tacizlerinden kurtulmus olucam.ya erkek milletini anlamiyorum cok afedersiniz aksamlari sarilirken AAAAA bak burasi kücülmüs surasi darlarmis diyor sabah vitaminsiz kalicaksin diyor.böylede dengesizlik olmaz ki ama ya
dün aksam menüm yok gibiydi dolayisiyla dün cidden az yedim , midem dolayisiyla ama bugün kendimi daha iyi hissediyorum dün midemi dinlendirmem iyi oldu bu yüzden bugün dogru dürüst birseyler yemeye karar verdim.simdi standart yumurtali bir kahvalti yapicam.söyle olucak bugün menüm insallah
sabah standart kahvalti
ögle dün planlanan izgara et ve bol salata
ara bir kase yogurt
aksam mercimek corbasi 2 kepce
gün boyu 3 fincan bitki cayi
gün boyu 3 litre su
simdilik böyle iste , buralarda olucam
aysecegim ne kadar çok sevnidim anlatamam...:38
Bizlerde küçük yaşlarda hayatimizi değişrebilseydik... Bugun kaybettiklerimize içimiz sizlamazdi..Ama hayat böyle yaşarak öğreniyoruz... Şekere son..
Tebrikler....
Bende uykumu almadın ödülünü aldım.. 400gr gitmis...
Dün neler yedim;
Bir kasik keten tohumu (keten tohumu hakkinda neler düsünüyorsunuz hergün devam edeyim mi?)
elma sirkesi ilik su
Kahvaltı
bir ad. kayisi yumurta
2 dilim salam
beyaz peynir
dukan ekmeği
1 fincan sekersiz cay
Ögleyemegi
izgara kirmizi et
bir kase yağsız balzamik sirkeli marul ve domates karısımı
1 bardak sekersiz cay
aksam
canim kahvalti istedi.
bir ad kayisi yumurta
1ad. satalık
3 tane yesil zeytin
Beyaz peynir
3 fincan yesil cay
3 litre su
herkese iyi haftasonları.ben sabah uyandım ama tekrar geri uyudum.yeni uyandım ve midem çok bulanıyo.kahvaltı yapmasam olmaz mı.yada tek 1 parça peynirle idare etsem olmaz mı.yumurtayı midemin alacağını sanmıyorum...yada kabak-domates-sarımsak kavurup yesem nolurki?????
herkese iyi haftasonları.ben sabah uyandım ama tekrar geri uyudum.yeni uyandım ve midem çok bulanıyo.kahvaltı yapmasam olmaz mı.yada tek 1 parça peynirle idare etsem olmaz mı.yumurtayı midemin alacağını sanmıyorum...yada kabak-domates-sarımsak kavurup yesem nolurki?????
hoşbuldum arzucum,ben kesin kararlıyım ne olursa olsun o kilolar gidecekayşe hoşgeldin canım aramızasıqışırız canım yaaa hem belki sıkışıklıktan birazda kilo veririz bu arada bende arzu yaş 38..
ben hiç şeker kullanmıyorum,ama şekersiz yapamam diyenlere de öncelikle 20 gün alıştırma süreci uygulasınlar ,20 günde şekersiz içtiklerinde vücut alışıyorcanım nedense şekerli içeceklere karşı tiksinti geldi bana...hatta geçen gün menümdede yazmıştım liptonun kayısılı form çayını almıştım tadı okadar şekerliki zor içtim...hatta çayı içine salıp 2 dakkaya çıkarıyorum iyice şekeri sinmesin diye...ben normalde doqadan kayısılı form içerim çokta güzeldir tadı ama kalmamış bende lipronunkini aldım ve tam anlamıyla fiyasko...türk kahvesinide sıfır şeker içiyorum ama tam yudumlarken sanki şeker varmış gibi geliyor şekerle kafayı bozdum anlıcaqın :26::26:
yürüyüş yapmauı çok seviyorum ama bu kadar kiloyla deqil...ben 75 kiloya inince küçük küçük başlamıştım yürümeye...inşallah bu kiloyla keyif alırım ve devam ederim...tesettürlü olduqum için bu kiloyla dahada terliyorum sıkıntı basıyor...bakalım denicez
gel ayse abla gel90+zedeler gibi olduk yahu ay sabah sabah hic gülcegim yoktu ama neyseki burda yeme kuzum diyen birileri var cok sükür.
amanda aman kızçeler hemen yerde açmışlaraysecegim ne kadar çok sevnidim anlatamam...
olmaz tatlım mutlaka kahvaltını etmelisinherkese iyi haftasonları.ben sabah uyandım ama tekrar geri uyudum.yeni uyandım ve midem çok bulanıyo.kahvaltı yapmasam olmaz mı.yada tek 1 parça peynirle idare etsem olmaz mı.yumurtayı midemin alacağını sanmıyorum...yada kabak-domates-sarımsak kavurup yesem nolurki?????
neren küçülüp daralmış quuuuuuu
canım benim bu az yeme çok yeme konusunda şöyle bir deneyimim var..bazen bana heyheyler gelir ve yatıcama yakın bişeyler yerim...sabha kalkınca midem açlıktan kazınıyor gidi olur...ama akşam 5te yediqim zaman sabah midem hiç kazınmaz...sanırım asit salgılıyor...az yediqim zaman her zaman kendimi hafif ve zinde hissediyorum...saqlıklı olmak gibisi yok cnm
canım keten tohumu son derce faydalı gönül rahatlıqıyla tüketebilirsin...çok hızlı yaq yakma özelliqine sahipfakat dikkat edilmesi gereken önemli bir püf noktası var...taze çekilmesi gerekiyor..onun için aktardan az az al...haftada bir al en fazla..
Migden niye bulaniyor acaba? nedenini kesfedebiliyor musun?
Çok mersi...
uyku eksik yada düzensiz olunca gerekçekten kilo verilmiyor.... Normal insanlar gibi yasamak lazim...erken yatip sabah erken kalkıp erken kahvaltı etmek, aksam yemeğinde erkenden yemek gibi...
Dün kitap okuyordum... bir metolobizma uzmanı doktor derki; vucudun hafizasi çok güçlüdür. siz örneğin 100 kiloydunuz sonra 70kiloya indiniz. Vucüt siz yasadinizi süre boyunca o 100 kiloyu unutmaz ve vucudun enerji isteği artik o 100 kiloya göredir. ve ha bire o eski yağları yapmak için uğraşır gibi cümlere vardı.. Hoş günümüzde her doktor ayrı telden çaliyor, bugun faydalı olan yarın zaralida olabiliyor ama aklima geldi yazayim dedim. Birde bana göre gerçek olan birsey var... Hepimizin vucudu baska birimize yarayan diğerimize yarayamaya biliyor. Deneyip kendi vucudumuzu dinleyip kesfetmemiz gerekiyor. Ör: %70 kakakolu bitter bana yaramiyorbu kisim latifeydi tabi... Buradaki arkadaslar lütfen alinmasın biz böyle topluca gelmis gibi olduk. Bir süre aaaaaa deyince hep birlikte gülebiliriz.... Çünkü bir geçmişimiz var. Kusurabakmayin lütfen... ama sizlerde yavaş yavaş adepte oluyoruz diye düsünüyorum...
Keten tohumunu sirke gibi çorba kaşığına doldurup, yutup üzerine bir bardak su içiyorum. Keten tohumuu için günlük asağı yukari belirlenen bir miktar varmi acaba? Bende yoğurt vs. ile birlikte yiyebilirim.
nüketcim duymamıştım vücudun hep eski kilosunu yapmak için sürekli yaq yapmaya çalıştıqını :26::26: ama şöyle bişeye şahit oldum...ben ilk diyet başladıqımda 90 kiloydum ve uzun yıllar 80de kalmıştım...kilo vermeye başlayınca 80e inince takılı kaldım... o ana kadar hergün düzenli olarak verdiqim qramlar varken 80e gelince 1 haftaya yakın qram oynamadı...topikteki kaptanımızda bana '' muhtemelen daha önce 80 kiloda uzun süre kalmışsındır...şimdi bu kiloya inince vücut kolay kolay 80in altına inmek istemez'' demişti...ve 80i devirim 7li rakamlara inince birdaha böyle bişey yaşamadım...62ye inene kadar tıkır tıkır gitti kilolarım..demekki senin dediqinde böyle bişey:26::26: kıss yoksa ben onun içinmi eski kiloma hızlı bir dönüş yaptım ne dersin :44::44:
hayatım biz niye alınalımki bu sohbetleri yapıcazki birbirimize kaynaşalımben sizleri tanımaktan son derece memnunum iyiki geldiniz nüketcim
keten tohumunu ben yıllar önce 2-3 kaşık yoqurdun içine 1 tatlı kaşıqı katıp yemeklerden önce yemiştim ve çok güzel yaq yaktıqına şahit olmuştum..deneyebilirsin cnm hem yoqurtla çok güzel oluyor senin yediqin gibi biraz tadı tuhaf oluyor
ayşecim hemde yaza kadar vericess hepiciniiiigünaydın iyi sabahalr güzel hafta sonları olsun
hoşbuldum arzucum,ben kesin kararlıyım ne olursa olsun o kilolar gidecek
ben hiç şeker kullanmıyorum,ama şekersiz yapamam diyenlere de öncelikle 20 gün alıştırma süreci uygulasınlar ,20 günde şekersiz içtiklerinde vücut alışıyoryine olmadıysa doğal stevia bitkisinden elde edilen tamamen zararsız tatlandırıcıları öneririm.
amanda aman kızçeler hemen yerde açmışlar
olmaz tatlım mutlaka kahvaltını etmelisinbir küçük dilim ekmek minik peynirde olsa etmelisin
canım yalnız dikkat et aktar sana çekilmiş olanlardan vermesin gözünün önünde çeksin o şekilde alBu bilgi süper oldu.. çok tesekkürler.. benimiki evde kalmis eksilerdi zaten azicik birsey. ben gidip yenisini alayim...
Bende aç karinna uyuduğum zaman tok kalkiyorum. Aynen yiyerek uyuncada aç...
nedeni adet olmadan önce ve adet olduğum dönemlerde çok feci mide bulantısı oluyo bende.niye bulanıyo bilmiyorum.aslında bi doktorumla konuşsam oolur.hastayken devamlı midem bulanıp kusuyorum ve herkes hamile misin diye soruyo.her ay aynı muhabbet yani :)))))))))
nüketcim duymamıştım vücudun hep eski kilosunu yapmak için sürekli yaq yapmaya çalıştıqını :26::26: ama şöyle bişeye şahit oldum...ben ilk diyet başladıqımda 90 kiloydum ve uzun yıllar 80de kalmıştım...kilo vermeye başlayınca 80e inince takılı kaldım... o ana kadar hergün düzenli olarak verdiqim qramlar varken 80e gelince 1 haftaya yakın qram oynamadı...topikteki kaptanımızda bana '' muhtemelen daha önce 80 kiloda uzun süre kalmışsındır...şimdi bu kiloya inince vücut kolay kolay 80in altına inmek istemez'' demişti...ve 80i devirim 7li rakamlara inince birdaha böyle bişey yaşamadım...62ye inene kadar tıkır tıkır gitti kilolarım..demekki senin dediqinde böyle bişey:26::26: kıss yoksa ben onun içinmi eski kiloma hızlı bir dönüş yaptım ne dersin :44::44:
hayatım biz niye alınalımki bu sohbetleri yapıcazki birbirimize kaynaşalımben sizleri tanımaktan son derece memnunum iyiki geldiniz nüketcim
keten tohumunu ben yıllar önce 2-3 kaşık yoqurdun içine 1 tatlı kaşıqı katıp yemeklerden önce yemiştim ve çok güzel yaq yaktıqına şahit olmuştum..deneyebilirsin cnm hem yoqurtla çok güzel oluyor senin yediqin gibi biraz tadı tuhaf oluyor
Ben artik doktorlara güvenmiyorum... çok duygusallar:))))) yada kasap mizacindalar... Benim yazdigim bilimsel bir tespit değil tabi...ama gerçek olan şey, verdigimiz kilolari geri almamız... İste bunu içinde kaliplasmiz bir söz var. hayatini değistir... ama toplum değismiyor ki ? Adetlerimiz geleneklermiz göreneklerimiz değismiyor ki... iki insan görünce topluma uyum göstermek zorunda kaliyoruz. Bütün dünya bence böyle, deli gibi yemek programları reyting aliyor. Ben oturp günlece sirf yemek kanali izlemistim..hayatta güzel olan herşey zararlı işte o güzeliklerin tadina bakip birakmak bize bir yetse..
evet haklısın canım doktorlar hergün farklı şeyler söylüyorlar..mesela düne kadar yumurta haftada bir yenilmeli derlerken bugün artık yumurtanın diyetteki yerini anlamış durumdalar ve her gün yenilebilir diyorlar...ben diyetim boyunca her gün yumurta yedim ve çokta güzel kilo verdim..ne tansiyon nede kolesterolum yükseldi..birazda herkes kendi vücudunu tanıcak...mesela ben öqleden sonra gezmeye gideceksem gitmeden önce 1 tas çorba içip gittim...tamamen boş mideyle gidince insan yemeqe kapılıveriyor..ve gittiqim yerde ne yapılmışsa hepsinden ''1 parmak'' kesip sadece onları yedim...hem tadına bakmış oldum aklımda kalmadı hemde ev sahibinin emeqine saygı göstermiş oldum..ve inanırmısın bu şekilde yaptıqımda bile kilo vermem etkilenmedi...kendi metomu çözmüş oldum...ve bu 1 parmak ölçümü çok kişi uygulamıştır ve sonuç almıştır...yoksa bizim milletimize bakarsak bugünük diyeti boz misafirlikte diyet olmaz diyerek bizi tahrik ediyorlar..hafta 2 kez misafirliqe gittiqimizi 2 defada bize misafir geldiqini düşünürsek nerde kalır diyet?? walla gittiqim yerde bir kare madleni geri çevirdiiqmi bilirim...yani kısaca kararlı olucaz ve bizi kimsenin yönetmesine izin vermicessBen artik doktorlara güvenmiyorum... çok duygusallar:))))) yada kasap mizacindalar... Benim yazdigim bilimsel bir tespit değil tabi...ama gerçek olan şey, verdigimiz kilolari geri almamız... İste bunu içinde kaliplasmiz bir söz var. hayatini değistir... ama toplum değismiyor ki ? Adetlerimiz geleneklermiz göreneklerimiz değismiyor ki... iki insan görünce topluma uyum göstermek zorunda kaliyoruz. Bütün dünya bence böyle, deli gibi yemek programları reyting aliyor. Ben oturp günlece sirf yemek kanali izlemistim..hayatta güzel olan herşey zararlı işte o güzeliklerin tadina bakip birakmak bize bir yetse..
canım miqren varmı sende :26: benimde reql öncesi sonrası miqrenle birlikte midem bulanır ve başım döner...hatta bende kendimi hamiş sanarım
doktora gitmedim migren için ama kayınvalidemde var ve bendede migren olabileceğini söylüyo..bu arada bendede baş dönmesi oluyo.
baş aqrısı varmı canım miqren yarım ve şiddetli baş aqrısı demek :26:
canım keşke ekmekli bişeyler yeseydin çok iyi gelirdi...niye söz dinlemiyonn bakimmm1 yumurta biraz sütaş süzme peynir 5 tane zeytin.yeter bukadar heralde.kusmamak için kendimi zor tutuyorum(((((((((((
başım ağrıdığı zaman midem bulanıyo.boş boş öğürüyorum.başımı kesip atasım geliyo.ses ve ışık olmaması gerekiyo.gözlerimin altı morarıyo başım ağrıyınca.ama migren olup olmadığını bilmiyorum :)))))))
Bu melek hanımmm neden okuyup okuyup yazmadan çıkıyor acabaaa
neren küçülüp daralmış quuuuuuu
canım benim bu az yeme çok yeme konusunda şöyle bir deneyimim var..bazen bana heyheyler gelir ve yatıcama yakın bişeyler yerim...sabha kalkınca midem açlıktan kazınıyor gidi olur...ama akşam 5te yediqim zaman sabah midem hiç kazınmaz...sanırım asit salgılıyor...az yediqim zaman her zaman kendimi hafif ve zinde hissediyorum...saqlıklı olmak gibisi yok cnm
canım keten tohumu son derce faydalı gönül rahatlıqıyla tüketebilirsin...çok hızlı yaq yakma özelliqine sahipfakat dikkat edilmesi gereken önemli bir püf noktası var...taze çekilmesi gerekiyor..onun için aktardan az az al...haftada bir al en fazla..
nedeni adet olmadan önce ve adet olduğum dönemlerde çok feci mide bulantısı oluyo bende.niye bulanıyo bilmiyorum.aslında bi doktorumla konuşsam oolur.hastayken devamlı midem bulanıp kusuyorum ve herkes hamile misin diye soruyo.her ay aynı muhabbet yani :)))))))))
1 yumurta biraz sütaş süzme peynir 5 tane zeytin.yeter bukadar heralde.kusmamak için kendimi zor tutuyorum(((((((((((
e o zaman neden sohbet etmiyorsun iş güç çokkenmi laflıcannBILMEMMmmmmmmmm yok kıs canım sıkılıyor ıs yok guc yok burda saat dolduruozzzz
türkce ne fena , nereye ceksen oraya gidiyorpopom daralmis kücülmüs canim yok bende dolu mideyle yatamiyorum artik, midem agriyor sabah kadar, sindiremiyorum , iyi birsey bu demi
canim benim cocuklarimi dogurasiya kadar cok siddetli migren ataklarim olmustu adet dönemlerimde,hicbirsey yiyip icemez, günlerce kusardim.evdeki saatin tiktaklari bile beynimin icinde zonklar, saatleri kelere indirirdim duymamamk icin.kimseyide yanima yaklastirmaz, kapkaranlik bir odanin icine kapatiyordum kendimi, korkunc günlerdi.adet dönemlerine yaklastiginda kafein icerikli iceceklerden, özellikle kahve, siyah cay, yesil cay,kola kakaodan ve kizmizi saraptan uzak dur kesinlikle.bu saydiklarimin migreni tetikledigi bilimsel olarak kanitlanmis.nöroloji servis baskaninin tavsiyeleriydi bunlar. ve üzgünüm ama mide bulantina hic bir önerim yok, en kisa zamanda doktora gidip migren ilaclarini almaya baslaman gerekiyor.genelde kadinlarda hormonal oldugu düsünülüyor.adet dönemlerimizde hormon seviyeleri degisiyor cünkü, buda beyni olumsuz etkiliyor.cok gecmis olsun. ensene ve gözlerinin üzerine kapatacagin sogutulmus kompresler seni rahatlatabilir biraz.denemeni tavsiye derim.
nuhancim keten tohumunu bana bagirsak endeskopisi yapan doktorun söyle önermisti.hergün toplamda 2 corba kasigi tohumu yogurdun icine karistirip yiyordum, sindirim sorununu cidden cözüyor.yalniz ben artik 1 corba kasigi tüketiyorum yogurtla beraber.ve keten tohumunu cektirme.cekilme esnasinda icindeki saglikli yaglar isleme giriyor.dogal olanini tüketmen kalite acisindan saha saglikli.Arzucum sende cekilmemis keten tohumu kullan canim.hayatimizdaki mümkün olan herseyi islemden gecirmeden tüketmemiz gerekiyor dogalligi bozulmasin diye.