Erginsena'nın Diyet Günlüğü 52 bedenden 36 bedenee

Bugun ki menum:

Kahwalti:
(kahwalti oncesi 1 fincan yesil cay)
30 dak. sonra
2 dilim cawdar ekmeginin tekine beyaz peynirle hazirlanmis yagsiz tost
Kalan 1 dilimi de tost makinasinda kizarttim
Salatalik
Domates
2 yesil zeytin
1 bardak sekersiz cay

Ara:
10 tane kadar beyaz leblebi, 2 kayisi kurusu, 1 cewiz
1 bardak sekersiz cappucino (cok sewerim gunde bazen 2-3 bardak icerim)

Oglen:
1 kase haslanmis brokoli(sarmisakli yogurt sosu yaptim ustune brazcik pul biber ekledim)
2 tane kendi yaginda tawada pisirilmis kofte

Ara:
3 beyaz leblebi, 2 kayisi
30 dak. falan sonra ceyrek eksi nar+1 kiwi

Aksam:
4 kasik az yagli tuzsuz salata
2 tane yagsiz tawuk kanat

Aksam arasi yapmadim cok acikirsam 1 fincan sut yada meywe yerim...
1.5 lt suyumu ictim yatana kadar 2.5 -3 e tamamlarim...
2 fincan daha yesil cay icerim...
Sporumu henuz yapmadim bacagimda biraz daha agrim war kendimi iyi hissedersem yapar buraya yazarim:KK55:

Çooook yorgunum ama ben şu sporumu yapayım en az bi 4 km yürüyek yani 3 mil :) 45 dk sonra görüşmek üzereee yemeyi kaçırsamda sporu nasılsa yedim diyet bozuldu diye bırakmıyorumm :KK36:

kızlar nasılsınız?
benim moralim hala kötü, kendimi yemek yemeye verdim :18:
ne olacak bu halim bilmiyorum :KK14:

canım hoşgeldin....arkadaşlar yayınlamışlar beslenme listemizi...oradan yararlanabilirsin :KK34:

4 ayda 26 kilo verdim diye googlea yazarsan karşına çıkar tatlım:KK34: burdan benim yazdıklarımıda takip edebilirsin aynı yoldan devam ediyorum canım :KK34:

canım hoşgeldin çok teşekkür ederim..inşallah bebeqimiz ve sen iyisindir...merakla doqumu bebeqimizi ve seni bekliyoruz...litfen daha sık gel canım :KK16::KK16:

canım sohbetlerimize daha sık katılsan motivasyon güçlüqü çekmiceksin..ama malesef ben seni burda çok az görüyorum :KK4:

evet canım yaa sorma..sabah bi çıktım gece geldik :nazar:

ohh miss gibi olmuştur güzelim temiz temiz kullanırsın artık..bu arada çok geçmiş olsun canım havalar buz gibi amann dikkatt :KK16:

canım senin bu aralar belin bihayli aqrıyor...iyi bir doktora gitsen diyorum canım senin için endişeleniyorum...

canım aramzıa hoşgeldin..az çok hepimizin yaşadıqı şeyler bunlar..aynı sorunları yaşayan kişiler olarak burada toplanıp paylaşımda bulunmak motivasyon açısından çok önemli..umarım sende kalıcı olur ve kilolarından biran önce kurtulursun..

canım çok uyandımm :KK16::KK16::KK16:annemle babam bizdeler ya...kahvaltı uzun uzadıya yapılıyor...yemekler daha bir farklı hazırlanıyor..bide malım tatil gezmeler başladı...dün hiç vaktim olmaıd topiqe girmeye...bugünde gremicem sandım içim içimi yedi...evden çıkmak üzereyiz..eşim arabayı yıkamaya gitti banada vakit doqdu soluqu burda aldım...üstümü bile giymedim şimdi gelir neden hazır deqilsin der...yarında çok kalabalık misafirlerim gelecek...bugün 2 yere gezmeye gidicez akşam gelincede yarın için annemle birlikte hazırlık yapıcaz..bir kısmıda yarına kalıcak..yarın temizlikte yapmam gerekiyor..nasıl yetiştiricem bilmiyorum...

huu huuuuuuuuuuuu kızlar yardıma gelin size ihtiyacım varr.....tatlı tuzlu salata ne yaparsanız kabulüm..3-5 kişide temizliqe el atsın tamamdır bu iş :KK24::KK24::KK24::KK24::KK24:
hemen geliyorum yardımaaaaa açılııııınnnnn:KK55::KK55::KK55:sen misafirlerle ilgilen canım.bizden de slm sööle.
selam kızlar herkese hayırlı pazarlar....
umarım tatiliniz güzel geçiyordur..benim tatilim çok yoqun geçiyor...yatıp uzanıp dinlenmek istiyorum...ki hafta arası birde şehir dışına çıkma durumumuz var.. neyseki günü birlik gidip gelicez...ama bütün haftam full dolu...size tabiki herzaman vaktim var..ya sabahtan girerim olmadı akşam eve gelince...giremediqim zaman çok aqresif oluyorum :KK24::KK24::KK24::KK24:
neyse canlar ben çıkıyorum..hazırlanmam lazım..hepinizi öpüyorum kendinize iyi bakın kıssçelerrrr :KK16::KK16::KK16::KK16:
ohhhhh miss gez biz eve kapandık valla soğuk havlar çocukla olmuyor gezmek.
hmm marketlerde bulabilirmiyim burdaki marketler pek büyük ve kapsamlı değil ama yarın bi bakayım teşekkür ederim shr
bi bak bakalım güzelim.
Kızlar akşam haberlerde sokak röportajı yapıyorlardı kadının biri bi ayda 30 kilo verdiğimi bilirim dedi şok oldum kadın hiçbişey yemedi mi ne etti benim bi arkadaşım da resmen ölüm diyeti yaptı oda 35-40 günde verdi 30 kilodan fazla ama ben yapamam onu ya bi oturuşta bi ekmek yiyen bi pide yiyen bi kızdı ekmeği tamamen kesti resmen ot ve çorbayla beslendi aşırı spor yaptı ben dayanamam ona :KK1: 2 senedir de almadı kilo
vayyy 1 ayda 30 kilo muuuuu:KK30::KK30::KK30:
Kizlar suna bi gozatin biz yanlis mi yapiyoruz simdi :KK53::KK53::44:

:Sık sık yemek yemeyin
İnsülin direnci sık sık yediğimiz zaman ve harcamadığımız zaman kırılamaz.

Az yemek doğru değil, 3 öğün, fakat tok olarak yenilecek. 24 saatin en önemli öğünü kahvaltıdır. Sabah çok kuvvetli yememiz lazım. Her gün 2 yumurta veya pastırmalı yumurta veya menemen yiyebilirsiniz. Avuç içimiz kadar peynir ve yanında salatamızı yiyebiliriz. Yumurta, beyaz peynir, 10-15 zeytin, 1 fincan ceviz (veya fıstık, badem). Ekmek yerine ceviz yiyin. kilo vermek isteyenler ekmek yemeyecekler. Çünkü ekmek insülin direncini arttırır.

İnsülin yağları depo eden hormondur. Az ve sık yediğimiz zaman sürekli yağlar bu depoya gönderilir. yemek yediğimiz zaman insülin yükselir ve 2 saat sonra düşmeye başlar. Ve acıkma hissi ortaya çıkar.

Çok kuvvetli bir kahvaltı yaptığımız zaman bütün gün acıkmayız. O sırada leptin hormonu devreye girer ve kendi vücut yağlarımızı ara öğün olarak kullanır. Bu nedenle acıkmayız. Sık sık yediğimiz zaman karaciğer ve pankreas yorulur. Bu nedenle sık sık yemek yemek doğru değildir.

Bence Karatay diyetinin en çarpıcı savı, ara öğün yenilmemesi gerektiğini söylemesi. İsterdim ki, bütün bu yağ yakma-insülin ve leptin hormonu salınımı ilişkisini ayrıntılarıyla anlatayım; ama bunun için kitabı okumanız daha iyi olur. Kısaca özetlemek gerekirse:

“yemek yedikten 4-5 saat sonrasına kadar, ağzımıza bir lokma koymadan normal hayatımızın devam etmesi amacı ile leptin hormonu adında bir hormon salgılanmaya başlanır. Leptin hormonunun görevi, vücudumuzun çeşitli bölgelerinde önceden depolanmış olan yağları yıkarak, vücudumuza gerekli olan yakıtı sağlamaktır. İnsülin hormonu ise, kan şekerinin yakıt olarak kullanılmasını ve kullanılmayan fazla kısmının da trigliserid olarak ileride kullanılmak üzere depo edilmesini sağlar. Leptin, 4-5 saat içinde bir şey yenmediği takdirde trigliseridleri kan şekerine dönüştürerek vücudun ihtiyacı olan enerjiyi sağlar. Sık sık yemek yediğimiz zaman enerjimiz artmış olsa bile, bu eneri yağların yanması için değil de, yağların depolanması için kullanılmaktadır. Sık sık yemek yiyerek, sürekli hazır sunulan enerjiyi kullanıp yakıyoruz. Hatta kullanamadığımızda birikim olarak depo ediyoruz.”
Bunun dışındaki kurallar, Prof. Dr. Ahmet Aydın’ın Taş Devri Diyeti ile çok ortak kural içeriyor. Tereyağı ve zeytinyağını önerirken; mısırözü ve ayçiçek yağından uzak durulmasını söylüyor. Yemekle birlikte karbonhidratlar (ekmek, pirinç, makarna, vs.) yenilmeyecek. Omega 3 alımına önem verilecek. Bal, reçel, pekmez ve tatlandırıcı yenmeyecek. Tuz azaltılacak. Tüketilen tüm besinlerin doğal-işlenmemiş olmasına dikkat edilecek. Yenilen meyve porsiyonu abartılmayacak; meyve de bir şeker çünkü. Bol su içilecek. Ve en önemlisi her gün 40-50 dakika sık adımlarla yürüyüş yapılacak.

GIA’nın yorumu: Görüldüğü gibi Karatay Diyeti, kısa süreli bir zayıflama diyetinden ziyade; uzun vadeli bir hayat düzeni değişikliği… Ben kişisel olarak, sık sık az az yemenin bir süre faydasını görsem de, sonradan bana iyi gelmediğini farketmiş bulunan biriyim. Sık sık az az yemenin özünde şeker seviyesini dengede tutarak, kişinin yemeklere saldırmasını engellemek var. Ama ya şeker dengesi bozuk biri değilseniz, ya öğünlerinizi çok sağlam ve dengeli yediğinizden ara öğün yemeseniz de oluyorsa? O zaman, herkese sık sık az az yemeyi tavsiye etmek de, x diyetini tavsiye etmekle aynı şey değil mi? Hani her diyet kişiye özeldi? Sık sık az az yemek, tıp dünyasında herkese uygun olduğu ispatlanmış bir düzen değil ki.

Bir diğer inancım da şu şekilde: Günde 6-7 kez beslenmek, ancak çok ufak-az kalorili öğünler yediğinizde sizi zayıflatıyor. Ama bir yandan da, vücudunuzu sürekli acıkmaya-atıştırmaya alıştırıyorsunuz. Kontrolünüzü kaybettiğiniz anda (Ki kontrol kaybından kastım, 3 dilim makarna böreği yemek falan değil. Mesela normalde 4 kuru kayısı yerine 6 tane yiyip, yanına da 2-3 de ceviz eklemek.), bir anda almanız gereken kaloriden çok daha fazla almaya başlıyorsunuz. Ve kilo alımınız kaçınılmaz oluyor. Ki farzedin daha da fazla kontrolünüzü kaybettiniz, mesela akşamüstü 1 meyve-2 grissini ara öğünü yerine, bir simit 2 dilim peynir, domates yemeye başladınız. Gece yediğiniz ara öğünde bir porsiyon meyve yerine; evdeki tatlıdan veya evdeki kuruyemişlerden atıştırdınız. Bence diyetisyen eşliğinde, günde 6-7 öğünle kilo veren ama sonra tek başına kalınca bir süre sonra tıkır tıkır kiloları geri alanların sebebi bu.

Ben bir süre tuttuğum besin güncesinde şunu gördüm: Ara öğünlere çok ihtiyaç duyuyordum, çünkü ana öğünlerim çok azdı. Öğle yemeğini oldukça az yediğimden, akşamüstü illa birşeyler atıştırmam gerekiyordu. Oysa, öğlen iyi yediğimde öyle bir öğüne gerek duymuyordum. Bence durup bir düşünmeli. Nasıl ki Dukan diyeti, karbonhidrat diyeti, x diyeti, y diyeti herkes için uygun değil, sık sık az az yemek de herkes için uygun olmayabilir. Belki bundan 5 sene sonra, bunun da büyük bir hata olduğu; sadece şeker hastalarının böyle beslenmesi gerektiği, hemen hemen bütün bilimsel çevreler tarafından kabul edilecek.

.
canım kimisi 3+3 kimisi de 3 öğün diyor.bence bu bizim bünyemizle alakalı.anlatınca ikisi de çok mantıklı geliyo.ama ben acıkınca saldırıyorum ve doyduğumu bilmiyorum.bu doymayı bilen için bence.ben 3+3 ile güzel veriyorum abartmazsam kaçamklarla tabi.ama bu taş devri ve karatay hiç hoşuma gitmiyo.
Bugun ki menum:

Kahwalti:
(kahwalti oncesi 1 fincan yesil cay)
30 dak. sonra
2 dilim cawdar ekmeginin tekine beyaz peynirle hazirlanmis yagsiz tost
Kalan 1 dilimi de tost makinasinda kizarttim
Salatalik
Domates
2 yesil zeytin
1 bardak sekersiz cay

Ara:
10 tane kadar beyaz leblebi, 2 kayisi kurusu, 1 cewiz
1 bardak sekersiz cappucino (cok sewerim gunde bazen 2-3 bardak icerim)

Oglen:
1 kase haslanmis brokoli(sarmisakli yogurt sosu yaptim ustune brazcik pul biber ekledim)
2 tane kendi yaginda tawada pisirilmis kofte

Ara:
3 beyaz leblebi, 2 kayisi
30 dak. falan sonra ceyrek eksi nar+1 kiwi

Aksam:
4 kasik az yagli tuzsuz salata
2 tane yagsiz tawuk kanat

Aksam arasi yapmadim cok acikirsam 1 fincan sut yada meywe yerim...
1.5 lt suyumu ictim yatana kadar 2.5 -3 e tamamlarim...
2 fincan daha yesil cay icerim...
Sporumu henuz yapmadim bacagimda biraz daha agrim war kendimi iyi hissedersem yapar buraya yazarim:KK55:

canımcım leblebileri abartma bence.ya kayısı ya leblebi ye.kayısı da masum değil.

benim menum sabah aç karna 2 bardak su kahvaltı omlet 3zeytn 1cay tahn arada 2kayısı ve mandalın aksam da yoğurtlu nesfit yedım 2.5 lıtre su temızlık yaptm o yuzdn bı ara daha yapıp portakal yedm

kızlar menüm:

sabah:
1.5 krep(yulaf kepekli)
peynir
1 dilim kaşar
çay

ara:
1 hurma

öğle:
1 krep
5 6 tane küçük küp tavuk göğsü

ara:
2 tane kuru üzüm
1 bardak kiraz saplı form çayı

akşam:
1 tane somon balık
salata

akşam da çay içicem.sanırım 2.5 lt su.

ben kaçar kızlar diziye bakıcam.sonra gelirim:))))

Son düzenleme:
hemen geliyorum yardımaaaaa açılııııınnnnn:KK55::KK55::KK55:sen misafirlerle ilgilen canım.bizden de slm sööle.

bi bak bakalım güzelim.

canım kimisi 3+3 kimisi de 3 öğün diyor.bence bu bizim bünyemizle alakalı.anlatınca ikisi de çok mantıklı geliyo.ama ben acıkınca saldırıyorum ve doyduğumu bilmiyorum.bu doymayı bilen için bence.ben 3+3 ile güzel veriyorum abartmazsam kaçamklarla tabi.ama bu taş devri ve karatay hiç hoşuma gitmiyo.

canımcım leblebileri abartma bence.ya kayısı ya leblebi ye.kayısı da masum değil.

evet 30 kilo :KK43: aslında bi kaç sıkska kendimizi sonra rahata kavuşucaz ama :KK70: nerdeee :98:

Ya ben aciktim yine :KK43: ondan 1 mandalina ve 4 ceviz yedim. Kendimi zor tutuyorum biseyler yememek icin.spor yapinca acikmiyordum aksamlari. Canim bisey istemiyordu yarin kesin sporumu aksam yapacagim.

kızlar ben kilo verdikçe bu çizelgeye nasıl yansıtıcam 4 gündür 1 kilo vermişim :) kaçamaklara rağmennnn :KK35:

hosgeldin canim.sen yatip uzanip dinlenmek istiyosun,ben de bi ayaga kalksam da islerimi yapabilsem diye oooyle bakiyorum.agrim azicik azaldi ama yarin da boyle olursa acile giderim sanirim.ne guzel aileni bulmussun gez dolas eglen.dinlenme isini sonra bol bol yaparsin nasilolsa.sen yyokken topik durgun ama bekliyoruz zamanin oldugunda geliosun zaten. iyi eglencelerrr:KK16:
canım sakın ihmal etme aklım hep sende...lütfen bir doktora git...gezmek güzelde canım kilo alıyorum..şu hafta bi çıksın öyle büyük bir hırsla başlıcamki hemencecik 50 kiloya iniverecek kadar hırs var içimde...bitsin artık şu hafta çok sıkıldım diyet yapmak istiyorummmmmmmm..............
canlarım bu gün kuaföre gittim saçımı boyattım değişiklik olsun diye sıkılmıştım neyse lafı uzatmayayım oraya bir bayan geldi fıstık gibi laf arasında 18 aylık oğlunun olduğunu söyledi 63 kiloymuş boyu da vardır 1.70 dedim ya doğum kilolarını nasıl verdiniz ?ekmeği ve şekeri özellikle hayatından çıkarmış çıtır olmuş resmen kim der evli diye kendime çok dikkat ederim dedi. bir de bana dedikiçalışıyormusunuz evet dedim çalışıyorum ben ev hanımıyım siz birde çalışıyormuşsunuz yerinizde olsam kendime daha çok dikkat ederdim demezmii dank etti bana belki kötü niyetli söylemedi ama ben kendimi kötü hissettim. ezik hissettim bir an önce motive olmam lazım iradeli olmam lazım, bana yardım edin, kurtulayım şu fazla kilolaradan takip edin yarın kilomu yediklerimi ben de yazacam?olmuyor böyle hayatım hep kilo verenlere imrenmekle mi geceçek ?:KK43:(((((
canım başarı hikayelerini oku resimler çok güzle motive kaynaqı..bizler nasıl başardıysak sende başarıcaksın..inan çok güzel bir duygu..ne giysen yakışıyor...duyduqun iltifatlarda cabası :KK23::KK23:
kızlar nasılsınız?
benim moralim hala kötü, kendimi yemek yemeye verdim :18:
ne olacak bu halim bilmiyorum :KK14:
canım biz iyiyiz sen nasılsın...şebnemcim neden çok az geliyosun hiç muhabbet edemiyoruz...konsatre düştüqü an motivasyon bozuluyor..buraya gelmek hayatımızın bir parçası olmalı...yaza hepimiz çıtır giricez başka yolu yokk:KK8::KK8:

bi bak bakalım güzelim.

a.s canım olur söylerim:)...bugün çok yoqunduk yemek üstüne yemek yedik gittiqimiz yerlerde...yeni yedik desekte hazırlamışlar birkere ikram etmek istiyorlar...şiştik geldik valla..mideme kramplar giriyor...aldıqım 3-5 kilo beni çok rahatsız ediyor..biran önce atmalıyım aldıklarımı....rahatsız olabilmekte bir nimet aslında...rahatsız olmasam kilo aldıkça alıcam...bu kendime gelmem için bir uyarı bence...zaten bende bu gidişattan hiç memnun deqilim...sen nasılsın canım...tatil nasıl geçiyor?

s.a kızlar iyiakşamlar...
nihayet eve geldik...gözlerim uykudan kapanmak üzere...ama nette işlerim var yatamıyorum malesef...yarında misafirlerim gelecek...tatlıların bir kısmını akşamdan yaptık...kalan çeşitleride nasip olursa sabah yapıcaz..temizlikte yarına kaldı..iki ayaqım bir papuca girer artık...menülerinize şöyle bir göz attım..kızlar harika gidiyorsunuz...yakında hepiniz beni geçiceksiniz bende tin tin arkanızdan yetişmeye çalışıcam...sizleri böyle istekle azimle görmek beni çok mutlu ediyor..aferin sizlere...cuma günkü bildirimlerdende çok memnunum...brawo sizlere....liste istediqim gibi olmuyor...bu işe başka bir çare bulmak lazım..bişeyler düşünücez bakalım...

asl35 ayselcim arada nickini aşada görüyorum şimdiki gibi...ama yazmadan çıkıyosun...dövcem bak :KK23::KK23::KK23::KK23:

s.a kızlar iyiakşamlar...
nihayet eve geldik...gözlerim uykudan kapanmak üzere...ama nette işlerim var yatamıyorum malesef...yarında misafirlerim gelecek...tatlıların bir kısmını akşamdan yaptık...kalan çeşitleride nasip olursa sabah yapıcaz..temizlikte yarına kaldı..iki ayaqım bir papuca girer artık...menülerinize şöyle bir göz attım..kızlar harika gidiyorsunuz...yakında hepiniz beni geçiceksiniz bende tin tin arkanızdan yetişmeye çalışıcam...sizleri böyle istekle azimle görmek beni çok mutlu ediyor..aferin sizlere...cuma günkü bildirimlerdende çok memnunum...brawo sizlere....liste istediqim gibi olmuyor...bu işe başka bir çare bulmak lazım..bişeyler düşünücez bakalım...

asl35 ayselcim arada nickini aşada görüyorum şimdiki gibi...ama yazmadan çıkıyosun...dövcem bak :KK23::KK23::KK23::KK23:

Aleykumselammmmm bende 4 gündür aralıksız spor ve biraz kaçamakla alıştırmalara başlamıştım 1 kilocuk gitmişş yarın büyük hırsla başlıyorum inşallahh destek bekliyorum hiç bu akdar istekli olmamıştım :KK56:

Aleykumselammmmm bende 4 gündür aralıksız spor ve biraz kaçamakla alıştırmalara başlamıştım 1 kilocuk gitmişş yarın büyük hırsla başlıyorum inşallahh destek bekliyorum hiç bu akdar istekli olmamıştım :KK56:

evet canım yazılarını görüyorum ama incelicek kadar geniş bir zamanım olmadı..onun için menülerin için bişey diyemicem...ama şunu söyliyim şuan kilon fazla ve avantaj sende..sen haftada 2-3 kilo verebilecek yapıdasın....kilo fazla olunca çok daha kolay kilo veriliyor...düzenli olaraka hergün ama tam günün menülerini paylaşırsan bende yaorum yapma imkanı bulabilirim...bol iradeler canım :)

evet canım yazılarını görüyorum ama incelicek kadar geniş bir zamanım olmadı..onun için menülerin için bişey diyemicem...ama şunu söyliyim şuan kilon fazla ve avantaj sende..sen haftada 2-3 kilo verebilecek yapıdasın....kilo fazla olunca çok daha kolay kilo veriliyor...düzenli olaraka hergün ama tam günün menülerini paylaşırsan bende yaorum yapma imkanı bulabilirim...bol iradeler canım :)

Diyete henüz başlamadım sadece dikkat etmeye ve düzenli yemeye başladım ben diyetisyene giderken 11o kilonun üzerindeydim 15 günde 1 kilo felan vermiştim çok doluydu listem ya hepsini yiyemiyordum bile şu tatlı krizlerim de olmasaaaa.....:nazar: benn kolasız duramazdım hergün mutlaka 1 lt, onu bıraktım şükür 1 aya yakındır inşallah olucak bu iş çok gururumu kırdılar :KK43:

Diyete henüz başlamadım sadece dikkat etmeye ve düzenli yemeye başladım ben diyetisyene giderken 11o kilonun üzerindeydim 15 günde 1 kilo felan vermiştim çok doluydu listem ya hepsini yiyemiyordum bile şu tatlı krizlerim de olmasaaaa.....:nazar: benn kolasız duramazdım hergün mutlaka 1 lt, onu bıraktım şükür 1 aya yakındır inşallah olucak bu iş çok gururumu kırdılar :KK43:

canım bizim bir beslenme listemiz var..orada nasıl beslenmemiz gerektiqi yazıyor..incele lütfen..ayrıca buradaki arkadaşlarımızın menülerine çok dikkat et...onları örnek al...ve sakın buradan kopma...motivasyonumuz açısından burda olmak çok önemli...zaten gerisi geliyor...diyet demiyelim dengeli beslenme diyelim..inan çok zevkli bir süreç..beraber üstesinden gelicez hiç üzülme..ve nacizane bir tavsiye daha...eqer topiqi baştan sona okumadıysan lütfen en başından itibaren oku...çünkü çok şeyler yazıldı burda...en azından okuduqun zaman beyninde işi bitirmiş olucaksın...ve herşey çok daha kolay olucak...yine konuşuruz canım :KK34:

sena canım hoşgeldin...
Misafirlerin gelip gidiyo fazla giremiyosun ama topik sensiz olmuyo:KK16:
Bu haftadan sonra daha çok bizimle olursun sanırım...
Bende salı ankaraya ailemin yanına gidicem..
1 hafta kadar çok giremem cuma bildirimde de bulunamıcam sanırım...
Ama sonra yine devam inşaallaah..

canım bizim bir beslenme listemiz var..orada nasıl beslenmemiz gerektiqi yazıyor..incele lütfen..ayrıca buradaki arkadaşlarımızın menülerine çok dikkat et...onları örnek al...ve sakın buradan kopma...motivasyonumuz açısından burda olmak çok önemli...zaten gerisi geliyor...diyet demiyelim dengeli beslenme diyelim..inan çok zevkli bir süreç..beraber üstesinden gelicez hiç üzülme..ve nacizane bir tavsiye daha...eqer topiqi baştan sona okumadıysan lütfen en başından itibaren oku...çünkü çok şeyler yazıldı burda...en azından okuduqun zaman beyninde işi bitirmiş olucaksın...ve herşey çok daha kolay olucak...yine konuşuruz canım :KK34:

çok fazla şey okudum burdakileri de okudumm iş kafamda bitti inanmaya başladım ama atak gerkeiyordu onuda şimdi yaptım inşl çook teşekkür ederimm :KK12: hayırlı geceler yarından itibaren menülerimi de yazıcam

sena canım hoşgeldin...
Misafirlerin gelip gidiyo fazla giremiyosun ama topik sensiz olmuyo:KK16:
Bu haftadan sonra daha çok bizimle olursun sanırım...
Bende salı ankaraya ailemin yanına gidicem..
1 hafta kadar çok giremem cuma bildirimde de bulunamıcam sanırım...
Ama sonra yine devam inşaallaah..

hoşbulduk aysuncumm:KK16::KK16::KK16:
evet canım biliyorum topikte kaptanın sürekliliqi sonderece önemli kendimden biliyorum...o dönemler bizim kaptanımız geceden geceye girerdi ertesi günü iple çekerdik neler yazmış diye...bende bu süreçten şikayetçiyim canım..hem kilo alıyorum hemde sizlerden kopmuş oluyorum...şuan inan öyle çok uykum varki ama ben sizlere az çok bişeyler yazmak için burdayım...bu haftadan sonra düzene giricez inşallah...sende ankaraya gidiyormuşsun canım iyi tatiller iyi eqlenceler...selam söyle sizinkilere :KK16::KK16: ama net varsa yalnız bırakma bizleri..bir selam bir haber ver kendinden merak etmiyelim seni :KK34:

X